ege yıldız, sessiz boru
Son Kale İzmir
  • Dolar
    32,3552
    Dolar
  • Euro
    34,7075
    Euro
  • Altın
    2.437,590
    Altın
  • Bist-100
    9.991,00
    Bist-100
  • ADANA
    19/34°
    ADANA
  • ANKARA
    14/24°
    ANKARA
  • ANTALYA
    21/26°
    ANTALYA
  • BURSA
    13/18°
    BURSA
  • ISTANBUL
    14/15°
    ISTANBUL
  • IZMIR
    12/26°
    IZMIR
  • KONYA
    14/24°
    KONYA
Facebook Twitter
ANA SAYFA GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TÜRKİYE DÜNYA GÜVENLİK
İslam Kalkınma Bankası'ndan Türkiye'ye 6,3 milyar dolarlık finansman!
İslam Kalkınma Bankası'ndan Türkiye'ye 6,3 milyar dolarlık finansman!
Türkiye'nin utanç tablosu... 147 çocuk anne oldu!
Türkiye'nin utanç tablosu... 147 çocuk anne oldu!
Aile faciası: Eşini öldürüp intihar etti!
Aile faciası: Eşini öldürüp intihar etti!
Ege Denizi'nde 4,2 büyüklüğünde deprem!
Ege Denizi'nde 4,2 büyüklüğünde deprem!
21 Mart 2024 Perşembe - 15:29

Başkan Selvitopu'dan arıtma tesisi tepkisi!

Karabağlar Belediyesi tarafından yapımı tamamlanan “Emekliler” ve “SGK” parklarıyla baştan sona yenilenerek modern bir görünüme kavuşturulan “Abidin Dino Parkı” törenle açıldı. Vatan Mahallesi'ndeki Emekliler Parkı'nda gerçekleştirilen toplu açılış töreninde konuşan Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu, General Asım Gündüz Mahallesi'ne yapılmak istenen arıtma tesisi projesine tepki gösterdi. 

Başkan Selvitopu dan arıtma tesisi tepkisi!

Törene, Başkan Selvitopu'nun yanı sıra meclis üyeleri, muhtarlar, Karabağlar Kent Konseyi Başkanı Alev Ağrı, DİSK Emekli Sen Karabağlar Şube Başkanı Şengül Yanar, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve bölge halkı katıldı.

Törenin açılışında konuşan Vatan Mahallesi Muhtarı Temel Doğru, “Atıl durumda olan bu yeri Muhittin Selvitopu Başkanımız cennet bahçesine çevirdi. Hepinizin huzurunda başkanımıza teşekkür ediyor, bundan sonraki yaşamında sağlık ve huzur diliyorum” dedi.

Alev Ağrı da, Karabağlar Kent Konseyi Emekli Meclisi'nin talebini Karabağlar Belediyesi'nin kısa sürede yaşama geçirdiğini belirterek, “Kente değer katan yeşil alanlar kazandırılmasını çok önemsiyoruz. Vaha gibi bir park oluşturulduğu için başkanımıza ve emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz” diye konuştu.

10 yılda 270 park

Başkan Selvitopu da, 10 yıllık görev süresinde sıfırdan yapılan ya da baştan sona yenilenen park sayısının 270'e ulaştığını söyledi. Buldukları her boş alana park yapmaya çalıştıklarını belirten Başkan Selvitopu, “Çünkü biliyoruz ki küçük de olsalar, vatandaşlarımızın bu alanlara çok ihtiyacı var. Karabağlar'ın 3600 sokağı var. 10 yılda bunların 1600'ünü yeniledik. Diğerlerinin de onarım ve bakımlarını yaptık. Bugün Karabağlar Belediyesi genç bir yerel yönetim olmasına rağmen her türlü hizmeti kendi olanaklarıyla, hiç kimseye ihtiyaç duymadan verebiliyor. 10 yıldır bana hizmet etme fırsatını tanıyan Karabağlılılara, meclis üyelerimize, muhtarlarımıza ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcilerine teşekkür ediyorum. Parklarımızın ilçemize hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

“3 ilçe etkilenecek”

Konuşmasında Karabağlar'ın geleceği için çok önemli bir konuya da değinen Başkan Selvitopu, General Asım Gündüz Mahallesi'nde bulunan İZSU alanına, ÇED raporu alınmadan ve kamuoyu yeterince aydınlatılmadan arıtma tesisi kurulmak istendiğini söyledi. Bölgedeki 5 mahalle muhtarıyla birlikte tesisin planlardan kaldırılması için girişimde bulunduklarını belirten Başkan Selvitopu, şu bilgileri verdi:

“Tekniğine uygun yapılmadığı takdirde bu tesisin Karabağlar, Buca ve Konak'ı olumsuz etkileyeceğini, çeşitli çevresel sorunlar yaratacağını dile getirdik. Planlara itirazlarımız oybirliğiyle reddedildi. Biz de yargıya yürütmeyi durdurma başvurusu yaptık. İlk aşama mahkemesi kabul etmese de üst mahkeme talebimizi haklı buldu. Yani bu mücadele Karabağlar'da devam edecek. Yeterince etüd edilmemiş, kamuoyuyla bilgisi paylaşılmamış arıtma tesisi oraya yapılırsa, Karabağlar'daki kentsel dönüşüm ve gelişim sürecinin sekteye uğrayacağını düşünüyoruz. Tüm Karabağlıların bu konunun takipçisi olmasını diliyorum.”

“Seslerini çıkarmıyorlar”

Kentteki birçok projeye popülist anlayışla karşı çıkanların bu konudaki sessiz kalmasını da eleştiren Başkan Selvitopu, “Bu konuşmayı burada zorunlu olarak yapıyorum. Bu sorunu burada dile getrimezsek, daha önce olduğu gibi yine sessiz sedasız çözülmeye çalışılacaktı. 'ÇED gerekli değildir' kararına karşı açtığımız dava da sürüyor. Çevremize sahip çıkmak hepimizin görevi olmalı Kentin düzenli hale gelmesi, Karabağlar Belediyesi'nin yaptığı ve 2050'li yıllara dönük imar planlarının hayata geçirilmesiyle mümkün olacaktır. Bugüne kadar Karabağlar'ın aleyhine olacak tüm projele karşı çıktık ve haklılığımız mahkeme kararlarıyla kanıtlandı” dedi.

Konuşmaların ardından 3 park kurdela kesim töreniyle açıldı.

Arıtma davasının özeti

Karabağlar Belediyesi, İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından General Asım Gündüz Mahallesi'ndeki İZSU yerleşkesinin bulunduğu alana yapılmak istenen arıtma tesisine karşı İzmir 3. İdare Mahkemesi'ne başvurdu. Başvuruda, tesise olanak tanıyan 1/1000 ölçekli imar planının iptali ve yürütmesinin durdurulması istendi. Ancak mahkeme yürütmenin durdurulması istemini reddetti. Bunun üzerine İzmir Bölge İdare Mahkemesi'ne yapılan itiraz neticesinde İzmir Bölge İdare Mahkemesi Karabağlar Belediyesi'ni haklı bularak, telafisi güç zararlar doğmaması için 3. İdare Mahkemesi'nin ret kararını ortadan kaldırdı. Başvuruyu değerlendirmesi için dosyanın yeniden idare mahkemesinde görüşülmesini istedi.  

 
Lal Denizli'den flaş Çeşme Projesi çıkışı: Tarım arazilerimizin ve doğal güzelliklerimizin betonlaşmasına izin vermeyeceğiz!
 
Tren hattı çalışmasında işçiler göçük altında kaldı!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Kuşadası'nda fırınlara ramazan denetimi!
Kuşadası Belediyesi, Ramazan ayı nedeniyle fırınlarda yaptığı hijyen ve ...
İkinci Yüzyılın İktisat Kongresi 1 yaşında!
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in öncülüğünde geçtiğimiz ...
Aydın Pehlivan: Menemen'de tarım da bir numara olacak!
Menemen Belediyesi, Ramazan ayının birlik ve beraberlik duygusunu yaşatabilmek ...
 
Efes Selçuk'ta ramazan dayanışması!
Efes Selçuk Belediyesi kent merkezinde kurduğu ilk iftar sofrasının ardından ...
Başkan Sandal'dan derneklere ziyaret!
Bayraklı Belediye Başkanı Serdar Sandal, ilçede faaliyet gösteren 30’a ...
Karşıyaka Belediyesi’nden Yaşlılara Saygı Haftası Paneli!
İlçede yaşayan her yaştan bireye dokunacak hizmetler üreten Karşıyaka ...
 
İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne HAYTAP’tan tam not!
Hayvan hakları konusunda birçok ilki hayata geçiren İzmir Büyükşehir Belediyesi, ...
Karşıyaka’da Ramazan bereketi...
Ramazan geleneklerini yaşatan Karşıyaka Belediyesi, farklı mahallelerde ...
Menemen'e iki yarı olimpik havuz birden...
enemen’de açılış yağmuru sürüyor. 100. Yıl Köprülü Kavşağı, Türkiye’nin ...
 
YAZARLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA SON KALE İZMİR
TWITTER'DA SON KALE İZMİR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Eski günlerdeki gibi bu kriz günlerinde seyyar esnafımızın mahalle aralarında zorunlu sağlık tedbirlerine uyarak hizmet etmesini ister misiniz?

Evet
Hayır
Bilmiyorum

Sonuçları göster Anket arşivi
PUAN DURUMU
ARŞİV
Son Kale İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri