ege yıldız, sessiz boru
Son Kale İzmir
  • Dolar
    39,2169
    Dolar
  • Euro
    45,2700
    Euro
  • Altın
    4.328,410
    Altın
  • Bist-100
    9.312,00
    Bist-100
  • ADANA
    23/32°
    ADANA
  • ANKARA
    12/25°
    ANKARA
  • ANTALYA
    23/32°
    ANTALYA
  • BURSA
    15/26°
    BURSA
  • ISTANBUL
    18/25°
    ISTANBUL
  • IZMIR
    21/31°
    IZMIR
  • KONYA
    15/24°
    KONYA
Facebook Twitter
ANA SAYFA GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TÜRKİYE DÜNYA GÜVENLİK
İran'dan İngiliz savaş gemisine müdahale
İran'dan İngiliz savaş gemisine müdahale
İsrail yeniden vurdu, İran'dan misilleme geldi!
İsrail yeniden vurdu, İran'dan misilleme geldi!
Çaya yüzde 15 zam geldi
Çaya yüzde 15 zam geldi
Mansur Yavaş: İktidar değişecek korkusuyla bu operasyonlara başladılar
Mansur Yavaş: İktidar değişecek korkusuyla bu operasyonlara başladılar
29 Mart 2024 Cuma - 15:55

Başkan Tugay: Kentimizi sağlıklı şekilde planlayacağız

CHP İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Dr. Cemil Tugay, Bornova’da bulunan sanayi sitelerinin yönetim kurulları ile bir araya geldi. Sanayi sitelerinin şartlarının iyileştirilmesi için birlikte çalışacaklarını belirten Tugay, kentin sağlıklı şekilde planlanması gerektiğini vurguladı.

Başkan Tugay: Kentimizi sağlıklı şekilde planlayacağız

CHP İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Dr. Cemil Tugay, Bornova’da bulunan sanayi sitelerinin yönetim kurulları, meslek odaları ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ile bir araya geldi. Bornova Belediye Başkan Vekili Hüseyin Ünal ve 5. Sanayi Sitesi Başkanı Turgay Avcı’nın ev sahipliğinde yapılan toplantıya Bornova Belediye Başkan Adayı Ömer Eşki de katıldı.

Sanayicilerin altyapı, trafik, yol, atık yönetimi, ara elaman ihtiyacı gibi alanlarda sorunlarını dinleyen Tugay, 31 Mart yerel seçimi sonrası İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı olması durumunda hayata geçireceği projeleri anlattı.

“YENİ USTALAR YETİŞMİYOR”

Sanayi sitelerinin temsilcileriyle yılda iki kez benzer toplantıların yapılması gerektiğini söyleyen Başkan Dr. Cemil Tugay, “Sanayi siteleri kentin ekonomisi açısından çok dinamik bir yapı. Çalışma ortamlarının düzgün olması, sorunlarının giderilmesi önemli. Yeni ustalar yetişmiyor diyorsunuz. Bu çok önemli bir konu. Bu başka sektörlerde de var. İnsanlar üniversiteye gidiyor, bir süre sonra belirli mesleklerde elinde diplomasıyla yüzbinlerce insan ama onlara ihtiyaç yok. Bu arada gerçekten üniversite okumak için yapılan masraf, harcanan zaman, diğer taraftan yeni işsiz bir sürü genç çıkıyor ortaya. Bu konuların biraz daha iyi planlanması lazım” dedi.

SAĞLIKLI KENT PLANLAMASINA DEĞİNDİ

Sanayi sitelerinin kendi talepleri göz önüne alınarak yeni sanayi sitesi alanları belirlenmesinin şart olduğunu söyleyen Tugay,

“Bunun için çalışma yapmak zor değil. Şehrimizin 1/25 bin ölçekli planlarının, eksik olanlarının hepsinin yapılması gerektiğini düşünüyorum. Böylece kentimizin gelecek yıllarını sağlıklı şekilde planlayacağız. 100 yıl sonra dahi, bu şehirde nerede yerleşim olacak, nerede tarım, nerede sanayi olacak, hepsi planlarla belirlenmiş olacak. Bunu yapabilecek çok başarılı şehir plancısı arkadaşlarımız var. Onlarla beraber çalışıyoruz. Bu süreçte toplumun her kesimi ile beraber bu kararları alacağız. Başımıza ne geliyorsa plansızlıktan geliyor. Önümüzdeki dönemde sanayi siteleri yapalım. Buralar çiçek bahçesi gibi olsun, gözümüz gibi koruyalım. Gelip gitmesi kolay, çalışan için de esnaf için de müşteri için de keyifli alanlar olsun” diye konuştu.

“METRO ÇOK HAKLI BİR TALEP”

Halkapınar -Otogar arasında sıfırdan metro çalışması yapılması gerektiğini belirten Cemil Tugay,

“Metro konusu çok haklı bir talep. Bunu çalışmamız lazım. Bununla ilgili atılmış adım, yapılmış proje yok. Sıfırdan çalışılması lazım. Otogardan sonra bu bölgeye, bu bölgeden Kemalpaşa’ya bağlanabilir. Halkapınar’dan Kemalpaşa’ya uzanan metro planlayabiliriz. Kemalpaşa bu bölgeye doğru, burası da Kemalpaşa’ya doğru büyüyor. Giden gelen çok insan var. Oradaki fabrikalarda çalışan insanlarımız var. O yüzden bu bölgeye metro şart gibi görünüyor” dedi.

 

 
Hamza Dağ: ''Basmane Çukuru sorununu çözmek bize nasip olacak''
 
Başkan Soyer: Seferihisar’da bir hayali daha gerçekleştirdik
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Hamza Dağ: ''Basmane Çukuru sorununu çözmek bize nasip olacak''
Cumhur İttifakı İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Hamza Dağ, “Önümüzdeki ...
CHP’li Mutlu: ''Başarı hikayesi yazmak için yola çıkıyoruz''
Seçime sayılı saatler kala saha temaslarına devam eden CHP Konak Belediye ...
Sığacık’ta İsmail Yetişkin coşkusu...
Seçim öncesi halk buluşmalarını sürdüren CHP’li Seferihisar Belediye Başkan ...
 
CHP'li Eşki: ''Bornova'da büyük değişim başlayacak''
CHP Bornova Belediye Başkan Adayı Ömer Eşki, göreve gelmeleriyle birlikte ...
Deniz Yücel: "En önemli işimiz oyumuza sahip çıkmak"
CHP Parti Sözcüsü, Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Deniz ...
Menemen'de görülmemiş kortej...
Menemen Belediye Başkanvekili ve başkan adayı Aydın Pehlivan'a destek ...
 
Tugay ve Kınay'dan İzmirspor'a ziyaret...
CHP Karabağlar Belediye Başkan Adayı Helil Kınay, İzmir Büyükşehir Belediye ...
Başkan Tugay İzmir'in su sorunu yaşamaması için gerekli formülü açıkladı
CHP İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Dr. Cemil Tugay, İzmir Esnaf ...
CHP’li Yıldız Ünsal: Karşıyaka ‘Çocuk Dostu Kent’ olacak
Cumhuriyet Halk Partisi Karşıyaka Belediye Başkan Adayı B. Yıldız Ünsal, ...
 
YAZARLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA SON KALE İZMİR
TWITTER'DA SON KALE İZMİR
ÇOK YORUMLANANLAR
PUAN DURUMU
# TAKIM O G B M A Y AV P
1 Galatasaray 36 30 5 1 91 31 60 95
2 Fenerbahçe 36 26 6 4 90 39 51 84
3 Reeder Samsunspor 36 19 7 10 55 41 14 64
4 Beşiktaş 36 17 11 8 59 36 23 62
5 Rams Başakşehir 36 16 6 14 60 56 4 54
6 ikas Eyüpspor 36 15 8 13 52 47 5 53
7 Trabzonspor 36 13 12 11 58 45 13 51
8 Göztepe 36 13 11 12 59 50 9 50
9 Çaykur Rizespor 36 15 4 17 52 58 -6 49
10 Kasımpaşa 36 11 14 11 62 63 -1 47
11 Tümosan Konyaspor 36 13 7 16 45 50 -5 46
12 Corendon Alanyaspor 36 12 9 15 43 50 -7 45
13 Bellona Kayserispor 36 11 12 13 45 57 -12 45
14 Gaziantep FK 36 12 9 15 45 50 -5 45
15 Onvo Antalyaspor 36 12 8 16 37 62 -25 44
16 Sipay Bodrum FK 36 9 10 17 26 43 -17 37
17 Net Global Sivasspor 36 9 8 19 44 60 -16 35
18 Atakaş Hatayspor 36 6 8 22 47 74 -27 26
19 Adana Demirspor 36 3 5 28 34 92 -58 2
ARŞİV
Son Kale İzmir
KünyeKünye İletiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri