ege yıldız, sessiz boru
Son Kale İzmir
  • Dolar
    39,2169
    Dolar
  • Euro
    45,2700
    Euro
  • Altın
    4.328,410
    Altın
  • Bist-100
    9.312,00
    Bist-100
  • ADANA
    23/32°
    ADANA
  • ANKARA
    12/24°
    ANKARA
  • ANTALYA
    23/33°
    ANTALYA
  • BURSA
    14/25°
    BURSA
  • ISTANBUL
    18/24°
    ISTANBUL
  • IZMIR
    21/31°
    IZMIR
  • KONYA
    14/23°
    KONYA
Facebook Twitter
ANA SAYFA GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TÜRKİYE DÜNYA GÜVENLİK
Sıcak hava balonları havada çarpıştı: Ölü ve çok sayıda yaralı var
Sıcak hava balonları havada çarpıştı: Ölü ve çok sayıda yaralı var
Faiz hesapları sil baştan... Savaş planları değiştirdi!
Faiz hesapları sil baştan... Savaş planları değiştirdi!
İran'dan İsrail'e sert misilleme... Enkaz altında kalanlar var!
İran'dan İsrail'e sert misilleme... Enkaz altında kalanlar var!
Tehlikeli eşik aşıldı... Hipersonik füzeler ateşlendi!
Tehlikeli eşik aşıldı... Hipersonik füzeler ateşlendi!
24 Ocak 2025 Cuma - 11:47

Başkan Sengel turizm fuarında Meryem Ana Evi sürecini anlattı...

Fuar İzmir’de düzenlenen “Turizm Denilince İzmir” söyleşine konuşmacı olarak katılan Efes Selçuk Belediye Başkanı Filiz Ceritoğlu Sengel, Meryemana Otoparkı sürecine değinerek; “Yürütmeyi durdurma davasını açtık, nöbetimiz de devam ediyor” dedi.

Başkan Sengel turizm fuarında Meryem Ana Evi sürecini anlattı...

Fuar İzmir’de düzenlenen Horeca İzmir Fuarı’nda düzenlenen “Turizm Denilince İzmir” söyleşine konuşmacı olarak katılan Efes Selçuk Belediye Başkanı Filiz Ceritoğlu Sengel, nöbeti süren Meryem Ana Evi Otoparkı ile ilgili son süreci anlattı. Söyleşinin moderatörülüğünü yapan Gazeteci Nedim Atilla, Efes Selçuk’un birbirinden farklı dönemleri ve farklı inançları tek bir karede barındıran bir zenginliği olduğuna vurgu yaparak; “Ben dostlarımı Efes Artemis Tapınağı’nın önüne götürürüm ve derim ki; şuradan bir fotoğraf çekin. Çünkü bu fotoğrafı dünyada bir başka yerde çekemezsiniz. En önde antik çağın 7 harikasından biri, bir pagan tapınağı Efes Artemision, Aydınoğlu Beyliği’nden kalmış olan İsabey Camii ve biraz daha bakarsanız yukarıya doğru, Hazreti İsa'nın en yakınındaki isimden, Aziz Yuhanna’dan adını alan müthiş o kalenin içindeki zenginliği görürsünüz. Biraz arkaya doğru gittiğinizde de eski yapıların içinde Selçuk Yahudilerinin eski sinagogunu görürsünüz. Yahudi anlayışı, Hıristiyan anlayışı ve Müslümanlık. Bütün tapınakları tek fotoğrafta dünyada sadece Selçuk'ta sığdırabilirsiniz” dedi.

EFES SELÇUK’A, SELÇUK İZMİR’E AİT

Selçuk’un Efes ile Efes Selçuk’un da İzmir ile bir bütün olduğuna dikkat çeken Başkan Ceritoğlu Sengel; “Ben aynı zamanda marka patent vekiliyim. Bu sebeple gelir gelmez ilk yaptığım şey, Efes Selçuk tabirini kullanmaktı. Efes’in hep Kuşadası’na bağlı olduğu düşünüldü.  Oysa Efes Selçuk’a yani İzmir’e ait bir değer tıpkı Pamucak Sahili gibi. Efes Selçuk bir sahil şehridir. İnsanlara sorduğunuz zaman oradaki sahil sizin mi derler herkes yine orayı da Kuşadası zannederler. Oysa 11 km kesintisiz bir sahilimiz vardır Efes Selçuk'ta ve o da İzmir'e aittir. Türkiye’ye herhangi bir yabancı ziyaretçinin gelmesi gibi bir durum söz konusu olduğunda Efes’i ziyaret etmeden gidebileceği herhangi bir durum olmadığını düşünüyorum” dedi.

İLHAMIMIZI ÖZ DEĞERLERİMİZDEN ALIYORUZ

Ören yeri gelirlerinin yerelde kalmasının yerel halkın ihtiyaç duyduğu hizmetlerin üretilmesi açısından gerekli olduğuna değinen Başkan Ceritoğlu Sengel; "İlhamımızı, Efes Selçuk’un öz değerlerinden alıyoruz. Sonuç itibariyle o öz değerlerden aldığımız ilhamı da tekrardan geri dönüp mücadele etmekse mücadele etmek, direnmekse direnmek ama sonuna kadar devam edeceğimiz bir süreçte kullanıyoruz.  Meryem Ana Evi otoparkı 1970’li yıllardan beri Efes Selçuk Belediyesi tarafından işletiliyor. Ören yerlerine giriş bedellerinin yüzde 40’ı yerele kalırken yıllar içinde değişen mevzuatlarla bu gelir yüzde 5’ düştü. Bu yüzde 5’lik kısımda bütün şehir yasası gereği büyükşehir belediyesine gidiyor sonrasında da çan eğrisine göre nüfus sayısına göre dağıtılıyor. Efes Selçuk da 26.sırada ve bize en son bu paydan, 2019 yılında 1.948 lira 46 kuruş geldi. Son olarak da Tarım ve Orman Bakanlığı “Meryem Ana Evi otoparkının girişini biz alacağız ve otoparkını da biz işleteceğiz” dedi. Biz de yürütmeyi durdurma talepli davamızı açtık. Nöbetimiz de sürüyor” diyerek süreçle ilgili olarak katılımcıları bilgilendirdi.

HEP BERABER LOBİMİZİ OLUŞTURACAĞIZ

İzmir’in tüm ilçelerinin kültürel, tarihi değerleri, doğal güzellikleri bakımından ayrı bir değer olduğuna vurgu yapan Başkan Ceritoğlu Sengel, turizm paydaşlarının birlik içinde bir program dâhilinde ilerlemesinin İzmir adına büyük bir kazanım olduğunu söyledi. Başkan Sengel; “Çeşme ne zaman yapıyor Alaçatı Ot Festivali’ni belli. EFEST’in yapılacağı tarihler belli. Efes Antik Kenti’nde Kültür Bakanlığı tarafından düzenlenen konserlere bir sürü turist geliyorsa aynı gün içerisinde Çeşme’ye o turisti nasıl çekeriz?  Demem o ki her şeyimiz var, lobimizi de biz hep beraber oluşturacağız” dedi.

 
Güzelbahçe'ye kız yurdu geliyor...
 
Efes Antik Kenti ziyaretçi rekoru kırdı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Güzelbahçe'ye kız yurdu geliyor...
Güzelbahçe Belediyesi, üniversiteli öğrencilerin barınma sorununu çözmek ...
Bayraklı’da U-10 Cup turnuvası görkemli finalle tamamlandı
Bayraklı Belediyesi'nin düzenlediği U-10 Cup Futbol Turnuvası, Soğukkuyuspor'un ...
Seferihisar'da ihtiyaç sahiplerine sıcak yemek...
Sosyal belediyecilik anlayışıyla ilçenin tüm mahallelerinde uygulamayı ...
 
Konak Belediyesi'nin yeni hizmet binası hızla yükseliyor
Konak Belediyesi’nin yeni hizmet binası inşaatı hızla yükseliyor. Kentin ...
Başkan Tugay: İzmir’i kalkındıracak her yatırıma destek olacağız
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, otomotiv endüstrisinde ...
Muhtarlara demiryolu güvenliği semineri
Yunusemre Belediyesi ev sahipliğiyle, TCDD Taşımacılık AŞ. İzmir Bölge ...
 
Buca Belediyesi’nden Çölyak Farkındalık Semineri
Buca Belediyesi’nin düzenlediği Çölyak Farkındalık Semineri’nde konuşan ...
Bornova’da yerel üreticiye tam destek
Bornova Belediye Başkanı Ömer Eşki, Bornova Tarımsal Kalkınma Kooperatifi ...
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nden yangın güvenliğine sıkı denetim
İzmir Büyükşehir Belediyesi, yangın riskine karşı kentteki işletmeleri ...
 
YAZARLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA SON KALE İZMİR
TWITTER'DA SON KALE İZMİR
ÇOK YORUMLANANLAR
PUAN DURUMU
# TAKIM O G B M A Y AV P
1 Galatasaray 36 30 5 1 91 31 60 95
2 Fenerbahçe 36 26 6 4 90 39 51 84
3 Reeder Samsunspor 36 19 7 10 55 41 14 64
4 Beşiktaş 36 17 11 8 59 36 23 62
5 Rams Başakşehir 36 16 6 14 60 56 4 54
6 ikas Eyüpspor 36 15 8 13 52 47 5 53
7 Trabzonspor 36 13 12 11 58 45 13 51
8 Göztepe 36 13 11 12 59 50 9 50
9 Çaykur Rizespor 36 15 4 17 52 58 -6 49
10 Kasımpaşa 36 11 14 11 62 63 -1 47
11 Tümosan Konyaspor 36 13 7 16 45 50 -5 46
12 Corendon Alanyaspor 36 12 9 15 43 50 -7 45
13 Bellona Kayserispor 36 11 12 13 45 57 -12 45
14 Gaziantep FK 36 12 9 15 45 50 -5 45
15 Onvo Antalyaspor 36 12 8 16 37 62 -25 44
16 Sipay Bodrum FK 36 9 10 17 26 43 -17 37
17 Net Global Sivasspor 36 9 8 19 44 60 -16 35
18 Atakaş Hatayspor 36 6 8 22 47 74 -27 26
19 Adana Demirspor 36 3 5 28 34 92 -58 2
ARŞİV
Son Kale İzmir
KünyeKünye İletiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri