ege yıldız, sessiz boru
Son Kale İzmir
  • Dolar
    38,4830
    Dolar
  • Euro
    43,9352
    Euro
  • Altın
    4.059,750
    Altın
  • Bist-100
    9.111,00
    Bist-100
  • ADANA
    15/27°
    ADANA
  • ANKARA
    6/19°
    ANKARA
  • ANTALYA
    16/21°
    ANTALYA
  • BURSA
    8/17°
    BURSA
  • ISTANBUL
    9/14°
    ISTANBUL
  • IZMIR
    11/20°
    IZMIR
  • KONYA
    8/17°
    KONYA
Facebook Twitter
ANA SAYFA GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TÜRKİYE DÜNYA GÜVENLİK
Murat Kurum: Kanal İstanbul gündemimizde yok
Murat Kurum: Kanal İstanbul gündemimizde yok
Yılmaz Tunç'tan tutuklu hasta öğrenci Esila Ayık hakkında açıklama: Hükümlülerin sağlığının devlete emanet olduğunu unutmamak lazım
Yılmaz Tunç'tan tutuklu hasta öğrenci Esila Ayık hakkında açıklama: Hükümlülerin sağlığının devlete emanet olduğunu unutmamak lazım
Adalet Bakanı'ndan DEM Parti'ye rest: Top iktidarda ne demek, biz top oynamıyoruz
Adalet Bakanı'ndan DEM Parti'ye rest: Top iktidarda ne demek, biz top oynamıyoruz
CHP Genel Merkezi'ne 1 Mayıs pankartı asıldı: Ya adalet ya sefalet!
CHP Genel Merkezi'ne 1 Mayıs pankartı asıldı: Ya adalet ya sefalet!
20 Kasım 2024 Çarşamba - 15:08

Başkan Uzun: Hedefimiz sürdürülebilir bir gelecek!

İklim Değişikliğiyle Mücadelede Öğrenme ve Ağ Oluşturma Aracı Olarak Türkiye-Litvanya İşbirliği Projesi kapsamında düzenlenen foruma katılan Narlıdere Belediye Başkanı Erman Uzun, çevre dostu projelerle hem yerel hem de küresel düzeyde sürdürülebilir bir gelecek inşa etmeyi hedeflediklerini söyledi.

Başkan Uzun: Hedefimiz sürdürülebilir bir gelecek!

Narlıdere Belediye Başkanı Erman Uzun, Kentsel Stratejiler ve Yerel Uygulamalar Derneği (Kent-Lab) tarafından düzenlenen, Narlıdere Belediyesi’nin de dahil olduğu “İklim Değişikliğiyle Mücadelede Öğrenme ve Ağ Oluşturma Aracı Olarak Türkiye-Litvanya İşbirliği Projesi” forumuna katıldı. Litvanya Cumhuriyeti Türkiye Büyükelçisi Ri?ardas Degutis’in katılımıyla Tarihi Asansör Ceneviz Salonu’nda gerçekleştirilen forumda, Narlıdere’nin ‘doğayla uyumlu, iklim dostu, sürdürülebilir bir kent’ inşa etme yönünde attığı adımları paylaşan Başkan Erman Uzun, çevre dostu projelerle hem yerel hem de küresel düzeyde sürdürülebilir bir gelecek inşa etmeyi hedeflediklerini söyledi.  

“KARARLILIKLA İLERLİYORUZ”

Narlıdere’de denizin ve ormanın iç içe bulunduğunu vurgulayan Başkan Erman Uzun, “Narlıdere’yi daha da yaşanabilir bir yer haline getirmek, komşularımızın yaşam kalitesini artırmak, gelecek nesillere daha güzel bir kent bırakmak istiyoruz” dedi. İklim değişikliği ve sürdürülebilir enerji kaynaklarını konusunda yerel yönetimlere önemli görevler düştüğünü ifade eden Başkan Erman Uzun, “Narlıdere Belediyesi olarak iklim değişikliğiyle mücadelede, sürdürülebilir enerji kaynaklarının kullanımını artırma ve enerji verimliliği sağlama konusunda kararlı bir şekilde ilerliyoruz. Bu bağlamda, Sürdürülebilir Enerji ve İklim Eylem Planı (SECAP) çalışmalarına 2025 yılında başlayacağız. Bu plan ile ilçemizde sera gazı emisyonlarını yüzde 40 oranında azaltmayı hedefliyoruz. Ayrıca, MLGP4Climate platformuna katılarak Başkanlar Sözleşmesi ve Küresel Belediye Başkanları Sözleşmesi gibi önemli sözleşmelere taraf olduk. Uluslararası düzeyde de iklim değişikliğiyle mücadelede yer alıyoruz. Yine başlattığımız elektrikli araç şarj istasyonları projemizle, elektrikli araç kullanımını teşvik etmeyi amaçlıyoruz” diye konuştu.

İŞ BİRLİĞİ VURGUSU

Kısa süre önce Litvanya’nın Trakai İlçe Belediyesi ile iklim değişikliğiyle mücadele alanında iş birliği yapılmasını içeren mutabakat imzaladıklarını hatırlatan Başkan Erman Uzun, “Çevre dostu projelerle hem yerel hem de küresel düzeyde sürdürülebilir bir gelecek inşa etmeyi arzuluyoruz. Birlikte çalışarak, çevre, kültür, ticaret ve ekonomi gibi alanlarda karşılıklı fayda sağlayacak birçok başarılı projeye imza atacağımıza inanıyoruz” açıklamasında bulundu. Avrupa Birliği hibe fonlarının belediyeler için yeşil dönüşüm konusunda büyük bir fırsat olduğunu da ifade eden Başkan Uzun, yerel düzeydeki projeleri, AB fonları ile desteklemek istediklerini kaydetti.

 
Urla’da TİS Sevinci!
 
Acılı anne konuştu: Sürünerek anahtarı eltime attım!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Urla’da TİS Sevinci!
Urla Belediyesi ve DİSK 4 No’lu Şube arasında imzalanan toplu iş sözleşmesi ...
Konaklı kadınlar açık havada zumba ile stres attı!
Konak Belediyesi, sağlıklı yaşamı teşvik etmek amacıyla kadınları açık ...
Balçova'da fidanlar çocuklar için dikildi!
Balçova Belediyesi, Dünya Çocuk Hakları Günü’nde ilçede doğan bebekleri ...
 
Karşıyakalı kadınlara temel savunma eğitimi!
Karşıyaka Belediyesi ‘25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası ...
Kardeş Kent Hamm’dan Seferihisar Belediyesi’ne ziyaret!
Seferihisar Belediyesi, 2010 yılından beri dostluk bağlarını kuvvetlendirdiği ...
Güzelbahçe'de pankart oyunu!
Güzelbahçe'de verdiği imar ruhsatları ile ilçeyi 'Betonbahçe'ye çeviren, ...
 
Başkan Duman'dan saldırıya uğrayan işçiye ziyaret...
Buca Belediye Başkanı Görkem Duman, görevi başındayken saldırıya uğrayarak ...
Çocuk Meclisi’nin komisyon toplantıları başladı!
İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından oluşturulan İzmir Çocuk Meclisi, ...
Konak'ta vergi ödeme kolaylığı...
Konak Belediyesi, Emlak, Çevre Temizlik ve İlan Reklam vergisi ödemeleri ...
 
YAZARLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA SON KALE İZMİR
TWITTER'DA SON KALE İZMİR
ÇOK YORUMLANANLAR
PUAN DURUMU
# TAKIM O G B M A Y AV P
1 Galatasaray 31 25 5 1 78 30 48 80
2 Fenerbahçe 31 23 6 2 80 31 49 75
3 Reeder Samsunspor 32 16 6 10 47 38 9 54
4 Beşiktaş 31 14 10 7 48 32 16 52
5 ikas Eyüpspor 32 14 8 10 49 38 11 50
6 Rams Başakşehir 31 14 6 11 50 43 7 48
7 Trabzonspor 31 12 9 10 52 39 13 45
8 Göztepe 31 11 10 10 51 39 12 43
9 Tümosan Konyaspor 32 12 7 13 41 44 -3 43
10 Kasımpaşa 31 10 12 9 53 55 -2 42
11 Gaziantep FK 31 12 6 13 41 43 -2 42
12 Bellona Kayserispor 31 10 10 11 39 49 -10 40
13 Onvo Antalyaspor 31 11 7 13 34 55 -21 40
14 Çaykur Rizespor 31 11 4 16 36 50 -14 37
15 Net Global Sivasspor 32 9 7 16 43 53 -10 34
16 Corendon Alanyaspor 31 9 7 15 36 47 -11 34
17 Sipay Bodrum FK 32 9 7 16 24 37 -13 34
18 Atakaş Hatayspor 31 4 7 20 33 62 -29 19
19 Adana Demirspor 31 2 4 25 27 77 -50 0
ARŞİV
Son Kale İzmir
KünyeKünye İletiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri