ege yıldız, sessiz boru
Son Kale İzmir
  • Dolar
    41,5933
    Dolar
  • Euro
    48,9481
    Euro
  • Altın
    5.206,520
    Altın
  • Bist-100
    10.920,00
    Bist-100
  • ADANA
    21/30°
    ADANA
  • ANKARA
    8/19°
    ANKARA
  • ANTALYA
    19/28°
    ANTALYA
  • BURSA
    12/21°
    BURSA
  • ISTANBUL
    16/21°
    ISTANBUL
  • IZMIR
    15/26°
    IZMIR
  • KONYA
    10/19°
    KONYA
Facebook Twitter
ANA SAYFA GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TÜRKİYE DÜNYA GÜVENLİK
Antalyaspor'un eski başkanı gözaltına alındı
Antalyaspor'un eski başkanı gözaltına alındı
Can Holding'e yönelik soruşturmada gözaltına alınan 10 şüpheli adliyede
Can Holding'e yönelik soruşturmada gözaltına alınan 10 şüpheli adliyede
Gazze’de TRT'ye çalışan gazeteci İsrail saldırısında hayatını kaybetti
Gazze’de TRT'ye çalışan gazeteci İsrail saldırısında hayatını kaybetti
AK Parti'nin kurucu isminden ses getirecek 'İmamoğlu' çıkışı
AK Parti'nin kurucu isminden ses getirecek 'İmamoğlu' çıkışı
1 Ekim 2025 Çarşamba - 11:21

Belçika Büyükelçisi, İzmirli gençlerle buluştu

Ege Sanayicileri ve İş İnsanları Derneği (ESİAD) AB Bilgi Merkezi ve Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu iş birliğinde gerçekleştirilen “Café Europa: Coffee & Talk” etkinliğinde Belçika’nın Ankara Büyükelçisi H.E. Hendrik Van de Velde, İzmirli üniversite öğrencileriyle bir araya geldi.

Belçika Büyükelçisi, İzmirli gençlerle buluştu

Etkinlikte gençler, Avrupa Birliği’nin gündeminde yer alan konular ve Avrupa’nın gençler için sunduğu fırsatlar hakkında doğrudan bilgi alma şansı buldu. Erasmus programları, serbest dolaşım, vize süreçleri ve Avrupa’da eğitim olanakları gibi konularda Büyükelçi Van de Velde’ye sorular yönelten öğrenciler ayrıca, Avrupa’nın Türkiye’deki gençler tarafından nasıl algılandığına dair görüşlerini de Büyükelçi ile paylaştı.
Büyükelçi Van de Velde, gençlerin sorularını yanıtlarken, Avrupa ile Türkiye arasındaki ilişkilerin geleceğinin gençlerin katılımıyla daha da güçleneceğini ifade etti. Van de Velde, gençlere hayallerinin peşinden gitmelerini, kendi kararlarını kendilerinin vermelerini tavsiye etti. 
Etkinlik, akademik bir moderatörün kolaylaştırıcılığında, öğrenci odaklı bir diyalog şeklinde ilerledi. Böylece gençler, diplomasi ve Avrupa Birliği politikaları gibi konuları doğrudan ve etkileşimli bir biçimde tartışma fırsatı buldu.


Café Europa, Avrupa Birliği Delegasyonu’nun Türkiye’nin farklı illerinde hayata geçirdiği bir program olarak, gençlerin AB üyesi ülkelerin büyükelçileriyle birebir etkileşim kurmasını hedefliyor. 
KUTU….KUTU….


Büyükelçi’den ESİAD’a ziyaret 
Belçika’nın Ankara Büyükelçisi H.E. Hendrik Van de Velde, etkinlik öncesi ESİAD’ı ziyaret etti. Büyükelçi’yi ağırlamaktan büyük memnuniyet duyduklarını belirten ESİAD Yönetim Kurulu Başkanı Sibel Zorlu, Türkiye’nin AB üyeliği hedefini desteklediklerini vurguladı. Zorlu, “Güçlü ticari bağlarımız Gümrük Birliği’ne dayanıyor. Ancak gümrük birliğinin güncellenmesi artık acil bir ihtiyaç haline geldi. Bunu yaptığımızda sadece ikili ilişkilerimizi değil, Türkiye-AB ilişkilerini bütüncül anlamda yeniden canlandırabiliriz. Bir diğer önemli konu da vize serbestisi. Mallar serbestçe dolaşırken, bu malları üreten, arkasında duran insanların da aynı şekilde serbest dolaşabilmesi gerekir. AB en büyük ticaret ortağımız. Öte yandan uluslararası gelişmeler, ortaklığımızın stratejik değerini daha da görünür kılıyor. Yeni ABD vergi politikaları, Çin’in rekabeti, ekonomilerimizi daha yakın iş birliği ve dayanışmaya zorluyor. Bu yüzden ilişkilerimizi daha güçlü bir zemine oturtmamız şart.”


YEŞİL DÖNÜŞÜM VE DİJİTALLEŞME VURGUSU
Büyükelçi Van de Velde de, İzmir’de olmaktan büyük memnuniyet duyduğunu ifade etti. Türkiye’nin AB ile ticaretinde Belçika’nın yedinci sırada olduğunu hatırlatan Van de Velde, “Bizim için öncelikli olan, ticaret, yatırım, yeşil dönüşüm ve dijitalleşme gibi alanlarda iş birliği imkanlarını birlikte değerlendirmek ve karşılıklı olarak güvene dayalı ilişkilerimizi daha da geliştirmektir. Önümüzdeki Mayıs ayında Belçika’dan ticari misyon heyetiyle savunma, lojistik, enerji, bina malzemeleri gibi alanlarda ikili görüşmeler gerçekleştireceğiz. Bu ziyaretin, Belçika ile Türkiye arasındaki köklü dostluğa yeni bir katkı sağlayacağına inanıyorum” diye konuştu. 
Ziyarette Van de Velde’ye Belçika’nın İzmir Fahri Konsolosu Perihan İnci, Flanders FIT Ticaret Ataşesi Peter Verplancken, Valon Bölgesi AWEX Ticaret Ataşesi Gérard Seghers, Brüksel Merkezi Ticaret Ataşesi Stefano Missir di Lusignano ve İzmir Fahri Konsolosluk Genel Sekreteri Cansu Sokman eşlik etti. 

 
Refik Anadol sergileri yoğun ilgi üzerine 21 Aralık’a kadar uzatıldı
 
Tire İncir ve Ceviz Festivali’nde muhteşem final
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Refik Anadol sergileri yoğun ilgi üzerine 21 Aralık’a kadar uzatıldı
94. İzmir Enternasyonal Fuarı (İEF) kapsamında, İzmir Büyükşehir Belediyesi ...
Menemen Belediyesi'nden 578 milyonluk satış!
Menemen Belediyesi, 11 mahallede tarla ve arsa niteliğindeki 36 taşınmazını ...
Bornova’da minik eller toprakla buluştu
Bornova’da minik öğrenciler, Bornova Belediyesi’nin desteğiyle okul bahçelerine ...
 
İzmir'de planlı su kesintileri 15 Ekim'e uzatıldı
İzmir'de kuraklık ve azalan su kaynakları nedeniyle 2 günde 1 uygulanan ...
Buca Belediyesi'nden öğrenci bütçesine destek
Öğrenci dostu projelerine devam eden Buca Belediyesi, kendi işletmelerinde ...
Yaş almak, İzmir’de güzel
1 Ekim Dünya Yaşlılar Günü, ileri yaşlı bireylerin toplumdaki yerini hatırlatırken, ...
 
Efes Tarlası Yaşam Köyü'nde üretici pazarı kuruluyor
Efes Selçuk Belediyesi, yerel kalkınmayı desteklemek, üreticileri teşvik ...
Dünya Yaşlılar Günü’nde Gençlerden Anlamlı Ziyaretler
Güzelbahçe Belediyesi Gençlik Kulübü, 1 Ekim Dünya Yaşlılar Günü kapsamında ...
Başkan Yıldız’dan miniklere halı saha sözü
Çiğli Belediyesi, yol ve kaldırım çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor. ...
 
YAZARLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA SON KALE İZMİR
TWITTER'DA SON KALE İZMİR
ÇOK YORUMLANANLAR
PUAN DURUMU
# TAKIM O G B M A Y AV P
1 Galatasaray 7 7 0 0 19 2 17 21
2 Fenerbahçe 7 4 3 0 12 5 7 15
3 Trabzonspor 7 4 2 1 9 6 3 14
4 Göztepe 7 3 4 0 10 2 8 13
5 Beşiktaş 6 4 0 2 11 8 3 12
6 Samsunspor 7 3 3 1 10 8 2 12
7 Gaziantep FK 7 3 2 2 10 12 -2 11
8 Tümosan Konyaspor 6 3 1 2 12 8 4 10
9 Hesap.com Antalyaspor 7 3 1 3 7 8 -1 10
10 Corendon Alanyaspor 7 2 3 2 8 7 1 9
11 Kasımpaşa 7 2 2 3 7 8 -1 8
12 Rams Başakşehir 6 1 3 2 6 6 0 6
13 Çaykur Rizespor 6 1 2 3 4 9 -5 5
14 ikas Eyüpspor 7 1 2 4 4 10 -6 5
15 Zecorner Kayserispor 7 0 5 2 5 13 -8 5
16 Gençlerbirliği 7 1 1 5 5 10 -5 4
17 Mısırlı.com.tr Fatih Karagümrük 7 1 0 6 7 16 -9 3
18 Kocaelispor 7 0 2 5 4 12 -8 2
19
ARŞİV
Son Kale İzmir
KünyeKünye İletiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri