ege yıldız, sessiz boru
Son Kale İzmir
  • Dolar
    32,3809
    Dolar
  • Euro
    34,7793
    Euro
  • Altın
    2.394,640
    Altın
  • Bist-100
    10.241,00
    Bist-100
  • ADANA
    17/27°
    ADANA
  • ANKARA
    11/17°
    ANKARA
  • ANTALYA
    20/25°
    ANTALYA
  • BURSA
    8/23°
    BURSA
  • ISTANBUL
    12/19°
    ISTANBUL
  • IZMIR
    13/26°
    IZMIR
  • KONYA
    10/21°
    KONYA
Facebook Twitter
ANA SAYFA GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TÜRKİYE DÜNYA GÜVENLİK
CHP'li Polat'tan YHT garı tepkisi: 'Bir yandan damı akıyor, diğer yandan dolar basıyor!'
CHP'li Polat'tan YHT garı tepkisi: "Bir yandan damı akıyor, diğer yandan dolar basıyor!"
Nisan ayı enflasyon rakamları açıklandı!
Nisan ayı enflasyon rakamları açıklandı!
Dehşet anları... Ailesini rehin aldı!
Dehşet anları... Ailesini rehin aldı!
Yolcu otobüsü şarampole devrildi: 2 ölü, 34 yaralı!
Yolcu otobüsü şarampole devrildi: 2 ölü, 34 yaralı!
23 Ekim 2023 Pazartesi - 19:49

Başkan Soyer, Avrupa Konseyi'nin Bölgeler Meclisi başkanlığına aday gösterildi!

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Avrupa Konseyi’nin Bölgeler Meclisi Başkanlığı için Sosyalist Grup tarafından aday gösterildiğini duyurdu. Soyer, "Bu büyük gurur, İzmir'in uluslararası güvenirliği ve tanınırlığının bir sonucu. Demokrasi mücadelesinde, İzmir’i ve ülkemizi en iyi şekilde temsil edip, uluslararası dayanışmayı güçlendirmek için canla başla çalışacağım" dedi.

Başkan Soyer, Avrupa Konseyi nin Bölgeler Meclisi başkanlığına aday gösterildi!

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer Avrupa Konseyi’nin, Bakanlar Komitesi, Parlamenter Meclisi ve Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi ile birlikte temel organları arasında yer alan olan Yerel ve Bölgesel Yönetimler Kongresi’nin (YBYK) Bölgeler Meclisi Başkanlığı’na aday oldu.

Adaylığını Avrupa Konseyi Yerel ve Bölgesel Yönetimler Kongresi'nin Genel Kurul toplantılarına katılmak üzere gittiği Fransa'nın Strazburg kentinde açıklayan Soyer’in, bu önemli göreve seçilmesi halinde Kongre’nin 3’lü yönetimine uzun süre sonra Türkiye’den ilk kez katılım sağlanmış olacak. Aynı zamanda Türkiye’den yine ilk kez bir Sol Grup üyesi belediye başkanı bu göreve seçilme fırsatı elde edecek.

“Daha adil ve demokratik yerel yönetimler için adayım”

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer Strazburg’da yaptığı açıklamada “Tüm Avrupa’da daha adil ve demokratik yerel yönetimler tesis etmek için; iklim krizi, sağlık, göç, öteki topluluklara duyulan ön yargılar ile mücadelede iş birliğine öncülük etmek adına Bölgeler Meclisi Başkanlığı’na adayım. Bu adaylığım İzmir'in demokratik ilerlemesinin ve uluslararası tanınırlığının bir sonucu. Sadece İzmir'i değil, aynı zamanda Avrupa ve Türkiye'deki bölgelerin demokratik çıkarlarını temsil etmek için bu yolculuğa sizin desteğinizle çıkıyorum.” dedi.

Avrupa’nın en önemli siyasi makamlarından biri

İkinci Dünya Savaşı'nın ardından, Avrupa Konseyi, Avrupa'daki ilk hükümetler arası organizasyon olarak kuruldu. 5 Mayıs 1949 tarihinde yaşama geçirilen bu organizasyon, Avrupa devletlerini barış, demokrasi ve insan hakları etrafında bir araya getirmeyi amaçlıyor.   Günümüzde, Avrupa Konseyi 46 üye ülkenin 830 milyon vatandaşının ayrımcılığa karşı mücadele, demokrasi, hukukun üstünlüğü, kültürel çeşitliliğin savunulması, cinsiyet eşitliği gibi temel insan haklarını koruyor. Yerel ve Bölgesel Yönetimler Kongresi (YBYK), Avrupa Konseyi'nin siyasi organları arasında yer alıyor. Yerel veya bölgesel bir idarede, seçim ile göreve gelmiş temsilcilerden oluşan Kongre, 46 üye devlete bağlı 130 binden fazla yerel ve bölgesel idareyi temsil eden 612 üyeden oluşuyor.

Yerel ve Bölgesel Yönetimler Kongresi’nin karar alma süreçleri Yerel Yönetimler Meclisi ve Bölgeler Meclisi olmak üzere iki ayrı meclis içerisinde yürüyor. Türkiye’den büyükşehir belediyeleri, meclisleri ve il özel idareler Bölgeler Meclisi’nde temsil ediliyor. İlçeler ve beldelerin ise Kongre’nin Yerel Yönetimler Meclisi’nde temsil hakkı bulunuyor. Kongre Başkanı ve bu her iki meclisin başkanları Yerel ve Bölgesel Yönetimler Kongresi’nin yönetimindeki en önemli 3 aktör arasında yer alıyor. Bu 3 başkan Kongre’nin karar alma ve yönetim süreçlerinde ortak sorumluluğa sahip bulunuyor. Bölgesel ve kentsel gelişmeyi temsil etmek ve savunmak adına Avrupa siyasi diyaloğunda çok değerli bir görevi olan Kongre Bölgeler Meclisi Başkanlığı savaşlar, iklim krizi, salgınlar, aşırılık, sosyal adaletsizlik ve tüm dünyada demokratik değerlerin gerilemesi gibi sadece bölgesel olmayan ancak kentleri ve yerel yönetimleri de derinden etkileyen küresel krizler karşısında sorunların çözümü adına önem taşıyan bir siyasi diyalog platformu olarak görev yapıyor.

Avrupa Konseyi Palais de l’Europe binasında önemli toplantılara katıldı

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Avrupa Konseyi Yerel ve Bölgesel Yönetimler Kongresi (YBYK) 45. Genel Kurul toplantıları nedeniyle bulunduğu Strazburg’ta ilk gün görüşmeleri kapsamında Bölgeler Meclisi ve Kongre Encümen toplantılarına katıldı. Soyer YBYK Sosyalist Grubu’nun ortak kararıyla Avrupa Konseyi Kongresi Bölgeler Meclisi Başkanlığına aday gösterildi.

Başkan Tunç Soyer, Avrupa Konseyi Nezdinde Türkiye Daimi Temsilcisi, Büyükelçi Nurdan Bayraktar Golder’i makamında ziyaret ederek adaylığıyla ilgili bilgi verdi. Büyükelçi Nurdan Bayraktar Golder ise  “Türkiye’den bir Belediye Başkanı’nın Avrupa Konseyi kurumsal yapısı içinde çok önemli bir görevi devralacak olması bizim için büyük bir mutluluk ve gurur” dedi. 

 
Suriye’de ABD askerlerine saldırı
 
Altay ağır yaralı...
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Kuşadası Belediyesi'nden çocuklara beslenme desteği...
Kuşadası Belediyesi kentte yaşayan ihtiyaç sahibi ailelerin okula giden ...
İzmirli sporcular Körfez’in keyfini sürüyor
İzmir Büyükşehir Belediyesi İZSU Genel Müdürlüğü tarafından hayata geçirilen ...
Cumhuriyetin 100. yılına özel heykeller Kuşadası'nda..
Kuşadası Belediyesi, Kuşadası Altın Güvercin Kültür Sanat ve Tanıtım Vakfı ...
 
Foça'da oryantiring etkinliği...
Cumhuriyet’in 100. Yılı Foça Oryantiring Etkinliği, 21-22 Ekim tarihlerinde ...
İzmir Akdeniz Akademisi’nden yeni etkinlik dizisi: Denizin Etrafından!
İzmir Büyükşehir Belediyesi bünyesinde faaliyet gösteren İzmir Akdeniz ...
Menemen'de eğitime dev destek!
Eğitime yaptığı yatırımlarla, öğrenci dostu kent olarak öne çıkan Menemen ...
 
Çiğli Belediyesi’nden 100. yıla görkemli kutlama!
Çiğli Belediyesi, Cumhuriyetin 100. yılını konserden söyleşiye, tiyatro ...
Badminton’da Bayraklı farkı!
Bayraklı Belediyesi’nde sporcular başarılarına yenilerini eklemeye devam ...
Karşıyaka'da sağlık söyleşileriyle farkındalık....
Sağlık alanında kente kazandırdığı proje ve yatırımlar ile fark yaratan ...
 
YAZARLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA SON KALE İZMİR
TWITTER'DA SON KALE İZMİR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Eski günlerdeki gibi bu kriz günlerinde seyyar esnafımızın mahalle aralarında zorunlu sağlık tedbirlerine uyarak hizmet etmesini ister misiniz?

Evet
Hayır
Bilmiyorum

Sonuçları göster Anket arşivi
PUAN DURUMU
ARŞİV
Son Kale İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri