ege yıldız, sessiz boru
Son Kale İzmir
  • Dolar
    44,2069
    Dolar
  • Euro
    50,9263
    Euro
  • Altın
    7.113,170
    Altın
  • Bist-100
    13.048,00
    Bist-100
  • ADANA
    11/20°
    ADANA
  • ANKARA
    1/15°
    ANKARA
  • ANTALYA
    10/19°
    ANTALYA
  • BURSA
    4/14°
    BURSA
  • ISTANBUL
    6/13°
    ISTANBUL
  • IZMIR
    4/16°
    IZMIR
  • KONYA
    4/15°
    KONYA
Facebook Twitter
ANA SAYFA GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TÜRKİYE RESMİ REKLAM
Kuşadası Belediyesi Ömer Günel görevden alındı
Kuşadası Belediyesi Ömer Günel görevden alındı
Liderlerin Ramazan Bayramı programı belli oldu!
Liderlerin Ramazan Bayramı programı belli oldu!
Akın Gürlek'ten Özel'in mal varlığı iddialarına yanıt!
Akın Gürlek'ten Özel'in mal varlığı iddialarına yanıt!
Zeydan Karalar'dan 'göreve iade' açıklaması
Zeydan Karalar'dan 'göreve iade' açıklaması
26 Şubat 2025 Çarşamba - 11:18

Başsavcılıktan diploma açıklaması...

"Ekrem İmamoğlu'nun diplomasının iptali istendi" iddiası üzerine açıklama yapan İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, haberi yalanladı.

Başsavcılıktan diploma açıklaması...

İktidara yakınlığıyla bilinen Sabah Gazetesi, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nın İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun üniversite diplomasının iptali için İstanbul Üniversitesi'ne yazdı gönderdiğini iddia etti... Ancak Başsavcılık iptal talebinin doğru olmadığını bildirdi.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun diplomasıyla ilgili yürütülen soruşturma kapsamında İstanbul Üniversitesi’ne resmi yazı göndererek belge talebinde bulundu. Savcılık, İmamoğlu’nun “usulsüz yatay geçiş” yaptığı iddiasına yönelik işlemlerin kimler tarafından gerçekleştirildiğini ve benzer şekilde yatay geçiş yapan başka kişilerin olup olmadığını sordu.

Başsavcılığın İstanbul Üniversitesi’ne gönderdiği yazıda, İmamoğlu’nun yatay geçiş sürecinin hangi kriterlere dayanarak kabul edildiği, süreci yöneten akademik ve idari yetkililerin kimler olduğu gibi detayların açıklanması istendi. Ayrıca, benzer şekilde yatay geçiş hakkından yararlanan diğer öğrencilerin isimlerinin de paylaşılması talep edildi.

İMAMOĞLU'NUN DANIŞMANINDAN AÇIKLAMA

Ekrem İmamoğlu'nun danışmanı Murat Ongun da iddialara ilişkin sosyal medya hesabından açıklamada bulundu...

Ongun, "İstanbul Cumhuriyet Savcılığı’nın, İBB Başkanı Sayın Ekrem İmamoğlu’nun üniversite diplomasının iptalini istediği iddiası doğru değildir. Savcılık üniversiteden konuyla ilgili belgeleri talep etmiştir. Yalan haberin çıkış kaynağı bu kişinin bugünkü köşe yazısı. Başsavcılığın da yalanladığı bu şahısla ve benzerleriyle ilgili olarak, kamuoyunu alenen yanıltmaya dönük yazılar ve yargıya müdahaleye dönük faaliyetler nedeniyle hukuki hakkımızı kullanacağımızı kamuoyuna duyururuz." ifadelerini kullandı.

"İŞLEMLER BİR AN ÖNCE YAPILSIN"

Savcılığın yazısında ise şu ifadeler yer aldı:

-İstanbul Üniversitesi Rektörlüğü tarafından, diplomanın kullanılması sonucunda doğacak hukuken telafisi mümkün olmayan sonuçlar göz önüne alındığında, idari soruşturmanın yürütülmesi veya yürütülen bir idari soruşturma varsa soruşturma raporlarının Başsavcılığa gönderilmesi, Ekrem İmamoğlu’nun İstanbul Üniversitesi’nde gördüğü öğrenime ilişkin tüm belgelerin tarafımıza onaylı suretinin gönderilmesi, 12 Eylül 1990 tarihinde yatay geçişin kabulüne ilişkin iş ve işlemlerin kim ve kimler tarafından ihdas edildiğinin tespiti ve tarafımıza açık kimlik bilgilerinin gönderilmesi, yatay geçişe ilişkin raporda belirtilen tarihlerde, benzer yatay geçiş işlemlerinin yapılıp yapılmadığı hususunda ilişkin cevabın ivedi bir şekilde Başsavcılığımıza gönderilmesi hususunda gereği rica olunur." 

Başsavcılık kaynakları, ''diplomanın iptali istendi'' şeklinde bazı basın yayın organlarında yer alan haberlerin gerçeği yansıtmadığını bildirdi. Kaynaklar, bilgi ve belge talebinde bulunulan ve gerekli idari işlemlerin yapılması konularında müzekkere yazılmasından ibaret olan yazıda, ''diplomanın iptal edilmesi'' şeklinde bir ifade kullanılmadığını vurguladı.

 
Hayvan Yaşam Merkezi'nde çalışmalar sona yaklaşılıyo
 
Papara Göztepe, gözünü Sultanlar Ligi'ne dikti
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
CHP Genel Başkanı Özel TBMM'de konuşuyor
CHP Genel Başkanı Özgür Özel, partisinin TBMM grup toplantısında gündeme ...
HÜDA PAR'a 'Aile hakemliği' tepkisi! ‘Haddinizi bilin…’
CHP Genel Başkan Yardımcısı Aylin Nazlıaka, HÜDA-PAR’ın “Aile hakemliği” ...
Kulislere bomba gibi düşen iddia: CHP'den AK Parti'ye vekil transferi mi olacak?
AKP kongresindeki transferler gündemde kalmaya devam ediyor. İyi Parti ...
 
Devrik Esad rejiminin işkenceci subayı Şam'da yakalandı
Suriye'de devrik Beşar Esad rejiminin işkence merkezlerinden Filistin ...
AK Partili Saygılı'dan EBSO Meclis Başkanı Gökçüoğlu'na tepki
AK Parti İzmir İl Başkan Bilal Saygılı, Ege Bölgesi Sanayi Odası Meclis ...
Özbudun'a İzmir'den tepki: Hakkımızı helal etmiyoruz
CHP listelerinden seçime girip milletvekili olan Serap Yazıcı Özbudun'un ...
 
Ümit Özdağ'ın iddianamesi Antalya'ya gönderildi
Ümit Özdağ'ın iddianamesi İstanbul'dan Antalya'ya gönderildi.
AK Parti Genel Sekreteri İnan, görevi devraldı
AK Parti Genel Sekreteri Eyyüp Kadir İnan, Fatih Şahin'den görevi devraldı
Cem Aydın hakkında siyasi yasak talebi
CHP Genc?lik Kolları Genel Bas?kanı Cem Aydın hakkındaki iddianame kabul ...
 
YAZARLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA SON KALE İZMİR
TWITTER'DA SON KALE İZMİR
ÇOK YORUMLANANLAR
PUAN DURUMU
# TAKIM O G B M A Y AV P
1 Galatasaray 26 20 4 2 62 18 44 64
2 Fenerbahçe 26 16 9 1 57 27 30 57
3 Trabzonspor 26 17 6 3 52 29 23 57
4 Beşiktaş 26 14 7 5 47 30 17 49
5 Göztepe 26 11 10 5 30 20 10 43
6 Rams Başakşehir 26 12 6 8 44 30 14 42
7 Samsunspor 26 8 11 7 29 31 -2 35
8 Kocaelispor 26 9 6 11 23 27 -4 33
9 Gaziantep FK 26 8 9 9 35 42 -7 33
10 Çaykur Rizespor 26 7 9 10 32 36 -4 30
11 Corendon Alanyaspor 26 5 13 8 28 32 -4 28
12 Tümosan Konyaspor 26 6 9 11 30 39 -9 27
13 Natura Dünyası Gençlerbirliği 26 6 7 13 28 36 -8 25
14 Kasımpaşa 26 5 9 12 22 36 -14 24
15 Hesap.com Antalyaspor 26 6 6 14 25 43 -18 24
16 ikas Eyüpspor 26 5 7 14 19 37 -18 22
17 Zecorner Kayserispor 26 3 11 12 20 48 -28 20
18 Mısırlı.com.tr Fatih Karagümrük 26 4 5 17 24 46 -22 17
19
ARŞİV
Son Kale İzmir
KünyeKünye İletiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri