ege yıldız, sessiz boru
Son Kale İzmir
  • Dolar
    32,2081
    Dolar
  • Euro
    34,8604
    Euro
  • Altın
    2.446,320
    Altın
  • Bist-100
    10.219,00
    Bist-100
  • ADANA
    16/26°
    ADANA
  • ANKARA
    10/12°
    ANKARA
  • ANTALYA
    17/20°
    ANTALYA
  • BURSA
    10/20°
    BURSA
  • ISTANBUL
    10/20°
    ISTANBUL
  • IZMIR
    12/23°
    IZMIR
  • KONYA
    9/14°
    KONYA
Facebook Twitter
ANA SAYFA GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TÜRKİYE DÜNYA GÜVENLİK
Sel faciası: 300 kişi yaşamını yitirdi!
Sel faciası: 300 kişi yaşamını yitirdi!
AK Partili eski başkan hakkında flaş karar!
AK Partili eski başkan hakkında flaş karar!
TIR'lar çarpıştı: Ölü ve yaralılar var!
TIR'lar çarpıştı: Ölü ve yaralılar var!
Eurovision'u kazanan belli oldu!
Eurovision'u kazanan belli oldu!
15 Ağustos 2023 Salı - 17:22

Başkan Mithat Tekin, bombaladı... Makam hırsı gözünüzü bürümüş... Siyasi ahlaktan uzaksınız!

Torbalı Belediye Başkanı Mithat Tekin, CHP'nin tuhaf ilçe kongresinin ardından sessizliğini SONKALE'ye bozdu. Kongrede Övünç Demir ve Sefer İpekli'nin rol aldığı bir tiyatronun sahneye konulduğunu, herkese hakaret edildiğini savunan Tekin, "Burada partiliyi kandırıyorsunuz, delegeyi kandırıyorsunuz, il başkanını kongrede kandırıyorsunuz. Hepsi kabul da genel başkan yardımcılarını, genel başkanımızı kandırmak da ne oluyor? Bu kadar mı siyasi ahlaktan uzaksınız? Makam hırsı gözünüzü bürümüş" dedi.

Başkan Mithat Tekin, bombaladı... Makam hırsı gözünüzü bürümüş... Siyasi ahlaktan uzaksınız!

SONKALEİZMİR- CHP Torbalı İlçe Örgütü’nün önceki hafta yapılan kongresinde, liste hazırlayıp tekrar göreve talip olduğunu açıklayan CHP İlçe Başkanı Övünç Demir, son anda karar değiştirmişti. Gidip hazırladığı listede kendi isminin üzerini çezerek Hakkı Polat'ın ismini yazan Demir, herkesi şaşırtmıştı. Kürsüden aday olmayacağını açıklayıp ters köşe yapan Demir'in ardından kürsüye çıkan CHP İzmir Milletvekili adayı Sefer İpekli'nin sözleri ise tansiyonu iyice yükseltmişti. Hazirunda Torbalı Belediye Başkanı CHP'li Mithat Tekin de bulunuyorken konuşmalarını sürdüren İpekli, Demir'in belediye başkan adayı olması gerektiğini söylemişti. Divan başkanı CHP İzmir Milletvekili Ednan Arslan, İpekli'nin sözlerine tepki göstermiş, ancak Başkan Mithat Tekin, yaşananlar karşısında sessizliğini bozmamıştı.

(Mithat Tekin)

Tuhaf kongrenin üzerinden 10 gün geçmesine rağmen, ilçede tartışmaların devam etmesi ve farklı boyutlara evrilmesi üzerine Torbalı Belediye Başkanı Mithat Tekin, dün akşam sosyal medya hesabından bir açıklama yapmıştı. İsim vermeden Övünç Demir ve Sefer İpekli'ye tepki göstermişti.

SONKALE'YE İÇİNİ DÖKTÜ

Başkan Mithat Tekin, sürecin ayrıntılarını SONKALE'den Mustafa Akbaş'a anlattı. Sakin ve babacan tavrıyla bilinen Tekin, açtı ağzını yumdu gözünü...

İşte o röportaj:

- İzmir siyaseti sosyal medya hesabınızda yayınladığınız açıklamayı konuşuyor.  Olayın perde arkası nedir sayın başkan?

CHP’li bir belediye başkanı olarak demokrasi şenliğine gittiğimi sanmıştım. Şeffaf bir şekilde yürütülen delege seçimleri yerini aynı şekilde sonuçlanacak bir kongreye bırakacaktı. Ancak kongre adeta açık hava tiyatrosuna dönüştü. Daha önce planlanan kurmaca bir tiyatro, oynandı. Güya Övünç Demir ilçe başkanı olacaktı da Sefer İpekli sahnede ‘Sen belediye başkanı ol’ diyecek, Övünç Demir de ‘Madem delegem istiyor ben belediye başkan adayıyım’ diyecekti. Aynen böyle de işledi. Çok basit bir senaryoydu. Kendileri için belki basit değildi ama Cumhuriyet Halk Partisi’ne hiç yakışmadı. Cumhuriyet Halk Partili delegenin gözüne baka baka senaryo canlandırmaları siyasi nezaketsizliktir. Bu senaryoyu yazıp oynayan kişiler divandaki milletvekiline hazirundaki belediyeye başkanına ve üyelerin oylarıyla seçilen delegeye adeta hakaret ettiler.

(Sefer İpekli ve Mithat Tekin)

"İL BAŞKANINI BİLE KANDIRDI"

- Sizin haberiniz yok muydu Övünç Demir’in aday olmayacağından?

Ben aday olacağını düşünmüyordum. Zaten belediye başkan adaylığı gibi bir düşüncesi olduğunu yıllarca dile getiriyor. Her partili gibi aday olmak isteyebilir, hakkıdır… Ancak gerek delege seçimleri süresince gerekse de kongre anına kadar belediye başkan adaylığına dair bir açıklama yapmadı. Hatta delege seçimi süresince 'ben ilçe başkan adayıyım' diyerek delegeleri kaybetmemeye çalıştı. CHP Genel Merkezi’nin yayınladığı genelgeye rağmen yaptı bunu. İl başkanı Şenol Aslanoğlu bile kongreden ayrılırken ‘İlçe başkan adayı kim’ diye sorduğunda bile ‘Aday benim’ dedi. İl başkanını bile kandırmaktan çekinmedi. 

"YALAN SÖYLEMESİN, AĞLAYAN KADIN FİLAN YOKTU"

- Tüm bunlara 'bir senaryo' diyorsunuz, öyle mi?

Evet aynen, bir senaryo döndü. Zaten salona aday olarak geldiği hazırladığı listeden bile belliydi. Verdiği listede başkan adayı için kendi adı yazıyordu. Sonra adaylığını geri çekince listelerdeki Övünç Demir adını karalatıp Hakkı Polat yazdırdı. Ne hikmetse ilçe başkanı yaptığı kişi listede ne yönetim kurulu listesinde ne de yedek yönetim kurulu listesindeydi. Aslında Övünç Demir’in adının karalanıp yerine Hakkı Polat’ın adı yazılacağını daha önceden planlamışlardı. Kimse son anda delege istedi, kadının biri gelip ağladı ‘Sen başkan ol’ dedi gibi yalanlar söylemesin. Kongre boyunca Övünç Demir’le yan yana oturdum, değil ağlayan bir kadının tek bir üyenin bile gelip sen belediye başkanı ol dediğini görmedim.

- Hakikaten çok enteresan... 

Zaten bunlar da alengirli işler bitmiyor. Seçim döneminde ilçedeki MHP’li bir esnafı Kılıçdaroğlu ile görüştürüp ‘Bizi kurtarın’ dedirttiler. Sonra adam çıktı ‘şaka yaptım’ dedi. Bu partinin genel başkanına bile dalga geçirttiler.

(Soldan sağa; Övünç Demir, Mithat Tekin ve CHP İl Başkanı Şenol Aslanoğlu)

- Bir de montaj video olayı var.. O nedir?

Seçim döneminde AK Parti’nin yaptığı montaj videolarından dert yanıp, siyaseti ahlaksızlaştırıyorlar derken bir montajın da bizim partimizce bana yapılması bizleri hayal kırıklığına uğrattı. Kongre günü Sefer İpekli’nin yaptığı bu siyasi terbiyeyi aşan açıklamaları aslında alkışlıyormuşum gibi gösterilen bir video Övünç Demir tarafından montajlanarak paylaşıldı. Ben daha ne diyeyim?

"İLÇE BAŞKANI OLANA KADAR HİÇ PARTİDE GÖRMEDİM"

- Peki seçilen ilçe başkanı hakkında ne düşünüyorsunuz?

Soruyu şu şekilde düzeltirseniz daha iyi olur; mevcut ilçe başkanını tanıyor musunuz? Ya da Mevcut ilçe başkanı hakkında Torbalı ne düşünüyor? 3 dönem meclis üyeliği, başkanvekilliği yaklaşık 2,5 yıldır da belediye başkanlığı yapıyorum. Hakkı Polat’ı Övünç Demir ilçe başkanı olana kadar partide görmedim. Hiçbir çalışmada, basın açıklamasında, hiçbir eylemde, Adalet Yürüyüşü'nde görmedim. Hangi sandıkta görev almış? Dahası bu ismin, 2014 yılında belediyeyi kaybetmemize neden olan DSP’nin ekibinde yer aldığı biliniyor. Ve daha acısını duydum inşallah doğru değildir. Sayın ilçe başkanının 2019’da da İsmail Uygur seçilmesin diye AK Parti’nin adayı Adnan Yaşar Görmez’i desteklediği kahvelerde konuşuluyor.

Zaten kongredeki açıklamaları da kendisinin ne olduğunu gösteriyor. Partimiz iktidar olana kadar çalışacağız diyeceğine söz konusu ilçe başkanı olan kişi ‘Övünç Demir’i hak ettiği yere gelene kadar çalışacağız’ diyerek bir ilçe başkanına yakışmayacak, akla mantığa sığmayan ifadeler kullanması da ayrıca bir hayal kırıklığı. Cumhuriyet Halk Partisi’nin Torbalı’da iktidar olmasından bile bir haber ki bu ifadeleri kullanıyor.

"DİSİPLİN SUÇUDUR" DİYENLERE KARŞI DUVAR GİBİ DURDUM

- Kongrenin üzerinden 10 gün geçti, neden bu kadar sessiz kaldınız?

Analarının ak sütü gibi delege seçimlerini kazandılar. Kongre gününe kadar ne bir kırgınlık ne de bir tartışma çıktı. Beni il delegesi yazmadıklarını bildiğim halde nezaket gösterdim; partimdir, parti görevi bildim, kongre salonunda yerimi aldım. Cumhuriyet Halk Partisi’nin kongresi benim için, aile içi bayramdır. Kongre gününden itibaren aldığım telefonun haddi hesabı yoktur. Serzenişte bulunan, açıklama yapmak isteyen, 'imza toplayalım, bu bir disiplin suçudur şikayet edelim' diyenlerin karşısında bir duvar gibi durdum. Aslında bu benim için bir fırsattı. Ben krizi fırsata çevirecek biri değilim. Zaten bu da bize yakışmazdı. Ben bu kadar dik dururken olayın muhataplarından tek bir özür ya da hata yaptıklarını kabul eden bir ifade gelmediği için bir açıklama yapma gereği duydum.

"GENEL BAŞKANI BİLE YANILTTILAR"

- Bir de ilçede çok konuşulan pazaryerinin taşınması konusu var. Bu krizle o konunun ne alakası var?

Asırlık bir Pazar burası. Yıllarca ilçenin tek pazaryeriydi. Şimdi 16 adet daha pazaryerimiz var. Ben İsmail Uygur’dan bir emanet aldım. Bu proje 100 küsür proje arasından yarışmayla seçildi. Bana bu arkadaşlar, ‘emanetçi değil, ihanetçi damgası vurmaya çalışıyorlar. Ben pazaryerinin taşınması ve yerine altı iki kat otoparklı bir kent meydanının yapımı için mücadele veriyorum. Sefer İpekli ile Övünç Demir AK Parti’nin yapmadığı politikayı yapıp pazara iniyor. Pazarcıya, ‘Biz taşınma işlemini durdurduk’ diyor. Dahası genel merkeze kadar yalan yanlış ifadelerle durumu taşıyorlar.

Allah’tan Ankara’ya gitmişim. Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu’na ve genel başkan yardımcılarımıza projeyi doğru olarak anlattım. Desteklediler…

MAKAM HIRSI GÖZÜNÜZÜ BÜRÜMÜŞ...

Burada partiliyi kandırıyorsunuz, delegeyi kandırıyorsunuz, il başkanını kongrede kandırıyorsunuz hepsi kabul da genel başkan yardımcılarını, genel başkanımızı kandırmak da ne oluyor?  Bu kadar mı siyasi ahlaktan uzaksınız? Makam hırsı gözünüzü bürümüş. Daha konuşacak çok şey var. Ancak partimizin daha fazla zarar görmesini istemiyorum. Ancak bu suskunluk da benim kişiliğime değil partime ve makamıma zarar veriyor. Bu kadar suskunluk yeter. Ben sabrımla taşı çatlatırım.

 

 
Tepecik Hastanesi'nde yangın paniği!
 
İzmir'de okul servis ücretlerine zam!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
AK Partili Bursalı'dan Büyükşehir'e tuvalet tepkisi!
AK Parti İzmir Milletvekili Şebnem Bursalı, İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin ...
CHP Bayraklı’da Gültekin mazbatasını aldı!
Geçtiğimiz Cuma günü gerçekleştirilen CHP Bayraklı İlçe kongresinde büyük ...
CHP'li Yücel: AKP iktidarı döneminde en az 31 bin 276 işçi, iş kazalarında hayatını kaybetti
CHP İzmir Milletvekili Deniz Yücel, son 21 yılda artarak devam eden iş ...
 
Başkan Mithat Tekin'den flaş çıkış: HAKARET EDİLDİ
Torbalı Belediye Başkanı Mithat Tekin, önceki hafta yapılan Torbalı'daki ...
CHP Karabağlar'da topuk sesleri... TEPEDEN İNME ADAY DEĞİLİM!
CHP'de kongre süreci hız kazanırken, gözler İzmir'in en büyük ilçelerinden ...
Baskı iddialarının gölgesinde geçen seçim sonuçlandı... İnce'nin adayı 13 oyla kazandı...
CHP Güzelbahçe'de, Belediye Başkanı Mustafa İnce ve yardımcısı Kazım Çam'ın ...
 
Efes Selçuk’ta salon krizi... Kaymakam izin vermedi, hakim 'yapabilirsiniz' dedi!
İzmir'in Selçuk İlçesi'nde haftasonu yapılacak CHP kongresi için belediye ...
CHP Ödemiş’te Bülent Eker dönemi
CHP’de Ödemiş İlçe Örgütü yeni başkanını belirlemek için sandık başına ...
Muhaliflerini tuvalete süren İnce, delegelere baskı iddiasına sinirlendi!
CHP İzmir'de kongre süreci hız kazandı. Yarışın kafa kafaya geçtiği Güzelbahçe'de ...
 
YAZARLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA SON KALE İZMİR
TWITTER'DA SON KALE İZMİR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Eski günlerdeki gibi bu kriz günlerinde seyyar esnafımızın mahalle aralarında zorunlu sağlık tedbirlerine uyarak hizmet etmesini ister misiniz?

Evet
Hayır
Bilmiyorum

Sonuçları göster Anket arşivi
PUAN DURUMU
ARŞİV
Son Kale İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri