ege yıldız, sessiz boru
Son Kale İzmir
  • Dolar
    40,6470
    Dolar
  • Euro
    47,1602
    Euro
  • Altın
    4.402,610
    Altın
  • Bist-100
    10.747,00
    Bist-100
  • ADANA
    27/34°
    ADANA
  • ANKARA
    22/34°
    ANKARA
  • ANTALYA
    26/32°
    ANTALYA
  • BURSA
    23/30°
    BURSA
  • ISTANBUL
    24/30°
    ISTANBUL
  • IZMIR
    25/34°
    IZMIR
  • KONYA
    21/32°
    KONYA
Facebook Twitter
ANA SAYFA GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TÜRKİYE DÜNYA GÜVENLİK
TGC'den RTÜK'e Tele1 tepkisi: Tek sesli toplum, tek tip haber peşindeler!
TGC'den RTÜK'e Tele1 tepkisi: Tek sesli toplum, tek tip haber peşindeler!
Çağla Tuğaltay cinayetinde yeni gelişme
Çağla Tuğaltay cinayetinde yeni gelişme
Kediyi vahşice öldürdü: 'Can düşmanım' dedi
Kediyi vahşice öldürdü: 'Can düşmanım' dedi
Ege Denizi yabancı türlerin istilası halinde
Ege Denizi yabancı türlerin istilası halinde
28 Temmuz 2019 Pazar - 13:23

Başkan Soyer'e Sivas tepkisi

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'in turizmle ilgili söylediği, "Bugüne kadar bu potansiyel yokmuş gibi yaşandı. Sanki Sivas'ta yaşıyormuşuz gibi, sanki Bitlis'te yaşıyormuşuz gibi yaşadık" sözlerine Bitlis Belediye Başkanı Nesrullah Tanğlay'ın ardından Sivas Yiğidolar Federasyonu Genel Başkan Yardımcısı İzzet Pilgir de tepki gösterdi. Pilgir, "Sivas yiğidin harman olduğu, havası sert, insanı mert, ayrıca son derece misafirperver insanların yaşadığı bir şehirdir" dedi.

Başkan Soyer e Sivas tepkisi

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in turizmle ilgili söylediği, "Bugüne kadar bu potansiyel yokmuş gibi yaşandı. Sanki Sivas’ta yaşıyormuşuz gibi, sanki Bitlis’te yaşıyormuşuz gibi yaşadık" sözlerine Bitlis Belediye Başkanı Nesrullah Tanğlay, "Başkan, talihsiz cümleleriniz bizi incitti, ancak sizi yine de Bitlis'e bekleriz" diye yanıt verdi. Başkan Soyer de sözlerinin yanlış anlaşıldığını belirterek, "Asla aklımdan geçmeyen bir yanlış anlaşılma yüzünden sizleri incittiysem lütfen kusuruma bakmayın" ifadelerini kullandı. Buna rağmen tartışmalar dinmedi.

TALİHSİZ AÇIKLAMALAR

Sivas Yiğidolar Federasyonu Genel Başkan Yardımcısı İzzet Pilgir, yaptığı yazılı açıklamada Soyer'i kınadığını belirterek, şunları söyledi: "İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, İzmir'in turistik anlamda hak ettiği yerde olmamasının asıl sebebinin, yıllardır İzmir'de süregelen CHP zihniyetinin 25 yıldır yerel yönetimlerdeki vizyonsuz ve başarısız turizm politikası olduğunun maalesef farkında değil. Selçuklu ve Osmanlı'nın önemli şehri, milli mücadeleye ev sahipliği yapan 'Sultan şehrimiz' Sivas, birçok medeniyete beşiklik etmiş, adeta tarih kokan bir kültür mirasına sahiptir. Sivas yiğidin harman olduğu, havası sert, insanı mert, ayrıca son derece misafirperver insanların yaşadığı bir şehirdir. Ülkemizi karış karış gezen ozanların, sanatçıların, Aşık Veysellerin, Pir Sultan Abdalların, erenlerin diyarıdır. Köklü bir Anadolu kültürüne, misafirperverlik geleneğine sahiptir. Sivas, ülkemizin en değerli şehirlerinden biri olarak anılır. Hal böyleyken sultan şehrimize mesnetsiz benzetmelerle itham eden İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’i yapmış olduğu talihsiz açıklamalarından dolayı esefle kınıyorum."

 

Etiketler:
 
Belediye şirketinden oğluna maaş bağladı
 
Erkanal hocadan kötü haber
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Belediye şirketinden oğluna maaş bağladı
CHP lideri Kılıçdaroğlu'nun 'Genel başkanın akrabası olsa bile dinlemeyeceksiniz. ...
Kültürpark için yeni rapor
İzmir'de önce İZFAŞ eski binasının özel bir üniversiteye tahsisi, ardından ...
Bornova bisiklet şehri olacak
Bornova Belediye Başkanı Dr. Mustafa İduğ, Bike İzmir Bisiklet Topluluğu ...
 
Karşıyaka’da bir ‘Direniş’ öyküsü
Türkiye genelinde hayvanlara yönelik şiddet olaylarının giderek artış ...
'Kimseyi dışarıda bırakma'
Karşıyaka Belediye Başkanı Cemil Tugay, partisinin Afyon çalıştayının ...
Metro ve tramvayda da baykuş dönemi
İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin geç saatlerde toplu ulaşımı kullanma imkanı ...
 
Bornova'ya üretici kadın pazarı
Bornova Belediye Başkanı Mustafa İduğ, ilçedeki kadın üretim kooperatiflerinin ...
Terör mağduru öğrenciler Selçuk'u gezdi
İzmir'in Selçuk ilçesine, Mardin'in Nusaybin ilçesinden gelen terör mağduru ...
Soyer'den Pagos ısrarı.. MHP'yi dikkate almadı
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Kadifekale'de kurulan Pagos ...
 
YAZARLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA SON KALE İZMİR
TWITTER'DA SON KALE İZMİR
ÇOK YORUMLANANLAR
PUAN DURUMU
# TAKIM O G B M A Y AV P
1 Kayserispor 0 0 0 0 0 0 0 0
2 Beşiktaş 0 0 0 0 0 0 0 0
3 Çaykur Rizespor 0 0 0 0 0 0 0 0
4 Corendon Alanyaspor 0 0 0 0 0 0 0 0
5 Fenerbahçe 0 0 0 0 0 0 0 0
6 Galatasaray 0 0 0 0 0 0 0 0
7 Gaziantep FK 0 0 0 0 0 0 0 0
8 Gençlerbirliği 0 0 0 0 0 0 0 0
9 Göztepe 0 0 0 0 0 0 0 0
10 ikas Eyüpspor 0 0 0 0 0 0 0 0
11 Kasımpaşa 0 0 0 0 0 0 0 0
12 Kocaelispor 0 0 0 0 0 0 0 0
13 Antalyaspor 0 0 0 0 0 0 0 0
14 Rams Başakşehir 0 0 0 0 0 0 0 0
15 Samsunspor 0 0 0 0 0 0 0 0
16 Sipay Bodrum FK 36 9 10 17 26 43 -17 37
17 Fatih Karagümrük 0 0 0 0 0 0 0 0
18 Net Global Sivasspor 36 9 8 19 44 60 -16 35
19 Trabzonspor 0 0 0 0 0 0 0 0
ARŞİV
Son Kale İzmir
KünyeKünye İletiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri