ege yıldız, sessiz boru
Son Kale İzmir
  • Dolar
    32,2601
    Dolar
  • Euro
    35,0793
    Euro
  • Altın
    2.465,630
    Altın
  • Bist-100
    10.320,00
    Bist-100
  • ADANA
    17/28°
    ADANA
  • ANKARA
    10/23°
    ANKARA
  • ANTALYA
    19/25°
    ANTALYA
  • BURSA
    13/26°
    BURSA
  • ISTANBUL
    13/22°
    ISTANBUL
  • IZMIR
    17/30°
    IZMIR
  • KONYA
    13/26°
    KONYA
Facebook Twitter
ANA SAYFA GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TÜRKİYE DÜNYA GÜVENLİK
Kobani Davası'nda karar çıktı... Demirtaş'ın cezası belli oldu!
Kobani Davası'nda karar çıktı... Demirtaş'ın cezası belli oldu!
Özel'den nepotizm ikazı: Üst düzey dikkat bekliyoruz
Özel'den nepotizm ikazı: Üst düzey dikkat bekliyoruz
Havalimanında 42 kişi zehirlendi!
Havalimanında 42 kişi zehirlendi!
Galatasaray-Fenerbahçe derbisinin hakemi belli oldu!
Galatasaray-Fenerbahçe derbisinin hakemi belli oldu!
11 Ekim 2021 Pazartesi - 18:18

Başkan Soyer'den kız çocuklarına destek

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in toplumsal cinsiyet eşitliği vizyonu doğrultusunda hayata geçirilen çalışmalar devam ediyor. Bergama Vapuru bu kez kız çocukları ve aileleri için Körfez'i turladı. 11 Ekim Dünya Kız Çocukları Günü nedeniyle düzenlenen Kent ve Körfez gezisine Başkan Soyer'in eşi Neptün Soyer de katıldı.

Başkan Soyer den kız çocuklarına destek

Başkan Tunç Soyer, kız çocuklarının okuması için tüm imkânları seferber ettiklerini söyleyerek, “İzmir'de hizmete aldığımız Masal Evleri, Çocuk ve Gençlik Merkezi (ÇOGEM), Çocuk Belediyesi Şube Müdürlüğü'nde yürütülen çocuk atölyeleri ve kreşlerle çocuklarımızın eğitimden geri kalmamalarını sağlıyoruz. Her bireye destek veriyoruz ama kız çocuklarının okuması için en büyük imkânları onlara sunuyoruz” dedi.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'in toplumsal cinsiyet eşitliği vizyonu doğrultusunda yapılan çalışmalar sürüyor. Birleşmiş Milletler (BM) tarafından “Kadın Dostu Kent” ilan edilen İzmir'de Büyükşehir Belediyesi 11 Ekim Dünya Kız Çocukları Günü nedeniyle kız çocukları ve aileleri ile engelli çocukların kenti tanımaları, kentlilik bilinci kazanmaları ve sosyal hayata katılmalarını sağlamak amacıyla Kent ve Körfez turu düzenledi.

İzmir Büyükşehir Belediyesi Sosyal Projeler Dairesi Başkanlığı Kadın Çalışmaları Şube Müdürlüğü tarafından düzenlenen etkinliğe İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'in eşi Neptün Soyer, İzmir Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Ertuğrul Tugay, İzmir Büyükşehir Belediyesi Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Komisyonu Başkanı Nilay Kökkılınç ile çok sayıda aile çocuklarıyla katıldı.

“Kız çocukları okursa dünya değişir”

Üçkuyular İskelesi’nden hareket eden Bergama Vapuru’yla yapılan Kent ve Körfez Gezisi’nde davetliler müzik eşliğinde eğlendi, Körfez'in keyfini çıkardı. Programda konuşan Neptün Soyer, 11 Ekim Dünya Kız Çocukları Günü'nün son derece anlamlı olduğunu belirterek, “Bizim yanımızda ağabeylerimiz, babalarımız da var. Kız çocuklarının okumasını istiyoruz. Onların daha güçlü olması diliyoruz. El ele beraber bu toplumu ileriye götürmek istiyoruz. Kız çocukları okur, okursa dünya değişir. Güçlü kızlar, güçlü yarınlar demek. Bunları neden söylüyoruz; çünkü Türkiye'de okuma oranında kız çocuklarının sayısı çok düşük. Mutlaka okula gideceğiz” dedi.

Başkan Soyer'e teşekkür etti

İzmir Büyükşehir Belediyesi Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Komisyonu Başkanı Nilay Kökkılınç da kız çocuklarının desteklenmesi, geleceğin güçlü kadınları olması için sivil toplum örgütleri ve meslek odalarıyla çalıştıklarını söyledi. Kökkılıç, “İzmir’de kadınlara ve kız çocuklarına yönelik desteklerini her zaman sürdüren İzmir Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Tunç Soyer’e bu alanda erkeklerin de kadınlar kadar çaba göstermesi gerekliliğine inanarak örnek bir başkan olduğu için sonsuz teşekkür ediyorum” dedi.

“Çok özel bir gün”

Tura katılan çocuklardan Aysima İşcan, bugünün kız çocuklarına armağan edildiğini, o nedenle önemli olduğunu söyledi. Rümeysa Saka da çok eğlenceli dakikalar yaşadığını belirterek Büyükşehir Belediyesi'ne teşekkür etti. Eylül Mira Kara ise “Çok önemli bir gün. Herkes kız çocuklarını sevsin, korusun” diye konuştu.

Programın sonunda Neptün Soyer, çocuklara çanta hediye etti. Gezi esnasında kokartlı rehber Levent Üzüm İzmir’in kültür ve tarihine dair bilgiler paylaştı. Üçkuyular İskelesi'nden kalkan Bergama Vapuru, iki saat boyunca Körfez'de turladıktan sonra geziyi tamamladı.

Bergama Vapuru İzmirliler için hizmet veriyor

Bugüne kadar Konak, Karşıyaka, Bornova, Buca, Menemen, Gaziemir, Çiğli, Kiraz, Bergama, Torbalı, Beydağ Kemalpaşa, Ödemiş, Tire, Bayındır, Menderes, Selçuk ilçelerinin yanı sıra İzmir Roman Kadınları Derneği, Çağdaş Romanlar Derneği, Kent Konseyi Engelli Meclisi, Yaşamak Sosyal Alan ve Dayanışma Derneği, İzmir Büyükşehir Belediyesi Sağlıklı Yaş Alma ve Dayanışma Merkezi’nden 2 bin 500’den fazla yurttaşın kenti tanımaları, kentlilik bilinci kazanmaları ve sosyal hayata katılmalarının amaçlandığı farkındalık gezisi bu kez de 11 Ekim Dünya Kız Çocukları için düzenlendi.

 
İki otomobilde 29 kaçak göçmen!
 
Aşı karşıtı öğretim üyesinden acı haber!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Kuşadası'nda hummalı çalışma!
Kuşadası Belediyesi, yaklaşan kış mevsimi öncesi olası su baskınlarına ...
Sanayicilerden Başkan Soyer’e hizmet teşekkürü!
BASİFED Yönetim Kurulu üyeleri İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç ...
Buca'da anlamlı kutlama!
Dünya Kız Çocukları Günü’nde, Buca Belediyesi anlamlı bir etkinliğe imza ...
 
Aydın Büyükşehir, otizmli çocukların yanında!
Otizmli çocuklara da eğitimde fırsat eşitliği sağlamak gayesiyle Otizm ...
İzmirliler Germiyan Festivali’nde buluştu!
Pek çok atölye çalışmasına, söyleşi ve sergilere ev sahipliği yapan 7. ...
Soyer: İzmir'de Avusturya Günleri yapabiliriz!
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Avusturya’nın Ankara Büyükelçisi ...
 
Narlıdere’nin 3’ncü anaokulu açılıyor!
Okul öncesi eğitim çalışmalarına önem veren Narlıdere Belediyesi, Nar ...
Rayiç Bedel müjdesi!
Sarnıç bölgesinde 637 parselin rezerv alan ilan edildiğini, yapılan bu ...
Çiğli'de kadın ve çocuklara özel hizmet dönemi
Çiğli Belediyesi, kadın ve çocuklara yönelik hayata geçirilmesi planlanan ...
 
YAZARLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA SON KALE İZMİR
TWITTER'DA SON KALE İZMİR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Eski günlerdeki gibi bu kriz günlerinde seyyar esnafımızın mahalle aralarında zorunlu sağlık tedbirlerine uyarak hizmet etmesini ister misiniz?

Evet
Hayır
Bilmiyorum

Sonuçları göster Anket arşivi
PUAN DURUMU
ARŞİV
Son Kale İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri