ege yıldız, sessiz boru
Son Kale İzmir
  • Dolar
    39,3924
    Dolar
  • Euro
    45,5815
    Euro
  • Altın
    4.306,220
    Altın
  • Bist-100
    9.350,00
    Bist-100
  • ADANA
    21/36°
    ADANA
  • ANKARA
    10/25°
    ANKARA
  • ANTALYA
    24/33°
    ANTALYA
  • BURSA
    15/31°
    BURSA
  • ISTANBUL
    20/28°
    ISTANBUL
  • IZMIR
    22/36°
    IZMIR
  • KONYA
    15/25°
    KONYA
Facebook Twitter
ANA SAYFA GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TÜRKİYE DÜNYA GÜVENLİK
Özgür Özel: Kılıçdaroğlu, İmamoğlu'na 'Kurultay tertemiz' dedi
Özgür Özel: Kılıçdaroğlu, İmamoğlu'na 'Kurultay tertemiz' dedi
Seçil Erzan davasında yeni gelişme
Seçil Erzan davasında yeni gelişme
Netanyahu 'boşaltın' çağrısı yaptı yarım saat sonra Tahran'dan duman yükseldi
Netanyahu 'boşaltın' çağrısı yaptı yarım saat sonra Tahran'dan duman yükseldi
Erdoğan, Pezeşkiyan ile telefonda görüştü
Erdoğan, Pezeşkiyan ile telefonda görüştü
18 Ağustos 2024 Pazar - 13:29

Başkan Önal: Vatandaşlarımızın yanındayız!

Bayraklı'nın Doğançay, Onur ve Körfez mahallelerinde büyük hasarlara neden olan yangın sonrası koordinasyon toplantısı düzenlendi. Başkan İrfan Önal, “İlk andan itibaren vatandaşlarımıza gıdadan kıyafete, sağlıktan barınmaya kadar Büyükşehir Belediyemiz ile birlikte her konuda desteklerimizi sürdürüyoruz. Yanan alanların yeniden yeşillendirilmesi, evi yanan komşularımızın evleri için gerekli işlemlerin yapılması konusunda da elimizden ne geliyorsa yapacağız' dedi.

Başkan Önal: Vatandaşlarımızın yanındayız!

Bayraklı Belediyesi Körfez Kafe’de düzenlenen toplantıya Başkan Önal’ın yanı sıra, CHP Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Murat Bakan, CHP İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu, CHP Bayraklı İlçe Başkanı Didem Gültekin, Balçova Belediye Başkanı Onur Yiğit, muhtarlar ve bürokratlar katıldı. 

TÜM İMKANLARIMIZI SEFERBER ETTİK

Yangının ilk anından itibaren Bayraklı Belediyesi olarak 100’e yakın personel, arazöz, tankerler, kepçe ve kamyonlarla tüm imkanların söndürme çalışmaları için seferber edildiğini belirten Başkan Önal, İzmir Büyükşehir Belediyesi, Valilik ve çevre ilçelerle iletişim ve koordine halinde olduklarını belirtti. Önal, “Yangın sırasında tehlike altındaki evler hızla tahliye edildi. Yangında 23 ev tamamen kullanılamaz hale gelirken, onlarca ev ve zarar gören iş yerleri boşaltıldı. Ayrıca, 2 araç hasar gördü. Can kaybı yaşanmazken, 5 ilçe sakinimiz yaralandı ve hastaneye kaldırıldı. Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğümüz ve Büyükşehir Belediyesi ekipleri sahada kapı kapı dolaşarak hasar ve ihtiyaç tespiti ile temini için çalışmalarını sürdürüyor. Bayraklı'nın yeşilini yeniden kazanmak ve vatandaşlarımızın tüm ihtiyaçlarını karşılamak için elimizden geleni yapacağız. Tek tesellimiz can kaybı olmaması. Yangınla mücadelemiz kapsamında vatandaşlarımıza sağlanan barınma, gıda ve kıyafet destekleri için yanımızda olan herkese sonsuz teşekkür ediyoruz. Bir daha böyle acı bir manzaranın ne Bayraklımızda ne de ülkemizin herhangi bir yerinde yaşanmamasını diliyoruz. Devam eden yangınların da bir an önce son bulmasını temenni ediyoruz” dedi. 

VATANDAŞLARIMIZI YALNIZ BIRAKMAYACAĞIZ 
CHP Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Murat Bakan, “Yaşanan üzücü yangınların ardından yerel yönetimler olarak elimizden ne geliyorsa yapacağız. Vatandaşlarımızı asla yalnız bırakmayacağız ve ihtiyaçlarının karşılanması, yeşil alanların geri kazanılması için birlikte mücadele edeceğiz” dedi. 

BARINMA, GIDA, KIYAFET VE SAĞLIK DESTEĞİ

Öte yandan Bayraklı Belediyesi, evlerinin yanması nedeniyle barınma sorunu yaşayan 30 vatandaşa da konaklama imkanı sundu. Doğançay Mahallesi'ndeki sağlık evinde doktor ve hemşireler tarafından sağlık kontrolleri ilk andan itibaren sürüyor. Veteriner İşleri Müdürlüğü ve kurtarma ekipleri, yangından etkilenen hayvanları barınaklardan ve yangın bölgelerinden hızla tahliye etti. Yangın söndürüldükten sonra ilçede soğutma çalışmaları belediye imkanlarıyla tamamlandı. Boşaltılan evlerdeki vatandaşlar yeniden evlerine döndü. Hasar gören bölgelerdeki vatandaşlara gıda, kıyafet, sağlık ve barınma yardımları devam ediyor. Yanan alanların yeniden yeşillendirilmesi ve evlerin onarılması için iş birliği ve dayanışma içinde mücadele edileceği belirtildi. Ayrıca belediyenin resmi makamlarınca açıklanmayan ihtiyaç çağrılarına itibar edilmemesi gerektiği ifade edildi.

 
Efes Selçuk Belediyesi’nden yangın bölgesine destek!
 
Yangından kurtarılan hayvanlar rehabilite ediliyor!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Efes Selçuk Belediyesi’nden yangın bölgesine destek!
15 Ağustos gününden bu yana Karşıyaka, Bayraklı, Bayındır, Tire, Menderes, ...
Efes Selçuk Belediyesi arama kurtarma ekibine ilk eğitim!
17 Ağustos 1999’da gerçekleşen Marmara Depremi’nin yıl dönümü yaklaşırken ...
Çeşme'de susam hasadı!
Çeşme Belediyesi ve S.S. Çeşmeköy Tarımsal Kalkınma Kooperatifi iş birliği ...
 
Bornova Belediyesi'nden minik şeflere pizza atölyesi!
Bornova Belediyesi Mutfak Atölyesi, çocukların yaratıcılığını ve becerilerini ...
Başkan Yıldız’dan yangın bölgesinde inceleme
Çiğli Belediye Başkanı Onur Emrah Yıldız, Karşıyaka’nın Yamanlar Bölgesi’nde ...
Başkan Ünsal: Kaybımız çok büyük
Karşıyaka Belediye Başkanı Yıldız Ünsal, yangın söndürme çalışmalarının ...
 
İzmir'de 90 deprem hendeğinden alınan 140 örnek inceleniyor
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin kenti olası depremlere karşı dirençli ...
Başkan Tugay: 'Esnafımızı yalnız bırakmayacağız'
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay, Karşıyaka Yamanlar Dağı ...
Kuşadası'nda yangınlara karşı flaş tedbirler...
Kuşadası Belediyesi, Türkiye’nin pek çok kentinde etkili olan orman yangınlarına ...
 
YAZARLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA SON KALE İZMİR
TWITTER'DA SON KALE İZMİR
ÇOK YORUMLANANLAR
PUAN DURUMU
# TAKIM O G B M A Y AV P
1 Galatasaray 36 30 5 1 91 31 60 95
2 Fenerbahçe 36 26 6 4 90 39 51 84
3 Reeder Samsunspor 36 19 7 10 55 41 14 64
4 Beşiktaş 36 17 11 8 59 36 23 62
5 Rams Başakşehir 36 16 6 14 60 56 4 54
6 ikas Eyüpspor 36 15 8 13 52 47 5 53
7 Trabzonspor 36 13 12 11 58 45 13 51
8 Göztepe 36 13 11 12 59 50 9 50
9 Çaykur Rizespor 36 15 4 17 52 58 -6 49
10 Kasımpaşa 36 11 14 11 62 63 -1 47
11 Tümosan Konyaspor 36 13 7 16 45 50 -5 46
12 Corendon Alanyaspor 36 12 9 15 43 50 -7 45
13 Bellona Kayserispor 36 11 12 13 45 57 -12 45
14 Gaziantep FK 36 12 9 15 45 50 -5 45
15 Onvo Antalyaspor 36 12 8 16 37 62 -25 44
16 Sipay Bodrum FK 36 9 10 17 26 43 -17 37
17 Net Global Sivasspor 36 9 8 19 44 60 -16 35
18 Atakaş Hatayspor 36 6 8 22 47 74 -27 26
19 Adana Demirspor 36 3 5 28 34 92 -58 2
ARŞİV
Son Kale İzmir
KünyeKünye İletiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri