ege yıldız, sessiz boru
Son Kale İzmir
  • Dolar
    45,3532
    Dolar
  • Euro
    53,5211
    Euro
  • Altın
    6.875,620
    Altın
  • Bist-100
    15.063,00
    Bist-100
  • ADANA
    14/30°
    ADANA
  • ANKARA
    13/21°
    ANKARA
  • ANTALYA
    16/26°
    ANTALYA
  • BURSA
    14/24°
    BURSA
  • ISTANBUL
    16/20°
    ISTANBUL
  • IZMIR
    14/25°
    IZMIR
  • KONYA
    9/21°
    KONYA
Facebook Twitter
ANA SAYFA GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TÜRKİYE RESMİ REKLAM
Şampiyon Galatasaray... Üst üste 4. kez!
Şampiyon Galatasaray... Üst üste 4. kez!
Fenerbahçe kazandı, sevinemedi!
Fenerbahçe kazandı, sevinemedi!
Dünya Sağlık Örgütü Başkanı’ndan Hantavirüs mesajı: 'Bu yeni bir COVID-19 değil'
Dünya Sağlık Örgütü Başkanı’ndan Hantavirüs mesajı: 'Bu yeni bir COVID-19 değil'
Ticaret Bakanlığı'ndan 'cep telefonu satışına taksit' açıklaması
Ticaret Bakanlığı'ndan 'cep telefonu satışına taksit' açıklaması
3 Temmuz 2020 Cuma - 10:39

Başkan Soyer'e koku tepkisi... "BURNUMUZUN DİREĞİ SIZLIYOR"

İzmir Büyükşehir Belediyesi AK Parti Meclis Üyesi Hüsnü Boztepe körfezin kokmaya başladığını söyledi. Boztepe, “Atık su kanallarının temizlenmemesi ve Çiğli’deki arıtma tesisinin çevresinde depolanan arıtma çamurları nedeniyle oluşan koku kenti sarmaya başladı. Aşkla İzmir diyerek yola çıkan Belediye Başkanı Tunç Soyer’in bir yılda arpa boyu yol alamadığını gördük” dedi.

Başkan Soyer e koku tepkisi...  BURNUMUZUN DİREĞİ SIZLIYOR

İzmir Büyükşehir Belediyesi AK Parti Meclis üyesi Hüsnü Boztepe, başta Çiğli, Karşıyaka, Menemen ve Bayraklı olmak üzere kent genelinde hızla yayılan kokunun vatandaşı canından bezdirdiğini söyledi. Koku sorununun çözümü için yetkilileri göreve çağıran Boztepe, belediyenin altyapı çalışmalarının yetersizliğinin koku oluşumunda birinci faktör olduğunu söyledi.



AK Partili Boztepe şu açıklamayı yaptı:

“İzmir Büyükşehir Belediyesine ait Çiğli Atık Su Arıtma Tesisi'nin çevresinde depolanan arıtma çamurları ve kanalizasyon altyapısının yetersizliği koku oluşuşunda en önemli faktör. Bu yüzden hızla yayılan kötü koku ilk olarak Çiğli ve Karşıyaka’yı etkiliyor. Zaman zaman dayanılmaz boyuta gelen bu koku nedeniyle insanlar evlerinde oturamıyor. Ne yazık ki İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin bu konuya ilişkin bir çalışması olup olmadığını bile bilmiyoruz. Artık koku nedeniyle insanların burnunun direği sızlıyor. Vatandaşların yaşam kalitesini düşürmeye hiçbirimizin hakkı yok.
Her yıl havaların ısınmasıyla kendini gösteren bu koku sorununun çözümü için Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü bir plan önerisinde bulunmuştu. Ne hikmetse çözüm önerilerini kimse dinlemedi. İZSU Genel Müdürlüğü yaptığı açıklamada İzmir’de evsel ve endüstriyel atık sularının körfezi saran 65 kilometre uzunluğunda ana kuşaklama kanalı, ana kuşaklama kanalına bağlanan 95 kilometre uzunluğunda tali kolektör, 4 bin 150 kilometre uzunluğunda mevcut pis su şebekesi ve 4 adet pompa istasyonu, Çiğli ve Güneybatı atık su arıtma tesislerinden oluşan bir sistemle arıtıldığını anlatmıştı. Aradan geçen zamanda bu sistemin verimli çalışmadığını da gördük. Şimdi de aynı sorunları yaşıyoruz.
İzmir genelinde yağmursuyu kanalları kanalizasyona verildiği için arıtma tesislerinin kapasitesi yetersiz geliyor. Çiğli’deki arıtma tesisinin kapasitesi yetersiz geldiği için pis lağım suları arıtılamadan denize deşarj ediliyor. Yağmur yağsa da hava ısınsa da İzmir’de ortaya çıkan tek şey var. O da kokunun giderilememesidir. Maalesef tüm kanalizasyon sistemini kapsayacak bakım-onarım ve yenileme çalışmaları yapılmıyor. Tüm kanalların basınçlı su ile yıkanarak kanallardan gelen kokuların giderilmesi lazım. İZSU’nun daha önce açıkladığı rögar hava arıtma ve koku giderim filtrelerinin nerelere monte edildiğini bile bilmiyoruz.
Bunların yanında kokunun tüm İzmir’e yayılmasına neden olan Meles, Arap, Manda, Poligon derelerinin hali ortadadır. Uzun yıllardır çöplük olan bu derelerin temizliği bir türlü tamamlanamamış ve yeterli gelmemiştir. Büyük Kanal Projesi’nin Güzelyalı Hava Eğitim Komutanlığı ile Konak Pier arasındaki atık su kolektörler hattının kapasitesiyle ilgili sorunlar bir türlü giderilemedi.
Kadrolaşma sorunları ve bürokratik yapılanma kavgası yaşanan İZSU Genel Müdürlüğü’nün yetkili ve etkili makamlarında oturan koltuk sevdalıları bir an önce asıl işlerinin başlarına dönmelidir. İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin dans, müzik ve eğlenceden başını kaldıramayan belediye başkanı İzmirlilerin verdiği krediyi tüketmiştir.  Bir yılı aşkın süredir belediye meclisinde verdiğimiz mücadele sonrasında gelinen noktayı üzülerek görüyoruz”

 

 

 
Folkart yakında Urla'da
 
Peterson Köşkü bakanlığa devredilliyor
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Madımak katliamı Güzelbahçe'de unutulmadı
2 Temmuz 1993 günü Sivas'taki Madımak Oteli'nde yakılarak öldürülen 33 ...
Çöpçüler kralı ölümsüzleşti... GÜZEL ADAMIM GÜZEL!
Duvarı tuval, kayrak taşlarını ise boya gibi kullanan Gaziemir Belediyesi ...
Bayraklı'da 'Madımak' anması.. "O CANLARA BORCUMUZ VAR"
Bayraklı Belediyesi, 2 Temmuz 1993’te Sivas Madımak Otel'deki katledilenler ...
 
Menderes yeşilleniyor
Menderes Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü tarafından ilçe genelinde ...
BU KEZ DE AĞAÇLARI KURUTTULAR!
İYİ Partili S. Atakan Duran başkanlığındaki Tire Belediyesi, bu kez de ...
CHP'li Başkan, yurttaşla tartıştı... Asfalt ve tuvalet tepkisine sinirlendi!
İzmir'in Dikili ilçesinde CHP'li Belediye Başkanı Adil Kırgöz ile yurttaşlar ...
 
Çeşme'ye Tarladan Sofraya Üretici Pazarı...
Üreticiyi doğrudan tüketici ile buluşturmayı hedefleyen Çeşme Belediyesi ...
İzmir Büyükşehir'e 34 milyon dolar kredi...
İzmir Büyükşehir Belediyesi İZSU Genel Müdürlüğü su ve atıksu altyapı ...
Karşıyaka'da kriz... Eski başkan hakkında suç duyurusu!
Karşıyaka Belediye Başkanı Cemil Tugay, Cengiz İnşaat’ın şantiye alanından ...
 
YAZARLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA SON KALE İZMİR
TWITTER'DA SON KALE İZMİR
ÇOK YORUMLANANLAR
PUAN DURUMU
# TAKIM O G B M A Y AV P
1 Galatasaray 33 24 5 4 77 29 48 77
2 Fenerbahçe 33 21 10 2 74 34 40 73
3 Trabzonspor 33 20 9 4 61 36 25 69
4 Beşiktaş 33 17 8 8 57 38 19 59
5 Göztepe 33 14 13 6 42 29 13 55
6 Rams Başakşehir 33 15 9 9 56 34 22 54
7 Samsunspor 33 12 12 9 43 45 -2 48
8 Çaykur Rizespor 33 10 10 13 44 50 -6 40
9 Tümosan Konyaspor 33 10 10 13 42 48 -6 40
10 Corendon Alanyaspor 33 7 16 10 40 39 1 37
11 Kocaelispor 33 9 10 14 26 37 -11 37
12 Gaziantep FK 33 9 10 14 42 56 -14 37
13 ikas Eyüpspor 33 8 8 17 30 45 -15 32
14 Kasımpaşa 33 7 11 15 32 49 -17 32
15 Natura Dünyası Gençlerbirliği 33 8 7 18 33 47 -14 31
16 Hesap.com Antalyaspor 33 7 8 18 32 55 -23 29
17 Mısırlı.com.tr Fatih Karagümrük 33 7 6 20 29 53 -24 27
18 Zecorner Kayserispor 33 5 12 16 25 61 -36 27
19
ARŞİV
Son Kale İzmir
KünyeKünye İletiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri