ege yıldız, sessiz boru
Son Kale İzmir
  • Dolar
    41,1619
    Dolar
  • Euro
    48,1082
    Euro
  • Altın
    4.716,910
    Altın
  • Bist-100
    10.738,00
    Bist-100
  • ADANA
    25/33°
    ADANA
  • ANKARA
    18/28°
    ANKARA
  • ANTALYA
    26/33°
    ANTALYA
  • BURSA
    18/32°
    BURSA
  • ISTANBUL
    23/31°
    ISTANBUL
  • IZMIR
    23/36°
    IZMIR
  • KONYA
    19/30°
    KONYA
Facebook Twitter
ANA SAYFA GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TÜRKİYE DÜNYA GÜVENLİK
Otogarda pompalı tüfekle kızını vurdu
Otogarda pompalı tüfekle kızını vurdu
Özgür Özel: Bu kararı tanımıyoruz
Özgür Özel: Bu kararı tanımıyoruz
Kılıçdaroğlu 15 Eylül kararını verdi
Kılıçdaroğlu 15 Eylül kararını verdi
CHP'de kayyuma karşı hamle!
CHP'de kayyuma karşı hamle!
3 Eylül 2025 Çarşamba - 14:13

Başkan Tugay'dan Harmandalı açıklaması.. ''Geçici kullanım kararı çıkabilir''

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay, Harmandalı Tesisi'nin mahkeme kararı ile kapatılmasının ardından kentte yaşanan çöp bertarafı ile ilgili sorunların çözümü için çalıştıklarını vurguladı. Bakanlık ile görüşmelerin sürdüğünü belirten Tugay, "Kısa vadede Harmandalı ya da başka bir yerde geçici kullanım kararı çıkabilir. Asıl amacımız yeni çöp bertaraf tesisleri kurarak İzmir’in çöpünü kimseyi rahatsız etmeden bertaraf etmek" dedi.

Başkan Tugay dan Harmandalı açıklaması..  Geçici kullanım kararı çıkabilir

SONKALEİZMİR-İzmir büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay, İZFAŞ tarafından düzenlenen Minex-11. Uluslararası Madencilik, Doğal Kaynaklar ve Teknolojileri Fuarı'nın açılyış töreninin ardından gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Harmandalı Çöp Tesisi'nin mahkeme kararı ile kapatılması sonrası oluşan çöp bertarafı sorunu ile ilgili konuşan Başkan Tugay, “Çöplerin bertarafın ile ilgili daha önceden yapılan çalışmalar var. Bunlarda kısa, orta ve uzun vadeli çözüm çabaları var. Şu anda İzmir’in durumunu Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı ile detaylıca görüşebiliyoruz. Bu yeni bir durum. Daha önceki dönemlerde yazılı başvurular ve bunun karşılığında verilmeyen cevaplar ya da uyum problemi vardı. Bu dönemde çözüm amaçlı bakanlık ile bir araya gelebiliyoruz. Buna zaman zaman İzmir milletvekilleri de eşlik ediyor. Bunun iyi bir süreç olduğunu düşünüyorum. Kısa vadede Harmandalı ya da başka bir yerde geçici kullanım kararı çıkabilir. Harmandalı sadece o bölgenin değil İzmir’in bütünündür. Bir yerde fabrika, hayvancılık, sanayi, liman olur ve herhangi birisinde burada olmaz deme hakkımız yok. Harmandalı ile ilgili rahatsız olan vatandaşlarımıza şunu söylemek isterim. Oranın kullanımı ile ilgili geçici bir kullanım kararı çıksa bile kısa süreli ve geçici olacak. Biraz zorunlu olarak alınan bir karar olacak. Asıl amacımız yeni çöp bertaraf tesisleri kurarak İzmir’in çöpünü kimseyi rahatsız etmeden bertaraf etmek. 13 mahallede devam eden geri dönüşüm çalışmasını bütün İzmir’e yayacağız. Hatta bu konuda bakanlık ile de görüşme yaptık, onlar da olumlu yaklaştı" dedi. 

"İFTİRALARA KULAK ASMAYACAĞIM"

Çiğli'deki 4. Faz'ın işletmesinin farklı bir firmaya verilecek olması ile ilgili eleştirilere yanıt veren Başkan Tugay şunları kaydetti:

"İZSU’ya taşeron ifadesi maalesef önyargılı ve art niyetli bir ifade. 2025 yılında yaşıyoruz. Dünyada artık fabrikalarda robotlar çalışıyor. Neden bunlar yapılıyor? Daha verimli işletme modeli için. Bize bu noktada eleştiride bulunanlar İstanbul’da ya da başka büyükşehirlerde arıtma tesislerinin hangi modelde çalıştırıldığına bakmalı. Böyle büyük arıtma tesisleri bu konuda uzmanlaşmış şirketlere veriliyor. Ve böylelikle verimlilik artıyor ve ortaya daha uygun işletme maliyeti çıkıyor. İzmir’in bütçesini en iyi şekilde kullanmak zorunda olan birisi olarak ‘Hayır daha verimsiz ve daha pahalı olsun’ diye kötü bir yöntemi tercih edemem. Bu birilerinin bize ‘taşeron geliyor’ etiketi ile değişecek bir durum değil. Herkes belli bir grubun değil herkesin yararını düşünmek zorunda. Sadece ben ya da biz diye bakmayacağız. Göreve geldiğimden beri bununla mücadele ediyorum. Belediyenin parası İzmir’de yaşayan 4 buçuk milyonun parasıdır. Oradaki gereksiz harcama herkese zarar veriyor. Biz bu konuda çok hassasız. Ben bunu göreve geldiğimde söyledim. İnsanlara 'Yeni nesil, çağdaş, herkesi gözeten, adaletli belediyecilik sunacağım' dedim. Bu yolda haksız, iftira diyebileceğim suçlamalara kulak asmayacağım. Bu doğru bir işletme modelidir, örnekleri Türkiye’de fazlasıyla var.”

"GEREKİRSE BAKANLIĞIN KAPISINDA YATARIM"

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum ile görüşmesi ile ilgili değerlendirme yapan Başkan Tugay sözlerini şöyle sürdürdü:

"Körfez konusunda başında gerilim oldu. Görev paylaşımı ile ilgili anlaşmazlıklar oldu. Altyapı, planlama, kentsel dönüşüm ve çevre ile ilgili konularda görüşüyoruz. Hepsinde ben gitmiyorum. Bürokratlar düzeyinde görüşmeler yapılıyor. Önemli olan bu görüşmelerin sağlıklı olması. Bu kendi kendine olmuyor, çaba göstermeniz gerekiyor. Bazen ‘AK Parti’ye geçecek’ gibi anlamsız ithamlara maruz kalıyorum ama belediye başkanı bakanlıkla görüşür. Bunu insanların başka yorumlaması anlamsız geliyor. İzmir olarak Türkiye Cumhuriyeti bakanlıklarıyla görüşeceğiz. Bu işler sadece yazı yazmakla olmuyor. Bağlantılar kurarak sorunları çözmeniz gerekiyor. Biz istekli davrandıkça ve daha fazla talepte bulundukça bakanlık daha fazla karşılık veriyor. Geçmiş dönemlerde iyi diyaloglar kurulmadı diye de düşünüyorum. Ben İzmir’e hizmet için göreve geldim. İzmir’in hizmet alması için herkesle görüşeceğim. Sorunları çözmek için oturacağız. Gerekirse Bakanlığın kapısında da yatarım. Önemli olan İzmir’in sorunlarının çözülmesi. Bu benim görevim. Ben bu şehrin belediye başkanıyım. Buradan başarısız ve utanarak ayrılmak istemem.” 

 

 
Karşıyaka'nın potada programı netleşti
 
Madencilik sektörünün kalbi İzmir’de atıyor
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Buca’da mahallelerin çehresi değişiyor
Buca Belediyesi, atıl alanlara yaptığı dokunuşlarla kentin çehresini değiştirmeye ...
Çocuklar, gençler ve kadınlar İEF'nin tadını çıkarıyor
Bu yıl 94. kez kapılarını açan İzmir Enternasyonal Fuarı (İEF) kapsamında ...
Başkan Sengel’den mecliste hukuk vurgusu
Efes Selçuk Belediye Başkanı Filiz Ceritoğlu Sengel, Eylül ayı Meclis ...
 
Aşkım Kapışmak ile İEF'de kahkaha dolu gece
İzmir Enternasyonal Fuarı’nın kültür-sanat alanındaki önemli duraklarından ...
Başkan Tugay çocuklarla buluşmaya devam ediyor
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, kentin farklı noktalarında ...
Kazadan kurtuldu, sevgiyle hayata tutundu
Karşıyaka’da bir aracın çarpması sonucu ağır yaralanan sokak kedisi, Karşıyaka ...
 
Buca’da 400 milyon liralık altyapı seferberliği
İzmir Büyükşehir Belediyesi İZSU Genel Müdürlüğü’nün yaklaşık 400 milyon ...
Atatürk ve Refik Anadol sergilerine büyük ilgi...
94. İzmir Enternasyonal Fuarı (İEF) kapsamında, Kültürpark Atlas Pavyonu’nda ...
Anne Kart sayesinde çocuklarıyla sokağa çıkabiliyorlar
İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından hayata geçirilen, annelere çocukları ...
 
YAZARLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA SON KALE İZMİR
TWITTER'DA SON KALE İZMİR
ÇOK YORUMLANANLAR
PUAN DURUMU
# TAKIM O G B M A Y AV P
1 Galatasaray 4 4 0 0 13 1 12 12
2 Trabzonspor 4 3 1 0 4 1 3 10
3 Göztepe 4 2 2 0 6 1 5 8
4 Tümosan Konyaspor 3 2 1 0 8 2 6 7
5 Fenerbahçe 3 2 1 0 6 2 4 7
6 Samsunspor 3 2 1 0 4 2 2 7
7 Hesap.com Antalyaspor 4 2 0 2 4 4 0 6
8 Gaziantep FK 4 2 0 2 5 9 -4 6
9 Corendon Alanyaspor 3 1 1 1 3 2 1 4
10 ikas Eyüpspor 4 1 1 2 4 7 -3 4
11 Beşiktaş 2 1 0 1 2 3 -1 3
12 Mısırlı.com.tr Fatih Karagümrük 3 1 0 2 2 6 -4 3
13 Rams Başakşehir 2 0 2 0 1 1 0 2
14 Zecorner Kayserispor 3 0 2 1 2 6 -4 2
15 Kocaelispor 4 0 1 3 2 6 -4 1
16 Çaykur Rizespor 3 0 1 2 1 6 -5 1
17 Kasımpaşa 3 0 0 3 3 6 -3 0
18 Gençlerbirliği 4 0 0 4 3 8 -5 0
19
ARŞİV
Son Kale İzmir
KünyeKünye İletiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri