ege yıldız, sessiz boru
Son Kale İzmir
  • Dolar
    32,2762
    Dolar
  • Euro
    34,7742
    Euro
  • Altın
    2.397,970
    Altın
  • Bist-100
    10.248,00
    Bist-100
  • ADANA
    15/28°
    ADANA
  • ANKARA
    12/22°
    ANKARA
  • ANTALYA
    16/23°
    ANTALYA
  • BURSA
    12/21°
    BURSA
  • ISTANBUL
    15/21°
    ISTANBUL
  • IZMIR
    16/26°
    IZMIR
  • KONYA
    12/20°
    KONYA
Facebook Twitter
ANA SAYFA GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TÜRKİYE DÜNYA GÜVENLİK
Doğalgaz ve elektrik faturalarında yeni dönem!
Doğalgaz ve elektrik faturalarında yeni dönem!
Ünlü şarkıcı Kalben uyuşturucu operasyonunda gözaltına alındı!
Ünlü şarkıcı Kalben uyuşturucu operasyonunda gözaltına alındı!
Galatasaraylı baba ve kızına saldırıda istenen cezalar belli oldu!
Galatasaraylı baba ve kızına saldırıda istenen cezalar belli oldu!
Özgür Özel'den Taha Hüseyin Karagöz açıklaması!
Özgür Özel'den Taha Hüseyin Karagöz açıklaması!
1 Haziran 2019 Cumartesi - 18:38

Başkan Selvitopu'ndan 'bayramlık' Poligon hamlesi... Karabağlar'da 'yeşil' birlik

AK Parti'nin İzmir'de Millet bahçesi yapmayı düşündüğü yerlerden biri olan Poligon Deresi konusunda çok çarpıcı bir gelişme yaşandı. CHP'li Başkan Muhittin Selvitopu'nun sürpriz önerisini görüşen Karabağlar Belediye Meclisi, Poligon Deresi'nin rekreasyon alanına dönüştürülmesi için temenni kararı aldı. AK Partili üyelerin de desteğiyle alınan bu karar, bayram öncesi özlenen bir birlik havası oluşturdu. Başkan Selvitopu, "Bizi birleştiren olay işte bu, hayırlısı olsun" dedi.

Başkan Selvitopu ndan  bayramlık  Poligon hamlesi... Karabağlar da  yeşil  birlik

Mustafa AKBAŞ/SONKALE- Karabağlar Belediyesi Haziran ayı olağan meclis toplantısı, Belediye Ana Hizmet Binası Meclis Toplantı Salonu'nda yapıldı. Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu'nun başkanlığında gerçekleştirilen toplantı gergin başladı. Belediyeye alınacak 19 nitelikli sözleşmeli personel ve Başkan Selvitopu'na 28 milyon 212 bin TL'lik borçlanma için yetki verilmesi maddelerine AK Parti grubundan tepki geldi. İki madde de CHP'li üyelerin oylarıyla meclisten geçti.

"AMACIMIZ ÖNLEM ALMAK"
Lüzumsuz borçlanma gibi bir amaçları olmadığını, Karabağlar Belediyesi'nin bugüne kadar düzenli bir şekilde borçlarını ödediğini, hiçbir bankaya teminat faizi kaptırmadığını ve kamunun kaynaklarını çar çur ettirmediğini anlatan Başkan Selvitopu, "Bu kredinin hepsini kullacağız diye bir şey yok. Tek amacımız önlem almak. Çünkü ülkenin genel ekonomisi kötüye gidiyor. Bize de yansıyor. İller Bankası'ndan alınan pay ilk beş ayda yüzde 5 olarak gerçekleşti. Enflasyon yüzde 30 civarında. Biz de belediye olarak yüzde 5'lik bir kısım karşılasak, geriye kalıyor yüzde 20'lik bir açık. Şuan için görünen o. Tedbirli ve hazırlıklı olmalıyız. Yoksa çok da borçlanma meraklısı değiliz. Ama Türkiye'deki tüm belediyeler aynı durumda" diye konuştu.

"HARCAMALARIMIZI İNCELEYİN, MUTLU OLURUM"
Başkan Selvitopu, ihtiyaç duyulmadığı sürece kesinlikle borçlanılmayacağını yinelerken, AK Partililer'e de ilginç bir çağrıda bulundu. "Biz borçlarına sadık, istikrarlı borç ödeyen bir belediyeyiz. Harcamalarımıza da son kuruşuna kadar dikkat ediyoruz. Tabii ki siz de tüm harcamalarımızı inceleyin. Eğer lüzumsuz bir şey varsa, 'şu lüzumsuz' deyin. Çok mutlu olurum."

TANSİYON YÜKSELDİ
Gündem dışı konuşmalara geçildiğinde ise toplantıda gerilim iyice arttı. CHP'li meclis üyesi Can Ersoy'un üçüncü havalimanı gibi projeler nedeniyle yaşanan çevre katliamlarını hatırlatıp Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a tepki göstermesi üzerine AK Partili Faysal Acar devreye girdi. Acar, AK Parti iktidarının yeşile çok önem verdiğini, eleştirilerin gerçeği yansıtmadığını savundu. Bu kez CHP'li Servinaz Ömür'ün Gezi olaylarını, Soma faciasını hatırlatması üzerine AK Partili müteahhit Hüseyin Uzun söz aldı. Uzun da Acar gibi AK Parti'nin yeşil ve orman konusunda çok hassas olduğunu öne sürdü.

BAŞKAN'DAN SÜRPRİZ HAMLE
Salonda tansiyon iyice artarken, Başkan Selvitopu'dan çok sürpriz bir hamle geldi. Belediye meclisinin siyaset arenası olmadığını, karşılıklı sevgiyi ve saygıyı hakim kılıp Karabağlar'a hizmet etmeyi amaçlamaları gerektiğini vurgulayan Selvitopu, "Yeşili korumak istiyorsak çok uzağa gitmeyelim. Gelin hep beraber bir temenni kararı alalım. Poligon Deresi yeşil alan kalsın diyelim, Poligon Deresi rekreasyon alanı olsun diyelim. Bayram öncesi bence yapılacak en güzel iş bu olur" dedi.

"HEPİMİZİ BİRLEŞTİRİR..."
Toplantı gündeminde olmayan bu öneri salonda kısa süreli bir şaşkınlık yarattı. Başkan Selvitopu, sözlerine, "Buralar hepimizi birleştirir. Hepimizi bir araya getirir. Hep beraber kentimize, kendi yaşadığımız yere sahip çıkmış oluruz. Uygun görürseniz Karabağlar Belediye Meclisi bu bayram öncesi böyle bir kararla meclisi noktalasın, anlamlı olsun. Gruplar da katılırsa oylarınıza sunacağım" diye devam etti.

BİZ DE YAPARIZ BAKANLIK DA YAPAR
Selvitopu'nun bu açıklamasının ardından oylamaya geçildi ve söz konusu temenni kararı oybirliği ile kabul edildi. Karardan duyduğu memnuniyeti dile getiren Başkan Selvitopu, "Bizi birleştiren olay işte bu, hayırlısı olsun! Bu temenni kararımızı ilgili yetkili mercilere ileteceğiz. Uygun görürlerse İzmir kenti için, Karabağlar için en güzel alan kazanılmış olur. Bunu Bakanlık da yapar, Büyükşehir de yapabilir. Kim yaparsa yapsın önemli olan bu amaca tahsis edilsin" dedi.

 

 
Mankenler kraliçesi İzmir'de
 
36 bin Suriyeli bayram için ülkesine döndü!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Karabağlar'da 2 bin kişiye iftar
Karabağlar Belediyesi'nin Ramazan boyunca 11 farklı bölgede düzenlediği ...
100 kadın şoför aranıyor
İzmir Büyükşehir Belediyesi toplu ulaşımda yeni bir devrime hazırlanıyor. ...
Güzelbahçe'de bayram sevinci
Güzelbahçe Belediye Başkanı Mustafa İnce, personel ve vatandaşların Ramazan bayramını kutladı.
 
Bornova Belediyesi şehit ailelerini unutmadı
Bornovalı şehit aileleri, Kadir Gecesi'nde Bornova Belediyesi'nin verdiği ...
Başkan Kılıç'tan 'adalet' mesajı
Buca Belediye Başkanı Erhan Kılıç, Ramazan Bayramı öncesi tüm belediye ...
Başkan Sandal'dan bayramda bile tasarruf mesajı
Bayraklı Belediye Başkanı Serdar Sandal, Ramazan Bayramı dolayısıyla düzenlenen ...
 
Böyle olur 35,5 iftarı... Karşıyaka'da güzel görüntüler!
Ramazan Ayı boyunca farklı mahallelerde iftar sofraları kuran Karşıyaka ...
Böyle balık işletmesi mi olur!
İzmir Menemen'de ruhsatsız işletilen balık işleme tesisi, etrafa yaydığı ...
Gaziemir’de halk dansları şöleni
Belediyenin düzenlediği halk dansları kurslarına katılan kursiyerler 10. ...
 
YAZARLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA SON KALE İZMİR
TWITTER'DA SON KALE İZMİR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Sokak esnafı korona günlerinde faydalı oluyor mu?

Evet
Hayır
Bilmiyorum

Sonuçları göster Anket arşivi
PUAN DURUMU
ARŞİV
Son Kale İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri