ege yıldız, sessiz boru
Son Kale İzmir
  • Dolar
    38,5025
    Dolar
  • Euro
    43,9472
    Euro
  • Altın
    4.100,470
    Altın
  • Bist-100
    9.195,00
    Bist-100
  • ADANA
    15/28°
    ADANA
  • ANKARA
    7/19°
    ANKARA
  • ANTALYA
    16/21°
    ANTALYA
  • BURSA
    8/17°
    BURSA
  • ISTANBUL
    9/15°
    ISTANBUL
  • IZMIR
    12/22°
    IZMIR
  • KONYA
    8/17°
    KONYA
Facebook Twitter
ANA SAYFA GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TÜRKİYE DÜNYA GÜVENLİK
Sahte alkol krizi, Alman turistleri korkuttu
Sahte alkol krizi, Alman turistleri korkuttu
Ev hapsi verilen İSKİ Genel Müdürü Şafak Başa hastaneye kaldırıldı
Ev hapsi verilen İSKİ Genel Müdürü Şafak Başa hastaneye kaldırıldı
Bakan açıkladı: Öğretmen alımında mülakat sistemi değişiyor
Bakan açıkladı: Öğretmen alımında mülakat sistemi değişiyor
Ege Denizi'nde 4,4 büyüklüğünde deprem
Ege Denizi'nde 4,4 büyüklüğünde deprem
1 Mart 2023 Çarşamba - 15:30

Başkan Soyer, Osmaniye'de depremzedelerle bir araya geldi

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Osmaniye’deki konutları hasar gören depremzedelerle bir araya geldi. İzmir’de 30 Ekim depreminin ardından kooperatifçilik modeliyle hayata geçirilen Halk Konut uygulamasını anlatan Başkan Soyer, “Niyetimiz siz bize ‘tamam kardeşim güle güle’ diyene kadar yanınızda durmak. O nedenle buradayız. Siyaset yapmak gibi bir derdimiz yok. Kimsenin rolünde, makamında gözümüz yok. Biz iki şehrin kardeşliğini büyütmek istiyoruz” dedi.

Başkan Soyer, Osmaniye de depremzedelerle bir araya geldi

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, afet bölgesinde genel koordinasyonunu İzmir’in üstlendiği Osmaniye’deki programının ikinci gününe iki önemli buluşmayla başladı. Osmaniye Afet Koordinasyon Merkezi’nde ilk olarak personelle bir araya gelen Başkan Tunç Soyer, sahada kapı kapı dolaşarak bölge halkına hizmet sunan ekiplerden bilgi aldı. Başkan Soyer, daha sonra afetten dolayı evleri zarar gören hak sahipleriyle buluştu. Başkan Soyer’e, İZBETON A.Ş. Genel Müdürü Heval Savaş Kaya ve CHP Parti Meclisi Üyesi Rıfat Nalbantoğlu eşlik etti.
 
Halk Konut uygulamasını anlattı
Osmaniye ile kalıcı bir ilişki, kardeşlik bağı kurmak istediklerini belirten Başkan Soyer, İzmir depreminin ardından kentte kooperatifçilik modeliyle hayata geçirilen Halk Konut uygulamasına ilişkin bilgiler verdi. Osmaniye Belediye Başkanı ile görüşme sağlamak için randevu talep ettiğini aktaran Başkan Soyer, ayrıca K sınırı ve emsal artışı çalışmalarının gerekliliğini ileteceğini ifade etti.
 
“Türkiye’nin buna ihtiyacı var”
Osmaniye’yi yeniden ayağa kaldırmak amacıyla el birliğiyle çalışmaya hazır olduklarını belirten Başkan Soyer, İzmir’den uzanan kardeşlik eli için “İki temel başlıkta bu kardeşliği geliştirmek istiyoruz. İzmir’in güçlü olduğu yanlardan bir tanesi tarım, bir tanesi kentsel dönüşümdür. Biz bu iki konuda deneyimlerimizi sizinle paylaşabiliriz, sizin gücünüze güç katabiliriz diye düşündük. Buradaki varlığımızın sebebi budur. Bu varlık 1 ay, 3 ay, 1 sene değil, uzun soluklu bir yol arkadaşlığı olsun istiyoruz. Böyle baktığımız için de uzun soluklu planlar, hazırlıklar yapıyoruz. Niyetimiz siz bize ‘tamam kardeşim güle güle’ diyene kadar yanınızda durmak. O nedenle buradayız. Siyaset yapmak gibi bir derdimiz yok. Kimsenin rolünde, makamında gözümüz yok. Biz iki şehrin kardeşliğini büyütmek istiyoruz. Bu, Türkiye’ye ders olacak. Türkiye’nin buna ihtiyacı var” dedi.
 
İZBETON A.Ş. Genel Müdürü Heval Savaş Kaya da İzmir’deki Halk Konut uygulamasının ilk örneği olan Dilber Apartmanı’nı örnek gösterdi. Kooperatifleşme sürecini anlatan Kaya vatandaşlara teknik bilgiler de verdi. 
 
Osmaniyeliler Başkan Soyer’i bağrına bastı
Başkan Soyer daha sonra kentte en çok hasar alan noktalardan olan Metin Tamer Sitesi’ne gitti. Burada vatandaşların yoğun ilgisiyle karşılaşan Soyer, desteklerin aksatılmadan sürdürüleceğini belirtti. 14 blok, 416 daireden oluşan, 2 blokun yıkıldığı ve yaklaşık 200 can kaybının yaşandığı sitenin sakinleri Başkan Soyer’e sorunlarını anlatabildikleri için memnuniyetlerini aktardı. Vatandaşlar milletvekili ve yerel yöneticilerin kendilerine kayıtsız kaldığını da ifade etti.

 
Kazım Akşar son yolculuğuna uğurlandı!
 
İkinci Yüzyılın İktisat Kongresi’nde söz çocukların!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Kuşadası kadınlardan yerelde eşitlik için eylem planı
Kuşadası Belediyesi’nin de imzacısı olduğu Avrupa Belediyeler ve Bölgeler ...
Biletler yarım saatte tükenmişti... Fazıl Say'dan ikinci konser...
İzmir Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde dünyaca ünlü piyanist ve besteci ...
Çiğli'de depremzedelere ziyaret...
Çiğli Belediyesi ekipleri, deprem bölgesinden ilçeye gelen yurttaşların ...
 
Bayraklı’nın çocuklarından Osmaniye’ye gönül köprüsü!
Deprem mağduru çocuklar için hazırladıkları yardım paketlerini afet bölgesine ...
Eşrefpaşa Hastanesi'nin acil servisi yenilendi!
Kentin asırlık sağlık kuruluşu İzmir Büyükşehir Belediyesi Eşrefpaşa Hastanesi, ...
ESHOT’un 80’inci yılına özel fotoğraf yarışması
İzmir Büyükşehir Belediyesi ESHOT Genel Müdürlüğü, 80’inci kuruluş yıl ...
 
Yukarıköy'e son dokunuşlar...
Narlıdere Belediyesi, bölgenin ilk yerleşim yeri Yukarıköy’de sürdürdüğü ...
Kahramanmaraş’ta engelli çocuklara Bornova Belediyesi’nden özel destek!
Deprem bölgesi için yurtdışından 2 bin 500 çadır getiren Bornova Belediyesi, ...
Depremzede köpek Vefa, artık İzmir’e emanet!
Gaziemir Belediyesi, depremde sahipleri hayatını kaybeden ve İyilik Takipçileri ...
 
YAZARLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA SON KALE İZMİR
TWITTER'DA SON KALE İZMİR
ÇOK YORUMLANANLAR
PUAN DURUMU
# TAKIM O G B M A Y AV P
1 Galatasaray 31 25 5 1 78 30 48 80
2 Fenerbahçe 31 23 6 2 80 31 49 75
3 Reeder Samsunspor 32 16 6 10 47 38 9 54
4 Beşiktaş 31 14 10 7 48 32 16 52
5 ikas Eyüpspor 32 14 8 10 49 38 11 50
6 Rams Başakşehir 31 14 6 11 50 43 7 48
7 Trabzonspor 31 12 9 10 52 39 13 45
8 Göztepe 31 11 10 10 51 39 12 43
9 Tümosan Konyaspor 32 12 7 13 41 44 -3 43
10 Kasımpaşa 31 10 12 9 53 55 -2 42
11 Gaziantep FK 31 12 6 13 41 43 -2 42
12 Bellona Kayserispor 31 10 10 11 39 49 -10 40
13 Onvo Antalyaspor 31 11 7 13 34 55 -21 40
14 Çaykur Rizespor 31 11 4 16 36 50 -14 37
15 Net Global Sivasspor 32 9 7 16 43 53 -10 34
16 Corendon Alanyaspor 31 9 7 15 36 47 -11 34
17 Sipay Bodrum FK 32 9 7 16 24 37 -13 34
18 Atakaş Hatayspor 31 4 7 20 33 62 -29 19
19 Adana Demirspor 31 2 4 25 27 77 -50 0
ARŞİV
Son Kale İzmir
KünyeKünye İletiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri