ege yıldız, sessiz boru
Son Kale İzmir
  • Dolar
    32,4375
    Dolar
  • Euro
    34,7411
    Euro
  • Altın
    2.441,870
    Altın
  • Bist-100
    9.916,00
    Bist-100
  • ADANA
    19/32°
    ADANA
  • ANKARA
    15/24°
    ANKARA
  • ANTALYA
    21/27°
    ANTALYA
  • BURSA
    11/20°
    BURSA
  • ISTANBUL
    13/18°
    ISTANBUL
  • IZMIR
    13/26°
    IZMIR
  • KONYA
    13/25°
    KONYA
Facebook Twitter
ANA SAYFA GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TÜRKİYE DÜNYA GÜVENLİK
Yeni salgın paniği: İneklerden insanlara geçiyor!
Yeni salgın paniği: İneklerden insanlara geçiyor!
Polisten kaçtı, vurularak yakalandı!
Polisten kaçtı, vurularak yakalandı!
17 gündür aranıyordu... Acı haber geldi!
17 gündür aranıyordu... Acı haber geldi!
Külünk'ten flaş iddia: Erdoğan'a sahte anketler sunuldu!
Külünk'ten flaş iddia: Erdoğan'a sahte anketler sunuldu!
25 Haziran 2023 Pazar - 21:43

Başkan Soyer'den flaş değişim mesajı...

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, katıldığı canlı yayında "İnsanlarda umut yaratamazsak yerel seçimlerde başarılı olamayız. Genel başkan 'Gemiyi limana yanaştırana kadar kalacağım' dedi. Benim anladığım liman yerel seçimler. Değişim yerelden gelecek. Hiçbir şey bunun önünde duramaz" dedi. İzmir'le ilgili konuşan Soyer, "İzmir ne kekliktir, ne çantadır. Öyle bir şey yok. Gerçekten çok zor bir seçime gideceğimizi biliyoruz" yorumunu yaptı.

Başkan Soyer den flaş değişim mesajı...

SONKALEİZMİR-İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Halk TV canlı yayınında CHP'deki değişim söylemleri ve yereldeki durum ile ilgili önemli açıklamalar yaptı. Genel seçim sonrası yapılacaklarla ilgili konuşan Soyer şunları söyledi:

"4 Temmuz'da Sosyal Demokrat Belediyeler Derneğimiz ve sendikamız var. Hepsini toplantıya çağrıyoruz. Orada yerel seçimleri ve bu seçimlerdeki kaybın sebeplerini konuşacağız. Biz kendimizden mesuluz. Yerel yönetici olarak biz ne yapabilirizin yanıtı arıyoruz. 4 Temmuz'da belediye başkanları olarak bu iklimde, umutların kaybolduğu, öfkenin kabardığı belki de insanların sandığa gitmeye imtina etmeye başladığı bu dönemde 'Biz ne yapmalıyız?' üzerinde çalışacağız. Bu hikaye tabandan yukarıya gider. Tabanda üye sayısını artırarak, onların söz sahibi olmasını sağlayarak böyle bir yolculuğa başlarsak partinin üst tarafı da buna uyacaktır. Bir değişimden bahsediyorsak...  Biz bunun talepkarıyız. Böyle bir değişimin olması gerektiğini söylüyoruz. İnsanlarda umut yaratamazsak yerel seçimlerde başarılı olamayız. Olağanüstü işler yapıldı yerelde ama bu yetmiyor, yetmeyecek. Türkiye'ye yerelden yükselecek bir ses duyurmamız lazım. Tartışacağız, buradan bir çıkış yolu bulacağımıza inanıyorum. 100 yıllık bir kök var partimizde. Değişimin yolunu bulacağımızdan eminim."

"İZMİR NE KEKLİK, NE DE ÇANTA"

İzmir'in yerel seçim öncesi durumuna değinen Soyer şöyle devam etti:

"Biz İzmirliler ile ilgili şöyle bir algı vardır. İzmir ne kekliktir, ne çantadır. Öyle bir şey yok. Gerçekten çok zor bir seçime gideceğimizi biliyoruz. Kendimizden mesuluz. Bu büyük hayal kırıklığını giderecek çalışmalar yapmaya çalışıyoruz. Her kent bunu yapmak zorunda. Hayat yerelde akıyor. Geleceğin dünyası yerelin dünyası olacak. Biz yerelde Türkiye'nin umudunu büyütecek güce sahibiz. Değişim talebiyle çıkılmasını doğru buluyorum. Bunun kişiler üzerinden tartışılacak bir şey olduğunu düşünmüyorum. Kişiler üzerinden beklentisi yok kimsenin. O 25 milyonun beklentisi yaşam kalitesi ile, işsiz evladı ile ilgili. Bu hayali kayboldu. Bizim parti içi çekişmeye böyle bir şeye asla yer açmamamız lazım. Bununla ilgili bir kavga yaşatmamamız lazım. Bu 25 milyon insana haksızlık yapmış oluruz. 'Ben daha çok ne yapabilirim?' buna kafa yormamız lazım. İzmir'de Adalet ve Kalkınma Partisi ile aramızda 1 milyon oy fark var. İzmirli üzerine düşeni yaptığını düşünüyor. Olmadı diye belki Ankara'dan ve İstanbul'dan daha kızgın. Daha iyi bir Türkiye'nin mümkün olduğunu biliyoruz."

"DEĞİŞİM YERELDEN GELECEK" 


CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'yla ilgili konuşan Soyer sözlerini şöyle sürdürdü:

"Genel başkan 'Gemiyi limana yanaştırana kadar kalacağım' dedi. Benim anladığım liman yerel seçimler. Yerel seçimlere kadar kalmasını doğru bulduğumu söylemiştim. O noktadayım. 2019 seçimlerindeki Türkiye'deki büyükşehirlerin kazanılması sürecinin mimarının genel başkanımız olduğunu düşünüyorum. Onun stratejisine inanıyorum. Çok çalışmamız lazım. Umudu büyütecek önemli şeyler yapmamız lazım. Bunları yaparsak yerel seçimleri büyük başarı ile tamamlayacağımıza inanıyorum. Ekrem beyin İstanbul'da fevkalade işler yaptığını düşünüyorum. İnanılmaz başarılı bir performans gösterdiğini düşünüyorum. Onun başka amaçları vardır bilemem. Değişim yerelden gelecek. Hiçbir şey bunun önünde duramaz. Liderlerin ben buradayım, gitmiyorum' diyebileceği bir iklim olacağını zannetmiyorum. Toplum bu değişime zorlayacak. Biz yerel yöneticiler olarak bunun öncülüğünü yapmak zorundayız. "

AKŞENER YORUMU: "İTTİFAKLARI YARATMAK ZORUNDAYIZ"

İYİ Parti lideri Akşener'in geçmişte CHP'den 15 milletvekili alınmasıyla ilgili "En büyük pişmanlığım' sözlerini yorumlayan Soyer, "Bu ittifak doğru bir adımdı. Çok önemli bir kilometre taşıydı. Yerel seçimlere ittifak ile gidilir mi bilmiyorum. Başkan olmak için herkesi kazanmak zorundayım. O ittifakları yaratmak mecburiyetindeyiz. Kimseye sırtımızı dönemeyiz" dedi.

"BİR DÖNEM DAHA İSTİYORUM"

Başkan Soyer bir dönem daha görev istediğini belirterek, "İzmir gibi başkan. İzmir'e benziyorsun sözleri. Bu benim için çok kıymetli bir şey. İyi bir başkanın şehirle özdeşleşmiş olması gerektiğini düşünüyorum. Ona gayret ediyorum. Sokakta teveccüh görüyorum. En büyük çalışma motivasyonu bu. Bir dönem daha yapmayı çok arzu ediyorum. Pandemi, İzmir depremi, ekonomik siyasi krizler. Tüm bunlardan canımız yandı. Çok önemli işleri başlattık. Körfezin temizlenmesi. Buca ve Narlıdere Metrosu.. Koku meselesi yok. Geçen seneki şikayetlerin sayısı ile bu seneki farklı. Neredeyse sıfır şikayet. 50 senelik bir hikayeyi çözüyoruz. Sivrisinek meselesi de trol atağı" diye konuştu.

 

 

 

 
Binlerce Giritli Kuşadası'nda buluştu
 
İzmir'de kanlı konser: 3 kişi yaralandı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Binlerce Giritli Kuşadası'nda buluştu
Kuşadası Belediyesi ve Giritliler Federasyonu (GİRİTFED) tarafından bu ...
Bayındır'da Kiraz Festivali büyük ilgi gördü..
Bayındır Belediyesi'nin düzenlediği 11. Balcılar Kiraz Festivali büyük ...
İzmir Körfezi'nden çıkarıldı, tedavi ediliyor
İzmir Büyükşehir Belediyesi Deniz Koruma Şube Müdürlüğü ekipleri, körfez ...
 
Ünlü televizyoncular gözünü Kuşadası'na çevirdi
Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel, ekranların sevilen yüzü Vahe Kılıçarslan’ın ...
Büyükşehir’den depremzedelere psikososyal destek
İzmir Büyükşehir Belediyesi, Adıyaman’da kurduğu yaklaşık 700 kişilik ...
BASAMAK kursiyerleri alkışları topladı
Kültür-sanat ve hobi kurslarında her yıl binlerce kişiyi buluşturan Bayraklı ...
 
Başkan Soyer yenilenen Üçkuyular Feribot İskelesi’ni inceledi
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, artan feribot kullanımı ...
İzmir Kurban Bayramı'na hazır..
İzmir Büyükşehir Belediyesi sağlıklı, güvenli ve huzurlu bir Kurban Bayramı ...
Kurban Bayramı'nda toplu ulaşım ücretsiz!
İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı ESHOT, İZULAŞ, İZDENİZ, Metro ve ...
 
YAZARLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA SON KALE İZMİR
TWITTER'DA SON KALE İZMİR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Eski günlerdeki gibi bu kriz günlerinde seyyar esnafımızın mahalle aralarında zorunlu sağlık tedbirlerine uyarak hizmet etmesini ister misiniz?

Evet
Hayır
Bilmiyorum

Sonuçları göster Anket arşivi
PUAN DURUMU
ARŞİV
Son Kale İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri