ege yıldız, sessiz boru
Son Kale İzmir
  • Dolar
    43,0237
    Dolar
  • Euro
    50,4487
    Euro
  • Altın
    5.991,880
    Altın
  • Bist-100
    11.498,00
    Bist-100
  • ADANA
    3/11°
    ADANA
  • ANKARA
    1/6°
    ANKARA
  • ANTALYA
    7/13°
    ANTALYA
  • BURSA
    10/16°
    BURSA
  • ISTANBUL
    14/15°
    ISTANBUL
  • IZMIR
    12/18°
    IZMIR
  • KONYA
    0/8°
    KONYA
Facebook Twitter
ANA SAYFA GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TÜRKİYE RESMİ REKLAM
Baba-oğul 22 gün arayla kazada öldü
Baba-oğul 22 gün arayla kazada öldü
Cüneyt Özdemir'in annesi son yolculuğuna uğurlandı
Cüneyt Özdemir'in annesi son yolculuğuna uğurlandı
Yılın ilk kabine toplantısı yarın
Yılın ilk kabine toplantısı yarın
Venezuela saldırısının ardından Beyaz Saray hesabından görülmemiş Trump paylaşımı: FAFO!
Venezuela saldırısının ardından Beyaz Saray hesabından görülmemiş Trump paylaşımı: FAFO!
yunusemre, semih balaban, cumhuriyet,
31 Aralık 2025 Çarşamba - 09:02

Başkan Tugay: 2026 dayanışmanın, adaletin ve umutlu yarınların yılı olsun

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, 2026 yılına girerken yeni yıla yönelik hedef ve dileklerini içeren bir mesaj yayımladı. Başkan Tugay, 2026’nın dayanışmanın, adaletin ve umutlu yarınların yılı olması temennisinde bulanarak “Yeni yılda daha dirençli bir İzmir, daha adil bir kent yaşamı ve herkes için yükselen bir yaşam kalitesi yaratmak için var gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz” dedi

Başkan Tugay: 2026 dayanışmanın, adaletin ve umutlu yarınların yılı olsun

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, yeni yıl için paylaştığı kutlama mesajında şu ifadelere yer verdi: 
 
“Yeni bir yıla girerken hem heyecanlı ve mutluyuz hem de sorumluğumuzun giderek ağırlaştığının farkındayız. Zor bir dönemden geçiyoruz. 2025’te bu yüzden önceliğimiz tüm yurttaşlarımızla dayanışma içinde olmaktı. Sosyal yardımlarımızı artırdık. Çocuklarımıza, gençlerimize her alanda destek vermek için imkânlarımızı sonuna kadar kulandık. Kadınlara yeni istihdam kapıları aralamak için çabaladık. Her zamankinden daha fazla üreticinin, çiftçinin hakkını gözettik.
 
Yeni yılda çiftçimize, ihtiyaç sahibi yurttaşlarımıza, emeklilerimize, öğrencilerimize, çocuklarımıza desteklerimizi artıracağız. Üreticinin, doğanın ve sokaktaki can dostlarımızın yanında olmaya devam edeceğiz.
 
2025’te ülke genelinde yaşanan ekonomik zorluklara rağmen kararlılıkla yolumuza devam ettiğimizi gösterdik. Altyapıdan ulaşıma, afet yönetiminden çevreye kadar birçok alanda attığımız adımlarla kentimizin bugününü güçlendirirken geleceğini de planladık. 2026 yılında Mürselpaşa Alt Geçidi, Buca Onat Tüneli, Şemikler Taşıt Üst Geçidi ve Dostluk Bulvarı Bağlantı Yolu gibi trafik düğümünü çözecek dev yatırımları hizmete açmayı hedefliyoruz. Buca Metrosu’nun ise tünel kazılarını tamamlayacağız.
 
İzmir’de afet yönetimini yalnızca kriz anlarına değil, risklerin azaltıldığı, yaşam kalitesinin yükseltildiği ve doğayla uyumlu bir kent modeli üzerine kuruyoruz. Fay ve zemin araştırmalarıyla beraber yapı envanteri çalışmalarımız da hızla sürüyor. Bilimsel veriye dayalı ve çok disiplinli bir yaklaşımla yeni bir Deprem Master Planı yapmak için iki üniversitemiz ile iş birliği protokolü yaptık. Yine 2026 bütçemizde afet yönetimi ve kentsel planlamaya yönelik faaliyetler için 10,2 milyar TL kaynak ayırdık. İtfaiye altyapımızı güçlendirecek, kentsel dönüşüm projelerimizi hızlandıracağız.
 
İzmir Körfezi’nde sirkülasyonu sağlayarak denizin temizlenmesinde önemli rol oynayacak dip tarama çalışmalarımız 2026’da da tüm hızıyla devam edecek. 4 milyon ton çamurun taranması ile İzmir'de bugüne kadar yapılmış en büyük tarama gerçekleştirilmiş olacak.
 
İzmirlileri sağlıklı, güvenilir ve uygun fiyatlı alışverişle buluşturmak için hayata geçirdiğimiz İZMAR projesi kısa sürede büyüdü. 20 mağazaya ulaşan İZMAR, 2026’da kentin farklı noktalarında çoğalmaya devam edecek.
 
İzmir 2027’de ilk kez bir Dünya Botanik EXPO’suna ev sahipliği yapacak. EXPO 2027 yalnızca bir fuar değil; şehrimiz için kalıcı bir çevresel miras projesi olacak. İzmir, yeşil ekonominin vitrinine dönüşecek. 2026, bu kapsamda hazırlıklarımızın hızlandığı bir yıl olacak.
 
İzmir'in, sahip olduğu eşi bulunmaz tarihi mirasın değerini bilmesi gerekiyor. Smyrna Agorası ve Antik Smyrna Tiyatrosu kazıları için 2027 yılı sonuna kadar toplam 34,5 milyon liralık destek sağlayacağız.
 
“Dönüşüme Evde Başla” adıyla başlattığımız kapıdan kapıya atık toplama uygulaması 8 ilçe 26 mahalleye ulaştı. Sürdürülebilir çevre projelerini yaygınlaştırmayı sürdüreceğiz. Aynı zamanda kültür, sanat ve spor yatırımlarıyla İzmir’i yaşamın her alanında nefes alan bir kent haline getireceğiz.
 
Yeni yılda daha dirençli bir İzmir, daha adil bir kent yaşamı ve herkes için yükselen bir yaşam kalitesi yaratmak için var gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz.

Tüm yurttaşlarımız için 2026 yılının umudu çoğaltan, ortak aklı güçlendiren ve geleceğe güvenle bakmamızı sağlayan bir yıl olmasını diliyorum. Hemşehrilerimin yeni yılını yürekten kutluyorum.”

 
İstanbul'da DEAŞ'a büyük darbe: 29 kişi gözaltına alındı!
 
İzmir yeni yıla güvenle giriyor
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Zabıta’dan yılbaşı öncesi, gıda işletmelerine denetim
Tire Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, yaklaşan yılbaşı öncesinde ...
Adalı Kart'ın sunduğu avantajlara sağlık hizmetleri de eklendi
Kuşadası Belediyesi’nin hemşehri kartı olan Adalı Kart ailesine ‘Özel ...
Yunusemre Belediye Başkanı Semih Balaban'dan yeni yıl mesajı
Yunusemre Belediye Başkanı Semih Balaban, yeni yıl dolayısıyla yayımladığı ...
 
Başkan Pehlivan önce müjdeyi verdi, sonra direksiyona geçti
Menemen Asarlık'ta yaşayan vatandaşların uzun süredir Menemen Devlet Hastanesi'ne ...
Başkan Tugay'dan çöp tesisi açıklaması...
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay, kentin ihtiyacı olan yeni ...
İZMAR'ın 20. şubesi Menemen'de açıldı
Yıl boyunca 20 İZMAR açma hedefine Menemen'de son noktayı koyan İzmir ...
 
Tugay'dan Acar'a: 'Yeni yaşında daha aklı başında laflar etsin'
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay, Aliağa Belediye Başkanı ...
Narlıdere Belediyesi'nden atık yağ denetimi
Narlıdere Belediyesi İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Müdürlüğü ile Zabıta ...
Seferihisar'da 300 aileye yılbaşı paketi
Seferihisar Belediyesi, sosyal belediyecilik anlayışıyla ilçede dayanışmayı ...
 
YAZARLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA SON KALE İZMİR
TWITTER'DA SON KALE İZMİR
ÇOK YORUMLANANLAR
PUAN DURUMU
# TAKIM O G B M A Y AV P
1 Galatasaray 17 13 3 1 39 12 27 42
2 Fenerbahçe 17 11 6 0 39 14 25 39
3 Trabzonspor 17 10 5 2 33 20 13 35
4 Göztepe 17 9 5 3 21 9 12 32
5 Beşiktaş 17 8 5 4 30 22 8 29
6 Samsunspor 17 6 7 4 22 20 2 25
7 Rams Başakşehir 17 6 5 6 27 18 9 23
8 Kocaelispor 17 6 5 6 15 17 -2 23
9 Gaziantep FK 17 6 5 6 24 30 -6 23
10 Corendon Alanyaspor 17 4 9 4 16 15 1 21
11 Gençlerbirliği 17 5 3 9 21 24 -3 18
12 Çaykur Rizespor 17 4 6 7 20 24 -4 18
13 Tümosan Konyaspor 17 4 5 8 21 29 -8 17
14 Kasımpaşa 17 3 6 8 14 24 -10 15
15 Hesap.com Antalyaspor 17 4 3 10 16 31 -15 15
16 Zecorner Kayserispor 17 2 9 6 16 33 -17 15
17 ikas Eyüpspor 17 3 4 10 10 24 -14 13
18 Mısırlı.com.tr Fatih Karagümrük 17 2 3 12 14 32 -18 9
19
ARŞİV
Son Kale İzmir
KünyeKünye İletiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri