ege yıldız, sessiz boru
Son Kale İzmir
  • Dolar
    32,4375
    Dolar
  • Euro
    34,7411
    Euro
  • Altın
    2.441,870
    Altın
  • Bist-100
    9.916,00
    Bist-100
  • ADANA
    19/32°
    ADANA
  • ANKARA
    15/23°
    ANKARA
  • ANTALYA
    18/25°
    ANTALYA
  • BURSA
    13/20°
    BURSA
  • ISTANBUL
    13/18°
    ISTANBUL
  • IZMIR
    13/26°
    IZMIR
  • KONYA
    13/25°
    KONYA
Facebook Twitter
ANA SAYFA GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TÜRKİYE DÜNYA GÜVENLİK
Karakolda dehşet: 2 polis şehit oldu!
Karakolda dehşet: 2 polis şehit oldu!
Busenaz Sürmeneli, Avrupa şampiyonu
Busenaz Sürmeneli, Avrupa şampiyonu
Hortum felaketi: 5 ölü, 33 yaralı
Hortum felaketi: 5 ölü, 33 yaralı
Derbide Fenerbahçe kazandı!
Derbide Fenerbahçe kazandı!
18 Temmuz 2022 Pazartesi - 11:23

Başkan Tugay'dan Karşıyaka Stadı açıklaması: ''Herhalde verirler diye düşünüyorum''

Karşıyaka Belediye Başkanı Cemil Tugay, sürecin tıkandığı Karşıyaka Stadı konusunda bugünlerde önemli bir somut adım beklediğini açıkladı. Şuan stadın avam projesini bir grup mimara verdiğini  anlatan Tugay, "Avam proje üzerinden çalışıyorlar. Çok güvenilir, iyi bir grup. Onlar hazırlıklarını bitirince, mimar müelliflikten vazgeçtiği belgesini verirse eğer çalışmalara hemen başlarız. Herhalde verirler diye düşünüyorum" dedi.

Başkan Tugay dan Karşıyaka Stadı açıklaması:  Herhalde verirler diye düşünüyorum

SONKALEİZMİR (ÖZEL)- Karşıyaka Belediye Başkanı Cemil Tugay, yürüttükleri çalışmalar ve gündeme ilişkin konularla ilgili dikkat çeken açıklamalar yaptı. SONKALE'ye konuşan Başkan Tugay, göreve gelir gelmez özellikle bütçe ve ödeme disiplini konusunda ortaya irade koyduklarını, vergi ve SSK gibi kamuya olan borçları ciddi ölçüde azalttıklarını söyledi. Banka kredilerini ve personel alacaklarını da ödediklerini vurgulayan Tugay, "Harcamaları epey bir kontrol altına aldık. Ayağımızı yorganımıza göre uzatıyoruz. 2 senelik pandemi olmasaydı şimdi çok daha iyi durumda olurduk. Ciddi bir gelir kaybına uğrarken giderlerimiz de tersine arttı. Özellikle kafeterya- restoran tarzı işletmelerimizdeki personelin hiç çalışmamasına rağmen ücretlerini ödedik, sigortalarını yatırdık. Bu bizi zorladı. İller Bankası gelirleri üçte birine kadar düştü. Şimdi eski seviyesine geldi. İlk defa bu ay hatırı sayılır bir artış oldu. Umarım, bizi ileride çok daha iyi günler bekliyor" dedi.



KARŞIYAKA ÇARŞISI EKİM AYINA

Başkan Tugay, Karşıyaka Çarşısı'nın yenilenmesi konusunda da yol haritalarının hazır olduğunu ancak pandemiden çıkan esnafın "Daha yeni kendimizi toparlıyoruz, çalışmalara hemen başlamayın" talebini dikkate aldıklarını belirtti. Bu nedenle çalışmaları ekim ayındoa başlatma kararı aldıklarını kaydeden Cemil Tugay, "Çünkü, elektrik, su, doğalgaz ve telekominikasyon nedeniyle çarşının tamamının kazılması gerekiyor. Biz de ekimde başlayalım diye düşünüyoruz. Projemiz hazır. Çarşının bir karmaşası var, onu düzelteceğiz. Zemin ve altyapıyı düzelteceğiz. Üstte de yeni bir aydınlatma, ağaçlandırma, oturma üniteleri tasarladık. En son da binaların dış ceplerini ve dükkanların önündeki işgaliye alanlarını değerlendireceğiz. Tüm bu çalışmaların ardından insanların çok rahat kullanacağı, güzel bir mekan ortaya çıkacak. 3 ay gibi bir süre veriyoruz çalışmalar için. Ama bizden kaynaklı olmayan altyapı çalışmaları olmasaydı 1 ayda bitirirdik" diye konuştu.



KÜÇÜK AKCİĞER ALANLARI GELİYOR

Başkan Tugay, Karşıyaka'nın kentsel anlamda sıkışık bir yapısı olduğunu anlatırken, "1- 2 metrelik yerler bile çok değerli. Küçük ihmal edilmiş alanların da dahil olduğu, tüm atıl alanları haritalandırdık. Dökümante ettik. Bu alanların arasında 500 metrekare, 1 dönüm olanlar da var. Buraları küçük ormanlara dönüştürmek istiyoruz. Bunları küçük akciğer alanları olarak düşünüyoruz. Kente nefes aldırmak niyetimiz. Oralarda meyve ağaçlarının da olduğu farklı bitkilerin de olduğu alanlar yaratacağız. Buralar bir akciğer gibi çalışıp havayı temizleyecek. Toprak analizlerinden sonra hangi bitki türü uygunsa onları koyacağız" dedi.



KARŞIYAKA STADI

Sürecin tıkandığı Karşıyaka Stadı konusunda ise Tugay şunları söyledi:

"AKP il yönetiminden birileri bana ulaştı. Sorunun çözümüne katkıda bulunmak istediklerini, bakanlıkla görüşeceklerini söylediler. Onlara da izah ettim. Ya projeyi yaptırıp göndermeleri lazım ya da mimarın müellif muvafakkatını göndermesi gerekiyor. Bunu yapabilirseniz yeterli dedim. Büyükşehir belediyesi de biz yapacağız dedi. Tunç başkan ısrarla söylüyor. Neticede uygulama projesinin yapılmaması ve buna müellif olan mimarın da muvaffakat vermemesi duruyor. Buradan daha ileri gitmiş bir durum yok. Ama özellikle sizin haberinizden sonra bizim dışarıda bir yerlere projeyi yaptırdığımızı duyunca AKP'liler sürecin dışında kalmamak istiyor. Şu ana kadar somut bir şey yok. Bugünlerde somut adımlar bekliyorum. Şuan proje konusunda mimar bir grupla konuştum. Onlara avam projeyi verdim. Avam proje üzerinden çalışıyorlar. Çok güvenilir iyi bir grup. Onlar hazırlıklarını bitirince, mimar müelliflikten vazgeçtiği belgesini verirse çalışmaya başlarız. Herhalde verirler diye düşünüyorum."



"BU SENE KESİN ŞAMPİYONLUK BEKLİYORUZ"

Başkan Tugay, Karşıyaka futbol takımıyla ilgili de umutlu olduğunu belirtirken, "Geçen sene özellikle son 5-6 maçta çok başarılı, güzel bir oyun ve iyi sonuçlar aldı takım. Bu takım büyük ölçüde korunuyor. Üzerine birkaç da iyi transfer yaptılar. Onlarla beraber ben Erman hocaya da güveniyorum. Bu sene bir de Alsancak Stadı'nda oynanacak maçlar. Bu da iyi bir şey. Taraftar genel olarak olumlu bir havada. Herkes iyi sonuçlar çıkacağını düşünüyor, inanıyor. Bu sene kesin şampiyonluk bekliyoruz. Olacağına da inanıyoruz. Ben de heyecanla bekleyenlerdenim" dedi.

(Başkan Tugay, SONKALE'den gazeteciler Mustafa Akbaş ile Abdullah Çelebi'nin sorularını yanıtladı.)

KARŞIYAKA'DA SAĞLIK HAMLESİ

Kendisi de bir tıp doktoru olan Cemil Tugay, belediyenin sağlık alanında yaptığı çalışmaları da anlattı. Başkan Tugay, şunları söyledi:

"Alzhimmer hastaları, 0-3 yaş çocuklar, parkinson hastaları ve otizmliler için rehabilitasyon çalışmalarımız var. Özellikle bu otizm merkezi konusunda kentin bu yakasında böyle bir hizmetin verildiği yer yok. Otizmlilerin çok küçük yaştan itibaren iyi bir eğitim alması lazım. Mutlaka devletin bu işe el atması gerekiyor. Ama biz kendi gücümüzle de elimizden geleni yapıp otizmliler için çözüm yöntemleri geliştireceğiz. Mesela spor. Spor, otizmliler için önemli bir tedavi yöntemi. Bununla ilgili bir hazırlık içindeyiz. Onlara spor yaptıracağız. ALS'liler için de bir merkez hazırlığı içindeyiz. Onlara evde bakacak uzman kişilerin bulunacağı bir yer tesis edeceğiz. Bayraklı ve Çiğli ile ortak kullanılabilecek bir merkez olacak. Utku başkan tamam dedi. Serdar başkan da tamam derse, üç ilçeyi kapsayacak bir merkez kuracağız. Kanser hastaları için erken tarama çalışmalarını yürüteceğiz. Bunlar çok bütçeli işler değil. Nitelikli personelle yapılacak işler. Elimizden geleni yapacağız. Erken teşhisle pekçok hastalığın önüne geçilebilir ya da ağırlaşması önlenebilir."



YILDA 15-16 MİLYON LİRA ENERJİ TASARRUFU HEDEFLİYORUZ

Cemil Tugay, yenilebilir enerji yatırımlarından bahsederken, "1.6 megavatlık güneş enerjisi satralımız var. Şuan İzmir'de bir numaradayız. Örnekköy'de büyük bir santralımız var. Sağlıklı şekilde çalışıyor. Belediye binaları üzerine de kuracağız. Önümüzdeki senelerde çok daha fazla enerji üreteceğiz. Şuan belediyenin aylık 3 milyon TL'ye yakın enerji gideri var. Yenelinebilir kaynaklarımız bunu yarıya çekebilir. Yıllık 15- 16 milyon TL tasarruf sağlayabiliriz. Yaklaşık 2,5 yılda kurduğumuz tesisler de kendini amorti ediyor. Tek yaşadığımız sıkıntı, panel bulamamamız. Ama bu konuda çok kararlıyız" dedi.

 

 
Şampiyonlar kupalarına kavuştu!
 
CHP'li Arslan meclise taşıdı... Asbestli gemi hakkında soru önergesi!
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
YETER YA 13 Eylül 2022 Salı 13:41

Bence vermezler.Boşuna hazırlıyorsunuz.3 senedir aynı muhabbet yapabildiğin bir tane mimarmık mühendislik işi yok hep engellenddik gelirlerimizi kaybettik yeter ya.

Yorumu oyla      0      0  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Şampiyonlar kupalarına kavuştu!
Efes Selçuk Pamucak Sahili’nde düzenlenen U20 Plaj Voleybolu Avrupa Şampiyonası ...
Bayraklı’da Uluslararası Gençlik Çalıştayı!
Bayraklı Belediyesi’nin, 9 ülkeden 40 öğrencinin katılımıyla bu yıl ilkini ...
Narlıdere Belediyesi çalışanları AFAD gönüllüsü oldu
Narlıdere Belediyesi’nin 11 personeli İzmir İl Afet ve Acil Durum (AFAD) ...
 
İzmir'de Roman Çalıştayı düzenlenecek
İzmir Büyükşehir Belediyesi 22-23 Temmuz’da Roman Hakları Çalıştayı düzenleniyor. ...
Bornova’da futbol sahaları yenileniyor!
Spor alanında yaptığı yatırımları sürdüren Bornova Belediyesi, ilçede ...
Çeşme'de büyük coşku... 'ILICA'DAN ATAMIZA SELAM'
Çeşme Belediyesi tarafından Mustafa Kemal Atatürk’ün Ilıca’ya gelişinin ...
 
İzmir 'İkinci Yüzyılın İktisat Kongresi'ne hazırlanıyor
İzmir Büyükşehir Belediyesi İkinci Yüzyılın İktisat Kongresi için kolları ...
İZSU, Kiraz'ı kesintisiz suya kavuşturuyor
İzmir Büyükşehir Belediyesi İZSU Genel Müdürlüğü, kentin tüm bölgelerine ...
Bornova'ya hız kazandıran merkez...
Bornova Belediye Başkanı Dr. Mustafa İduğ ve İzmir Büyükşehir Belediye ...
 
YAZARLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA SON KALE İZMİR
TWITTER'DA SON KALE İZMİR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Eski günlerdeki gibi bu kriz günlerinde seyyar esnafımızın mahalle aralarında zorunlu sağlık tedbirlerine uyarak hizmet etmesini ister misiniz?

Evet
Hayır
Bilmiyorum

Sonuçları göster Anket arşivi
PUAN DURUMU
ARŞİV
Son Kale İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri