ege yıldız, sessiz boru
Son Kale İzmir
  • Dolar
    39,5399
    Dolar
  • Euro
    45,4990
    Euro
  • Altın
    4.306,610
    Altın
  • Bist-100
    9.209,00
    Bist-100
  • ADANA
    21/35°
    ADANA
  • ANKARA
    13/27°
    ANKARA
  • ANTALYA
    23/33°
    ANTALYA
  • BURSA
    16/34°
    BURSA
  • ISTANBUL
    21/30°
    ISTANBUL
  • IZMIR
    22/35°
    IZMIR
  • KONYA
    15/25°
    KONYA
Facebook Twitter
ANA SAYFA GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TÜRKİYE DÜNYA GÜVENLİK
Erdoğan: Özel ve CHP yönetimi etkin pişmanlıktan yararlansın
Erdoğan: Özel ve CHP yönetimi etkin pişmanlıktan yararlansın
Özgür Özel: Muharrem İnce'yi baba ocağına davet ettik
Özgür Özel: Muharrem İnce'yi baba ocağına davet ettik
Özgür Özel'e saldıran Selçuk Tengioğlu'na istenen ceza belli oldu
Özgür Özel'e saldıran Selçuk Tengioğlu'na istenen ceza belli oldu
CHP'li Çelik: Tayfun Kahraman Silivri'den hastaneye sevk edildi
CHP'li Çelik: Tayfun Kahraman Silivri'den hastaneye sevk edildi
6 Temmuz 2021 Salı - 09:45

Bebeğini hastanede bırakıp kaçtı!

Gaziantep'te, sezaryen ile dünyaya geldikten sonra solunum yetmezliği nedeniyle yer olmadığı için bir özel hastaneye sevk edilip kuvöze alınan bebeğin annesi T.S. (32) kaçtı. Hastanede hemşirelerin baktığı bebeğe 'Dünya' adı verildi.

Bebeğini hastanede bırakıp kaçtı!

Abdulkadir Yüksel Devlet Hastanesi’nde 14 Haziran günü T.S.’nin sezaryen ile dünyaya getirdiği kız bebek, solunum yetmezliği nedeniyle boş kuvöz bulunmadığı için ambulansla bir özel hastaneye sevk edildi. Minik bebek burada kuvöze kondu. Bir gün sonra taburcu edilen anne T.S.’ye, bebeğinin bulunduğu hastane ile ilgili bilgi verildi. T.S., iletişim numarasını bıraktıktan sonra hastaneden ayrıldı.

ANNEYE ULAŞILAMADI, AİLE SAHİP ÇIKMADI

Bebeğin tedavisi sırasında hiçbir yakınının gelmemesi doktorların dikkatini çekti. Hastane yönetiminin ihbarı üzerine polis tarafından yapılan araştırmada, doğumun ardından taburcu olan T.S.'ye ulaşılamadı. T.S.'nin, ailesinin yaşadığı adreste de bulunmadığı belirlendi. T.S.'nin ailesi de kızlarıyla uzun süredir görüşmediklerini ve bebeği de almak istemediklerini söyledi.

'DÜNYA' İSMİ KONULDU

Uzman Doktor Mevlüt Kürşat Akkar'ın tedavisini yaptığı bebeğin bakımını ise Yenidoğan Servis sorumlusu olan hemşire Şeyma Bayram üstlendi. Yeni kıyafetler alınan ve yakından ilgilenilen bebeğe doktor ve hemşireler 'Dünya' adını verdi. Annesinin gelmesi beklenen bebeğin sağlık durumunun iyi olduğunu anlatan Doktor Mevlüt Kürşat Akkar ,"Bu bebeğimiz bize 14 Haziran günü getirildi. Bebek ilk geldiğinde solunum sıkıntısı ve sağlık problemleri vardı. Biz bebeğimize hemen gereken müdahaleleri yaptık. Tedavilerin sonucunda bebeğimizin iyileşti ve kendine geldi. Çocuğumuz taburcu olma dönemine yakın aileye ulaşmaya ve bilgilendirmeye çalıştık. Ama ailesine bir türlü ulaşamadık. Sağlık ekipleriyle yapılan araştırmada ailesine ulaşamadık. Daha sonra emniyete bilgi verdik. Çocuğun sahibi çıkmadı. Bebeğin her türlü bakımı hastanemiz tarafından yapılıyor. Şu an gayet sağlıklı bir durumda. Bebeğimiz şu an hastanemizin gözbebeği oldu ve annesinin gelip almasını bekliyoruz" diye konuştu.

'HEPİMİZ BEBEĞE, ANNELİK YAPIYORUZ'

Hemşire Şeyma Bayram ise, "Bebeğin bütün tıbbi müdahaleleri bitti. Bebeğimiz de toparlandı ve durumu gayet iyi. Biz onu kendi bebeğimiz gibi sahiplendik. Kucağımıza alıyoruz, seviyoruz. Annesi gelmediği için ismi konulmamıştı biz kendisine 'Dünya' adını koyduk. Bütün yeni doğan bebekler anne şefkatini hak ediyor. Hiçbir bebeğin bundan mahrum edilmemesi gerekiyor. Dünya bebeğin anne şefkatinden mahrum kalmaması için hastanede hepimiz ona annelik yapıyoruz. Herkes dünya bebeği kucaklamak, sevmek ve hikayesini öğrenmek istiyor. Ama biz ilk olarak annesine ulaşmak istiyoruz" dedi.

Bir kız annesi olduğunu ve Dünya bebeği de şu an ikinci çocuğu gibi gördüğünü anlatan Şeyma Bayram, tek isteklerinin bir an önce bebeğin annesine kavuşması olduğunu ifade etti.

Etiketler:
 
Konak'ta büyük tasarruf
 
Buca'da gençlere LGS desteği!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Tosuncuk'un dosyasına gizlilik kararı!
"TOSUNCUK" olarak bilinen Çiftlik Bank kurucusu Mehmet Aydın'ın ifadesi ...
Aşı olmayanlara yasak!
Hükümet aşıyı reddedenlerin direnişini kırmak için yaptırımları devreye ...
İzmir'de 'Kimse ekmeğe muhtaç olmasın' kampanyası
İzmir'in Konak ilçesine bağlı Alsancak semtinde pandemi nedeniyle 14 ay ...
 
Okulların açılacağı tarih belli oldu!
Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, okulların 6 Eylül'de açılacağını duyurdu. ...
Polis ve arkadaşı yaralandı!
İzmir'in Konak ilçesinde, iddiaya göre dönüş yapmak isteyen otomobile ...
Ege'de can pazarı!
İzmir'in Çeşme ilçesi açıklarında, Yunanistan unsurlarınca Türk kara sularına ...
 
Kötü haber geldi: 28 kişi can verdi!
Rusya’da irtibatın kesildiği, içinde 22 yolcu ve 6 mürettebatın bulunduğu ...
Demiryolu işçileri: Yazılı sınavdan düşük puan alan AKP'liler mülakatla yerleştiriliyor
Birleşik Taşımacılık Çalışanları Sendikası (BTS) işçileri, sendika üyelerinin ...
Tosuncuk'a 60 sayfa soru!
"TOSUNCUK" olarak bilinen Çiftlik Bank kurucusu Mehmet Aydın'ın ifadesinin ...
 
YAZARLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA SON KALE İZMİR
TWITTER'DA SON KALE İZMİR
ÇOK YORUMLANANLAR
PUAN DURUMU
# TAKIM O G B M A Y AV P
1 Galatasaray 36 30 5 1 91 31 60 95
2 Fenerbahçe 36 26 6 4 90 39 51 84
3 Reeder Samsunspor 36 19 7 10 55 41 14 64
4 Beşiktaş 36 17 11 8 59 36 23 62
5 Rams Başakşehir 36 16 6 14 60 56 4 54
6 ikas Eyüpspor 36 15 8 13 52 47 5 53
7 Trabzonspor 36 13 12 11 58 45 13 51
8 Göztepe 36 13 11 12 59 50 9 50
9 Çaykur Rizespor 36 15 4 17 52 58 -6 49
10 Kasımpaşa 36 11 14 11 62 63 -1 47
11 Tümosan Konyaspor 36 13 7 16 45 50 -5 46
12 Corendon Alanyaspor 36 12 9 15 43 50 -7 45
13 Bellona Kayserispor 36 11 12 13 45 57 -12 45
14 Gaziantep FK 36 12 9 15 45 50 -5 45
15 Onvo Antalyaspor 36 12 8 16 37 62 -25 44
16 Sipay Bodrum FK 36 9 10 17 26 43 -17 37
17 Net Global Sivasspor 36 9 8 19 44 60 -16 35
18 Atakaş Hatayspor 36 6 8 22 47 74 -27 26
19 Adana Demirspor 36 3 5 28 34 92 -58 2
ARŞİV
Son Kale İzmir
KünyeKünye İletiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri