ege yıldız, sessiz boru
Son Kale İzmir
  • Dolar
    45,6152
    Dolar
  • Euro
    53,0474
    Euro
  • Altın
    6.610,150
    Altın
  • Bist-100
    13.634,00
    Bist-100
  • ADANA
    15/24°
    ADANA
  • ANKARA
    9/18°
    ANKARA
  • ANTALYA
    17/26°
    ANTALYA
  • BURSA
    15/20°
    BURSA
  • ISTANBUL
    16/21°
    ISTANBUL
  • IZMIR
    16/25°
    IZMIR
  • KONYA
    9/18°
    KONYA
Facebook Twitter
ANA SAYFA GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TÜRKİYE RESMİ REKLAM
MHP'de bir il teşkilatı daha feshedildi!
MHP'de bir il teşkilatı daha feshedildi!
CHP lideri Özgür Özel Gümüşhane'de konuştu: Yenilenen seçimler için 'butlan' uyarısı
CHP lideri Özgür Özel Gümüşhane'de konuştu: Yenilenen seçimler için 'butlan' uyarısı
Bağımsız Maden İş'ten 'Doruk Madencilik' açıklaması: 'Birlikte direndik, birlikte kazandık'
Bağımsız Maden İş'ten 'Doruk Madencilik' açıklaması: 'Birlikte direndik, birlikte kazandık'
Haziran ayı kira artış oranı belli oldu
Haziran ayı kira artış oranı belli oldu
5 Haziran 2026 Cuma - 09:13

Başkan Tugay: Her türlü iş birliğine hazırız

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, Almanya Federal Cumhuriyeti’nin İzmir Başkonsolosluğu görevini tamamlayan Ralf Schröer ve göreve yeni atanan Dr. Kathrin Misera-Lang adına düzenlenen resepsiyona katıldı. Türkiye ve Almanya arasındaki özel bağa dikkat çeken Başkan Tugay, İzmir Büyükşehir Belediyesi olarak her türlü iş birliğine hazır olduklarını vurguladı

Başkan Tugay: Her türlü iş birliğine hazırız

Görev süresini tamamlayan Almanya Federal Cumhuriyeti’nin İzmir Başkonsolosu Ralf Schröer ve İzmir’e atanan yeni Başkonsolos Dr. Kathrin Misera-Lang adına İzmir Ticaret Odası’nda resepsiyon gerçekleştirildi. Programa İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, Dışişleri Bakanlığı İzmir Temsilcisi Büyükelçi Yeşim Kebapçıoğlu, Konak Belediye Başkanı Nilüfer Çınarlı Mutlu, Romanya’nın İzmir Başkonsolosu Lilian Zamfiroiu, Yunanistan’ın İzmir Başkonsolosu Alexandros Kostas ve İtalya’nın İzmir Konsolosu Daniele Bianchi, Fransa’nın İzmir Fahri Konsolosu Bernard Arkas, Güney Afrika’nın İzmir Fahri Konsolosu Tamer Taşkın, Arkas Holding Yönetim Kurulu Başkanı Lucien Arkas, diplomatik misyon temsilcileri ve iş dünyası temsilcileri katıldı. 

“İzmir özel bir yere sahip olacaktır”
Anlamlı ve duygusal bir akşam geçirdiklerini belirten Başkan Tugay, “Türkiye ile Almanya arasındaki köklü dostluk, ortak emek ve karşılıklı güven temelinde kuşaktan kuşağa aktarılan çok kıymetli ve özel bir bağdır. Bugün, hem bir veda hüznünü hem de yeni bir başlangıcın sevincini bir arada yaşıyoruz. Görev süresi boyunca derin diplomasi birikimini İzmir’e taşıyan, kentimizle ve kurumumuzla çok değerli bağlar kuran Başkonsolosumuz Ralf Schröer’e veda etmenin burukluğunu yaşıyoruz. Schröer; İzmir’e gösterdiğiniz samimi ilgi ve katkılar için şahsım, kurumum ve tüm hemşehrilerim adına teşekkür ederim. İnanıyorum ki İzmir, sizin ve ailenizin kalbinde her zaman çok özel bir yere sahip olacaktır. Schröer’in İzmir’i hiçbir zaman unutmamasını diliyorum” ifadelerini kullandı.



“İş birliğine hazırız”
İzmir’deki görevine yeni başlayan Başkonsolos Dr. Kathrin Misera-Lang’a “hoş geldiniz” dileğinde bulunan Başkan Tugay, “Türkiye deneyiminizle İzmir’e çok değerli katkılar sunacağınıza yürekten inanıyor; İzmir Büyükşehir Belediyesi olarak her türlü iş birliğine hazır olduğumuzu belirtmek istiyorum” diye konuştu. Bremen ile 30 yılı aşan kardeş kent bağı ve Frankfurt ile geliştirilen yeni iş birliği süreçlerinin, Almanya ile olan sarsılmaz ortaklığın en güzel göstergeleri olduğunu hatırlatan Başkan Tugay, “Bu güçlü bağları her alanda daha da ileriye taşımaya kararlıyız” dedi. 

“İzmir’i bizim için bir yuva haline getirdiniz”
Başkonsolosluk görevini tamamlayan Ralf Schröer de “Değişim ve süreklilik diplomatik yaşamın iki değişmez unsurudur ancak değişimlerin yalnızca diplomatlar için değil eşleri ve çocukları için de olumlu deneyimler olması gerekir. Aksi halde dışarıdan çok cazip görünen bu yaşam, kısa sürede yorucu bir hal alabilir. Eşim ve ben, yaklaşık 40 yıllık diplomatik hayatımız boyunca 11 kez ülke değiştirdik. Yaklaşık 30 yılımızı yurt dışında geçirdik. Üç çocuğumuzu farklı ülkelerde büyüttük ve iki farklı eğitim sisteminde yetiştirdik. İzmir, bizim son görev yerimiz oldu. Haziran ayının sonunda emekli olacağım. Bir diplomat için son görev yeri, özel bir anlam taşır. Eşim ve ben son üç yıl boyunca İzmir’de kendimizi son derece mutlu ve huzurlu hissettik. Almanya’nın resmi temsilcileri olarak Türkiye’de, özellikle de İzmir’de her zaman sıcak karşılandık. Ancak bizi etkileyen yalnızca resmi misafirperverlik değildi. Gündelik yaşamda da Türkiye’nin samimiyetinden, sıcaklığından ve misafirperverlik kültüründen her defasında derinden etkilendik. İzmir ve Batı Anadolu, Akdeniz kültürünün ve Avrupa kültürünün ayrılmaz bir parçasıdır. İzmir’i bizim için bir yuva haline getirdiniz. Burada geçirdiğimiz yılların güzel anılarla dolmasına katkıda bulundunuz. Hepinize yürekten teşekkür ediyorum” açıklamasını yaptı. 

“İzmir’de çalışacağım için çok seviniyorum”
Başkonsolos Dr. Kathrin Misera-Lang ise “Bu akşam burada olmaktan çok mutluyum. İzmir’de çalışacağım için çok seviniyorum. Çünkü 20 yıl önce eşimle birlikte Ankara’daki Almanya Büyükelçiliği’nde görev yaptık ve bu görevde unutulmaz hatıralarımız var” sözlerine yer verdi. 

Etiketler:
 
DSÖ'den alarm veren rapor: Güvensiz gıdalar her yıl 1,5 milyon can alıyor
 
İzmir Metro araçlarını kendi gücüyle yeniliyor
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Alsancak'ta K planlarına oy birliği
Konak Belediye Meclisi’nin tüm kararları oy birliğiyle kabul ettiği haziran ...
Gediz için tarihi çağrı: Suyun siyaseti olmaz, sadece geleceği olur
Gediz Nehri'ndeki kirliliğin tarımdan halk sağlığına, yeraltı sularından ...
Tülüşah'ın Yetişme Serüveni İbramaki Sanat Galerisi'nde
Kuşadası Belediyesi İbramaki Sanat Galerisi, ‘Tülüşah Fotoğraf ve El İşi ...
 
Geleceğin çevre gönüllüleri Kuşadası Belediyesi'nin etkinliğinde buluştu
Kuşadası Belediyesi, 5 Haziran Dünya Çevre Günü kapsamında düzenlediği ...
Özlem Çerçioğlu AK Parti'ye geçince Nazım Hikmet'i sessizliğe gömdü
Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, her yıl sosyal medya ...
Efeler'de kırsal mahallelere yol ve temizlik desteği
Efeler Belediyesi, kırsal mahallelerde ulaşımı kolaylaştırmak ve tarımsal ...
 
Bayraklı'da yaz boyunca ilaçlama seferberliği
Bayraklı Belediyesi, yaz aylarının yaklaşmasıyla birlikte ilçe genelindeki ...
Başkan Pehlivan'dan Menemenlilere müjde! Sağlık altyapısını güçlendirecek dev yatırım..
Menemen Belediye Başkanı Aydın Pehlivan, Sağlık Bakanlığı tarafından Menemen’e ...
Seferihisar’da sulama sezonu başladı...
Seferihisar Belediyesi Tarımsal Hizmetler Müdürlüğü tarafından yürütülen ...
 
YAZARLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA SON KALE İZMİR
TWITTER'DA SON KALE İZMİR
ÇOK YORUMLANANLAR
PUAN DURUMU
# TAKIM O G B M A Y AV P
1 Galatasaray 34 24 5 5 77 30 47 77
2 Fenerbahçe 34 21 11 2 77 37 40 74
3 Trabzonspor 34 20 9 5 61 39 22 69
4 Beşiktaş 34 17 9 8 59 40 19 60
5 Rams Başakşehir 34 16 9 9 58 35 23 57
6 Göztepe 34 14 13 7 42 32 10 55
7 Samsunspor 34 13 12 9 46 45 1 51
8 Çaykur Rizespor 34 10 11 13 46 52 -6 41
9 Tümosan Konyaspor 34 10 10 14 43 50 -7 40
10 Kocaelispor 34 9 10 15 26 38 -12 37
11 Corendon Alanyaspor 34 7 16 11 41 41 0 37
12 Gaziantep FK 34 9 10 15 43 58 -15 37
13 Kasımpaşa 34 8 11 15 33 49 -16 35
14 Natura Dünyası Gençlerbirliği 34 9 7 18 36 47 -11 34
15 ikas Eyüpspor 34 8 9 17 33 48 -15 33
16 Hesap.com Antalyaspor 34 8 8 18 33 55 -22 32
17 Zecorner Kayserispor 34 6 12 16 27 62 -35 30
18 Mısırlı.com.tr Fatih Karagümrük 34 8 6 20 31 54 -23 30
19
ARŞİV
Son Kale İzmir
KünyeKünye İletiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri