ege yıldız, sessiz boru
Son Kale İzmir
  • Dolar
    40,5948
    Dolar
  • Euro
    46,5790
    Euro
  • Altın
    4.309,280
    Altın
  • Bist-100
    10.654,00
    Bist-100
  • ADANA
    26/33°
    ADANA
  • ANKARA
    22/35°
    ANKARA
  • ANTALYA
    27/31°
    ANTALYA
  • BURSA
    23/33°
    BURSA
  • ISTANBUL
    24/31°
    ISTANBUL
  • IZMIR
    23/34°
    IZMIR
  • KONYA
    21/34°
    KONYA
Facebook Twitter
ANA SAYFA GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TÜRKİYE DÜNYA GÜVENLİK
Özgür Özel'den Tanju Özcan'a 'komisyon' yanıtı: 'Kendi sınırlarını aştı'
Özgür Özel'den Tanju Özcan'a 'komisyon' yanıtı: 'Kendi sınırlarını aştı'
CHP’den kuraklık nedeniyle zarar eden çiftçilere destek çağrısı
CHP’den kuraklık nedeniyle zarar eden çiftçilere destek çağrısı
2025-YKS tercih süreci yarın başlayacak
2025-YKS tercih süreci yarın başlayacak
Bugün son gün: Yarın ücret 7.438 TL olacak
Bugün son gün: Yarın ücret 7.438 TL olacak
25 Şubat 2025 Salı - 12:13

Başkan Yıldız’dan Çiğli’de kentsel dönüşüm atağı...

Çiğli’nin uzun yıllardır çözülemeyen Balatçık Dağ Mahallesi ve Köyiçi Mahallesi imar ve tapu sorununun çözümü için start verildi. Çiğli Belediye Başkanı Onur Emrah Yıldız, bu mahallelerde yürütülecek kentsel dönüşüm projeleri hakkında mahalle sakinleriyle bir araya gelerek bilgilendirme toplantıları düzenledi.

Başkan Yıldız’dan Çiğli’de kentsel dönüşüm atağı...

Balatçık Dağ Mahallesi’nde hazine arazisinde yer alan evlerin tapu sorununun çözülmesi ve bölgenin riskli alan ilan edilerek, belediye garantörlüğünde vatandaşların haklarının korunduğu bir sistemin hayata geçirilmesi hedefleniyor. Köyiçi Mahallesi’nde ise halkın görüşlerinin de sürece dahil edilerek razılık ve rızalık yöntemi ile imar sorununun çözümlenmesi planlanıyor.

İlk toplantı Balatçık Dağ Mahallesi sakinleriyle

Balatçık Dağ Mahallesi'nde uzun süredir riskli alan ilan edilmesi için sürdürülen çalışmalar kapsamında harekete geçen Başkan Yıldız, mahalle sakinlerine süreç hakkında detaylı bilgiler verdi. Toplantıya belediye bürokratları, meclis üyeleri ve mahalle hak sahipleri katılırken, proje kapsamında hazine arazisinde bulunan evlerin tapu sorunlarının çözülmesi ve bölgenin riskli alan ilan edilerek belediye garantörlüğünde dönüşümün gerçekleştirilmesi hedefleniyor. Başkan Yıldız, konuyla ilgili olarak şunları söyledi; “Dağ Mahallesi'nde yaşanan altyapı sorunlarını çok iyi biliyorum. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı yetkilileriyle görüştüm ve bölge hakkında taleplerimizi ilettim. Vatandaşın hakkını korumak adına belediye olarak hakem rolü üstleneceğiz” diye konuştu.

Köyiçi Mahallesi'nde planlama sorunu çözülüyor

Köyiçi Mahallesi'nde gerçekleşmesi planlanan kentsel dönüşüm süreciyle ilgili de mahalle sakinleriyle bir araya gelen Başkan Yıldız, toplantıda vatandaşların sorularını yanıtlarken, imar sorununu siyaset üstü gördüklerini ve ilgili kurumlarla irtibata geçeceklerini belirtti. Yıldız, “Köyiçi Mahallesi'nde imar sorununu çözmek için elimden geleni yapacağım. Deprem gerçekliğini göz önünde bulunduruyoruz ve tek bir vatandaşımızın bile risk altında yaşamasını istemiyoruz. Halkımızın rızasını gözeterek bir dönüşüm modeli belirleyeceğiz. Burada ne benim ne ailemin ne de arkadaşlarımın bir santimetrekare toprağı yok. Kentsel dönüşümde sizin yararınıza olan ne varsa onu yapacağız, ben çok kararlıyım” ifadelerini kullandı.

Yerinde dönüşüm gerçekleştirilecek”

Toplantıda Çiğli Belediyesi Planlama Müdürlüğü tarafından, vatandaşlara yönelik gerçekleştirilen sunumda, Balatçık Dağ Mahallesi'ndeki kentsel dönüşüm süreci hakkında bilgi verildi. Yüzölçümü 14.97 hektarın riskli alan olarak ilan edilmesi talebinin Bakanlığa yeniden iletildiğinin ifade edildiği toplantıda, "Bölgede en fazla dört katlı, en az ise tek katlı binalar bulunuyor. İmar planları yapılırken, vatandaşların görüşleri alınacak ve planlar bu doğrultuda oluşturulacak. Ayrıca, yerinde dönüşüm ile evlerin ada bazında mı yoksa parsel bazında mı dönüşmesi konusunu da yine mahalle sakinlerine sorulacak. Öte yandan Köyiçi Mahallesi’nde de planlama dört ana bölgeden oluşmaktadır; Çay Mahallesi, Dere Caddesi, Bahçelik ve Muhacir Mahallesi, biz buraları bölge bölge değerlendireceğiz. Mahallelinin taleplerini dinleyerek, hak sahipleri ile uzlaşı içerisinde bu işi yapacağız. 2023 yılında mahalle sakinlerinin planlara itirazları da meclisten oy birliği ile geçmiş. Bizler elbette bu itiraza konu olan durumları inceleyecek ve ona göre planlar geliştireceğiz” denildi.

 
İzmir'de at kesimine suçüstü
 
İmamoğlu şikayet etti... O bilirkişi hakkında soruşturma başlatıldı!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İzmir Büyükşehir'den dolandırıcılık uyarısı!
İzmir Büyükşehir Belediyesi, Başkan Cemil Tugay'ın adı kullanılarak Ramazan ...
Kuşadasi belediyesi zabita ekipleri kaldirim işgaline geçit vermiyor
Kuşadası Belediyesi, kaldırımların daha rahat kullanabilmesi amacıyla ...
Menderes Belediyesi'nde 218 milyonluk satış!
Menderes Belediyesi beş farklı mahallede satışa çıkardığı sekiz adet taşınmazdan ...
 
Başkan Duman'dan Buca’da asfalt seferberliği
Buca’daki üst yapı sorunlarını çözmek için projelerini hayata geçiren ...
Karşıyaka Belediyesi Artistik Yüzme Takımı’na milli gurur!
Karşıyaka Belediye Spor Kulübü Artistik Yüzme Takımı sporcusu Selin Güner, ...
Yunusemre Belediyesi zabıta ekipleri trafik eğitimi aldı
Yunusemre Belediyesi Zabıta Müdürlüğü personelleri, Manisa İl Jandarma ...
 
Konak’ta Kadın Oyunları Festivali başladı
Türkiye’nin ve Avrupa’nın kadın temalı tek tiyatro festivali olan Kadın ...
Yunusemre'den bozulan yollara hızlı müdahale
Yunusemre Belediyesi, ilçede bozulan yolların onarımı için çalışmalarını ...
Müyesser Turfan Geçici Erkek Konuk Evi’nin kapıları 24 saat açık
İzmir Büyükşehir Belediyesi soğuk kış günlerinde barınma olanağı bulunmayan ...
 
YAZARLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA SON KALE İZMİR
TWITTER'DA SON KALE İZMİR
ÇOK YORUMLANANLAR
PUAN DURUMU
# TAKIM O G B M A Y AV P
1 Kayserispor 0 0 0 0 0 0 0 0
2 Beşiktaş 0 0 0 0 0 0 0 0
3 Çaykur Rizespor 0 0 0 0 0 0 0 0
4 Corendon Alanyaspor 0 0 0 0 0 0 0 0
5 Fenerbahçe 0 0 0 0 0 0 0 0
6 Galatasaray 0 0 0 0 0 0 0 0
7 Gaziantep FK 0 0 0 0 0 0 0 0
8 Gençlerbirliği 0 0 0 0 0 0 0 0
9 Göztepe 0 0 0 0 0 0 0 0
10 ikas Eyüpspor 0 0 0 0 0 0 0 0
11 Kasımpaşa 0 0 0 0 0 0 0 0
12 Kocaelispor 0 0 0 0 0 0 0 0
13 Antalyaspor 0 0 0 0 0 0 0 0
14 Rams Başakşehir 0 0 0 0 0 0 0 0
15 Samsunspor 0 0 0 0 0 0 0 0
16 Sipay Bodrum FK 36 9 10 17 26 43 -17 37
17 Fatih Karagümrük 0 0 0 0 0 0 0 0
18 Net Global Sivasspor 36 9 8 19 44 60 -16 35
19 Trabzonspor 0 0 0 0 0 0 0 0
ARŞİV
Son Kale İzmir
KünyeKünye İletiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri