ege yıldız, sessiz boru
Son Kale İzmir
  • Dolar
    40,2242
    Dolar
  • Euro
    47,0421
    Euro
  • Altın
    4.346,400
    Altın
  • Bist-100
    10.225,00
    Bist-100
  • ADANA
    25/33°
    ADANA
  • ANKARA
    23/33°
    ANKARA
  • ANTALYA
    26/30°
    ANTALYA
  • BURSA
    21/33°
    BURSA
  • ISTANBUL
    24/31°
    ISTANBUL
  • IZMIR
    25/38°
    IZMIR
  • KONYA
    22/34°
    KONYA
Facebook Twitter
ANA SAYFA GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TÜRKİYE DÜNYA GÜVENLİK
Özgür Özel'den Fahrettin Altun iddiası! 'Erdoğan fırça attı...'
Özgür Özel'den Fahrettin Altun iddiası! 'Erdoğan fırça attı...'
RTÜK, muhalif kanallara verilen cezaları savundu
RTÜK, muhalif kanallara verilen cezaları savundu
Vali, Atatürk’ü yok saydı! Devlet kurumuna Atatürk’ün resmi asılmadı
Vali, Atatürk’ü yok saydı! Devlet kurumuna Atatürk’ün resmi asılmadı
SSK ve Bağ-Kur emeklilerine Temmuz zammı yansıdı: Maaş tablosu güncellendi!
SSK ve Bağ-Kur emeklilerine Temmuz zammı yansıdı: Maaş tablosu güncellendi!
28 Mayıs 2025 Çarşamba - 23:45

Başkan Tugay'dan grev açıklaması ve işçilere mesaj: "Bu masa emeğiniz için hep açık olacak"

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay, grevin başlamasına dakikalar kala yaptığı açıklamada önemli mesajlar verdi. Başkan Tugay, "Sendikanın bu taleplerinde ısrar etmeyeceğini umuyorum, bu taleplerde işçiler ve emek lehine bir kazanım sağlanmayacağı açıktır. Kamu vicdanı da bu noktada sendikayı desteklemeyecektir. Ben de sendikanın bu talepleriyle uzlaşmam, uzlaşamam. Ama her bir işçi kardeşimi ayrı tutarım. Bu masa, sizin emeğiniz için hep açık olacak" dedi.

Başkan Tugay dan grev açıklaması ve işçilere mesaj:  Bu masa emeğiniz için hep açık olacak

SONKALEİZMİR-İzmir Büyükşehir Belediyesi ile İZELMAN, İZENERJİ ve Egeşehir şirketlerinde çalışan işçilerin örgütlü olduğu DİSK Genel İş Sendikası ile toplu sözleşme görüşmelerinde anlaşma sağlanamadı. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay, grevin başlamasına dakikalar kala yaptığı açıklamada önemli mesajlar verdi. Sendikanın bu talepleriyle uzlaşmanın mümkün olmadığını belirten Tugay işçilere "bu talepleriyle uzlaşmam, uzlaşamam. Ama her bir işçi kardeşimi ayrı tutarım. Bu masa, sizin emeğiniz için hep açık olacak" mesajı verdi. 

Başkan Tugay'ın açıklamasının tamamı şöyle:

"İzmir Büyükşehir Belediyesi iştirakleri İzelman ve İzenerji tarafından yaklaşık 6 aydır, Ocak 2025 başından beridir, DİSK Genel-İş’le toplu sözleşme görüşmeleri sürdürüldü, son zamanlarda günde 12 saati bulan toplantılar yapıldı ancak uzlaşma sağlanamadı ve grev süreci yarın itibari ile başlayacak.

Sendikanın talepleri maalesef makul değildir, ülke halkının, kent halkının zor koşullarda yaşadığı, belediye bütçesinin yok edildiği bir ortamda bu talebin karşılanması da mümkün değildir, gerçekçi değildir, makul değildir, kamucu değildir, dayanışma ruhuna uygun değildir.

Ancak grev bir haktır, demokratik hayatın bir parçasıdır, sendikalarımızın grev çağrısı ve çalışanlarımızın bu çağrılara uyarak greve katılmaları hukukî haklarıdır. Buna saygı duyacağız, bununla birlikte, grev uygulamasında Kanun nazarında himaye edilmeyecek eylemlere de hukukla yanıt vereceğiz.

Grev süreci için, Belediyemizce önemli tüm hizmet alanlarında önlemler alındı ve iletişim kanallarından halkımızı bilgilendirmeye başladık. Ancak bu sürecin bir grev olduğu, 20 bin çalışanı ilgilendirdiği ve günlük hayatı zorlaştıracağını da halkımızla paylaşmak isterim.

Bu grevin başlamadan veya bir an önce bitmesi için her şeyi yapmaya hazırız, kamuyu koruyan, kamu kaynağını koruyan, iktidarın silkeleme politikalarına karşı dayanışma ruhunu güçlendiren her teklife de açığız. Sendikanın bu taleplerinde ısrar etmeyeceğini umuyorum, bu taleplerde işçiler ve emek lehine bir kazanım sağlanmayacağı açıktır. Kamu vicdanı da bu noktada sendikayı desteklemeyecektir. Ben de sendikanın bu talepleriyle uzlaşmam, uzlaşamam.

Ama her bir işçi kardeşimi ayrı tutarım. Bu masa, sizin emeğiniz için hep açık olacak. Ama benden sorumsuz olmam beklenmesin, İzmir’in ve belediyenin gerçek koşullarına göre hareket edeceğimden de hemşehrilerimizin şüphesi olmasın. Sendikadan beklentimiz ülkemiz gerçekleriyle ve Belediyemizin sahip olduğu koşullarla bağdaşır talepleri tartışmaktır.

28 Mayıs 2025 Çarşamba günü, grevden bir saat öncesine kadar İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığı Çalışma Ofisi’nde sendika ile temasta kalarak çözüm üretmeye çalıştığımın da bilinmesini ayrıca isterim.

Halkımızın bilgisine sunarım.

Saygılarımla.

 
Altay’da Yüksel Gürüz dönemi...
 
Cumhurbaşkanı Erdoğan imzaladı: Dört kritik atama
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Ebru 29 Mayıs 2025 Perşembe 12:08

Kusra bakmayinda çoğu aile 22.000 TL ile geçinmeye çalışırken absürt rakamlarda zam istemek hangi akla mantığa adalet ve hukuka sigmamaktadir.Magdur olan binlerce öğrenci vatandasin hakkına giriyorlar. Sonrada hak arıyoruz diye meydanlarda boy gösteriyorlar.

Yorumu oyla      0      0  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İzmir'de grev önlemleri... Ek sefer kararı!
İzmir'de sendika tarafından bu gece başlayacağı duyurulan grev öncesi ...
CHP’li Nalbantoğlu’ndan grev çıkışı
CHP İzmir Milletvekili ve TBMM İnsan Hakları İnceleme Komisyonu üyesi ...
CHP'li Aslanoğlu'ndan DİSK'e grev öncesi kritik ziyaret
Cumhuriyet Halk Partisi İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu, DİSK Genel- ...
 
Kuşadası Belediyesi'nden Dünya Çevre Günü'ne özel 'Takas Dükkanı' etkinliği
Kuşadası Belediyesi, çevre dostu uygulamalarına bir yenisini daha ekleyerek, ...
Bayraklı’da kadınlar danışma merkezi atölyelerinde buluşuyor
Bayraklı Belediyesi, kadınlara sosyal, hukuki ve psikolojik destek verilmesi ...
Yunusemre'nin U17'leri mağlup il şampiyonu
Yunusemre Belediyespor U17 Futbol Takımı, U17 Futbol İl Birinciliği'nde ...
 
İzmir'de Koza Hasat Festivali düzenlendi
İzmir'in Beydağ ilçesinde, ipekböceği kozalarının hasadı dolayısıyla "Koza ...
Yunusemreli kadınlar İzmir'i gezecek
Yunusemre Belediyesi, İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin katkılarıyla çeşitli ...
Sanathane’de müzik ziyafeti
Konak Belediyesi’nin, kültür ve sanatı şehrin merkezine taşıyan mekanı ...
 
YAZARLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA SON KALE İZMİR
TWITTER'DA SON KALE İZMİR
ÇOK YORUMLANANLAR
PUAN DURUMU
# TAKIM O G B M A Y AV P
1 Kayserispor 0 0 0 0 0 0 0 0
2 Beşiktaş 0 0 0 0 0 0 0 0
3 Çaykur Rizespor 0 0 0 0 0 0 0 0
4 Corendon Alanyaspor 0 0 0 0 0 0 0 0
5 Fenerbahçe 0 0 0 0 0 0 0 0
6 Galatasaray 0 0 0 0 0 0 0 0
7 Gaziantep FK 0 0 0 0 0 0 0 0
8 Gençlerbirliği 0 0 0 0 0 0 0 0
9 Göztepe 0 0 0 0 0 0 0 0
10 ikas Eyüpspor 0 0 0 0 0 0 0 0
11 Kasımpaşa 0 0 0 0 0 0 0 0
12 Kocaelispor 0 0 0 0 0 0 0 0
13 Antalyaspor 0 0 0 0 0 0 0 0
14 Rams Başakşehir 0 0 0 0 0 0 0 0
15 Samsunspor 0 0 0 0 0 0 0 0
16 Sipay Bodrum FK 36 9 10 17 26 43 -17 37
17 Fatih Karagümrük 0 0 0 0 0 0 0 0
18 Net Global Sivasspor 36 9 8 19 44 60 -16 35
19 Trabzonspor 0 0 0 0 0 0 0 0
ARŞİV
Son Kale İzmir
KünyeKünye İletiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri