ege yıldız, sessiz boru
Son Kale İzmir
  • Dolar
    32,2190
    Dolar
  • Euro
    35,0666
    Euro
  • Altın
    2.527,370
    Altın
  • Bist-100
    10.644,00
    Bist-100
  • ADANA
    20/32°
    ADANA
  • ANKARA
    16/24°
    ANKARA
  • ANTALYA
    20/27°
    ANTALYA
  • BURSA
    12/25°
    BURSA
  • ISTANBUL
    14/22°
    ISTANBUL
  • IZMIR
    18/33°
    IZMIR
  • KONYA
    16/24°
    KONYA
Facebook Twitter
ANA SAYFA GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TÜRKİYE DÜNYA GÜVENLİK
Derbi sonrası ortalık karıştı...
Derbi sonrası ortalık karıştı...
Derbide Fenerbahçe güldü... Şampiyon son hafta belli olacak!
Derbide Fenerbahçe güldü... Şampiyon son hafta belli olacak!
İki grup arasındaki kavgaya ezanlı müdahale!
İki grup arasındaki kavgaya ezanlı müdahale!
İran Cumhurbaşkanı'nı taşıyan helikopter kaza yaptı!
İran Cumhurbaşkanı'nı taşıyan helikopter kaza yaptı!
30 Nisan 2021 Cuma - 11:30

Başkan Sandal, emekçilerle birlikte kutladı!

Bayraklı Belediye Başkanı Serdar Sandal, belediye emekçileriyle birlikte 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü’nü kutladı. Fen İşleri Şantiyesi’nde personelle bir araya gelen Başkan Sandal, “1 Mayıs sadece bir bayram değildir. Antiemperyalist mücadelede bu ülkeyi seven ahlaklı, vicdanlı insanların bir arada olduğu, birlikte mücadelenin, etnik, dini, siyasi ve her türlü ayrımcılığa karşı olanların günüdür. Bu anlamda 1 Mayıs'ınızı kutluyorum" dedi.

Başkan Sandal, emekçilerle birlikte kutladı!

Pandemi tedbirleri kapsamında alınan tam kapanma uygulaması nedeniyle erken düzenlenen 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü etkinliğine Başkan Sandal’ın yanı sıra CHP Bayraklı İlçe Başkanı Pınar Susmuş, CHP ilçe örgütü yöneticileri, belediye bürokratları ve işçiler katıldı.

BU KENTE BORCUMUZ VAR

Etkinlikte işçilere seslenen Başkan Sandal, "İşçi, emekçi çalıştığı mekanın asıl sahibidir. Biz gelip geçiciyiz, siz kalıcısınız. Dolayısıyla Bayraklı Belediyesi ve Bayraklı’daki her sorun sizin sorununuz. Bayraklı'ya, belediyeye, iş düzenine, yatırımlara sahip çıkmak, aksayan yanlarla ilgili fikirlerinizi beyan etmek, her türlü savurganlığa ve israfa karşı mücadele etmek asli görevlerinizden biridir. Biz bu kenti seviyor ve sorunlarını çözmek, vatandaşa destek olmak istiyorsak; yapmamız gereken işler var. Belediye deyince akla temizlik, fen işleri ve park bahçeler gelir. Bu alanlarda minimum arkadaşla çalışarak verdiğimiz hizmetin yeterli olduğunu söyleyebilir miyiz? Bir birimde eksik varsa bu sadece benim değil sizin de sorununuz. Bizim bu kente borcumuz var. Bu kentte okula gidemeyen çocuğa, evine ekmek götüremeyen yurttaşa, kentsel dönüşüme uğramamış alanlarda çözüm bekleyenlere, park yüzü görmemiş çocuklara, yolu harabe olan sosyal donatı alanları olmayan yurttaşlara borcumuz var. Bunun gereğini yapacağız bunun dışındaki her şey yalan! Mücadelemizi hep beraber bu alanda sürdüreceğiz. Kendi işimize bakacağız ve işimize odaklanacağız. İşini doğru yapan arkadaşımızın her zaman yanında olacağız" dedi.

TÜM MESELELERİ BİRLİKTE ÇÖZERİZ

Çalışanlara, "Sizin teminatınız biziz. Çalışma şartlarınızın, emeğinizin, iş güvenliğinizin sorumlusu biziz" diyen Başkan Sandal, sözlerini şöyle sürdürdü;

''Vatandaşa sözümüz var. Maaşlarımızı topladığımız vergilerle ödüyoruz. Bu ülkeden, bayraktan, cumhuriyet ve değerlerinden söz ediyorsak; tüm kaynaklarımızı doğru ve yerinde kullanarak tüm meseleleri çözeriz. Bayraklı, İzmir’de potansiyeli en yüksek belediyedir. Yeter ki kaynakları doğru kullanın. Birlikte bunu başaracak güçteyiz. Geldiğimiz noktada emekçi arkadaşlarımızın disiplin ve iş verimliliği istediğimiz seviyelere yaklaşmış durumda. Her zaman yanınızda olacağız. Yanında olmak demek; emekçi arkadaşlarımızın temel hak ve hukukuna sahip çıkmak demektir. Bunun için de önce çalışanın parasını öde sonra tüccarın parasını öde demektir. Biz ne kadar israfı önler, tasarruf sağlarsak o kadar güçlü oluruz ve sosyal haklarımızla ilgili artılar elde ederiz, kentimize de daha çok hizmet ederiz. Sizden tek ricamız işinizde olun. Onurunuzdan, emeğinizden, duruşunuzdan ödün vermeyin. İşinize sahip çıkın. Bize düşen de sizin her hakkınızı size teslim etmektir. Bayram öncesi çalışanlarımızın gerek ikramiye gerekse maaşlarını ödemeyi planlıyoruz ve bu zorlu günlerde küçük de olsa faydamız olsun istiyoruz. Hiçbir zaman hakkınızı size vermekten imtina etmeyiz.

BUGÜN UMUDUN GÜNÜDÜR

CHP Bayraklı İlçe Başkanı Pınar Susmuş ise “Dünyayı etkisi altına alan küresel bir salgınla mücadele ediyoruz ve bunun en büyük etkilerini ülkemizde yaşıyoruz. Bugün sağlık emekçilerinin yaptığı kahramanlık gibi yerel yönetimleri ayakta tutmak için verilen mücadelede gece gündüz sağlığını hiçe sayarak, çalışan, mücadele eden sizler de tarihe birer kahraman olarak yazılacaksınız. Emeklerinizi, mücadelenizi saygıyla selamlıyorum. İyi ki varsınız. Bayraklı’yı tüm zorlukların içinde tüm sorunları çözüme kavuşturarak ayakta tutabiliyorsak; işçilerimizin emeğiyle gerçekleşmiştir. Emeğiniz çok yüce ve değerli. Bugün mücadelenin alın terinin günüdür. Sizin de söylediğiniz gibi umudun günüdür” dedi.

SALGINDAN EN ÇOK EMEKÇİLER ETKİLENDİ

DİSK Genel İş 6 No’lu Şube Başkanı Değer Yıldız, “Bu ülkenin emekçileri var olduğu sürece haklı mücadelemiz sürecektir. Laik, demokratik, tam bağımsız bir Türkiye için hiçbir bedeli ödemekten asla geri durmayacağız. Pandemi salgını sürecinde tüm işçiler çalışıyor. Yapılan uygulamalar sınıf ayrımcılığıdır ve biz buna karşı çıkıyoruz. Bir gün bu ülkede işçi sınıfı iktidara gelecekse, mazlum haklar ülkeyi yönetecekse, demokrasi, insan hakları, özgürlükler olacaksa, herkes mutlu bir şekilde yaşayacaksa, kadınlarımız özgür ve eşit yaşayacaksa, laiklik tekrar hayat bulacaksa bunları hayata geçirecek olan buradaki emekçi kardeşlerimiz ve bu ülkenin işçi sınıfıdır” şeklinde konuştu. 

İŞÇİLER AŞILANMALI

Özellikle pandemi salgını sürecinde işçilerin yaşadığı sıkıntıları ve taleplerini dile getiren Disk Genel İş 6 No’lu Şube Sekreteri Muhsin Akıcı, “Sağlıklı, güvenceli yaşam için birlikte hareket edeceğiz. Umutla yan yana olacağız. Faturalar kabarıyor, hayat pahalılığı artıyor, pandemi kuralları artırılıyor ve olan hep işçilere oluyor. Sağlıklı ve güvenceli yaşam için işçiler aşılanmalı. İşçilerin haksız yere işlerinden olmasına neden olabilen kod 29 uygulaması kaldırılmalı. En azından salgın süresince asgari ücretten kesilen verginin alınmamasını, asgari ücretin de brüt kazanç üzerinden ödenmesini istiyoruz. Birçok olumsuzluk varken her şeye rağmen 1 Mayısımız var ve umutla yan yana” diye konuştu.

 

 
İş insanı, annesi yaşındaki kadını yumrukladı!
 
İzmir'de çiçekçiler Anneler Günü'nde açık olacak!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Büyükşehir'den Alsancak'ta sıcak asfalt çalışması!
İzmir Ekonomik Kalkınma Koordinasyon Kurulu (İEKKK) Toplantısı'na katılan ...
Karaburun'un nüfusu 10'a katlandı
İzmir'in Karaburun ilçesinin nüfusu, 17 Mayıs'a kadar sürecek tam kapanma ...
Bornovalı arıcılar kovanlarına kavuştu!
Bornova Belediyesi tarafından düzenlenen eğitimi başarıyla tamamlayan ...
 
Başkan Sengel: İşçi sınıfının yanında olmaya devam edeceğiz!
Selçuk Emek ve Demokrasi Platformu tarafından 1 Mayıs Emek ve Dayanışma ...
Büyükşehir çalışanları 1 Mayıs'ı toplu sözleşmeyle kutladı!
DİSK Genel-İş Sendikası ile İzmir Büyükşehir Belediyesi şirketi İZELMAN ...
Konak'ta görkemli toplu iş sözleşmesi töreni!
İzmir'in Konak Belediyesi ile DİSK'e bağlı Genel- İş Sendikası arasında ...
 
Aydın Büyükşehir'den 19 Mayıs temalı resim yarışması!
Kentte kültür ve sanat alanında yaptığı çalışmalar ile gençleri ve çocukları ...
Kuşadası çarşılarına çevre dostu aydınlatma!
Aydın Büyükşehir Belediyesi ile Kuşadası Belediyesi tarafından kentin ...
Büyükşehir'den S plaka ihalesi!
İzmir Büyükşehir Belediyesi, kentteki servis aracı ihtiyacını dikkate ...
 
YAZARLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA SON KALE İZMİR
TWITTER'DA SON KALE İZMİR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Sokak esnafı korona günlerinde faydalı oluyor mu?

Evet
Hayır
Bilmiyorum

Sonuçları göster Anket arşivi
PUAN DURUMU
ARŞİV
Son Kale İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri