ege yıldız, sessiz boru
Son Kale İzmir
  • Dolar
    32,3811
    Dolar
  • Euro
    35,0555
    Euro
  • Altın
    2.325,860
    Altın
  • Bist-100
    9,11
    Bist-100
  • ADANA
    14/26°
    ADANA
  • ANKARA
    12/20°
    ANKARA
  • ANTALYA
    17/24°
    ANTALYA
  • BURSA
    14/24°
    BURSA
  • ISTANBUL
    13/18°
    ISTANBUL
  • IZMIR
    13/25°
    IZMIR
  • KONYA
    13/19°
    KONYA
Facebook Twitter
ANA SAYFA GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TÜRKİYE DÜNYA GÜVENLİK
Erbakan'dan adayı çekmek için 3 şart!
Erbakan'dan adayı çekmek için 3 şart!
Feci kaza: 46 kişiden sadece 8 yaşındaki çocuk kurtuldu!
Feci kaza: 46 kişiden sadece 8 yaşındaki çocuk kurtuldu!
Dünya Bankası'ndan Türkiye'ye 1.5 milyar dolar kredi!
Dünya Bankası'ndan Türkiye'ye 1.5 milyar dolar kredi!
Hiranur Vakfı'nın İBB'ye açtığı dava reddedildi!
Hiranur Vakfı'nın İBB'ye açtığı dava reddedildi!
22 Temmuz 2022 Cuma - 11:49

Başkan Soyer Çandarlı Gençlik Kampı'nı ziyaret etti..

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin gençleri doğa ve eğlenceyle buluşturduğu gençlik kampları büyük ilgi görüyor. Çandarlı’da düzenlenen kampı ziyaret eden İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, gençlerle bir araya geldi. Gençlerin büyük çoğunluğunun geleceğini yurtdışında aramasının son derece üzücü olduğunu belirten Başkan Soyer, “Bu bizim kabul edebileceğimiz, rıza gösterebileceğimiz bir şey değil. Bu gençler bu memleketi değiştirme potansiyeline sahip” dedi.

Başkan Soyer Çandarlı Gençlik Kampı nı ziyaret etti..

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in genç odaklı kent vizyonu doğrultusunda hayata geçirilen “Gençlik Çadır Kampları” büyük ilgi görüyor. İnciraltı, Çandarlı ve Güzelbahçe Yelki’deki Olivelo Yaşayan Park ve Alaçatı’nın ardından 21-23 Temmuz tarihleri arasında ikinci kez Çandarlı’da düzenlenen kampın ilk günkü programına İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer de katıldı.

Dikili Belediye Başkanı Adil Kırgöz, İzmir Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Ertuğrul Tugay, İZBETON Genel Müdürü Heval Savaş Kaya, İzmir Büyükşehir Belediyesi Sosyal Projeler Dairesi Başkanı Anıl Kaçar’ın da yer aldığı programda gençlerle yemekte bir araya gelen İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, daha sonra kamp alanını gezdi. Başkan Soyer ayrıca gençlerle sohbet etti, talep ve önerileri dinledi.

Renkli söyleşi

Kampta dünyayı yürüyerek turlayan gezgin Santiago Sanches Cogedor ile söyleşi etkinliği de yapıldı. Gençlerden gelen soruları yanıtlayan Cogedor, maceralarını anlattı. Etkinlikte Başkan Soyer de Cogedor’a bir soru yöneltti. Yaklaşık yüz ülke dolaşan Cogedor, Başkan Soyer’in, “Dünyanın, insanlığın geleceğine dair umudu arttı mı, azaldı mı?” sorusu karşısında, “Pozitif bir düşünceye sahip olmak lazım. Hepsinden önemlisi güzel şeyler yapmalı ve yaymalı. Bu yaptığımız etkinlik gibi. Gençler ve bizden sonra gelecek nesiller için çabalamalıyız. Onlara sahip olduğumuz çevrenin aynını ya da daha iyisini bırakmamız lazım, daha kötüsünü asla” cevabını verdi. Başkan Soyer bunun üzerine Cogedor'a, “Siyasetle ilgilenmeyi düşünüyorsa Türkçe öğretmeye hazırım” dedi.

“Gençliklerini yaşayamadan yaşlanıyorlar”

Gençler için düzenlenen kampların büyük ilgi görmesinden mutluluk duyduklarını belirten Başkan Soyer, “Gençlerin o kadar kısıtlanmış, soyutlanmış o kadar zor bir hayatları var ki ne yapsak az. İşsizlik sorunuyla, ekonomik sıkıntılarla boğuşuyorlar. O yüzden de onların yüzünü güldürecek, hayattan keyif almalarını sağlayacak işler yapmaya çalışıyorum. Bir yandan onları geleceğe hazırlamak için ne yapabiliriz, ona kafa yoruyorum. En azından yılın sonunda bir nefes alsınlar, sınavlar bitti, en azından birkaç gün eğlensinler istiyoruz. O yüzden yaz kampları yaptık. 6 noktada yaz kampımız var. İnşallah gelen herkes tadını çıkarır, keyifli anılarla ayrılır buradan” diye konuştu.

“Onların yerine kendimi koyuyorum”

Gençlerin sorunlarının çözümü için çalıştıklarını aktaran Başkan Soyer, “Eğer kafaya takarsanız, bunu dert edinirseniz çözüm de üretiyorsunuz. Mesela gençler için çamaşırhane kurduk. Niye yaptık? Çünkü insan onların yerine kendini koyunca, yaşayabilecekleri zorlukları düşünüyor, o zorluklara ben olsam nasıl çare bulurdum diye düşünmeye başlıyor ve böylece o fikir olgunlaşıp hayata geçiyor. Onların yerine kendime koyduğumda, sınavlar bitmiş insan yorulmuş, bunalmış, hiç olmazsa iki üç gün dinlenmek isterdim diye düşünüyorum. Öyle düşününce de çare buluyorsunuz” ifadelerini kullandı.

“Bu gençler bu memleketi değiştirme potansiyeline sahip”

Türkiye’de son dönemlerde gençlerin umudunu kaybederek yurt dışında yaşamayı tercih etmelerini değerlendiren Başkan Soyer, “Maalesef çok büyük bir oranda gençlik geleceğini dışarıda arıyor. Enflasyon rakamları, hayat pahalılığı rakamları var, hepsinden daha vahimi, anlamlısı işte bu oran. Yüzde kaçı geleceğini dışarıda arıyor? Baktığın zaman yüzde 60-70’ler. Gençlerin bu memleketten umudunu kesmesi kadar vahim bir şey olamaz. Bu, başımıza gelebilecek en büyük felakettir. O yüzden bu memlekete olan aidiyetlerini, bağlarını güçlendirmemiz lazım. Bu memleketi sevmelerini, onun için mücadele etmelerini, onun için ellerini taşın altına koymalarını sağlamamız lazım. Bir yandan da onların burada huzurlu, güler yüzlü hayat kurmalarına imkan yaratmaya çalışmamız lazım. Olanca gücümüzle buna kafa yoruyoruz. Çünkü bu bizim kabul edebileceğimiz, rıza gösterebileceğimiz bir şey değil. Bu gençler bu memleketi değiştirme potansiyeline sahip. Zekasıyla, vicdanıyla, aklıyla bu memleketi çok daha güzel bir yere taşıyacak gençler” dedi. 

“Güçlü kültürün evlatları olarak daha güzel bir memleketi kuracağız”

Başkan Soyer ayrıca gençlere umut mesajı verdi. Soyer, “Asla umutsuzluğa kapılmasınlar. Hep hatırlasınlar ki bizim atalarımız, dedelerimiz çok daha zor koşullarda, çok daha ağır şartlarda bu memleketi kurtarmayı bildiler. Hem de dünyanın en büyük güçlerine karşı savaş ve mücadeleyi kazanarak… Bunlar ne ki! Elbette bunların da üstesinden geleceğiz, elbette bunları da geride bırakacağız. Bu güzelim coğrafyada, bu güzelim topraklarda, bu güçlü kültürün, tarihin evlatları olarak çok daha güzel bir memleketi kuracağız.” 

Program nasıl devam ediyor?

Doğa ve deniz temasıyla düzenlenen kampın ilk gününde çeşitli atölyeler, aktiviteler ve müzik dinletileri düzenlendi. Kampın ikinci gününde sabah yogası ve meditasyon etkinliği, deniz keyfi ve gün boyu çeşitli etkinlikler düzenlenecek. Cogedor ile söyleşi etkinliği bir kez daha yapılacak. Kampın üçüncü günü denizde geçirilen serbest zamanın ardından Tarihi Havagazı Fabrikası Gençlik Yerleşkesi’ne geri dönülecek.

Başvurular ve bir sonraki kamplar hakkında bilgi

Gençlik Çadır Kampları; 29-31 Temmuz ve 2-4 Ağustos tarihlerinde Alaçatı’da, 15-17 Ağustos tarihlerinde ise Bergama Kozak’ta düzenlenecek. 18-26 yaş arası gençlere açık kamplar için başvurular www.gencizmir.com üzerinden yapılabiliyor. Başvurusu kabul edilen gençler seçtikleri kamp yeri ve tarihe göre sadece çadırlarını yanlarında getirerek kampa katılabiliyor

 
İzmir'de orman yangını...
 
Bayraklılı öğrenciden Harvard başarısı...
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Başkan Arda 3 yılını anlattı: Emanetiniz emin ellerde
Yaşama geçirdiği projeleri “Halka Hesap Veriyoruz” sunumuyla yurttaşlara ...
Konaklı gençlere tercih desteği!
Konak Belediyesi’nin üniversite tercihi yapacak gençlere ücretsiz danışmanlık ...
Başkan Sandal'dan Kılıçdaroğlu'na ziyaret
Bayraklı Belediye Başkanı Serdar Sandal, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu ...
 
Çamdibi Altınok’a pastalı kutlama..
İzmir 1. Amatör Lig’den Süper Amatör Lig’e yükselen Genç Bornova Çamdibi ...
Son Enstitüler Belgeseli Efes Tarlası Yaşam Köyü'nde
Gazeteci Yazar Deniz Zeyrek 24 Temmuz Pazar günü Efes Selçuklular ile ...
Güzelbahçe Belediyesi'nin arazi satışları durmuyor...
Verilen yapılaşma izinleriyle son yıllarda adeta betona teslim olan Güzelbahçe'de ...
 
Foça'da yağlıboya resim sergisi!
Foça’da Ressam ve Foça Belediyesi resim öğretmeni Selma Top’un eserlerinden ...
Çiğli Belediyesi Bear Sailing Yelken Takımı gün sayıyor!
Çiğli Belediyesi Bear Sailing Yelken Takımı, 22-25 Temmuz tarihleri arasında ...
Büyükşehir'den gençlere tercih desteği!
İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından üniversite tercihi yapmaya hazırlanan ...
 
YAZARLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA SON KALE İZMİR
TWITTER'DA SON KALE İZMİR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Sokak esnafı korona günlerinde faydalı oluyor mu?

Evet
Hayır
Bilmiyorum

Sonuçları göster Anket arşivi
PUAN DURUMU
ARŞİV
Son Kale İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri