ege yıldız, sessiz boru
Son Kale İzmir
  • Dolar
    32,1993
    Dolar
  • Euro
    35,0269
    Euro
  • Altın
    2.505,010
    Altın
  • Bist-100
    10.741,00
    Bist-100
  • ADANA
    19/30°
    ADANA
  • ANKARA
    16/25°
    ANKARA
  • ANTALYA
    22/27°
    ANTALYA
  • BURSA
    15/26°
    BURSA
  • ISTANBUL
    14/21°
    ISTANBUL
  • IZMIR
    20/31°
    IZMIR
  • KONYA
    15/24°
    KONYA
Facebook Twitter
ANA SAYFA GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TÜRKİYE DÜNYA GÜVENLİK
Kireç silosu çöktü: 2 ölü!
Kireç silosu çöktü: 2 ölü!
CHP'den Suruç kararı... İzmir vekiline görev!
CHP'den Suruç kararı... İzmir vekiline görev!
38 kişi can vermişti... Müteahhitler hakkında karar!
38 kişi can vermişti... Müteahhitler hakkında karar!
Üniversiteli İrem yatağında ölü bulundu!
Üniversiteli İrem yatağında ölü bulundu!
30 Ağustos 2020 Pazar - 13:41

Bayrama damga vuran anlar!

İzmir'de 30 Ağustos Zafer Bayramı kutlamaları tüm yasaklara rağmen renkli görüntülere sahne oldu. Üstü açık otobüsle şehir turu atmasına izin verilmeyen İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, bisikletle korteje eşlik etti. Soyer'in bisikletle halkı selamladığı anlar bayrama damgasını vurdu.

Bayrama damga vuran anlar!

Üstü açık otobüsün önünde, bisikletiyle ilerleyen Başkan Soyer, Karataş'tan Üçkuyular'a kadar geldi. İnönü Caddesi üzerinden Poligon'a kadar pedal çeviren Soyer, yol boyunca yurttaşları selamladı. Evlerinin balkonlarına çıkan vatandaşlar da el sallayarak Soyer'e sevgi gösterilerinde bulundu. Caddelere çıkan İzmirliler, Başkan Tunç Soyer'e büyük bir coşkuyla karşılık verdi. Bazı yurttaşlar ise o anları cep telefonlarıyla çekim yaparak ölümsüzleştirdi.

Başkan Soyer, "30 Ağustos özgürlük ve bağımsızlığımızın bayramıdır. Başkomutan Mustafa Kemal Atatürk'ün liderliğinde bir ulusun zincirlerini kırdığı gündür. Zafer Turu'nda üstü açık otobüste bulunmamıza izin verilmedi. Bisikletimle kortejin önündeyim. İzmir Marşı'yla geliyoruz" dedi.

BUCA

Diğer yandan, Buca’daki kutlamaların adresi İzmir’in gözbebeği Atatürk Maskı oldu. Bucalı gençlerle birlikte Atatürk Maskı’na gelen Başkan Erhan Kılıç, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ve Türk bayraklarını dalgalandırdı. Törende konuşan Başkan Kılıç, “Bağımsızlık meşalemiz sonsuza dek hiç sönmeyecek” dedi.

BERGAMA

Bergama'da şehitlikteki anma töreninin ardından Hükümet Konağı önünde çelenk sunumu yapıldı. Sosyal mesafe ve maske kuralına uyularak gerçekleştirilen törenlerde Garnizon Komutanlığı, Kaymakamlık ve Belediye Başkanlığı çelenkleri Şehitlik Anıtı’na, Hükümet Konağı önünde Atatürk Anıtı’na bırakıldı. Günün anlam ve önemi üzerine bir açıklama yapan Bergama Belediye Başkanı Hakan Koştu, “30 Ağustos Zafer Bayramı’mızın yıl dönümünü haklı gururla yaşıyoruz. Bu vesileyle bir kez daha Başta Ulu Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere; tüm şehitlerimizi ve kahramanlarımızı rahmet ve minnetle anıyorum” dedi.

KARŞIYAKA

Karşıyaka Kaymakamlığı tarafından düzenlenen törene Vali Yardımcısı Hulusi Doğan, Karşıyaka Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, CHP Karşıyaka İlçe Başkanı Murat Serdar Koç, Garnizon Komutanı Albay Mustafa
Ertuğrul, CHP’li meclis üyeleri, bürokratlar, kurum yöneticileri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve vatandaşlar katıldı. Çelenklerin sırayla Ata’nın huzuruna konulmasının ardından tören sona erdi. Bayramı buruk şekilde kutlamanın üzüntüsünü yaşadıklarını belirten Karşıyaka Belediye Başkanı Cemil Tugay, Büyük Taarruz’un ne kadar güç koşullarda gerçekleştirildiğine, Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının yaşadığı zorluklara dikkat çekti. 26 Ağustos’ta başlayıp 30 Ağustos’ta zaferle sonuçlanan taarruzun hiçbir zaman unutulmaması gerektiğini belirten Başkan Tugay, “Atatürk’ün gösterdiği yolda yürümeye devam edeceğiz” dedi.

BAYRAKLI

Bayraklı Belediyesi tarafından düzenlenen 30 Ağustos Zafer Bayramı etkinlikleri renkli görüntülere sahne oldu. Sosyal mesafe kuralına uyularak açık alanda gerçekleştirilen spor aktivitelerine katılan gençler; eğlenceli bir akşam yaşadı. Bayraklı Belediye Başkanı Serdar Sandal da, Zafer Bayramı dolayısıyla, Atatürk anıtına çelenk sundu. Bayraklı Belediyesi Spor İşleri Müdürlüğü, 30 Ağustos Zafer Bayramı'nın 98'inci yılı dolayısıyla 7-17 yaş arası gençlere yönelik etkinlik düzenledi. Büyük zaferin anısına hazırlanan kutlama programı kapsamında survivor parkuru, penaltı atışları, basketbol atışları, halat çekme, pinpon topu taşıma, bovling, çuval ve çember isabet yarışları gibi eğlenceli aktivitelerde 7-17 yaş arası gençler bir araya geldi. Cumartesi günü Soğukkuyu Semt Parkı'ndaki kutlama programı, şenlik havasında gerçekleşti. Etkinlik öncesi katılımcılar, dezenfeksiyon işleminden geçirildi. Sosyal mesafe, hijyen ve maske kuralları gözetilerek düzenlenen etkinlikte, gençler hem eğlendi, hem spor yaptı. Müsabakalarda derece alan çocuklara günün anısına sürpriz hediyeler verildi. 30 Ağustos Pazar günü ise Bayraklı Belediye Başkanı Serdar Sandal, ilçe Kaymakamı İbrahim Süha Karaboran ve Ege Deniz Bölge Komutanı Tuğamiral Cemalettin Bozdağ ile birlikte Sevgiyolu girişindeki Atatürk Anıtı'na çelenk sundu. Başkan Sandal, "Türk milletinin bağımsızlığa giden yoldaki nihai zaferi olan 30 Ağustos Zafer Bayramımızın 98'inci yılı tüm ulusumuza kutlu olsun. Başkomutan Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve kahraman şehitlerimizi rahmet, minnet ve şükranla anıyorum" dedi. 

GÜZELBAHÇE

30 Ağustos Zafer Bayramı çelenk töreni Güzelbahçe Atatürk Mahallesi Cumhuriyet Meydanı’nda yapıldı.
Çelenk törenine Güzelbahçe Kaymakam’ı Bülent Bayraktar, Garnizon Komutanı Topçu Albay Ferudun İşler, Güzelbahçe Belediye Başkanı Mustafa İnce, siyasi partilerin başkan ve temsilcileri, Belediye Meclis üyeleri, Sivil Toplum Örgütleri ve halk katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından Atatürk büstüne çelenkler sunuldu.

URLA

30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 98. yıldönümü Urla Cumhuriyet Meydanı’nda kutlandı. Çelenk sunma ile başlayan törene Urla Kaymakamı ve Urla Belediye Başkan Vekili Önder Can, Garnizon Komutanı Albay Mehmet Kocaoğlu, Urla Cumhuriyet Başsavcı Vekili İsmail Can Akay, İlçe Emniyet Müdürü Zeynep Erdoğan Derse, Urla Birim Müdürleri, Siyasi Parti Temsilcileri, Sivil Toplum Kuruluşları ve Urlalılar katıldı.

BORNOVA

Koronavirüs salgınına önlem amaçlı kısıtlama getirilen 30 Ağustos Zafer Bayramı Kutlamaları’nın adresi Bornova Cumhuriyet Meydanı oldu. Resmi törenlerde Atatürk Anıtı’na çelenk koyan Bornova Belediye Başkanı Dr. Mustafa İduğ, protokolle birlikte Işıkkent Şehitliğini de ziyaret etti, ardından CHP Bornova İlçe örgütünün düzenlediği programa katıldı.

KARABAĞLAR

Kutlamalar kapsamında ilk tören, Karabağlar Kaymakamlığı'ndaki Atatürk Anıtı önünde gerçekleştirildi. Törende, Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu, Karabağlar Kaymakamı Cemil Özgür Öneği ve Karabağlar Garnizon Komutanı Personel Albay Tarık Çetin Aktaş’la birlikte anıta çelenk sundu. Siyasi parti ilçe başkanları ve temsilcileri, belediye meclis üyeleri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri de törende yer aldı. Daha sonra Türk bayraklarıyla süslenmiş onlarca aracın ilçe sokaklarında gerçekleştirdiği “Zafer Turu”, vatandaşlardan yoğun alkış aldı. Karabağlar Belediyesi Otoparkı’nda oluşturulan konvoyda, Atatürk ve Türk bayraklarıyla donatılmış belediye araçlarının yanı sıra Türkiye Motosiklet Kulübü (TÜRKMOK) ve İzmir Aksaçlılar Motosiklet Grubu üyeleri  yer aldı. Yeşillik Caddesi’nden başlayarak Uzundere ve çevreyolu üzerinden Üçkuyular’a, oradan da İnönü Caddesi Nokta Durağı’na ulaşan konvoy, yol kenarındaki ya da araçlarındaki vatandaşların sevgi gösterileriyle karşılandı. Aynı şekilde evlerinin balkon ve pencerelerini Türk bayrakları ve Atatürk posterleriyle süsleyen vatandaşlar da, araçlardan çalınan marşlara coşkuyla eşlik etti. İnönü Caddesi Nokta Durağı’nda, Başkan Selvitopu, CHP Karabağlar İlçe Başkanı Mehmet Türkbay, meclis üyeleri, muhtarlar, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve vatandaşların katılımıyla, saygı duruşunda bulunuldu, İstiklal Marşımız okundu. Törenin ardından Başkan Selvitopu, Türkbay ve katılımcılar, cadde boyunca yürüyerek vatandaşların bayramını kutladılar. Bozyaka Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne dek süren yürüyüş sırasında vatandaşlara Türk bayrakları da dağıtıldı.

Başkan Selvitopu, 30 Ağustos’un tarihi önemde olduğunu vurgulayarak, “Hürriyet ve bağımsızlık yolunda, Ulusal Kurtuluş Savaşımızın dönüm noktası ‘30 Ağustos Zafer Bayramı’ kutlu olsun. Başta Ulu Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere; aziz şehitlerimizi ve gazilerimizi saygıyla anıyorum” dedi.

 
BAZRAİL... Bu sitenin etrafındaki birçok kişi kanserden ölüyor!
 
Gül'den yıllar sonra 30 Ağustos mesajı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
BAZRAİL... Bu sitenin etrafındaki birçok kişi kanserden ölüyor!
Bayraklı Manavkuyu'da 15 yıl önce bir sitenin çatısına kuruldu. Her geçen ...
Bu incirler yerde yetişiyor!
İzmirli bir çiftçi, üzümden sonra incirde de uygulanan telli terbiye sistemiyle ...
Erdoğan'ın koruma masrafına bütçe dayanmadı! Sayıları açıklanmıyor
Cumhurbaşkanlığı Koruma Daire Başkanlığı bu yılın ocak ve temmuz aylarını ...
 
Darp edilen gazeteciler şikayetçi oldu!
CHP İzmir Gençlik Kolları Kongresi'nde iki grup arasında çıkan arbedede ...
Park halindeki TIR yokuş aşağı kaydı!
İzmir'in Bornova ilçesinde park halindeyken yokuş aşağı kayan tır, yolun ...
Konak’ta zafer coşkusu
Konak’ta 30 Ağustos Zafer Bayramı coşkusu yüreklere sığmadı, zaferin 98’inci ...
 
Ağız sağlığına dikkat!
Son yıllarda yapılan bilimsel araştırmalar, ağzımızdaki bazı mikropların ...
Altın varaklı musluk detayı... İşte fiyatı
Takipçilerine aşure tarifi veren Emine Erdoğan'ın fotoğraflara yansıyan ...
Ağır hasta sayısında artış sürüyor
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, sosyal medya hesabından Türkiye'nin günlük ...
 
YAZARLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA SON KALE İZMİR
TWITTER'DA SON KALE İZMİR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Eski günlerdeki gibi bu kriz günlerinde seyyar esnafımızın mahalle aralarında zorunlu sağlık tedbirlerine uyarak hizmet etmesini ister misiniz?

Evet
Hayır
Bilmiyorum

Sonuçları göster Anket arşivi
PUAN DURUMU
ARŞİV
Son Kale İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri