ege yıldız, sessiz boru
Son Kale İzmir
  • Dolar
    32,2659
    Dolar
  • Euro
    34,6890
    Euro
  • Altın
    2.394,190
    Altın
  • Bist-100
    10.301,00
    Bist-100
  • ADANA
    14/26°
    ADANA
  • ANKARA
    8/22°
    ANKARA
  • ANTALYA
    18/23°
    ANTALYA
  • BURSA
    15/25°
    BURSA
  • ISTANBUL
    16/22°
    ISTANBUL
  • IZMIR
    16/29°
    IZMIR
  • KONYA
    10/21°
    KONYA
Facebook Twitter
ANA SAYFA GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TÜRKİYE DÜNYA GÜVENLİK
İniş takımları açılmayan uçak gövde üzerine iniş yaptı!
İniş takımları açılmayan uçak gövde üzerine iniş yaptı!
Benzin ve motorine indirim geldi!
Benzin ve motorine indirim geldi!
Ünlü rapçi Drake'in evine silahlı saldırı!
Ünlü rapçi Drake'in evine silahlı saldırı!
Anne-kızın katili Almanya'da yakalandı!
Anne-kızın katili Almanya'da yakalandı!
9 Mayıs 2022 Pazartesi - 23:51

Başkan Soyer'den Botanik EXPO'su için işbirliği çağrısı

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, İzmir’in 2026'da ev sahipliği yapacağı Uluslararası Bahçe Bitkileri EXPO’sunun kentin kalkınmasında kaldıraç olacağını söyledi. Yeşildere’de yapılması öngörülen EXPO için hazırlanan imar planı değişikliğinin mecliste kabul edilmesinin ardından konuşan Soyer, “EXPO bittikten sonra Yeşildere’de Kültürpark'tan daha büyük bir yeşil alanı bu şehre kazandırmış olacağız 2026'ya kadar çok ciddi çalışmamız, çok emek vermemiz lazım. Bu bir İzmir meselesi" dedi

Başkan Soyer den Botanik EXPO su için işbirliği çağrısı

İzmir Büyükşehir Belediyesi Mayıs ayı olağan meclis toplantısının ilk birleşimi İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'in idaresinde yapıldı. Meclis toplantısında Başkan Tunç Soyer’in yoğun çabaları sonucunda İzmir’in 2026 yılında ev sahipliği yapmaya hak kazandığı Uluslararası Bahçe Bitkileri EXPO’suna (Botanik EXPO) dair imar planı değişikliği görüşüldü. Yeşildere bölgesinde kullanım kararlarının yeniden düzenlenmesine yönelik hazırlanan 1/5000 ölçekli Nazım İmar Planı değişikliği önerisi ile bölgenin yeniden düzenlenmesi ve uygulamaya ilişkin hükümlerin getirilmesine yönelik hazırlanan 1/1000 ölçekli uygulama imar planı değişikliği, Meclis'ten oyçokluğuyla geçti. Soyer, Yeşildere’de yapılması planlanan Botanik EXPO'su hakkında önemli açıklamalar yaptı.



“Bazı EXPO'lar arkada çok güçlü bir miras bırakır”
Projenin önemine de değinen Başkan Tunç Soyer, “EXPO için İzmir'de bir mücadele verdik ve İzmir'in EXPO'yu alması, ev sahipliği yapması için çok ter döktük. Bu hayatta en çok kafa yorduğum, İzmir'e en çok getirmek istediğim meselelerden biri EXPO'dur. EXPO'yu yapacak başka yer bulunabilir. Ama bir EXPO'nun bir şehirde yapılmasının en temel sebebi, o EXPO'nun kentin kalkınması için bir kaldıraç olarak kullanılıp kullanılmadığıdır. Çok başarısız EXPO örnekleri gördük dünyada. Dünyanın parası harcanır, ondan sonra EXPO gider, o para da çöp olur. Ama öyle EXPO'lar vardır ki gider ama kentin kalkınması için arkada çok güçlü bir miras bırakır” dedi.

“Elimizi taşın altına sokmaya karar verdik”
EXPO'nun sadece gelecek turist sayısından ibaret olmadığını da ifade eden İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, asıl meselenin o EXPO'nun yapıldığı alanda kente nasıl bir katma değer katacağı olduğunu belirtti. Soyer, “O kentin dönüşümü için EXPO'yu nasıl araç olarak kullanacaksınız? Mesele budur. Başarılı EXPO böyle yürütülür. Adaylık kampanyası döneminde söyledim. Yeşildere bu şehrin maalesef en acınası, en kahrolunacak noktasıdır. Çünkü kentin en önemli arterlerinden biridir. Hakikaten en çok ıslah edilmesi, en çok iyileştirilmesi gereken alanların başında geliyor Yeşildere. Biz de elimizi taşın altına sokmaya karar verdik. Daha önce Pınarbaşı'nı düşündük. Orada hukuki engeller vardı, aşılabilirdi ama burada yapacağımız dönüşümün bu kentte yaratacağı ivme, bu kente kazandıracağı artı değer, çok daha fazla” diye konuştu.

“Zorluk varsa hep birlikte aşacağız”
2026'da yapılacak Botanik EXPO'suna yönelik sürenin kısıtlı olduğunu söyleyen İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, “2026'ya kadar çok ciddi çalışmamız, çok emek vermemiz lazım. Bu bir İzmir meselesi. Zorluk varsa hep birlikte aşacağız. Destek olacaksınız hep birlikte aşacağız. Bizim burada sizden talebimiz budur. Eğer buranın en çok ıslah edilmesi, iyileştirilmesi gereken alanlardan biri olduğu konusunda hemfikirsek, hep birlikte yapacağız. Bir de bunu EXPO gibi bir marka ile taçlandıracağız. Daha ne istersiniz? Ama burada elbette el birliği yapmak, birlikte çalışmak gerekiyor. Aşılmayacak bir engel yok. Burada ifade edilen sorunların hepsi aşılır. Ne kadar eleştiriniz, sorunuz varsa, hepsinin cevaplarını alırsınız. Biz bu sürecin sonunda EXPO bittikten sonra Yeşildere’de Kültürpark'tan daha büyük bir yeşil alanı bu şehre kazandırmış olacağız. Bunun bedeli 300-500 milyonlarla ölçülmez. Bizim önümüzde hiç bir engel yok. Aşamayacağımız hiç bir engel yok” dedi.

“Yeşildere projesi İzmir halkının yararınadır”
CHP Grup Başkan Vekili Murat Aydın da, “İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin Yeşildere projesi, İzmir halkının yararınadır. İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin bu projenin altından kalkacağı ekonomik gücü de teknik ve bürokratik gücü de var. Bu projeyi başaracak iradeye sahip İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı da vardır. Ve o belediye başkanının arkasında siyasi irade olarak duracak CHP'nin grubu da vardır” dedi.
CHP Grup Sözcüsü Nilay Kökkılınç da Botanik EXPO’sunun İzmir için önemli bir fırsat olduğunu söyledi.

 
Ayasofya'da tarihi su haznesini ayakkabılık yaptılar!
 
İzmir'de bıçaklı dehşet!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Kuşadası Belediyesi'nden işgaliye indirimi!
Kuşadası Belediye Meclisi,  pazar yerlerinde uygulanan işgaliye ücretlerinde ...
Engelliler Haftası’nda Buluşma etkinlikleri!
“Herkes Farklı Herkes Eşit” sloganıyla engelsiz bir kent için çalışan ...
Urla’da Enginar Festivali bereketi!
Bu yıl 8.'si gerçekleşen Uluslararası Urla Enginar Festivali karnaval ...
 
Kemalpaşa'da o isimlere vefa...
Kemalpaşa Belediyesi'nin Başkan Rıdvan Karakayalı yönetiminde yapılan ...
Bayındır'da Çiçek Festivali bereketi...
Bayındır Belediyesi tarafından bu yıl 5-8 Mayıs tarihleri arasında 23’üncüsü ...
İngiltere Büyükelçisi’nden Soyer'e ziyaret!
İngiltere Büyükelçisi Dominick Chilcott, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı ...
 
Çiğli'de iş arayanlara kariyer planlama desteği!
Çiğli Belediyesi, iş arayan vatandaşların kariyer planlama süreçlerini ...
Özkanlar Pazar Yeri yeniden hayat buluyor
Danıştay kararı ile 2018'de kapatılan Özkanlar Pazar Yeri yeniden hayat ...
Çeşme’de Surf Casting heyecanı!
Bu yıl üçüncüsü düzenlenen Surf-Casting Turnuvası’nda kıyı balıkçılığın ...
 
YAZARLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA SON KALE İZMİR
TWITTER'DA SON KALE İZMİR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Eski günlerdeki gibi bu kriz günlerinde seyyar esnafımızın mahalle aralarında zorunlu sağlık tedbirlerine uyarak hizmet etmesini ister misiniz?

Evet
Hayır
Bilmiyorum

Sonuçları göster Anket arşivi
PUAN DURUMU
ARŞİV
Son Kale İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri