ege yıldız, sessiz boru
Son Kale İzmir
  • Dolar
    45,5795
    Dolar
  • Euro
    53,0415
    Euro
  • Altın
    6.662,860
    Altın
  • Bist-100
    14.209,00
    Bist-100
  • ADANA
    16/26°
    ADANA
  • ANKARA
    8/15°
    ANKARA
  • ANTALYA
    16/29°
    ANTALYA
  • BURSA
    13/21°
    BURSA
  • ISTANBUL
    13/21°
    ISTANBUL
  • IZMIR
    13/24°
    IZMIR
  • KONYA
    9/19°
    KONYA
Facebook Twitter
ANA SAYFA GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TÜRKİYE RESMİ REKLAM
Sanatçı ve aydınlardan, tutuklu gazetecilerin serbest bırakılması için çağrı: 'Lütfen bu davalar artık düşsün!'
Sanatçı ve aydınlardan, tutuklu gazetecilerin serbest bırakılması için çağrı: 'Lütfen bu davalar artık düşsün!'
Otelde karbonmonoksit gazı zehirlenmesi: 4’ü çocuk 42 kişi hastaneye kaldırıldı
Otelde karbonmonoksit gazı zehirlenmesi: 4’ü çocuk 42 kişi hastaneye kaldırıldı
Beşiktaş'ta Sergen Yalçın dönemi bitti
Beşiktaş'ta Sergen Yalçın dönemi bitti
Bakan Işıkhan: İşsizlik 2012 yılından beri en düşük seviyesine geriledi
Bakan Işıkhan: İşsizlik 2012 yılından beri en düşük seviyesine geriledi
27 Mart 2026 Cuma - 11:18

Başkan Tugay'dan 'Sağlık Turizmi' mesajı: "İzmir'i bütün dünyayı misafir edecek şekilde hazırlamalıyız"

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay, “Sağlık Turizmi Ege Bölge Toplantısı”nda yaptığı konuşmasında sağlık turizminin sorularını ele aldı. Üçüncü yaş turizminde dünyada uygulanmasına rağmen İzmir'in bu konudaki potansiyelinin değerlendirilmediğini belirten Tugay, Türkiye'deki güvenlik sorunlarına değindi. Tugay, "İzmir’i bütün dünyayı en iyi şekilde misafir edecek şekilde hazırlamamız gerekiyor" dedi 

Başkan Tugay dan  Sağlık Turizmi  mesajı:  İzmir i bütün dünyayı misafir edecek şekilde hazırlamalıyız

Türkü ERBİL/SONKALEİZMİR- İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay; Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği, Türkiye Uluslararası Sağlık Turizmi Meclisi ve İzmir Ticaret Odası (iZTO) iş birliği ile düzenlenen “Sağlık Turizmi Ege Bölge Toplantısı”na katıldı.

Açılış konuşmasında İzmir'in turizm potansiyeli ile ilgili yapılan toplantılara katılmaya çalıştığını ve kamuya düşen rolleri anlamak için çaba harcadığını belirten İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay, sağlık turizmi taleplerinin kamuda karşılık bulamadığına değindi. 

"TÜRKİYE'NİN GELİŞMESİ ÖNÜNDEKİ EN BÜYÜK SORUN"

Tugay konuyla ilgili, "Bunu bir öz eleştiri gibi de anlayabilirsiniz; kamu bu ölçüde adımlar atamıyor. Bunu bir araç olarak düşünürsek, hareketini ağırlaştıran hantal bir yapı gibi duruyor. Türkiye’nin bir kamu yönetimi sorunu var. Verdiği kararlardaki eksiklikler ve kararlar, Türkiye’nin gelişmesi önündeki en büyük sorun" dedi. 

"SAYISINI BİLMEDİĞİM YABANCI HASTAYI İZMİR'DE AMELİYET ETTİM"

Belediye başkanı olmadan önce 30 sene plastik cerrah uzmanı olarak kariyerini sürdürdüğünü belirten Tugay, "Plastik cerrahlığım döneminde İzmir’de sağlık turizminin gelişmesine katkı sağlamış birisiyim. Avrupa’da bayağı ünlendim. Danimarka’dan televizyon programı teklifi aldım. 2000’li yılların başında çalışmaya başladım. Hollanda’dan bir turizmci hanımefendi gelip ameliyat oldu ve sonuçtan çok memnun oldu. 'Hollanda’daki insanlar buradaki işleri bilse gelirler, izin verirseniz reklamınızı yapmak istiyorum' dedi. Ben de olur dedim. Bir süre sonra Amsterdam’da bir sağlık ve kozmetik fuarına davet etti. Orada 3 gün fuarda kaldık, bayağı da laf işittik Hollandalı doktorlardan. 'Bizim işimizi kesiyorsunuz, siz zaten kaliteli sağlık hizmeti sunucuları değilsiniz' diyerek taciz ettiler. Yine de temsiliyet anlamında üzerimize düşeni yaptık. Sonra başa çıkamadığımız bir talep geldi. Özellikle Danimarka, Almanya, İsviçre, İngiltere’den çokça hasta geldi. Sayısını bilmediğim kadar yabancıyı İzmir’de ameliyat ettim. Bir sağlık turizmi şirketi kurduk, bir organizasyon yaptık. Havaalanından indikleri andan itibaren ekibimiz gelenleri alıp otellerine yerleştiriyordu. Buradaki kalışlarını planlıyorduk. Hastanın yanında olan kişilerin gezdirilmesi, alışveriş konusunda rehberlik edilmesi, ne yiyeceklerine kadar hepsini planlamıştık. Sonrasında birçok insan benzer şeyler yapmaya başladı" ifadelerine yer verdi. 

"BİNALARA TIP FAKÜLTESİ ADINI VERMEKLE OLMUYOR İŞ"

Türkiye'de tıp fakülteleri kalitesinin giderek düştüğünü belirten Tugay,  "Türkiye’nin üst düzey bir doktor kalitesi var. Bu kalite bozulma süreci yaşıyor. Tıp fakültelerinin eğitim seviyesi düşüyor. Doktorlara insanlar sağlıklarını emanet ediyor. Binalar yapıp tıp fakültesi adını vermekle olmuyor bir iş. Özel sağlık sektörünün yarattığı rekabetçi ortamda çabalar devam ediyor ama kamudaki nitelik gittikçe düşüyor. Türkiye ile ilgili genel sorun, Türkiye’yi güvenli bir ülke olarak görmemeleri ve bununla ilgili yoğun bir propaganda yürütülüyor olması" diye konuştu. 

“ŞARLATANLIĞA İZİN VERMEMELİYİZ”

Tugay 2025 yılında sağlık turizminde yaşanan düşüşün, turizm sektöründe yaşanan düşüş ile paralel olduğuna değindi. Bu durumun Türkiye'de yaşanan ekonomik sıkıntılardan ve pahalılıktan kaynaklandığını belirten Tugay, "Rekabette Türkiye daha pahalı bir ülke durumuna düştü. Kan kaybediyoruz diyorlar. Yatırımcılara daha aktif destek olunması gerekiyor. Burada “Biz gerçekten güvenli bir ülke miyiz?” diye düşünmek gerekiyor. Benim cevabım, olması gerektiği kadar güvenli bir ülke değiliz. Şiddet olayları, mafyalaşma, yeme-içme tesisleri başta olmak üzere hizmet sektöründeki kalitenin denetlenmemesi bunu düşürüyor. Burada insanların başına bir şey gelince bine bin katarak anlatılıyor. Merdiven altı her şeyi durdurmalıyız, özellikle kozmetik sektöründe. Hiçbir şarlatanlığa izin vermemeliyiz. İzmir’de sağlık turizmi deyince termal tesisler düşünülürdü. Şu anda bu da bozuldu. Sağlık turizmi ile gelen gelirden bahsetmemizin en büyük sebebi, insanların estetik işlemler için Türkiye’ye gelmesiydi. Türkiye bu işte yıldızdı. Kaliteli bir hekim kadrosu vardı, fiyat açısından da gerçekten iyi durumdaydı" dedi. 

"EN ÇOK İSTENEN ŞEY GÜVENLİK"

Üçüncü yaş turizminin dünyada bir model olduğunu fakat Türkiye'de bir adım atılmadığının altını çizen Tugay, İzmir'in potansiyeline değindi. Tugay konuyla ilgili şunları kaydetti: 

"Bu toplantıda konuşulması gereken önemli konulardan biri de üçüncü yaş turizmi. Özellikle Avrupa çok yaşlı bir nüfusla beraber. Bunu doktorken de belediye başkanıyken de duydum. O yaşlı insanları doğru tesislerde, planlanmış hizmet modeliyle konuk edebilirsek orada müthiş bir potansiyel var. Yaşlılar için çok ilgi duyulan bir ülke. Buraya gelmiyorlar çünkü güvenleri yok. Bu konuyla ilgili yapılmış bir çalışma duymadım. Özellikle İzmir’in, Ege Bölgesi’nin potansiyeliyle birilerinin bunu yapması lazım. İsviçre’nin sağlık turizminde yaptığı en büyük yatırım, yaşlıları konuk ettiği tesisler. Orada yaşlılara güzel besinler, müzik terapileri, spor etkinlikleri yapılıyor. En zengin insanlar oraya gidiyor. İsviçre deyince aklınıza ne geliyor, Türkiye deyince ne geliyor? Kendimizdeki eksikleri görerek bunları yapmamız gerekiyor. Bir bütün olarak bakılabilir bu işlere. Şehir, ülke bir bütün ve bu iş onun bir parçası. Burada yaşanılan her şey bu işin bir parçası. Burada iyi tesisler, iyi organizasyonlar yapmamız, her türlü sahtekârlığın önüne geçilmesi lazım. İnsanların en çok istedikleri şey güvenlik."

"İZMİR'İ HAZIRLAMAMIZ GEREKİYOR"

İzmir'in kaynaklarını kullanarak sağlık turizminde öncü olacağı mesajını veren Tugay konuşmasını şu sözlerle tamamladı:

"Arada insanlar “Ben ameliyat olmak istiyorum” diye yazıyor. Biri “Kliniğiniz nerede?” dedi. “İzmir’de” dedim. “İstanbul’un neresinde?” dedi. İstanbul kompleksim yok ama İzmir kendisini yeterince tanıtabilmiş değil. Bizler yurt dışında İzmir’i tanıtalım diye kendimizi paralıyoruz. İzmir’in ne kadar özel olduğunu anlatmak bir taraftan içimizi burkuyor. Herkesin İzmir’in tanıtımına özen göstermesi gerek. Geçen hafta Brezilya büyükelçisi ile görüştüm, onlar da tanımıyor. Brezilya ile 5,5 milyar dolarlık ticaret hacmimiz var. Onlara 1 milyar dolarlık hizmet satıyoruz, eksideyiz. Burada Meryem Ana var. Güney Amerika için çok kutsal bir ziyaret alanı, hac alanı ama İzmir’i tanıtamıyoruz. İzmir’i bütün dünyayı en iyi şekilde misafir edecek şekilde hazırlamamız gerekiyor. Herkesin masada olduğu bir çalışma ortamına ihtiyacımız var. Bu STK’nın başkanı olarak görevde olduğum süre içerisinde tarımda, turizmde ve ticarette İzmir’in mümkün olduğunca yükselmesi için elimden geleni yapmaya hazırım."

 
Netflix'ten abonelik ücretlerine zam
 
Işıklı Parkı'nda çevre düzenlemesi başladı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Urla’da hizmet atağı: 24 ayda 24 dev proje
Urla Belediyesi, ilçenin geleceğine yön verecek tarihi bir yatırım gününe ...
Sanayicilerden İzmir Ekonomi’ye 5 ödül
Ege Bölgesi Sanayi Odası (EBSO) tarafından bu yıl ilk kez verilen ‘Üniversite-Sanayi ...
Yunusemre'de miniklere ağız ve diş sağlığı eğitimleri sürüyor
Yunusemre Belediyesi ile Koruyucu Diş Hekimliği Derneği arasında yenilenen ...
 
Başkan Anıl Yetişkin'in projesi vatandaşlardan tam not alıyor
Efeler Belediye Başkanı Anıl Yetişkin’in göreve gelmesiyle birlikte sosyal ...
Gençler kariyer yolculuğu için Efes Tarlası Yaşam Köyü'nde buluştu
Kariyer yolculuğunda sivil toplum kuruluşlarının rolünü yükseköğrenim ...
Meslek Fabrikası hayatları değiştiriyor
İzmir Büyükşehir Belediyesi Meslek Fabrikası, yıllarca seyyar satıcılık ...
 
Başkan Tugay’dan KKTC’de iş birliği hamlesi
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde ...
Bornova’dan Su ve Cinsiyet temasıyla geleceğe mesaj
Bornova Belediyesi, Dünya Su Günü kapsamında “Su ve Cinsiyet” temasıyla ...
Yörük Çalıştayı ve Şöleni başlıyor
İzmir Büyükşehir Belediyesi Yörük kültürünü yaşatmak, tanıtmak ve gelecek ...
 
urit,
YAZARLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA SON KALE İZMİR
TWITTER'DA SON KALE İZMİR
ÇOK YORUMLANANLAR
PUAN DURUMU
# TAKIM O G B M A Y AV P
1 Galatasaray 34 24 5 5 77 30 47 77
2 Fenerbahçe 34 21 11 2 77 37 40 74
3 Trabzonspor 34 20 9 5 61 39 22 69
4 Beşiktaş 34 17 9 8 59 40 19 60
5 Rams Başakşehir 34 16 9 9 58 35 23 57
6 Göztepe 34 14 13 7 42 32 10 55
7 Samsunspor 34 13 12 9 46 45 1 51
8 Çaykur Rizespor 34 10 11 13 46 52 -6 41
9 Tümosan Konyaspor 34 10 10 14 43 50 -7 40
10 Kocaelispor 34 9 10 15 26 38 -12 37
11 Corendon Alanyaspor 34 7 16 11 41 41 0 37
12 Gaziantep FK 34 9 10 15 43 58 -15 37
13 Kasımpaşa 34 8 11 15 33 49 -16 35
14 Natura Dünyası Gençlerbirliği 34 9 7 18 36 47 -11 34
15 ikas Eyüpspor 34 8 9 17 33 48 -15 33
16 Hesap.com Antalyaspor 34 8 8 18 33 55 -22 32
17 Zecorner Kayserispor 34 6 12 16 27 62 -35 30
18 Mısırlı.com.tr Fatih Karagümrük 34 8 6 20 31 54 -23 30
19
ARŞİV
Son Kale İzmir
KünyeKünye İletiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri