ege yıldız, sessiz boru
Son Kale İzmir
  • Dolar
    40,6522
    Dolar
  • Euro
    46,9778
    Euro
  • Altın
    4.377,120
    Altın
  • Bist-100
    10.747,00
    Bist-100
  • ADANA
    27/31°
    ADANA
  • ANKARA
    22/33°
    ANKARA
  • ANTALYA
    26/32°
    ANTALYA
  • BURSA
    23/30°
    BURSA
  • ISTANBUL
    24/29°
    ISTANBUL
  • IZMIR
    23/33°
    IZMIR
  • KONYA
    22/32°
    KONYA
Facebook Twitter
ANA SAYFA GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TÜRKİYE DÜNYA GÜVENLİK
ÖSYM duyurdu: YKS tercih süreci başladı!
ÖSYM duyurdu: YKS tercih süreci başladı!
Özgür Çelik: 'Bu görüntüleri Emniyet servis etti'
Özgür Çelik: 'Bu görüntüleri Emniyet servis etti'
AYM'den uzun süren boşanma davaları için kritik karar
AYM'den uzun süren boşanma davaları için kritik karar
Fırıncılar Federasyonu'ndan ekmek zammı açıklaması
Fırıncılar Federasyonu'ndan ekmek zammı açıklaması
22 Ocak 2021 Cuma - 14:35

Başkan en düşük maaşı 5 bin lira yaptı, işçiler davulla zurnayla coştu!

Buca Belediyesi'nde, DİSK'e bağlı Genel İş Sendikası ile yapılan toplu sözleşme sonrası en düşük maaş 5 bin TL'ye çıkınca işçiler bayram etti. Belediye önüne davul- zurna getiren işçiler, Buca Belediye Başkanı CHP'li Erhan Kılıç'la birlikte halay çekti. Yüzde 70 oranında rekor bir zamma imza atan Başkan Kılıç, "Bu maaşları ödeyebilecek kudrete sahibiz. Daha fazlasını da öderiz inşallah" dedi.

Başkan en düşük maaşı 5 bin lira yaptı, işçiler davulla zurnayla coştu!

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun "asgari ücreti 3100 TL'nin altına düşürmeyin" çağrısı CHP'li belediyelerde karşılık bulmaya devam ediyor. İzmir'in en kalabalık nüfusuna sahip Buca Belediyesi ise çıtayı iyice yükselterek en düşük işçi maaşını 5 bin TL olarak belirledi. Buca Belediyesi'nin DİSK Genel İş Sendikası ile yaptığı toplu iş sözleşmesi (TİS) görüşmeleri dün akşam saatlerinde uzlaşmayla sonuçlanıp, yüzde 70 oranında zamma imza atılınca işçiler adeta bayram etti. 1350 çalışanı kapsayan TİS'in imzalanması sonrası bugün sabah saatlerinde Buca Belediyesi önünde toplanan işçiler ve sendika yöneticileri, CHP'li Başkan Erhan Kılıç'a teşekkür etti. "İşçi dostu Başkan Erhan Kılıç", "İşçi başkan el ele güzel günlere" yazılı pankartlar açan işçiler, davul- zurna eşliğinde halay çekti. Makamından inip belediyenin önüne gelen Başkan Kılıç da işçilerin halayına katılırken ortaya renkli görüntüler çıktı.

ÖDEYECEK KUDRETE SAHİBİZ

Onayladığı zam oranıyla İzmir'in ilçe belediyeleri arasında rekor kıran Başkan Erhan Kılıç, işçilere kısa bir konuşma yaptı. 31 Mart'ta başkan seçildiğini ve 2 Nisan'da görevi devraldığını hatırlatan Buca Belediye Başkanı Erhan Kılıç, "O gün ilk uğradığım yer temizlik işleri şantiyesiydi. Orada bir söz vermiştik. (Ücretteki adaletsizliği kaldıracağız, sahadaki emekçiye, parkları temizleyen, Buca'nın tüm çöpünü temizleyen, yağmur çamur kar dinlemeden bizlerin mutluluğu ve sağılığı için çalışan o emekçilerin alınterlerini yerde bırakmayacağız) dedik. O dediğimizi de yaptık. Artık Buca Belediyesi'nde herhangi bir ücret adaletsizliği kalmadı. Bunun için verdiğimiz zam oranı bizi hiç ilgilendirmiyor. Biz bu maaşları ödeyebilecek kudrete de sahibiz. Daha fazlasını da öderiz inşallah. Gelecekte çok daha iyi toplu sözleşmeler yapacağımıza inanıyorum. Ama bugün elimizden bu geldi" dedi.

ASLINDA BU ÜCRETLER DE YETERLİ DEĞİL

Toplu sözleşme sürecinde gösterdikleri iyi niyetli tavır ve işlerini aksatmamaları nedeniyle de belediye işçilerine teşekkür eden Başkan Kılıç, "Bu ücretler ananızın ak sütü gibi helal olsun. Bu ücretlerin de halen yeterli olduğunu düşünmüyorum bu yaşam koşullarında. Yoksulluk sınırının 7 bin liraları bulduğu bir koşulda, bu ücretler de aslında halen makum değil. Ama tabii ki bizim de gelirlerimiz belli. Sizlerden artık şunu istiyorum; işinize sımsıkı sarılın, parklarımız, sokaklarımız pırıl pırıl olsun. Bizler de bu halkın karşısına alnımız ak çıkalım" diye konuştu.
Başkan Kılıç'ın konuşması yoğun alkış aldı.

İŞÇİLER MUTLU

Kutlamaya gelen temizlik işçilerinden Hayrettin Başkes, "Başkanımız bize verdiği sözü tuttu. Bu pandemi döneminde insanlar işlerinden olurken biz fazlasını aldık. Başkanımıza çok teşekkür ediyoruz" dedi.
Gözlerinin içi gülen bir diğer işçi Birgül Tekin ise "Bu artışı pek beklemiyorduk. Çok mutlu olduk. Başkanımıza arkamızda durduğu için çok teşekkür ediyoruz" diye konuştu.

 
Uğur Mumcu ölümünün 28. yılında Gaziemir’de özlemle anıldı
 
Büyükşehir'den Bayındır'a dev tesis
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Ayakkabıcıya can suyu Büyükşehir'den...
Başkan Soyer: İzmir'in arka sıralarındaki çocukların botlarını buradan alacağız
Kemalpaşa Belediyesi can dostları unutmuyor
Kemalpaşa Belediyesi, yaklaşık bir haftadır etkisini sürdüren soğuk ve ...
Bayındır Belediyesi 150. yılını kutluyor
Zengin bir mirasa ve eşsiz bir potansiyele sahip; tarihi, kültürü, doğası ...
 
Bayraklı Belediyesi 'sıfır atık belgesi' aldı
Bayraklı Belediyesi’nin atıkları kaynağında ayrıştırarak geri dönüşüme ...
Menemen yeni mezarlığına kavuşuyor
Menemen’deki ilçedeki mezarlık ihtiyacının karşılanması için Emiralem ...
Duyarlı miniklerden Başkan Tugay'a ziyaret
İzmir Büyükşehir Belediyesi ile Taşınabilir Pil Üreticileri ve İthalatçıları ...
 
Konak Belediyesi apartman görevlilerini unutmadı
Konak Belediyesi, ilçede görev yapan apartman görevlilerine konteyner, ...
Bornova'da kaçak moloza geçit yok
Bornova’da çevre ve görüntü kirliliğine neden olan kaçak moloz dökümlerine ...
Buca'da en düşük maaş 5 bin TL oldu
Buca Belediyesi ile DİSK Genel İş Sendikası arasında yapılan görüşmeler ...
 
YAZARLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA SON KALE İZMİR
TWITTER'DA SON KALE İZMİR
ÇOK YORUMLANANLAR
PUAN DURUMU
# TAKIM O G B M A Y AV P
1 Kayserispor 0 0 0 0 0 0 0 0
2 Beşiktaş 0 0 0 0 0 0 0 0
3 Çaykur Rizespor 0 0 0 0 0 0 0 0
4 Corendon Alanyaspor 0 0 0 0 0 0 0 0
5 Fenerbahçe 0 0 0 0 0 0 0 0
6 Galatasaray 0 0 0 0 0 0 0 0
7 Gaziantep FK 0 0 0 0 0 0 0 0
8 Gençlerbirliği 0 0 0 0 0 0 0 0
9 Göztepe 0 0 0 0 0 0 0 0
10 ikas Eyüpspor 0 0 0 0 0 0 0 0
11 Kasımpaşa 0 0 0 0 0 0 0 0
12 Kocaelispor 0 0 0 0 0 0 0 0
13 Antalyaspor 0 0 0 0 0 0 0 0
14 Rams Başakşehir 0 0 0 0 0 0 0 0
15 Samsunspor 0 0 0 0 0 0 0 0
16 Sipay Bodrum FK 36 9 10 17 26 43 -17 37
17 Fatih Karagümrük 0 0 0 0 0 0 0 0
18 Net Global Sivasspor 36 9 8 19 44 60 -16 35
19 Trabzonspor 0 0 0 0 0 0 0 0
ARŞİV
Son Kale İzmir
KünyeKünye İletiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri