ege yıldız, sessiz boru
Son Kale İzmir
  • Dolar
    32,5622
    Dolar
  • Euro
    34,9730
    Euro
  • Altın
    2.447,820
    Altın
  • Bist-100
    9.717,00
    Bist-100
  • ADANA
    19/33°
    ADANA
  • ANKARA
    15/26°
    ANKARA
  • ANTALYA
    20/26°
    ANTALYA
  • BURSA
    15/22°
    BURSA
  • ISTANBUL
    14/19°
    ISTANBUL
  • IZMIR
    14/25°
    IZMIR
  • KONYA
    18/27°
    KONYA
Facebook Twitter
ANA SAYFA GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TÜRKİYE DÜNYA GÜVENLİK
''Sarallar'' operasyonu... Çok sayıda gözaltı var!
''Sarallar'' operasyonu... Çok sayıda gözaltı var!
Fenomen Yağmur Taktaş'ın ölümüyle ilgili şok iddialar!
Fenomen Yağmur Taktaş'ın ölümüyle ilgili şok iddialar!
Sağlık Bakanlığı 36 bin sözleşmeli personel alacak!
Sağlık Bakanlığı 36 bin sözleşmeli personel alacak!
Otomobilde gördüğü annesini vurdu!
Otomobilde gördüğü annesini vurdu!
13 Aralık 2021 Pazartesi - 12:13

Beko: TÜİK'in enflasyon yalanına inandırmak için MTV'yi yüzde 25'e çektiler!

Halkı, TÜİK'in enflasyon yalanına inandırmak adına AK Parti iktidarının çareyi, MTV zammını yüzde 36,2’den  yüzde 25'e indirmede bulduğunu söyleyen CHP'li Beko, bu yolla "halkını düşünen lider" algısının da yaratılmak istendiğini belirterek, "Saray, halka ölümü gösterip sıtmaya razı etmeye çalışıyor" dedi.

Beko: TÜİK in enflasyon yalanına inandırmak için MTV yi yüzde 25 e çektiler!

Motorlu Taşıtlar Vergisi‘nde (MTV) yeniden değerleme oranı yüzde 36.2’den yüzde 25’e indirildi. İlgili karar 01/01/2022 tarihinde yürürlüğe girecek ve Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından yürütülecek.

Konuya dair değerlendirmelerde bulunan CHP İzmir Milletvekili Kani Beko, Erdoğan'ın indirim yetkisini kullanmasının, seçim öncesi algı yaratma çabasından başka bir şey olmadığını vurgulayarak, "Partili Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Saray yönetimi, halka ölümü gösterip sıtmaya razı etmeye çalışıyor" dedi.

"HALKINI DÜŞÜNEN" LİDER ALGISI

TÜİK'in yıllık enflasyonu yüzde 21 olarak açıkladığı bir dönemde; 2022 yılı Motorlu Taşıtlar Vergisi’ne yüzde 36 zam yapılmaya çalışılmasının tam bir skandal olduğunu vurgulayan CHP'li Beko, "Zammın yüzde 25'e çekilmesi bir algı yaratma hamlesidir. Tek adamın akıl hocaları, yaptıkları yanlış algıyı düzeltmek için bu sefer, Erdoğan'ın indirim yetkisini devreye sokarak "halkını düşünen bir lider’' algısı yaratmak istiyorlar. Hepimiz görüyoruz ki her yerde özellikle de sosyal medya üzerinden vatandaşlar tepkilerini açık bir şekilde ortaya koyuyorlar. Günlerdir halkımız ile beraberim, esnaf odalarını ziyaret ediyorum; esnaf, çiftçi, emekli, öğrenci, işçi yani halkın her kesimi çok zor durumda ve tepkili. Tek adam yönetiminin birçok konuda akılcı yolu denemediği ortada ve bugün her alanda büyük bir çürümüşlük yaşanıyor. Saray yönetimi vatandaşı TÜİK'in enflasyon yalanlarına inandırmak için çareyi MTV zammını düşürmekte buluyor. Ama artık tren kaçtı ve geriye böyle ucuz senaryolar kaldı" dedi.

SAMİMİYSENİZ BU YIL MTV'YE ZAM YAPMAYIN!

Türkiye'de başta yandaş 5'li çete olmak üzere kulüplerin, futbolcuların, yat, uçak, pırlanta sahiplerinin ve dizi oyuncularının milyonlarca dolarlık vergi borçlarının silindiğini, buna karşın vatandaşa ciddi anlamda vergi yükü bindirildiğini söyleyen CHP'li Beko, "Vergi artışı olunca doğal olarak araba fiyatları artıyor. İkinci el otomobillerde ise şimdiden artış oldu. Araç masrafları da bir o kadar fazlalaştı. Sigorta, kasko, yıllık bakım derken artık yurttaşlarımız araba almaktan korkar duruma geldi. En çok sıkıntıyı da her zaman olduğu gibi orta gelirli vatandaş çekiyor. Hükümet sermayeden yana politikaları yüzünden bütün vergileri halkın üzerine yüklemeye çalışıyor. Sokaklarda ve ziyaretlerim sırasında konuştuğum vatandaşlar, yapılan zamlara tepki göstermekte ve hiç değilse ekonomik krizin bu kadar derinleştiği bir dönemde sembolik bir artış, sınırlı bir artış olsaydı demektedirler. Buradan iktidara sesleniyorum; gerçekten samimiyseniz; bu oranı yüzde 25’e değil en alt düzeye indirin" çağrısında bulundu.

Vatandaşın her sabah zamlarla uyandığını memura, işçiye, emekliye yüzde 3-4 zam yapan iktidarın; MTV zammını yüzde 25'e çekmesinin adil olmadığını vurgulayan Beko, "MTV'yi sözde indirme oyunlarıyla algı yaratmak yerine,  Saraylarınızdan, uçaklarınızdan, çifter çifter aldığınız maaşlarınızdan feragat edin de samimiyetinize inanılsın. Yurttaşlar marketlerdeki etiket değişim hızlarına yetişemezken; yüzde yüzleri aşan fiyat artışları nedeniyle sokağa dahi çıkamazken, üstelik kış aylarında fatura fazla gelecek korkusuyla evlerinde oturup rahat rahat doğal gazı dahi açamazken, bu yapılan adeta vatandaşla alay etmektir" sözleriyle tepki gösterdi.

Türkiye'de 30 milyon insanın mutlak yoksulluk içinde yaşadığını, ülkede tarihin gördüğü en ağır ekonomik krizin yaşandığını anımsatan Beko, "Ekonomiye ilişkin hangi veri varsa, tek adam rejiminde hepsi tepetaklak oldu, yokuş aşağı yol alıyor. Hazine'de para kalmadı. Ülkeyi yönetemez hale geldiniz. Bir an önce sandığı vatandaşın önüne koyun ve bu milletin yakasından artık düşün" diye konuştu.

 
Çiğli Belediyesi'nden Malatya’ya ‘Barış Güvercinleri’ parkı!
 
Bayraklı'da 3 mahallede daha planlar tamam!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
TBMM'de İzmir polemiği...
Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum'un TBMM'de yaptığı ...
AK Parti Teşkilat Akademisi İzmir Eğitim Programı sona erdi
AK Parti Genel Merkez Ar-Ge ve Eğitim Başkanlığı tarafından düzenlenen ...
TBMM Genel Kurulu'nda gündem barınamayan öğrenciler
Muhalefet, Ankara'da 'Barınamıyoruz' eylemi yapmak isteyen 40 öğrencinin ...
 
CHP'li Bakan'dan iklim bütçesi eleştirisi
TBMM Çevre Komisyonu CHP Sözcüsü İzmir Milletvekili Murat Bakan, TBMM ...
CHP'li Serter: Esnaf Bakanlığı kuracağız...
CHP İzmir Milletvekili Bedri Serter, “İktidarımızda esnaf bakanlığı kurulacak, ...
CHP'li Polat: Sarp Gümrüğü CHP'li belediyeye harç ödememek için kaçak çalıştırılıyor
CHP YDK Üyesi ve İzmir Milletvekili Mahir Polat, Meclis Genel Kurulu’nda ...
 
Memleket Partisi’nde Kuşadası depremi!
Memleket Partisi Aydın İl Yönetimi, Kuşadası İlçe Başkanı Hasan Sargın ...
CHP'li Kılıç: Kabile devletlerinin karnesi bile Türkiye’den iyi...
CHP İzmir Milletvekili ve TBMM Başkanlık Divanı Katip Üyesi Av. Sevda ...
AK Partili Dağ'dan Kılıçdaroğlu'na İzmir çağrısı
AK Parti İzmir Milletvekili ve Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ, Şanlıurfa'da ...
 
YAZARLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA SON KALE İZMİR
TWITTER'DA SON KALE İZMİR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Sokak esnafı korona günlerinde faydalı oluyor mu?

Evet
Hayır
Bilmiyorum

Sonuçları göster Anket arşivi
PUAN DURUMU
ARŞİV
Son Kale İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri