ege yıldız, sessiz boru
Son Kale İzmir
  • Dolar
    32,4401
    Dolar
  • Euro
    34,8514
    Euro
  • Altın
    2.427,720
    Altın
  • Bist-100
    9.916,00
    Bist-100
  • ADANA
    19/34°
    ADANA
  • ANKARA
    14/23°
    ANKARA
  • ANTALYA
    18/26°
    ANTALYA
  • BURSA
    13/17°
    BURSA
  • ISTANBUL
    13/15°
    ISTANBUL
  • IZMIR
    13/26°
    IZMIR
  • KONYA
    14/23°
    KONYA
Facebook Twitter
ANA SAYFA GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TÜRKİYE DÜNYA GÜVENLİK
Ege Denizi'nde 4,2 büyüklüğünde deprem!
Ege Denizi'nde 4,2 büyüklüğünde deprem!
Mahzen operasyonu... Bir çete daha çökertildi!
Mahzen operasyonu... Bir çete daha çökertildi!
Otomobil dereye yuvarlandı: 3 ölü, 2 yaralı!
Otomobil dereye yuvarlandı: 3 ölü, 2 yaralı!
Kayıp ekonomistin kafatası parçaları bulundu
Kayıp ekonomistin kafatası parçaları bulundu
1 Ocak 2022 Cumartesi - 16:58

Başkan Selvitopu 2022 hedeflerini ve projeleri anlattı... 'TAM SAHA PRES'

Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu, 2022 yılı hedeflerini ve yeni projelerini SONKALE'ye anlattı. CHP lideri Kılıçdaroğlu'nun da meclis kürsüsünden çalışmalarını övdüğü Başkan Selvitopu, 2021 yılında hayata geçirdikleri milyonlarca TL tutarındaki projelerin ardından 2022 için de iddialı konuştu: "2022'de de tam saha pres olacak."

Başkan Selvitopu 2022 hedeflerini ve projeleri anlattı...  TAM SAHA PRES

SONKALEİZMİR (ÖZEL RÖPORTAJ)- Göreve geldiği 2014 yılından bu yana ortaya koyduğu mali disiplin, büyük ölçekli yatırımlar ve sosyal projelerle öne çıkan Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu, pandemi ve ekonomik krize rağmen 2022 yılı için de iddialı konuştu. Yılbaşı öncesi 2022 hedeflerini anlatan Başkan Selvitopu, taraflı tarafsız her kesimin takdir ettiği 'devlet adamı' ciddiyetinin yanı sıra mütevazı kişiliğinden de ipuçları verdi.

Başkan Selvitopu, 2022'de hayata geçirecekleri projeler için hazırlıklarını tamamladıklarını belirtirken, şunları söyledi: "Karabağlar'da 2 bin hektarlık alanın revizyon imar planlarını yaptık. Öncelikle bu planların hayata geçmesine dönük çabalarımız olacak. İmar uygulamalarına yoğunlaşacağız. Gençlik Merkezi 2023 yılında tamamlanacak. Ekonomideki gelişmeler, dövizdeki oynaklık bizi de tahmin ediyorum etkileyecek. Amacımız çok etkilenmeden iş programını yürütmek. Gençlik Merkezi önemli bir iş. Maliyet ve büyüklük olarak da bir an önce tamamlamamız gereken işlerden biri."

(Başkan Selvitopu,  Gazeteci Mustafa Akbaş'ın sorularını yanıtladı)

"MALİYETLİ AMA YAPACAĞIZ"

Çalıkuşu Semt Merkezi ile ilgili de ihale hazırlığı içinde olduklarını aktaran Selvitopu, "Kilimcitepe Parkı'nın hemen yanında yapılacak. 3 mahalleye hitap edecek bir semt merkezi. Şık da bir yapı çıkacak. İki katlı, hem kreşi olan hem de kursların, etkinliklerin olabileceği bir merkez olacak. Sosyal tesis ihalemiz var. O da önemli. Kadınlara yönelik misafirhane yapacağız, onun da ihale hazırlığı var. Pazar yerleri var. Yeşilyurt ve Yurtoğlu pazaryerlerinin kapalı hale getirilmesi. Ali Erentürk Okulu'nun arkasında belediye hizmet kompleksi projemiz var. General Kazım Özalp'ta bir pazaryeri hazırlığımız var. Bunların hepsi maliyetli ama yapacağız. Programımızda park, yol yapımları ve asfaltlama çalışmaları yoğunlaşacak. Sokağa ağırlık vereceğiz, bir taraftan da fiziki mekanların projelerini hayata geçireceğiz" dedi.

"PROJELERİN HEPSİNİ HAYATA GEÇİRECEĞİZ"

İzmir Büyükşehir Belediyesi'ndeki deneyimlerinin ardından Karabağlar'da da iki dönemi başarılı bir şekilde götüren Başkan Selvitopu, "Karabağlar'ın bütçesine, olanaklarına hakimiz. Ne yapacağımızı biliyoruz. Kentsel dönüşümle ilgili Osman Aksünger, Aşık Veysel Projesi var. Bakanlık onaylarsa 2022 yılında başlayacağımız önemli projelerden birisi olacak. 106 hektarlık alan. Temel hedef Karabağlar'da birbirine entegre olmuş projeleri hayata geçirmek. Tek projeye yoğunlaşmayacağız. Farklı semtlerde, ihtiyaca dönük projeleri bitireceğiz. Kavacık Köyü de gündemimizde var. Meydan düzenlemesine başlayacağız orada. Yani kısaca 2022'de de tam saha pres olacak. Projelere devam edeceğiz. Seçim öncesi elimizde 20'ye yakın taslak proje vardı. Yaptıklarımız var ancak çoğu ileriye dönük projelerdi. Hepsini hayata geçireceğiz" diye konuştu.

"HEDEF SIFIR BORÇLANMA"

Selvitopu, ekonomik krizin yansımalarının şubattan sonra hissedilmeye başlanacağını, bunun hazırlığını yaptıklarını belirtirken, "2022'de de daha dikkatli olacağız. Karabağlar Belediyesi belli bir istikrara kavuştu. Her yıl bütçenin yüzde 10'u kadar borçlanıyorduk. Bunu yüzde 5'e düşürdük. Pandemi nedeniyle gelirlerimizin düşmesine rağmen bunu başardık. Hedefimiz sıfır borçlanma" dedi.

Karabağlar Belediyesi'nin tüm borçlarını ödediğini ve yatırıma döndüğünü vurgulayan Selvitopu, "Aslında kriz olmasa Karabağlar Belediyesi daha fazla atak yaparak projeleri daha fazla hayata geçirebilirdik. Önümüzdeki 2 yıl Karabağlar Belediyesi olarak sokakta olacağız. Herkesin eleştirdiği kazılmış sokaklar, bakımsız parklar. Ki parkların hepsini yeniledik. Daha sağlıklı ortam yaratacağız" diye konuştu.

"GURUR DUYDUK"

İZKA desteği ve esnaf odası ile işbirliğine giderek kurdukları Mobilya Akademisi konusunda CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun TBMM'deki grup toplantısında övgülerinin anımsatılması üzerine Başkan Selvitopu, "Gurur duyduk. Böyle bir şey beklemiyordum. Aslında açılış günü en büyük proje temel attığımız Atatürk Gençlik Merkezi'ydi. Daha bitmemiş tabi. Bu ise bitmiş bir projeydi. Orada Genel Başkanı da sanırım bir esnaf odasıyla işbirliğiyle yapılan hizmet binasının atmosferi etkiledi. Çünkü orada esnaf vardı. Esnaf odalarının başkanları vardı. Genel başkan o toplulukla bir araya gelince mutlu oldu. Genel başkan esnafla, hangi sorunlu kesim varsa onlarla buluşmak istiyor. Onların görüşlerini de alarak yürümek istiyor. Sanırım orada gerçekleşen buydu. Bunu da grup toplantısında dile getirdi" dedi.

DEVAM EDECEK... 

YARIN:

- CHP İKTİDARINDA NE OLACAK?

- KARABAĞLAR BELEDİYESİ'NDE KURUMSAL YAPI...

- YAPMAKTA UZMAN OLDUĞU YEMEK NE?

 

 

 

 

 

 
Kripto faciasında ikinci can kaybı!
 
İzmir'de çiçekleri yağmaladılar!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Çeşme'de 2022’ye coşkulu karşılama!
Turizm cenneti Çeşme yılbaşında yüzbinlerce kişiyi ağırladı. Soğuk havaya ...
2021 dayanışma yılı oldu!
İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin sosyal belediyecilik vizyonu doğrultusunda ...
Kuşadalılar yeni yıla sokak partisiyle girdi!
Kuşadalılar, 2022 yılına Kuşadası Belediyesi tarafından düzenlenen sokak ...
 
Başkan Selvitopu şantiyelerde çalışanların yeni yılını kutladı!
Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu yılın son gününde, şantiyelerde ...
Balçova'da dostluk geleneği!
Balçova Belediye Başkanı Fatma Çalkaya, yeni yıla Balçovalı hemşerilerini ...
Gaziemirli sporcular 2021'e damga vurdu!
Gaziemir Belediyesi Gençlik ve Spor Kulübü sporcuları, 2021 yılında katıldıkları ...
 
Şampiyon halterciden İduğ’a ziyaret!
Rusya'nın başkenti Moskova'da düzenlenen Avrupa Halter Şampiyonası’nda ...
Selvitopu'dan pazarcı esnafına ziyaret!
Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu, yeni yıl kutlamaları kapsamında ...
İzmirliler 2022’ye müzikle girdi!
İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından “İzmir’in yeni yüzyılı başlıyor” ...
 
YAZARLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA SON KALE İZMİR
TWITTER'DA SON KALE İZMİR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Eski günlerdeki gibi bu kriz günlerinde seyyar esnafımızın mahalle aralarında zorunlu sağlık tedbirlerine uyarak hizmet etmesini ister misiniz?

Evet
Hayır
Bilmiyorum

Sonuçları göster Anket arşivi
PUAN DURUMU
ARŞİV
Son Kale İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri