ege yıldız, sessiz boru
Son Kale İzmir
  • Dolar
    32,4849
    Dolar
  • Euro
    34,7239
    Euro
  • Altın
    2.409,750
    Altın
  • Bist-100
    10.046,00
    Bist-100
  • ADANA
    19/31°
    ADANA
  • ANKARA
    14/17°
    ANKARA
  • ANTALYA
    22/26°
    ANTALYA
  • BURSA
    14/19°
    BURSA
  • ISTANBUL
    13/15°
    ISTANBUL
  • IZMIR
    13/25°
    IZMIR
  • KONYA
    13/23°
    KONYA
Facebook Twitter
ANA SAYFA GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TÜRKİYE DÜNYA GÜVENLİK
LPG'ye indirim geliyor!
LPG'ye indirim geliyor!
1 Mayıs müdahalelerle başladı!
1 Mayıs müdahalelerle başladı!
Kripto piyasası yine sarsıldı!
Kripto piyasası yine sarsıldı!
Sendikalardan Taksim kararı... Özgür Özel ayrıldı!
Sendikalardan Taksim kararı... Özgür Özel ayrıldı!
17 Mart 2023 Cuma - 13:57

Başkan Selvitopu: 2018'den beri onay bekliyoruz!

Karabağlar Belediyesi'nin, mahallelerin sorunlarını belirlemek ve bunlara çözüm bulmak amacıyla düzenlediği bölgesel muhtar toplantılarının 2023 bölümü başladı. Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu, başkan yardımcıları ve müdürler; 58 mahalle muhtarıyla 3 aşamada gerçekleştirilecek toplantılarda bir araya geliyor ve yapılması gereken çalışmaları değerlendiriyor.

Başkan Selvitopu: 2018 den beri onay bekliyoruz!

2023 yılının ilk toplantısında 19 mahalle muhtarıyla buluşan Başkan Selvitopu, ülkemizin acılı bir dönemden geçtiğini hatırlatarak, deprem ve sel felaketlerinde yaşamını yitiren vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, yakınlarına başsağlığı diledi. Afetlere hazırlıklı olmanın önemine dikkat çeken Başkan Selvitopu, “Kısa, orta ve uzun vadede yapılması; asla ihmal edilmemesi gereken çalışmalar var. Çünkü afetlerin ne zaman olacağı bilinemez” dedi.

Onay bekleniyor
Başkan Selvitopu, göreve geldikleri günden bu yana kentin planlanmasına özel önem verdiklerini ve Karabağlar’ın 2700 hektarlık yerleşim alanının 2000 hektarında gerekli planlamaları tamamladıklarını bildirdi. Kalan alanlardan 540 hektarda tüm yetkinin Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’nda olduğunu belirten Başkan Selvitopu, şunları söyledi:

“Bakanlığın bize kısmi yetki verdiği Osman Aksüner, Aşık Veysel ve Aydın mahallerimizi kapsayan 110 hektarlık alanla ilgili de planlama çalışmalarını yaptık. 2018 yılından beri onay bekliyoruz. Zaman zaman kentsel dönüşümle ilgili eleştiriliyoruz ama bu onaylar çok uzun zaman alıyor. 540 hektarla ilgili tüm yetki ve sorumluluk bakanlıkta. Son olarak 1/5000’lik plan hazırladılar. Biz de çekincelerimizi kendilerine bildirdik. Sonuçlanmasını bekliyoruz. Kentsel dönüşümlerin sağlıklı yapılması için zamanın çok iyi değerlendirilmesi ve mutlaka yerel yönetimlerin yetkilendirilmesi gerekiyor. Bakanlık da zaten yetkisi kapsamında istediği anda denetim yapabilir. Çünkü biz neyi ne zaman yapabileceğimizi en iyi bilen kurumlarız. Artık daha fazla zaman yitirilmemeli ve bu konuya siyaset üstü bakılmalı.”

Dijital Arşiv’in önemi
Karabağlar Belediyesi’nin yaşama geçirdiği Dijital Arşiv Sistemi’nin önemine dikkat çeken Başkan Selvitopu, artık ilçe sınırlarındaki her türlü parsel, bina ve bağımsız bölüm bilgilerine dijital ortamda ulaşılabildiğini vurguladı. Yakında yapıların durumlarıyla ilgili envanter çalışmasına başlanacağı da belirten Başkan Selvitopu, “Oradan gelecek bilgileri de Dijital Arşiv Sistemi’nin üzerine koyacağız. Bu çalışmalarımızın temelinde sağlıklı, güvenli, afetlere dayanıklı kent yaratma hedefimiz var. Karabağlar Belediyesi olarak kentimizin düzenli dokuya kavuşması için çalışmaya devam edeceğiz” dedi.

Muhtarlar taleplerini iletti
Daha sonra muhtarlar söz alarak, mahallelerindeki sorunları, talepleri ve görüşlerini aktardılar. Bölgesel toplantıların ilkine, Karabağlar Belediye Meclisi CHP Grup Başkanvekili Zafer Levent Yıldır'la meclis üyeleri Mustafa Şafak Baran, Ahmet Davulcu ve Servinaz Ömür katıldı.

Toplantıda Adnan Süvari Mahalle Muhtarı Harun Özbilmez, Arap Hasan Mahalle Muhtarı Hülya Torun, Bahar Mahalle Muhtarı Ahmet Cankurtaran, Fahrettin Altay Muhtarı İkbal Kaytancılar, Bahçelievler Muhtarı Mehmet Kösen, Üçkuyular Mahalle Muhtarı Mualla Candaş, Esentepe Mahalle Muhtarı Şenay Cengiz, Basın Sitesi Mahalle Muhtarı Berna Soykan, Muammer Akar Sıtkı Kuzu, General Kazım Özalp Mahalle Muhtarı Niyazi Akgün, Reis Muhtarı Ali Şen, Poligon Muhtarı Tarık Gavas, Esenlik Mahalle Muhtarı Zakir Çin, Şehitler Mahalle Muhtarı Ömer İlhan, Doğanay Mahalle Muhtarı Halil Şenkuz, Metin Oktay Mahalle Muhtarı Şahin Demir, Vatan Mahalle Muhtarı Temel Doğru, Esenyalı Mahalle Muhtarı Ali Rıza Üner ve Maliyeciler Mahalle Muhtarı Sadet Kaya yer aldı.

 
Onur Akın, CHP'den milletvekili aday adayı oldu!
 
Efes Ultra Maratonu Selçuk'ta!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Prof. Dr. Thomas Faist: Göç geri dönülemeyecek noktaya gelecek!
İkinci Yüzyılın İktisat Kongresi’nin üçüncü gününde konuşan sosyolog Prof. ...
Buca'da kooperatifleşme hamlesi!
Kadınların ekonomik hayata katılmaları için çalışmalarını aralıksız olarak ...
Çeşme’de okul bahçeleri meyve bahçesine dönüşüyor
Çeşme Belediyesi çocuklara doğa sevgisini aşılamak ve ileride daha duyarlı ...
 
Prof. Dr. Şevket Pamuk: Şeffaflığa ve hukuka ihtiyaç var!
İkinci Yüzyılın İktisat Kongresi’nin “Yürüyüşe Davet” başlıklı üçüncü ...
Çiğli'ye yeni unvan: Sağlığı Geliştiren Belediye!
Çiğli Belediyesi, Sağlık Bakanlığı tarafından düzenlenen Sağlığı Geliştiren ...
Bayraklı’da muhtarlık binaları yenilendi
Bayraklı Belediyesi, ilçede yenilenme ihtiyacı olan muhtarlık binaları ...
 
Karşıyaka'da bir ulusun doğuşu canlandırılacak!
Karşıyaka Belediyesi, 18 Mart Çanakkale Zaferi’nin yıl dönümünü duygusal ...
Başkan Pehlivan'dan 18 Mart mesajı!
Menemen Belediye Başkan Vekili Aydın Pehlivan, 18 Mart Çanakkale Zaferi ...
Mehmet Tüver Resim Sergisi YKSM'de!
Ressam Mehmet Tüver'in eserlerinin yer aldığı sergi, Yıldız Kenter Kültür ...
 
YAZARLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA SON KALE İZMİR
TWITTER'DA SON KALE İZMİR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Eski günlerdeki gibi bu kriz günlerinde seyyar esnafımızın mahalle aralarında zorunlu sağlık tedbirlerine uyarak hizmet etmesini ister misiniz?

Evet
Hayır
Bilmiyorum

Sonuçları göster Anket arşivi
PUAN DURUMU
ARŞİV
Son Kale İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri