ege yıldız, sessiz boru
Son Kale İzmir
  • Dolar
    32,3374
    Dolar
  • Euro
    34,8108
    Euro
  • Altın
    2.393,270
    Altın
  • Bist-100
    10.277,00
    Bist-100
  • ADANA
    14/20°
    ADANA
  • ANKARA
    7/16°
    ANKARA
  • ANTALYA
    15/22°
    ANTALYA
  • BURSA
    10/19°
    BURSA
  • ISTANBUL
    12/17°
    ISTANBUL
  • IZMIR
    11/23°
    IZMIR
  • KONYA
    6/9°
    KONYA
Facebook Twitter
ANA SAYFA GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TÜRKİYE DÜNYA GÜVENLİK
TRT'nin Kıbrıs Temsilcisi tutuklandı!
TRT'nin Kıbrıs Temsilcisi tutuklandı!
Erdoğan'dan Cumhur İttifakı'na değişim mesajı
Erdoğan'dan Cumhur İttifakı'na değişim mesajı
Hatay'da yurttaşlar sandık başına gitti
Hatay'da yurttaşlar sandık başına gitti
100 bin lira maaşla çalıştıracak çoban bulamıyorlar!
100 bin lira maaşla çalıştıracak çoban bulamıyorlar!
16 Nisan 2020 Perşembe - 18:47

Başkan Yavaş'ın hamlesi heyecan yarattı! Yeni hedef sosyal güvence!

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'ın 150'şer TL maddi destekte bulunarak statülerini de tanımış olduğu atık kağıt toplayıcıları büyük sevinç yaşadı. Başkan Yavaş'a teşekkür eden Geri Dönüşüm İşçileri Derneği Başkanı Dinçer Mendillioğlu, "Umuyoruz ki bu örnek dayanışma ülkemizin bütün büyük şehirlerinde ve illerinde yankı bulur" dedi

Başkan Yavaş ın hamlesi heyecan yarattı! Yeni hedef sosyal güvence!

SONKALEİZMİR-Ankara Büyükşehir Belediyesi, toplumda geri dönüşüm konusunda çok önemli bir misyon edinen 'Atık Kağıt Toplayıcıları' ile ilgili önemli bir karar aldı. Koronavirüs pandemisiyle mücadele dönemindeki hamleleriyle büyük takdir gören Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, ihtiyaç sahiplerine yapılan erzak yardımı, iaşe ve nakit desteğine 'Atık Kağıt İşçileri'ni de dahil etti. Bu kapsamda Geri Dönüşüm İşçileri Derneği'ne kayıtlı yaklaşık 850 kağıt toplayıcısına gıda yardımı ve 150'şer TL'lik destekte bulunuldu. Başkan Yavaş'ın bu desteği yıllardır toplumda yer edinmeye ve tanınmaya çalışan kağıt toplayıcılarına bu ölçüde ilk kez resmi bir statü verildiği şeklinde yorumlandı.


SALGIN SONRASI ÖNEMLİ GÖREV
Sokak Ekonomisi Uzmanı Dr. Osman Sirkeci, Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin desteğinin kağıç işçilerinin sosyal bir güvence altına alınması ve uygun bir statüye kavuşması açısından çok önemli olduğunu söyledi. Aynı zamanda Geri Dönüşüm İşçileri Derneği Danışmanı olan Dr. Sirkeci, "Bütün büyükşehirlerimizde ambalaj atıklarının kaynağında ayrıştırılarak geri dönüşüme ve milli ekonomiye kazandırılması öncelikli konulardan bir tanesi. Ancak mevcut işletmeler ve şirketler kanalıyla bu sorun çözülemiyor. Dolayısıyla başta Suriyeli mülteciler ve göçmenler olmak üzere sonra Roman vatandaşlarımız bu açığı kapatıyor. Bu sektördeki emek gücü, örgütsüz, dağınık ve statüsüz. Türkiye'de barınma ve çalışma hakkı olan ve bu işten geçimini sağlayanların sosyal güvenceye ve uygun bir statüye kavuşturulması salgın krizi sonrası önümüzde önemli bir görev olarak duruyor" dedi.

BÜYÜK ÖLÇEKTE İLK DESTEK
İzmir'de yaklaşık 6 yıl önce kurulan ancak 1 yıllık çalışma sonrası faliyetini durduran İzmir Geri Dönüşümcüler Platformu'nu (İZGEP) da hatırlatan Osman Sirkeci, "Bu oluşum kooperatifsel olarak depocular ile kağıt işçilerinin işbirliği içerisinde çalışmasını temel alıyordu. Konak Belediyesi de o dönem bu çalışmaya kağıt işçilerinin statü kazanması ve gelir sağlaması anlamında destek olmuştu. Sahanın özgün ve örgütsüz düzensiz hukuksuz olması nedeniyle küçük çıkarlar çıkınca proje bozulmuştu. Ankara'da Çankaya Belediyesi de kağıt toplayıcılarını muhatap alarak çalışma yürütüyor. Ancak Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin bu desteği ilk kez büyük ölyçekte bir destek anlamına geliyor" dedi.

SEVİNÇ YARATTI
Öte yandan, flaş gelişmenin ardından Geri Dönüşüm İşçileri Derneği Başkanı Dinçer Mendillioğlu da yazılı bir açıklama ile Ankara Büyükşehir Belediyesi ve Başkan Mansur Yavaş'a teşekkür etmişti. Mendillioğlu, "Ankara Büyükşehir Belediyesi yıllardır hor görülen, küçümsenen Ankara’nın geri dönüşüm emekçilerini bağrına bastı. Belediye Başkanımız Mansur Yavaş bu tutumuyla atık toplayıcıların örnek bir şehir olarak Ankara’nın ayrılmaz bir parçası olduğunu göstermiş oldu. Biliyoruz ki bu zor günler el ele dayanışma halinde kısa zamanda geçecek ve Ankara’nın geri dönüşüm emekçileri eri çok daha uygun ve elverişli koşullarda başkentimize yaraşır bir biçimde iş elbiseleri ve yaka kartlarıyla kayıt altında sokaklarımızdaki kıymetli maddeleri, atıklarımızı yerinde ayrıştıracak ve milli ekonomimize katma değer yaratacaktır. Umuyoruz ki Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş ile Geri Dönüşüm İşçileri Derneği ve Zabıta Daire Başkanlığımız işbirliğiyle gerçekleştirilen bu örnek dayanışma ülkemizin bütün büyük şehirlerinde ve illerinde yankı bulur. Ülkemizde atık toplama faaliyetlerinden geçimini sağlayan 500.000’e yakın aile Ankara’nın bu güzel ortamını kendi illerinde de yaşayabilir. Sokaklarımız hep birlikte el ele, halkçı dayanışma vizyonuyla sorun olmaktan çıkar, tüm insanlığa yararlı bir çözüme dönüşür" demişti.

 
Umut veren koronavirüs çalışması!
 
Bakan Koca son verileri açıkladı... 125 can kaybı daha
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Sokağa çıkma yasağında yeni kurallar
Koronavirüs salgını nedeniyle 31 kentte ikinci kez 48 saatlik sokağa çıkma ...
Bakan Koca son verileri açıkladı... Artış sürüyor!
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, koronavirüs salgını ile ilgili son verileri ...
RTÜK’ten flaş FOX TV kararı!
Radyo Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) tarafından yapılan son toplantıda Fatih ...
 
Aynı aileden 3 kuşak hasta kurtuldu
Koronavirüs salgını nedeniyle şimdiye kadar 1403 yurttaş yaşamını yitirirken, ...
Efsane hoca koronavirüsten yaşamını yitirdi
İstanbul Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi'ni kuran isimler arasında ...
Tahliye edilecek hükümlü sayısı belli oldu
Kapalı ceza infaz kurumlarından 15 bin, açık ceza infaz kurumlarından ...
 
Bakan Koca: Karar hükümetindi!
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, geçen cuma günü iki saat öncesinde haber ...
107 kişi daha yaşamını yitirdi
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, koronavirüs pandemisiyle ilgili son verileri ...
Askere alım ertelendi, terhisler uzatıldı
Koronavirüs salgını nedeniyle 53 bin kişinin Nisan ayında askere alımı ...
 
YAZARLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA SON KALE İZMİR
TWITTER'DA SON KALE İZMİR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Eski günlerdeki gibi bu kriz günlerinde seyyar esnafımızın mahalle aralarında zorunlu sağlık tedbirlerine uyarak hizmet etmesini ister misiniz?

Evet
Hayır
Bilmiyorum

Sonuçları göster Anket arşivi
PUAN DURUMU
ARŞİV
Son Kale İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri