ege yıldız, sessiz boru
Son Kale İzmir
  • Dolar
    32,4375
    Dolar
  • Euro
    34,7411
    Euro
  • Altın
    2.441,870
    Altın
  • Bist-100
    9.916,00
    Bist-100
  • ADANA
    19/34°
    ADANA
  • ANKARA
    13/26°
    ANKARA
  • ANTALYA
    15/25°
    ANTALYA
  • BURSA
    8/23°
    BURSA
  • ISTANBUL
    13/19°
    ISTANBUL
  • IZMIR
    12/28°
    IZMIR
  • KONYA
    14/24°
    KONYA
Facebook Twitter
ANA SAYFA GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TÜRKİYE DÜNYA GÜVENLİK
İYİ Parti'de karar günü...
İYİ Parti'de karar günü...
CHP'den 1 Mayıs hamlesi...
CHP'den 1 Mayıs hamlesi...
Yeni KDV düzenlemesi yürürlüğe girdi
Yeni KDV düzenlemesi yürürlüğe girdi
CHP'li Kılıç: 'Kaçak sarayın kaçak danışmanları var'
CHP'li Kılıç: "Kaçak sarayın kaçak danışmanları var"
28 Mart 2024 Perşembe - 12:31

Başkan Sengel: Kasada para var, ondan talip oldular!

Cumhuriyet Halk Partisi Efes Selçuk Belediye Başkan Adayı Filiz Ceritoğlu Sengel Belevi’de düzenlenen “Aydınlık Bir Gelecek için Belevi’de Buluşuyoruz” mitinginde çoşkulu kalabalığa seslendi. 

Başkan Sengel: Kasada para var, ondan talip oldular!

Bayraklar ve kornalarla coşkulu bir şekilde Belevi’ye ulaşan konvoyun ardından Belevi miting alanına davul zurna eşliğinde kalabalıkla yürüyen Başkan Filiz Ceritoğlu Sengel; “Siyasete malzeme edilmekten ziyade kişilerin kendilerine saldırılar söz konusu oluyor. Hiç beklemeyiniz çünkü ben bana taş atana gül atarım, kötü söz söyleyene ise susarım derim ki “ kötü söz sahibine yakışır ben kendimden eminim daha çok emin olduğum bir şey var halkın kendisi her şeyi biliyor. İnsanlarla uğraşmadığımı, laf yetiştirmeye çalışmadığımı, hizmet üretmeye çalıştığımı, o kadar zorluğa rağmen direndiğimi, hiç ağlamadığımı beni biraz tanıyanlar anlamıştır. Belediye borç batağındaydı. Daha fazla büyümek ve kasada para bulundurabilmek için nasıl mücadele ettiğimi bilirsiniz. Böyle belediyeye herkes talip olur. Kasada para var biliyorlar ya ondan talip oldular. Zor olanı biz yaptık. 2019’da geçmişin tüm arızalarını temizlerken, çalışana maaş bile ödenmiyorken tekrar belediyeyi ayağa kaldırdık” dedi. 

NE KİNDARLIK NE İNTİKAM NE DE EMEKLİLİK 
Ülke genelinde yaşanan ekonomik krizin halkın her kesimini derinden etkilediğini ve bu durumda da vatandaşlara en yakın kurumun yine yerel yönetimler olduğunu belirten Başkan Sengel; “Belediyeler güçleri doğrultusunda belli bir şey yapabilirler, mücadele ederler, çaba sarf edeler. 2019 yılında Belevi’de bir eve gittim. Bol çocuklu bir ev ve tarım işçisi olan anneler var. Ekonomiye dahil olmak istiyorlar ama ne yazık ki kreş yoktu. Çocuk önemliydi. Annenin ekonomiye katkı sağlaması da önemliydi. İşte o yüzden Belevi’de kreşimizi açtık. Yani şunu söylemeye çalışıyorum sizlere; birileri birileriyle uğraşsın, biz hizmet aşkıyla çalışıyoruz. Ne kindarlık biliyoruz ne intikam biliyoruz ne de emeklilik zamanımızı değerlendirmek için bu işleri yapıyoruz” diye konuştu.

BELEVİ’YE EKMEK FIRINI, YOL VE KÖY MEYDANI DÜZENLEMESİ 
Siyaseti halka hizmet aracı olarak gördüklerini belirten Filiz Başkan; “Biz açılmış yaralara merhem olmaya çalışıyoruz. Şunu söylemek istiyorum. Tek başına hiçsindir, yanında partin varsa, örgütün varsa kendini güvende hissedersin. İşte o güvenle beraber üretmeye devam ederiz. O güvenle beraber ürettiğimiz hizmetlerin içerisinde hep halk vardır. İşte o ikisi için biz Belevi’deki projelerimizi tek tek belirledik.  Bunlardan ilki çok önemli ve kıymetli olan, herkesin uzun zamandan beri istediği fırını hayata geçireceğiz. Köy meydanında var olan ama bu süreç içerisinde tekrardan düzenlemek istediğimiz Belevi’nin çok istediği köy meydanındaki havuzumuzu en kısa sürede en güzel şekilde gerçekleştireceğiz. En son Yeni Kooperatif Evlerinin oradaki istinat duvarı gibi, yolların hepsi hemen bu yaz sökülmeye başlayacak. İhale hazırlıkları tamamlandı. Seçim geçer geçmez başlayacak” dedi. 

CHP KÖKLÜ BİR ÇINARDIR
Siyasi çizgisi hakkında çarpıcı açıklamalar yapan Filiz Başkan; “Dediğim gibi bir ilçede halka en yakın kamu kurumu belediyelerdir. Biz onun için Belevi’de de Efes Selçuk’ta da insanların yaralarına merhem olmak için çalışacağız. O yüzden zaten biz projelerimiz ile var olmak istiyoruz.  Dedikodu siyasetine, eski tarzdaki o siyasi anlayışı kabullenmiyoruz. Ne sakinliğimi ne de sükûnetimi asla bozmayacağım” dedi. 

Sengel sözlerine şu şekilde devam etti;

"Bir sloganımız vardı “Güçlü Başkan Güçlü Meclis” Cumhuriyet Halk Partisi’nin meclis üyeleri Cumhuriyet Halk Partili başkanlarıyla birlikte yürür.  Tek başına hiçbir şeyiz, hep beraber her şeyiz. Hepinizin haberi olsun lütfen, biz geçmişle kavga etmediğimiz için Belevi’nin eski başkanı Özcan Bey ile de birlikte hareket ediyoruz. Mevcut şu anda 31 Mart itibari ile görevi sonlanacak ama Cumhuriyet Halk Partisi kimliği hiçbir zaman yok olmayacak Mehmet Görüş ile de birlikte hareket ediyoruz. Bir çınar olan Emin Yıldız ile de beraber hareket ediyoruz. Sami Tüylü İle de birlikte hareket ediyoruz ve gelecek nesillere beraber yürüyeceğimiz, Belevi’nin dertleriyle dertlenecek olan Şaban Ok ile de beraber hareket edeceğiz. Demem o ki Cumhuriyet Halk Partisi köklüdür, esastır, “Karıncanın da kardeşi varsa o da Cumhuriyet Halk partisidir” diyen bir köklü kuruluştur. Dev çınardır. Yepyeni filizdir. O yüzden bugün bizi yalnız bırakmayanlarınız var. Hepimizin hali hazırda milletvekiliymiş gibi olan, içimizden biri, “Kızım sen hiç korkma ben varım. Cumhuriyet Halk partisinin ne demek olduğunu Belevi de bilir Selçuk da bilir asla başka bir yere gitmez” diyen Musa Çam da aramızda.” 


Başkan Sengel, konuşmasının ardından sahneye önceki dönemlerde görev yapan ilçe Başkanları ve Meclis Üyeleri ile meclis üyesi adaylarını, CHP önceki dönem Milletvekili Musa Çam’ı, Belevi Belediyesi kapatılmadan önce son belediye başkanı Özcan Işık’ı da sahneye davet ederek Belevi halkını selamladı.

PAZAR GÜNÜ SİZE EMANETİZ    
Seçimin ardından hızlı bir şekilde çalışmalarına devam edeceklerini belirten Başkan Sengel; “Kadınlarla ilgili, çocuklarla ilgili, emeklilerle ilgili Belevi Meydanı’nın düzenlenmesi ile ilgili çalışmalarımızı yaparken bir şey unutmayacağız. Kötü cümle yok. Birleriyle uğraşmak yok. İntikam yok, kin yok. Sevgi var ve Belevi’nin insanına saygı var. Bir mikrofonda hiçbir zaman saygısızlık yapmadım. Hiçbir zamanda yapmayacağım. Çünkü Cumhuriyet Halk Partili olmak demek saygılı olmak demektir, güzel söz söylemek demektir. Halkı sevmek demektir. Halk ile birlikte hareket etmek demektir. Çünkü Cumhuriyet Halk Partili olmak dev çınara yakışır şekilde filizlenmektir. 5 yıl boyunca elimizden geldiğince çaba sarf ettik. Az konuştuk, çok çalıştık. Biz yine az konuşmaya çok çalışmaya devam edeceğiz. Pazar günü hepinize emanetiz. Pazar gününden sonra sizler yine bize emanetsiniz" dedi.

Başkan Sengel; "Bir çift mavi gözün ışığında Cumhuriyet değerlerine sahip çıkarak, altı okun her birinin ne anlama geldiğin bilerek sapasağlam sizlerle birlikte, yan yana omuz omuza yoldaşlıkla, gönüldaşlıkla yürüyeceğiz. Cumhuriyet Halk Partisi’nin bayrağını belediyeden indirmeyeceğiz” diyerek konuşmasını tamamladı. Belevi Mitingi’ ’nin ardından araç konvoyu geldiği coşkuyla Belevi’den Efes Selçuk’a döndü. 

 
Alevi Bektaşi Federasyonu’ndan CHP’ye destek!
 
Nalbantoğlu'dan İzmirliler'e sandık çağrısı!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Türkiye’nin ilk sünger okulu İzmir’de!
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Bornova Çamdibi Mahallesi’ndeki ...
Başkan Kırgöz'den Çandarlı çıkarması!
Dikili Belediye Başkanı ve Cumhuriyet Halk Partisi yeni dönem Belediye ...
Karşıyaka’da Bir Millet Uyanıyor sergisi yoğun ilgi görüyor!
Karşıyaka Belediyesi Çatı Bostanlı Sergi Salonu’nda Cumhuriyet’in 100. ...
 
Hanri Benazus 94. doğum gününde anıldı!
Mustafa Kemal Atatürk hakkında yazdığı kitaplar ve binlerce fotoğraftan ...
Çakalburnu Lagünü’nde dip çamuru temizliği!
Temiz ve yüzülebilir Körfez hedefiyle hayata geçirilen önemli yatırımların ...
Dilan’a doğum günü sürprizi...
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer Çiğli’de yaşayan down sendromlu ...
 
Uzundere Cemevi Sosyokültürel Merkezi yola çıkıyor
Karabağlar Belediyesi, mimari fikir projesini ulusal düzeydeki yarışmayla ...
Başkan Günel'den eğitime kesintisiz destek
Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel, Eğitim ve Bilim İş Görenleri Sendikası ...
''Kuşadası alternatif turizmin merkezi olacak''
5 yıllık görev süresi boyunca kentin çok yönlü olarak gelişimi için farklı ...
 
YAZARLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA SON KALE İZMİR
TWITTER'DA SON KALE İZMİR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Eski günlerdeki gibi bu kriz günlerinde seyyar esnafımızın mahalle aralarında zorunlu sağlık tedbirlerine uyarak hizmet etmesini ister misiniz?

Evet
Hayır
Bilmiyorum

Sonuçları göster Anket arşivi
PUAN DURUMU
ARŞİV
Son Kale İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri