ege yıldız, sessiz boru
Son Kale İzmir
  • Dolar
    32,3374
    Dolar
  • Euro
    34,8108
    Euro
  • Altın
    2.393,270
    Altın
  • Bist-100
    10.277,00
    Bist-100
  • ADANA
    14/23°
    ADANA
  • ANKARA
    7/15°
    ANKARA
  • ANTALYA
    15/24°
    ANTALYA
  • BURSA
    9/19°
    BURSA
  • ISTANBUL
    12/17°
    ISTANBUL
  • IZMIR
    11/22°
    IZMIR
  • KONYA
    6/11°
    KONYA
Facebook Twitter
ANA SAYFA GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TÜRKİYE DÜNYA GÜVENLİK
TRT'nin Kıbrıs Temsilcisi tutuklandı!
TRT'nin Kıbrıs Temsilcisi tutuklandı!
Erdoğan'dan Cumhur İttifakı'na değişim mesajı
Erdoğan'dan Cumhur İttifakı'na değişim mesajı
Hatay'da yurttaşlar sandık başına gitti
Hatay'da yurttaşlar sandık başına gitti
100 bin lira maaşla çalıştıracak çoban bulamıyorlar!
100 bin lira maaşla çalıştıracak çoban bulamıyorlar!
15 Haziran 2021 Salı - 13:12

Başkan Soyer, Cittaslow Metropol Projesi'ni tanıttı...

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, dünyada uygulanabilecek bir büyükşehir yönetim modeli oluşturmak için bir yıldır üzerinde çalışılan Cittaslow Metropol Projesi'ni tanıttı. İzmir'in 'Dünyanın ilk Cittaslow Metropolü" unvanını kazandığını anımsatan Soyer, "Tüm dünyada şehirler bir yol ayrımında. Ya umudun şehirleri olacağız, ya korkuya teslim olacağız. Biz tercihimizi yaptık. İzmir’de korkulara yer yok. Cittaslow Metropol, umutlu şehirlerinin simgesidir. İzmir umudun şehridir" dedi.

Başkan Soyer, Cittaslow Metropol Projesi ni tanıttı...

SONKALEİZMİR-İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Cittaslow Metropol Projesi'ni tanıttı. Kültürpark'ta İsmet İnönü Sanat Merkezi önündeki açık alanda yapılan tanıtım toplantısına Kemalpaşa Belediye Başkanı Rıdvan Karakayalı, Karşıyaka Belediye Başkanı Cemil Tugay, İzmir Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Buğra Gökçe, İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Mustafa Özuslu, Köy-Koop Birlik Başkanı Neptün Soyer, sivil toplum örgütleri temsilcileri ve çok sayıda davetli katıldı.



12 Haziran'da İtalya'da düzenlenen Uluslararası Cittaslow Birliği Genel Kurulu’nda İzmir dünyanın ilk Cittaslow Metropol kenti ilan edilirken, aynı zamanda dünyanın diğer şehirlerini de ağa dahil etmek için öncülük görevi üstlendi. İzmir'de yaklaşık bir yıldır sivil toplum temsilcileri, akademisyenler, uzmanlar ve kanaat önderleri ile dünyada uygulanabilecek bir büyükşehir yönetim modeli oluşturmak için Cittaslow Metropol projesi üzerinde çalışılıyordu. “Yavaş yaşam” felsefesiyle hazırlanan Cittaslow Metropol Projesi ile insan odaklı, kentin değerlerini koruyan, sürdürülebilir, yüksek yaşam kalitesini hedefliyor. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer büyük titizlikle hazırlanan projenin detaylarını anlattı.



"SEFERİHİSAR CAZİBE MERKEZİ OLDU"

Cittaslow hareketine Türkiye'den ilk olarak belediye başkanlığı döneminde İzmir'in Seferihisar ilçesinin katıldığını hatırlatan Başkan Tunç Soyer, sunumunda şunları söyledi:

"Seferihisar, Citta Slow olduktan sonra kendi kimliğini Türkiye ve dünyaya başarıyla anlattı. Pek az insanın bildiği bir kasabayken, ülkemizin en önemli cazibe merkezlerinden birine dönüştü. Ekonomisi büyüdü. İstihdam arttı. Köylerinde yaşayanlar doğduğu yerde doymaya başladı. Kültürü, tohumları ve doğası korundu. Tarihi sokakları yeniden canlandı. Türkiye ve dünyanın birçok yerindeki yenilikçi fikirleri kendine çekti. Kısaca, yerelden kalkınmanın Türkiye’deki simgesi oldu. Seferihisar’dan sonra Türkiye’de 17 kenti daha bu ağa üye yaptık. Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin şehirlerini de bu ağa taşıdık, bugün orada 4 üyemiz var. Bense 2013’ten bu yana Uluslararası Cittaslow Birliği’nin Genel Başkan Yardımcısı olarak görev yapıyorum.

CittaSlow’un logosu olan salyangoz, birbirimizle ve doğayla uyumun önemini simgeliyor. Salyangozlar, antenleri sayesinde dünya ile iyi ilişki kuruyor. Vakur bir şekilde ilerlerken, arkasında iz bırakıyor. Sert kabuğu sayesinde içindeki değerleri koruyor. Salyangoz, insanın bu gezegendeki var oluşundan çok daha eskiye giden bir geçmişe sahip. Bunu, doğanın ritmiyle uyumlu bir hızla yol almasına borçlu."

"İZMİR UMUDUN ŞEHRİDİR"

Başkan Soyer, İzmir gibi büyükşehirlerin, yeniliğin, ticaretin, eğitimin, sanatın, teknolojinin ve gelişmenin üretim merkezi haline gelmesinin yanı sıra birçok sorunla da başbaşa kaldığını belirtti. "Eşitsizlik, kötü yaşam koşulları, doğanın yok edilmesi, ayrımcılık ve artan suçlar, dünyadaki tüm büyükşehirlerin ortak çıkmazları" diyen Soyer şöyle devam etti:

"Citta Slow Metropol’ün kazanımlarını altı ana başlık altında topladık. Toplum, kentsel direnç, herkes için gıda, iyi yönetişim, hareketlilik ve Cittaslow mahalleleri, yani sakin mahalleler. Citta Slow Metropol, bir metropolü küçültme veya geçmişe dönme projesi değildir. Tersine, Citta Slow Metropol, geleceğin şehirlerini inşa etme projesidir. Citta Slow Metropol, yoksulluğu değil, refahı büyütür, haksızlıkları değil, adaleti çoğaltır. Baş döndürücü bir hırs yerine, yaşamın sevinç kaynaklarını besler. Bizi birbirimizden ayırmaz. Tersine, birleştirir. Farklılıklarımızın aynı zamanda gücümüz olduğunu hatırlatır. Şehri beton sınırlara hapsetmez. İnsanı doğasıyla bütünleştirir. Citta Slow Metropol, eksiltmez, çoğaltır. Ezmez, güçlendirir. Bölmez, birleştirir. Karamsarlığı, çaresizliği siler. Yaşama sevincimizi çoğaltır.

Citta Slow Metropol ile insanı ve doğamızı sömüren, hırsı kendinden de büyük şehirlere başkaldırıyoruz. Küçük bir zümre, kendi hırsıyla, hızıyla ve bencilliğiyle koskoca bir şehri esir alamaz, almamalı. Şehrimizde adaleti ve refahı herkes için çoğaltmak, birinci önceliğimiz. Citta Slow Metropol, bedenlerimizi, duygularımızı ve düşüncelerimizi özgürleştirmek için attığımız bir adımdır. Dünyanın ve ülkemizin geldiği durumda, şehirlerimiz bir yol ayrımındadır. Ya umudun şehirleri olacağız, ya da korkuya teslim olacağız. Biz büyük bir kararlılıkla tercihimizi yaptık. İzmir’de korkulara yer yok. Citta Slow Metropol, dünyanın umutlu şehirlerinin simgesidir. İzmir, umudun şehridir. Bu umudu çoğaltabilmek için her zaman olduğu gibi en çok İzmirliler’e, İzmir’in hür vicdanlı halkına güveniyorum."

 
İzmir'de kaç kişi aşılandı!
 
Parti binasında ölü bulundu!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Yetişkin ve İmamoğlu görüşmesinden Seferihisar’a iki müjde!
Seferihisar Belediye Başkanı İsmail Yetişkin, İstanbul Büyükşehir Belediye ...
300 konut için imzalar atıldı!
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Gaziemir Aktepe ve Emrez ...
Bucalı gençlere TÜBİTAK'tan ödül!
Bucalı öğrencilerin akademik hayatlarındaki gelişimi için çalışmalarını ...
 
İkiçeşmelik'te alt ve üst yapı seferberliği!
Aydın Büyükşehir Belediyesi ile Kuşadası Belediyesi tarafından İkiçeşmelik ...
Bayraklı'ya çok yakışacak
Bayraklı Belediyesinin Smyrna Lions Kulübü iş birliğiyle Osmangazi Mahallesi'nde ...
Bornova’da basketbol sahaları yenileniyor
İlçede bulunan parkların revizesini gerçekleştiren Bornova Belediyesi, ...
 
Başkan Soyer'den Cittaslow yorumu: İzmir'i dünya gündemine taşıyacak!
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Meclis toplantısında dünyada ...
Başkan Soyer açıkladı! 242 milyon TL kazanç...
İzmir Büyükşehir Belediyesi geçtiğimiz ay teslim aldığı 364 yerli otobüsü ...
Kuşadası'nda işgal edilen kamu arazisi yol oluyor
Kuşadası Belediyesi, Soğucak Mahallesi’nde 1/1000 ölçekli imar planında ...
 
YAZARLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA SON KALE İZMİR
TWITTER'DA SON KALE İZMİR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Eski günlerdeki gibi bu kriz günlerinde seyyar esnafımızın mahalle aralarında zorunlu sağlık tedbirlerine uyarak hizmet etmesini ister misiniz?

Evet
Hayır
Bilmiyorum

Sonuçları göster Anket arşivi
PUAN DURUMU
ARŞİV
Son Kale İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri