ege yıldız, sessiz boru
Son Kale İzmir
  • Dolar
    38,4963
    Dolar
  • Euro
    43,6174
    Euro
  • Altın
    3.997,920
    Altın
  • Bist-100
    9.078,00
    Bist-100
  • ADANA
    15/22°
    ADANA
  • ANKARA
    11/22°
    ANKARA
  • ANTALYA
    16/22°
    ANTALYA
  • BURSA
    8/16°
    BURSA
  • ISTANBUL
    9/12°
    ISTANBUL
  • IZMIR
    11/17°
    IZMIR
  • KONYA
    11/19°
    KONYA
Facebook Twitter
ANA SAYFA GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TÜRKİYE DÜNYA GÜVENLİK
Fahrettin Altun'dan Özgür Özel'e 'İletişim Başkanlığı' tepkisi: Bizi meydanlarda yuhalatıp sindirmeye çalışıyor
Fahrettin Altun'dan Özgür Özel'e "İletişim Başkanlığı" tepkisi: Bizi meydanlarda yuhalatıp sindirmeye çalışıyor
Bodrum'da 4,1 büyüklüğünde deprem
Bodrum'da 4,1 büyüklüğünde deprem
İstanbul’da 1 mayıs ablukası: Yollar, metro, metrobüs istasyonları kapalı!
İstanbul’da 1 mayıs ablukası: Yollar, metro, metrobüs istasyonları kapalı!
TMMOB'dan Kanal İstanbul uyarısı: İstanbul susuzluğa mahkum ediliyor, derhal iptal edilmeli!
TMMOB'dan Kanal İstanbul uyarısı: İstanbul susuzluğa mahkum ediliyor, derhal iptal edilmeli!
26 Nisan 2022 Salı - 12:12

Batman Kasabı da serbest bırakılmış!

Batman ve Adana’da 32 vatandaşın enselerine sıkılan tek kurşunla infaz edilmesi eylemine katıldıkları gerekçesiyle ağırlaştırılmış müebbet hapisle cezalandırılan Hizbullah askeri kanat sorumlusu Mithat Soysal ile Mehmet Salih Şimşek’in de yeniden yargılama kapsamında serbest bırakıldıkları ortaya çıktı. Sanıkları ağır müebbet hapse mahkum eden hakim Oktay Kuban ise FETÖ’cü hakimlerin hedefi haline gelmiş, tüm yetkileri alınarak İstanbul ticaret mahkemesine görevlendirilmişti.

Batman Kasabı da serbest bırakılmış!

Sözcü'nün haberine göre; Batman ve Adana'da 1993-2001 yılları arasında Hizbullah terör örgütü adına 32 kişinin öldürülmesi eylemine katılmaktan ağırlaştırılmış müebbet hapisle cezalandırılan ve bu cezaları Yargıtay tarafından delillerle sabit olduğu gerekçesiyle onanan askeri kanat sorumlusu Mithat Soysal ile Mehmet Salih Şimşek'in de yeniden yargılama talebiyle yargılandıkları mahkeme tarafından tahliye edildikleri öğrenildi.

ADİL YARGILAMA HAKKINI İHLAL
Her iki tetikçi, adil yargılanma hakkının ihlali, uzun gözaltı süresi, sorgu sırasında müdafii bulundurulmaması, heyette askeri yargıçların olması nedeniyle yeniden yargılanma talebinde bulundu. Mahkeme, AİHM ve AİHS normlarına atıfta bulunarak sanıkların adil yargılanma hakkının ihlal edildiğini, davanın makul süre zarfında sonuçlandırılmadığı gerekçesiyle ömür boyu müebbet hükümlüsü sanıkları tahliye etti. Bu iki tahliyenin de diğer Hizbullah tetikçilerin de olduğu gibi 31 Mart 2019 yerel seçimleri öncesine denk gelmesi dikkat çekti.

Sanıkları ağırlaştırılmış müebbet hapisle cezalandıran hakim Oktay Kuban 765 sayfalık gerekçeli kararında, Hizbullah'ın kendileriyle aynı görüşten olmayanları, öldürülmesi gereken kafirler olarak gördüğü, amacının ulus devleti ortadan kaldırıp İslam halifeliğini getirmek olduğunu belirtti.


İki tetikçiyi mahkum eden hakim Oktay Kuban, FETÖ'den ihraç edilen eski HSK Başkanvekili İbrahim Okur tarafından yetkileri alınarak önce Eskişehir'e sürgün edildi, ardından da İstanbul Ticaret Mahkemesine görevlendirildi

 ATATÜRKÇÜ DÜŞÜNCE, LİONS VE ROTARY KULÜPLERİ HEDEFTE
Hizbullah'ın toplumu inananlar ve geri kalanlar (Kafirler) diye kesin bir çizgiyle ‘Biz ve onlar' diye ayırdığı belirtilen kararda şu tespitler yer aldı;


“Örgüt yöneticileri, laik düşüncede olanları sol görüşlü olanları hedef göstermiş, özellikle Atatürkçü Düşünce Derneği, Lions ve Rotary Kulüpleri hakkında bilgi toplayıp izlemiştir. Kendi yaşam tarzını kabul ettirmeyi ilahi bir görev görmüş, en belirgin özelliği ise yeterli sayı ve imkânı bulduğunda cihat aşamasına önem vermesidir.

Silahlı ve satırlı saldırılar incelendiğinde profesyonelce gerçekleştirildiği, şahıslara yönelik eylemlerde son derece ustaca çalışan tetikçilerin kullanıldığı, genellikle enseye sıkılan tek kurşunla şahısların öldürüldüğü, sorgulanacak kişilerin ise genellikle kara çarşaf giydirilerek bir şehirden bir başka şehre götürüldükleri, cesetlerin ise buzdolabı içinde hücre evlerin altlarına gömüldüğü tespit edilmiştir.

Örgüt ibadet yeri olan camileri ise eylem planı yapılan, silah kullanma eğitimi verilen ve eylem sonrası silahların gizlendiği bir kışla gibi kullanmıştır. Karşı çıkan cami imamları öldürülecek camiler ele geçirilip örgüt evi gibi kullanılmıştır.

İslam dininin değerleri korumak adı altında o değerleri acımasızca tahrip eden Hizbullah, camileri de korkunç ve acımasız eylemlerinde kullanmaktan çekinmemiştir. Camilerin şüphe çekmemesi için kullanıldığı ve uzun süre güvenlik güçlerince fark edilmediği için tetikçiler cinayet sonrası yakalanamamıştır.”

 “DİNİ KORUMA ADINA İNSANLIK DIŞI CİNAYET”

1990'lı yıllarda aralarında basın mensupları, doktorlar, öğretmenler, milletvekilleri, sendikacılar cami imamları başta olmak üzere yüzlerce kişiyi öldürdüklerine dikkat çekilen kararda, “Uyguladığı acımasız şiddetle Güneydoğu'da yıllarca korku salmıştır. Örgüt evlerinden ve cami altlarından çıkarılan cesetler örgütün korkunç ve acımasız yüzünü ortaya koymuştur. Dini koruma adı altında yüzlerce insanı insanlık dışı işkencelerde sorgulayıp öldürmüştür. sanıkların hakkında mahkumiyet kurulması için vicdani kanaat mahkememizde hasıl olmuştur.” denildi.

KARARI VEREN HAKİM TİCARET MAHKEMESİNE GÖNDERİLDİ

Bu gerekçeli kararı yazarak iki tetikçiyi mahkum eden hakim Oktay Kuban daha sonra İstanbul 12. Ağır Ceza Mahkemesi üyesi oldu, ancak FETÖ'cü hakimler ve o dönem FETÖ'den ihraç edilen eski HSK Başkanvekili İbrahim Okur tarafından yetkileri alınarak önce Eskişehir'e sürgün edildi, ardından da İstanbul Ticaret Mahkemesine görevlendirildi. Kuban görev yeri değiştirilince Atatürk resmini yanında götürmüş ve bu an objektiflere yansımıştı.

 
Göztepe'de protesto zamanı!
 
İzmir'de elektriği kesilen yurttaşın dramı!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Başkan Arda'dan Çernobil başvurusu!
Gaziemir Belediye Başkanı Halil Arda, İzmir’in Çernobil’i olarak bilinen ...
İstanbul'da Pakistanlı çete, Nepalli turistleri kaçırdı!
İstanbul Taksim Meydanı'nda gezerken Pakistan uyruklu 6 kişi tarafından ...
Maske zorunluluğu kalkıyor mu? Kritik toplantı bugün!
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın Kurulun en önemli toplantılarından biri ...
 
Jandarmadan İHA destekli göçmen operasyonu!
İzmir İl Jandarma Komutanlığı'na bağlı ekipler Urla İlçesi'nde İHA destekli ...
İzmir Barosu'ndan Adalet Nöbeti!
İzmir Barosu, Gezi davasında verilen karar sonrası baro önünde Adalet ...
İzmir'de 76 kaçak göçmen yakalandı!
İzmir'in Menderes ve Foça ilçesi açıklarında 76 kaçak göçmen yakalandı!
 
Otomobiller çarpıştı: 2'si çocuk 6 yaralı!
İzmir'in Kemalpaşa ilçesinde iki otomobilin çarpışması sonucu 2'si çocuk 6 kişi yaralandı.
15 kişi hayatını kaybetti
Sağlık Bakanlığı’nın 25 Nisan’a ilişkin koronavirüs verilerine göre; son ...
Osman Kavala hakkında karar!
Yeniden görülen Gezi Parkı davasında Osman Kavala'ya ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verildi.
 
YAZARLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA SON KALE İZMİR
TWITTER'DA SON KALE İZMİR
ÇOK YORUMLANANLAR
PUAN DURUMU
# TAKIM O G B M A Y AV P
1 Galatasaray 31 25 5 1 78 30 48 80
2 Fenerbahçe 31 23 6 2 80 31 49 75
3 Reeder Samsunspor 32 16 6 10 47 38 9 54
4 Beşiktaş 31 14 10 7 48 32 16 52
5 ikas Eyüpspor 32 14 8 10 49 38 11 50
6 Rams Başakşehir 31 14 6 11 50 43 7 48
7 Trabzonspor 31 12 9 10 52 39 13 45
8 Göztepe 31 11 10 10 51 39 12 43
9 Tümosan Konyaspor 32 12 7 13 41 44 -3 43
10 Kasımpaşa 31 10 12 9 53 55 -2 42
11 Gaziantep FK 31 12 6 13 41 43 -2 42
12 Bellona Kayserispor 31 10 10 11 39 49 -10 40
13 Onvo Antalyaspor 31 11 7 13 34 55 -21 40
14 Çaykur Rizespor 31 11 4 16 36 50 -14 37
15 Net Global Sivasspor 32 9 7 16 43 53 -10 34
16 Corendon Alanyaspor 31 9 7 15 36 47 -11 34
17 Sipay Bodrum FK 32 9 7 16 24 37 -13 34
18 Atakaş Hatayspor 31 4 7 20 33 62 -29 19
19 Adana Demirspor 31 2 4 25 27 77 -50 0
ARŞİV
Son Kale İzmir
KünyeKünye İletiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri