ege yıldız, sessiz boru
Son Kale İzmir
  • Dolar
    32,5004
    Dolar
  • Euro
    34,6901
    Euro
  • Altın
    2.496,860
    Altın
  • Bist-100
    9.693,00
    Bist-100
  • ADANA
    14/24°
    ADANA
  • ANKARA
    8/18°
    ANKARA
  • ANTALYA
    17/21°
    ANTALYA
  • BURSA
    10/20°
    BURSA
  • ISTANBUL
    10/14°
    ISTANBUL
  • IZMIR
    11/15°
    IZMIR
  • KONYA
    10/18°
    KONYA
Facebook Twitter
ANA SAYFA GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TÜRKİYE DÜNYA GÜVENLİK
Özgür Özel kilidi açan 3 anahtarı açıkladı... ''Tuzla buz ettik''
Özgür Özel kilidi açan 3 anahtarı açıkladı... ''Tuzla buz ettik''
Hasan Can Kaya acil ameliyata alındı
Hasan Can Kaya acil ameliyata alındı
Piyasalarda deprem, borsalar çakıldı!
Piyasalarda deprem, borsalar çakıldı!
Rolex saati gündem olmuştu.. Nasıl aldığını açıkladı!
Rolex saati gündem olmuştu.. Nasıl aldığını açıkladı!
17 Nisan 2023 Pazartesi - 10:49

Başkan Tugay'dan Bosna Hersek'e ziyaret!

Karşıyaka Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, Bosna Hersek’e misafir oldu. Bosna ve Hersek Türkiye Fahri Başkonsolosu merhum Ahmet Kemal Baysak'ın oğlu, Karşıyaka Belediye Meclisi Başkan Vekili ve Balkan Masası Sorumlusu Atilla Baysak ve Dünya Bosna ve Hersek Göçmenleri Birliği Başkanı Hasan Şehoviç de Tugay’a eşlik etti.

Başkan Tugay dan Bosna Hersek e ziyaret!

Başkan Tugay program kapsamında önce Karşıyaka’nın kardeş kenti Zenica’yı ve Belediye Başkanı Fuad Kasumovic’i makamında ziyaret etti. İş birliği mesajlarının verildiği toplantıda belediye binasının bulunduğu meydanda Türkiye-Bosna ve Hersek dostluğunu simgeleyen, Anadolu esintilerinin yer alacağı bir meydan tasarımının yapılmasının planlandığı ve bu çalışmaya verilebilecek destekler konuşuldu. Toplantının ardından kısa bir şehir turu gerçekleştiren heyet, iftar yemeğinde Zenica-Doboj Kantonu Başbakanı Amra Mehmedic ile bir araya geldi. Zenica şehrinin yabancı yatırımcılara sağladığı imkanlar ve çalışmalar konuşuldu. İlerleyen günlerde sağlanan imkanlar ile ilgili hazırlayacakları dosyanın Ege Bölgesi Sanayi Odası ve İzmir Ticaret Odası sanayicileri ile paylaşılması ve iş insanları gezisi ile ekonomik forum gerçekleştirilmesi planlandı. 

DOSTLUK KÖPRÜSÜ GÜÇLENECEK
Karşıyaka Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, Karşıyaka Belediye Meclisi Başkan Vekili, Balkan Masası Sorumlusu Atilla Baysak ve Dünya Bosna ve Hersek Göçmenleri Birliği Başkanı Hasan Şehoviç; Bosna ve Hersek ziyareti kapsamında Stari Grad Belediye Başkanı İbrahim Had?ibajri?’i de makamında ziyaret etti. Görüşmede Had?ibajri?’in Karşıyaka ziyaretinden bu yana geçen zamanda Karşıyaka Belediyesi’nin gerçekleştirdiği çalışmalar ve planlanan yatırımlar konuşuldu. Ayrıca, Karşıyaka ile Stari Grad belediyeleri arasında kurulan dostluk köprüsünün güçlenerek devam edeceği belirtildi. Ziyarete ilişkin açıklama yapan Dr. Cemil Tugay, Bosna ve Hersek’te büyük bir misafirperverlik ile karşılandıklarını belirterek, “Başta Belediye Başkanı İbrahim Hadzibajriç olmak üzere tüm dost ve kardeş Bosna halkına konuk severlikleri için çok teşekkür ediyoruz” dedi.

PLANETARYUM PROJESİ KONUŞULDU
Ardından heyet Karşıyaka Belediyesi’nin kardeş kentlerinden Novi Grad’ın Belediye Başkanı Semir Efendi?’i makamında ziyaret etti. Efendi?, Karşıyaka ziyaretinde gördüğü ve çok beğendiği planetaryum projesini kendi kentinde de uygulamak istediğini belirterek destek talep etti. Ayrıca; Sarajevo kuşatması sırasında çekilmiş filmleri 3 boyutlu hale getirip virtual tur hazırlama projeleri olduğunu, proje için teknik destek ve projenin Türkiye’de sunumu için yardım talep etti. 

CUMHURBAŞKANI’NA ZİYARET
Başkan Tugay ve beraberindeki heyet Novi Grad ziyaretinin ardından Cumhurbaşkanlığı Konseyi Üyesi Cumhurbaşkanı ?ejlko Komši?’i Cumhurbaşkanlığı makamında ziyaret etti. Ülkelerin siyasi durumlarının da değerlendirildiği ziyarette, yapılan kardeş kent ziyaretleri hakkında Cumhurbaşkanı’na bilgi aktarıldı. Cumhurbaşkanı çok sevdiği İzmir’i en kısa zamanda tekrar ziyaret etmek istediğini belirtti.

“ARAMIZDA TARİHİ BİR BAĞ VAR”
Ardından heyet, Balkanlarda en çok izlenen kanallardan Hayat TV Yönetim Kurulu Başkanı Elvir Švraki?’in daveti üzerine merkezlerini ziyaret etti. Türkiye’deki seçimler, Bosna Hersek’teki siyasi durum konuşuldu; röportajlar yapıldı. Karşıyaka Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay Hayat TV’ye yaptığı açıklamada iş birliğinin her alanda önemli olduğunu vurgulayarak, “Bosna’da Stari Grad, Zenica ve Novi Grad Belediyeleri olmak üzere üç kardeş şehrimiz var; onları ziyaret ettik. Kardeş belediyelerimiz ile ziyaretleri bu şekilde sürdürmeye çalışıyoruz. Stari Grad Belediyesi ile beraber iftar programı yapmak için gelmiştik ama pek çok da önemli ziyaret gerçekleştirdik. İzmir özellikle çok sayıda Balkan göçmenini içinde bulunduran bir şehir. Bosna ve Hersek’ten gelerek Türkiye’ye, İzmir’e yerleşmiş çok insan var. Dolayısıyla aramızda geçmişten bugüne gelen tarihi bir bağ var. Bu vesileyle de çok daha yakın, iş birliği içinde olmamız gerektiğini düşünüyorum. Belediyeler arasında kardeşlik ve ortak projeler ile bunun daha iyi bir hale geleceğini düşünüyoruz. Bu iş birliğinin sadece heyetler ile değil; sporcular, gençler, vatandaşlar ve sanatçılar düzeyinde de olmasını istiyoruz. Ekonomik iş birliği konusunu da çok önemsiyor ve ortak programlar yapabileceğimizi düşünüyoruz. Şehirlerimizin gelişmesi açısından da birbirimizin deneyimlerinden yararlanmanın faydalı olacağını düşünüyoruz. Önümüzdeki aylarda bazı Bosnalı öğrencilerimizi İzmir’de ağırlamayı planlıyoruz. İş birliğimizin artarak devam etmesini diliyorum” dedi. Tugay açıklamasında yapılabilecek çalışmalar hakkında da bilgi verdi. 

“DİREKT UÇUŞLAR SÜREKLİ HALE GETİRİLMELİ”
Atilla Baysak ise yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

“Karşıyaka Belediyesi ve İzmir Büyükşehir Belediyesi olarak Balkan ülkelerindeki kardeş şehirlerimizle ilişkilerimizin geliştirilmesi, ileriye gitmesi gerektiğini savunuyoruz. Bu ilişkilerin ekonomi ayağını da canlandırmak istiyoruz. Aynı zamanda Cumhuriyet Halk Partisi’nin Balkan Masası olarak Balkan ülkeleriyle, orada yaşayan kardeşlerimizle ilişkilerimizin ileriye gitmesi bizim bir politikamız. Bunun için öncelikli olarak İzmir ve Sarajevo arasında direkt uçuşların başlaması ve sürekli hale getirilmesi gerektiğini düşünüyoruz. Bosna ve Hersek benim aynı zamanda evim, burada kendimizi her zaman evimizde hissediyoruz. Herkese çok teşekkür ediyoruz.”

SARAJEVO’DA İFTAR BULUŞMASI
Ardından Karşıyaka heyetinin katılımıyla düzenlenen iftar programında Stari Grad Belediye Başkanı İbrahim Had?ibajri?, özel kalemi, meclis başkanı ve Sarajevolu vatandaşlar ile bir araya gelindi. 110 kişinin buluştuğu iftar sonrasında Stari Grad Belediye Başkanı İbrahim Had?ibajri? gerçekleştirdiği projeleri yerinde tanıtarak bilgi verdi. Yapmayı planladığı iki ayrı anıtı anlattı.

 
Torbalı'da çocuk ve uçurtma şenliği!
 
Bayraklılı tekvandoculardan 7 madalya...
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Torbalı'da çocuk ve uçurtma şenliği!
Torbalı’da bu hafta çocuklar için dolu dolu bir program düzenlendi. İlk ...
İzmir, temiz enerjinin dev buluşmasına hazırlanıyor!
Türkiye’de yenilenebilir ve temiz enerjinin başkenti konumunda olan İzmir, ...
Köy Enstitüleri Bornova’da anıldı
Bornova Belediyesi, Cumhuriyet tarihinin en önemli eğitim kurumlarından ...
 
Torbalı’da miting gibi seçim ofisi açılışı
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, 14 Mayıs’ta yapılacak Cumhurbaşkanlığı ...
Kültürpark’ta 23 Nisan neşesi!
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin düzenlediği 23 Nisan Ulusal Egemenlik ...
Pehlivan'dan Koyundere'ye müjdeler!
Menemen Belediyesi Ramazan ayı dolayısıyla kurduğu gönül sofraları, 2 ...
 
Büyükşehir'den öğrencilere beslenme desteği!
Okul çağındaki çocukların temel besin gıdalarına erişimini sağlamak için ...
Bayraklı’nın modern parkı açılıyor!
Bayraklı Belediyesi, Smyrna Lions Kulübü’nün desteğiyle yapımı sürdürülen ...
İzmir Büyükşehir Belediyesi, Şehir Meclisleri fikir projesi yarışması açtı!
İzmir Büyükşehir Belediyesi 30 Ekim depreminde hasar gördüğü için yıkılan ...
 
YAZARLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA SON KALE İZMİR
TWITTER'DA SON KALE İZMİR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Eski günlerdeki gibi bu kriz günlerinde seyyar esnafımızın mahalle aralarında zorunlu sağlık tedbirlerine uyarak hizmet etmesini ister misiniz?

Evet
Hayır
Bilmiyorum

Sonuçları göster Anket arşivi
PUAN DURUMU
ARŞİV
Son Kale İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri