ege yıldız, sessiz boru
Son Kale İzmir
  • Dolar
    32,4375
    Dolar
  • Euro
    34,7411
    Euro
  • Altın
    2.441,870
    Altın
  • Bist-100
    9.916,00
    Bist-100
  • ADANA
    19/32°
    ADANA
  • ANKARA
    15/25°
    ANKARA
  • ANTALYA
    21/27°
    ANTALYA
  • BURSA
    11/21°
    BURSA
  • ISTANBUL
    13/19°
    ISTANBUL
  • IZMIR
    11/26°
    IZMIR
  • KONYA
    13/25°
    KONYA
Facebook Twitter
ANA SAYFA GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TÜRKİYE DÜNYA GÜVENLİK
Kayıp ekonomistin kafatası parçaları bulundu
Kayıp ekonomistin kafatası parçaları bulundu
Uçak biletlerinde tavan fiyata zam!
Uçak biletlerinde tavan fiyata zam!
Kapısı açık otobüsten düşen kadın hayatını kaybetti!
Kapısı açık otobüsten düşen kadın hayatını kaybetti!
Çocuğu yaralıyken canlı yayın yapan Karagül'e soruşturma!
Çocuğu yaralıyken canlı yayın yapan Karagül'e soruşturma!
20 Ocak 2024 Cumartesi - 12:31

Başkan Soyer, ''İz Bırakanlar'' ödül törenine katıldı...

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, İz Gazete’nin “İz Bırakanlar” ödül töreni ile gazetenin kuruluşunun 8. yılının kutlandığı programa katıldı. K.Maraş depremlerinin ardından İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından başlatılan “Bir Kira Bir Yuva” kampanyasını ekranlarından canlı yayınlayan Halk TV’ye de ödül verildi. Başkan Soyer, “Bir Kira Bir Yuva kampanyası, her şeyin çürüdüğü bir dünyada hala vicdanların ölmediğini, çürümediğini gösteren çok kıymetli bir dayanışmaydı” dedi.

Başkan Soyer,  İz Bırakanlar  ödül törenine katıldı...

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer ile eşi Neptün Soyer, İz Gazete’nin yayın hayatına başlamasının 8’inci yılı nedeniyle düzenlenen programa katıldı. Alsancak Tarihi Havagazı Fabrikası’ndaki törende bu yılın “İz Bırakanlar” ödülleri de sahiplerini buldu.

Başkan Soyer ödüllerini verdi
Gecede İz Bırakanlar Ödülleri’nin ilki, geçen yıl 6 Şubat’ta meydana gelen ve 11 kentte büyük yıkıma neden depremlerin ardından barınma sorununa çözüm bulmak için İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin başlattığı “Bir Kira Bir Yuva” kampanyasına canlı yayında bağış toplanmasına destek olan Halk TV’ye ve bu organizasyonu örgütleyen Dayanışmayı Canlandıralım Gönüllüleri’ne verildi. Halk TV adına ödülü gazeteci ve TV programcısı Serhan Asker, Dayanışmayı Canlandıralım Gönüllüleri adına ise Bora Er aldı. Her iki isme ödülünü, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer verdi.

“Vicdanların ölmediğini gösteren bir dayanışmaydı”
Başkan Soyer, 22 Şubat’ta yapılan “Halk Dayanışması” canlı yayınında, 33 bin 98 aileye 350 milyon lirayı aşan kira desteği toplandığını söyledi. Tunç Soyer, “Bir Kira Bir Yuva Kampanyası, her şeyin çürüdüğü bir dünyada hala vicdanların ölmediğini, çürümediğini gösteren çok kıymetli bir dayanışmaydı. O nedenle o gün o dayanışmaya katkı veren herkese en içten saygılarımı sunuyorum. Ve her birine ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Türkiye’mizde özgür haber alma hakkının takipçisi olan ve bu kadar zor bir alanda bağımsız bir basın yaratma mücadelesi veren Halk TV ailesine, tüm çalışanlara teşekkür ediyorum. O kampanyayı tüm Türkiye’ye, dünyaya yayma konusunda olağanüstü bir katkı verdiler. İz Gazete ailesine de huzurlarınızda çok teşekkür ediyorum” dedi.  

“Çok anlamlı bir geceydi”
Serhan Asker ise deprem bölgesinde yaşadıklarını unutmadığını ifade ederek, şunları söyledi: "Hayatımız o depremden sonra bambaşka bir evreye büründü. Ben orada tüm ailesini kaybeden insanları tanıdım. On binlerce insan hayatını kaybetti. Ciddi bir barınma krizi yaşandı. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in önderliğinde, barınma sorunu için bir dayanışma gecesi düzenledi. Çok anlamlı bir geceydi. Dışarda insanlar soğuktan titriyordu. Çadır, konteyner yoktu. Ev vaadi vardı. Ve o evler, o konteynerler depremzede ailelere açıldı. Aileler birazcık olsun sıcak bir yuvada hayatlarını sürdürmeye başladı. O günler unutulmaz. O günleri unutmamalıyız. Biz o bölgeyi unutursak, insanlığımızı unuturuz.”
Bora Er de “İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer ile belediye çalışanlarına depremde gösterdikleri çabadan dolayı çok teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Başkan Soyer’e imzalı forma sürprizi
Gecede 2023 Avrupa Kadınlar Voleybol Şampiyonası’nda En İyi Pasör seçilen İzmirli mili voleyboycu Cansu Özbay da unutulmadı. Cansu Özbay adına ödülü annesi Nursel Özbay ile babası Özkan Özbay, Saadet Öğretmen Çocuk İstismarı ile Mücadele Derneği (UCİM) Başkanı Saadet Özkan’dan aldı. Özkan Özbay, programda sürpriz yaparak kızının imzalı formasını Başkan Soyer’e hediye etti.

Sutopu Kadın Takımı’na da ödül
Programda, LEN Kadınlar Challenger Kupası'nda elde ettiği başarıyla sutopunda ilk Avrupa Kupası'nı Türkiye’ye kazandıran İzmir Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Kulübü Sutopu Kadın Takımı’na da ödül verildi. Ödülü, takım adına Kübra Kuş ile Hanzade Dabbağ, gazeteci Seçkin Öner’in elinden aldı.
İz Bırakanlar Ödülleri’nin bir diğer sahibi de hem deprem bölgesinde hem de Akbelen Direnişi’nde yaptığı haberlerle öne çıkan belgeselci ve gazeteci Kazım Kızıl oldu. Kazım Kızıl’a ödülünü İzmir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Dilek Gappi verdi.
Agrobay Seracılık’ta çalışırken sendikal örgütlenme için mücadele veren, bu nedenle işten çıkarılan kadınlar da ödül aldı. 150 gündür işlerine geri dönmek için direnen kadınlar adına ödülü Behice Karabulut ile Fatma Kaya, İzmir Gazeteciler Cemiyeti Genel Sekreteri ve İz Gazete Yazarı Mehlika Gökmen’den aldı

 
Efes Selçuklu çocuklara karne hediyesi...
 
Uzi ile vurulmuştu... Nazlı'dan kötü haber!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Efes Selçuklu çocuklara karne hediyesi...
Efes Selçuk Belediyesi okulların yarıyıl tatilinin başlaması sebebiyle ...
Kemalpaşa'ya bir kreş daha...
Kemalpaşa Belediyesi’nin çalışan ve gelir düzeyi düşük olan ailelere destek ...
Başkan Soyer’e Kosova Rumeli Derneği'nden destek...
Sivil toplum kuruluşları, dernekler ve meslek örgütlerinden İzmir Büyükşehir ...
 
Vedat Uğur’a Konak Belediyesi’nde son veda...
Konak Belediyesi eski Meclis Üyesi Avukat Vedat Uğur, emek verdiği Konak ...
Kuşadası Belediyesi Dans Sanatları Akademisi Spor Kulübü açıldı!
Kuşadası Belediyesi’nin her yaş grubundan Kuşadalıyı, Türkiye’nin farklı ...
Bayraklı’dan geri dönüşüme günde 2 ton destek....
Doğaya ve çevreye duyarlı çalışmalarıyla örnek olan Bayraklı Belediyesi, ...
 
Yarıyıl tatilinin heyecanı Karşıyaka’da yaşanacak!
Yurttaşları kent içinde sosyal yaşamla buluşturmak amacıyla çeşitli yatırımları ...
Porta 3 Sarnıç’ın temeli atıldı!
Gaziemir Belediye Başkanı Halil Arda’nın kamusal alanları genişletmek ...
Torbalı'ya 2 Kitap Kafe daha!
Torbalı Belediyesi’nin fiziki olarak sıkıntı yaşayan kentteki kütüphane ...
 
YAZARLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA SON KALE İZMİR
TWITTER'DA SON KALE İZMİR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Eski günlerdeki gibi bu kriz günlerinde seyyar esnafımızın mahalle aralarında zorunlu sağlık tedbirlerine uyarak hizmet etmesini ister misiniz?

Evet
Hayır
Bilmiyorum

Sonuçları göster Anket arşivi
PUAN DURUMU
ARŞİV
Son Kale İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri