ege yıldız, sessiz boru
Son Kale İzmir
  • Dolar
    32,2774
    Dolar
  • Euro
    34,7958
    Euro
  • Altın
    2.400,130
    Altın
  • Bist-100
    10.277,00
    Bist-100
  • ADANA
    12/24°
    ADANA
  • ANKARA
    4/18°
    ANKARA
  • ANTALYA
    18/26°
    ANTALYA
  • BURSA
    4/20°
    BURSA
  • ISTANBUL
    9/18°
    ISTANBUL
  • IZMIR
    11/25°
    IZMIR
  • KONYA
    6/15°
    KONYA
Facebook Twitter
ANA SAYFA GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TÜRKİYE DÜNYA GÜVENLİK
TRT'nin Kıbrıs Temsilcisi tutuklandı!
TRT'nin Kıbrıs Temsilcisi tutuklandı!
Erdoğan'dan Cumhur İttifakı'na değişim mesajı
Erdoğan'dan Cumhur İttifakı'na değişim mesajı
Hatay'da yurttaşlar sandık başına gitti
Hatay'da yurttaşlar sandık başına gitti
100 bin lira maaşla çalıştıracak çoban bulamıyorlar!
100 bin lira maaşla çalıştıracak çoban bulamıyorlar!
9 Nisan 2022 Cumartesi - 12:32

Başkan Yetişkin'le 3 yıl!

Seferihisar Belediye Başkanı İsmail Yetişkin,  3 yıllık değerlendirme toplantısında bugüne kadar yapılan çalışmaları ve hayata geçirilecek projeleri Seferihisarlılar ile paylaştı.

Başkan Yetişkin le 3 yıl!

Hep Beraber Seferihisar vurgusu ile gerçekleşen buluşmada Başkan Yetişkin pandemi, deprem, sel, savaş ve ekonomik kriz nedeniyle Seferihisar’ın zorlu bir süreçten geçtiğini belirterek “Sosyal belediyecilik vizyonu ile tüm kaynakları ve imkanları halkın refahı için kullandık. Yerel yönetimin halkla omuz omuza verdiğinde nasıl başarılı olabileceğinin iyi bir örneği olduk” diye konuştu. 

İhtiyaç sahiplerine 15 bin dayanışma kolisi dağıttıklarını, 1000 aileye düzenli yardım gerçekleştirmeye devam ettiklerini de belirten Yetişkin, ''Dezavantajlı komşularımıza evde temizlik, hijyen desteği, evde Kuaför ve pratik ev düzenlemeleri hizmetleri sunduk. İşkur CV havuzumuza başvuran 500 kişinin çeşitli alanlarda istihdam edilmesini sağladık. Ayrıca Halk Market, Yiyin Gari gibi projelerimiz ile esnafın ve üreticinin de her zaman yanında olduk‘’diye konuştu.

‘’Tarımsal bilginin ve üretimin devamı için genç çiftçileri destekliyoruz’’
Yetişkin, değerlendirme toplantısında özellikle tarımsal politikalar konusundaki önemli projelerin altını çizdi.
“Her zaman çiftçimizin yanında olduk. 150 bin yerel tohum dağıttık” diyen Yetişkin “Tarımsal üründen köylünün ve çiftçinin daha fazla pay almasını sağlamak için var gücümüzle çalışıyoruz. Ayrıca Seferihisar’da sürdürülebilir hayvan yetiştiriciliği modeli oluşturduk. Salma Hindi projemiz sayesinde kırmızı et yetiştiriciliğinde daha ucuz girdilerle üretilen hindileri piyasaya arz ederek hayvancılığın kapısını üreticilerimize açtık” ifadelerini kullandı. 

Genç çiftçileri desteklediklerini de belirten Yetişkin, Seferihisar’ın yerel ürünleri ile kendi markalarını yaratan genç çiftçilerin ulusal ve uluslararası pazara erişimleri için daha fazla destekleneceklerinin müjdesini verdi.

Kültür Sanatın Başkenti Seferihisar
Lavanta, Mandalina, Tohum Takas ve Karakılçık festivalleri ile Seferihisar Türkiye'nin ilgi odağı haline geldiğini belirten Yetişkin,halkı sanat ile buluşturmaya devam edeceklerinin sözünü verdi. Yetişkin “2019 yılında 200 kültür ve sanat etkinliği gerçekleştirdik. Pandemide de halkımıza moral olması açısından etkinliklerimiz sürdü. Özellikle çocuklarımızın akademik ve sosyal becerilerinin gelişmesi için tüm imkanlarımızı seferber ettik. Belediyenin spor tesislerinde 14 branşta toplam 895 öğrenciye ücretsiz hizmet sağladık. Çocuklarımıza tiyatro, piyano, satranç, resim dallarında online eğitimler verdik. İyon Kentler Birliği projemiz ile kültür sanatın başkenti olmaya devam edeceğiz” şeklinde konuştu.


‘’Kendi ayakları üzerinde duran bir belediye olduk’’

“Başkan Yetişkin sözlerini şöyle sürdürdü;

“Tarihin en büyük ekonomik krizinde belediyemiz ayakları üzerinde durma başarısını göstermiştir. 2019 yılında belediyenin 71 milyon gelir, 91 milyon gider ile 20 milyon lira cari açığı  var iken 2022 yılında 156 milyon gelir 107 milyon gider ile 49 milyon liralık bütçe fazlamızın olduğu bir finansal tabloya kavuştuk. Bu tablo Türkiye'nin en derin ekonomik krizinin yaşandığı bu günlerde kendi kendine yetebilen ve kendi ayakları üzerinde durabilen bir belediye olduğumuzu gururla söyleyebilirim.”

İlçenin altyapısını yeniden düzenledik
Seferihisar’ın göç nedeniyle yetersiz kalan altyapısının acilen düzenlenmesi için çalışmalara başladıklarını da sözlerine ekleyen Başkan Yetişkin “Eski su borularını yenilenmesi, doğalgaz hattının döşenmesi, internet altyapısının güçlendirilmesi için İZSU, İZBETON ve İzmir Büyükşehir Belediyesi ile çalışmalara başladık. Merkezdeki tüm yolların asfalt çalışmaları sürüyor, var gücümüzle yolların bir an önce bitirilmesi için çalışıyoruz” dedi.

Yetişkin bundan sonra ekonomik krizden sürdürülebilir yöntemlerle korunmak, tarımsal bilginin aktarımı için genç çiftçilerin desteklenmesi ve kültür odaklı turizm başlıklarından oluşan üç temel vizyonu geliştireceklerini söyledi. 

 

 
Cumhur Yetişir’in adı ölümsüzleşti!
 
İzmir'de üretildi... Arnavutluk polisi kullanacak!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Cumhur Yetişir’in adı ölümsüzleşti!
Konak Belediye Meclisi’nin oybirliğiyle aldığı kararın ardından Dünya ...
Kars’tan Başkan Soyer’e tohum teşekkürü!
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin kuraklıkla mücadele eden Kars’ın Susuz ...
İzmir Büyükşehir Belediyesi finalde!
İzmir’in 2025 yılı Avrupa Gençlik Başkenti başvurusuyla ilgili ilk müjde ...
 
Dünya Roman Günü’ne Konak’ta renkli kutlama!
Konak Belediyesi’nin 8 Nisan Dünya Romanlar Günü dolayısıyla Alsancak’ta ...
Çerçioğlu, iftarda öğrencilerle buluştu!
Ramazan’da kentin her yerinde iftar çadırları kuran Aydın Büyükşehir Belediyesi, ...
Kavacık Meydanı yenileniyor!
Karabağlar Belediyesi ekipleri, Kavacık Meydan Projesi kapsamında alanı ...
 
Bornova’da Roman rüzgarı!
Bornova Belediyesi’nin 8 Nisan Dünya Romanlar Günü’nde Büyükpark’ta düzenlediği ...
İzmir’de Roman Kültürü Araştırma Kütüphanesi açıldı
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'in geçen yıl 8 Nisan Dünya ...
Gaziemir'de 2021 yılı faaliyet raporuna onay
Gaziemir Belediyesi 2021 Yılı Faaliyet Raporu’nun görüşüldüğü ve oy çokluğuyla ...
 
YAZARLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA SON KALE İZMİR
TWITTER'DA SON KALE İZMİR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Eski günlerdeki gibi bu kriz günlerinde seyyar esnafımızın mahalle aralarında zorunlu sağlık tedbirlerine uyarak hizmet etmesini ister misiniz?

Evet
Hayır
Bilmiyorum

Sonuçları göster Anket arşivi
PUAN DURUMU
ARŞİV
Son Kale İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri