ege yıldız, sessiz boru
Son Kale İzmir
  • Dolar
    32,3374
    Dolar
  • Euro
    34,8108
    Euro
  • Altın
    2.393,270
    Altın
  • Bist-100
    10.277,00
    Bist-100
  • ADANA
    14/23°
    ADANA
  • ANKARA
    7/15°
    ANKARA
  • ANTALYA
    15/24°
    ANTALYA
  • BURSA
    9/19°
    BURSA
  • ISTANBUL
    12/17°
    ISTANBUL
  • IZMIR
    11/22°
    IZMIR
  • KONYA
    6/11°
    KONYA
Facebook Twitter
ANA SAYFA GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TÜRKİYE DÜNYA GÜVENLİK
100 bin lira maaşla çalıştıracak çoban bulamıyorlar!
100 bin lira maaşla çalıştıracak çoban bulamıyorlar!
Maganda kurşunu bir can daha aldı!
Maganda kurşunu bir can daha aldı!
Suriye'nin kuzeyinde 4 terörist öldürüldü!
Suriye'nin kuzeyinde 4 terörist öldürüldü!
Sel faciası: 55 ölü, 76 kayıp!
Sel faciası: 55 ölü, 76 kayıp!
4 Şubat 2022 Cuma - 10:40

Belediye CHP'ye geçince iskeleleri geri istediler!

Türkiye Denizcilik İşletmeleri (TDİ), Kadir Topbaş’ın başkanlığı döneminde İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne devrettiği iskeleleri geri almak için harekete geçti. İskelelerin amacı dışında kullanıldığı iddiası ile 15 yıl sonra harekete geçen Türkiye Denizcilik İşletmeleri, İBB'den iskelelerin derhal boşaltılmasını istedi. CHP İzmir Milletvekili Atila Sertel duruma ''15 yıl boyunca göz yumdunuz da şimdi mi aklınız başınıza geldi?'' diyerek tepki gösterdi. 

Belediye CHP ye geçince iskeleleri geri istediler!

“30 gün içinde İskeleleri boşaltın” yazısına İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin yanıt vermediğini öne süren TDİ yetkilileri, 2005 yılında yapılan protokolle İBB’ye devredilen iskelelerin geri alınması, iskelelerdeki ticari faaliyetlerden elde edilen gelirlerin TDİ’ye iade edilmesi için dava açtı.

Cumhuriyet Halk Partisi İzmir Milletvekili ve KİT Komisyonu üyesi Atila Sertel, Türkiye Denizcilik İşletmeleri’nin hesaplarının görüşüldüğü KİT Alt Komisyonu toplantısında konuyu gündeme getirerek, “Bu iskeleler yolcu taşımacılığının yanında bir takım vakıflara peşkeş çekilirken 15 yıl boyunca göz yumdunuz da şimdi mi aklınız başınıza geldi? Ekrem İmamoğlu’nun yönetimindeki İstanbul Büyükşehir Belediyesi ile uğraşmaktan ve hasmane tutumla yaklaşmaktan vazgeçin” dedi.

“VAKIFLARA VERİLİRKEN GÖZ YUMDUNUZ”
İstanbul Büyükşehir Belediyesi AK Partili belediye başkanlarınca yönetilirken ses çıkarmayan TDİ yönetimini eleştiren CHP İzmir Milletvekili Atila Sertel, şunları söyledi:

“İstanbul Büyükşehir Belediyesi ile TDİ 15 Mart 2005 tarihinde bir protokol yapıyor ve kuruma ait olan iskeleleri İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne devrediyor. Ekrem İmamoğlu 2019 yılında belediye başkanı seçildikten sonra 2020 yılında bu iskeleleri geri almak için harekete geçiyor. Son olarak 30 gün içinde boşaltmaları isteniyor. İBB bu iskeleleri boşaltmayınca da mahkemeye veriliyor. Bu iskeleler amacı dışında kullanılıyorsa da buna izin veren Ekrem İmamoğlu değil, geçmişteki belediye başkanlarıdır. Aksine Büyükada örneğinde gördüğümüz gibi TÜGVA’ya verilen yeri yeniden halka kazandırmak için gayret gösterilmiştir. İskeleler 15 yıl boyunca kullanılmış. 15 yıldır Türkiye Denizcilik İşletmeleri’nin eli armut mu topluyordu? Geçmişte AKP belediyeciliği döneminde AKP’ye yakın vakıflara bu iskeleler verilirken neden ses çıkarılmadı? Bu protokol Kadir Topbaş döneminde yapılmış. Sonra onun yerine gelen Mevlüt Uysal döneminde de iskeleler kullanılmaya devam edilmiş. Ne zamanki Ekrem İmamoğlu seçildi, siz bu adımları attınız. 15 yıl boyunca göz yumanlar, Ekrem İmamoğlu başkan seçildikten sonra ‘iskeleleri derhal boşalt’ diyorsa ben de sorarım bu ne perhiz bu ne lahana turşusu?”

TDİ BAŞKANLIĞINA ESKİ İSTAÇ GENEL MÜDÜRÜ GETİRİLDİ

Türkiye Denizcilik İşletmeleri (TDİ) Yönetim Kurulu Başkanlığı’na eski İSTAÇ Genel Müdürü Fahrettin Soran’ın getirildiğini hatırlatan Sertel, Fahrettin Soran’ın TDİ yönetim kurulu başkanlığına getirilmesinden bir ay sonra bu girişimlerin başlatıldığını açıkladı.

Sertel, “Şu an Türkiye Denizcilik İşletmeleri’nin yönetim kurulu başkanı olan Fahrettin Soran, uzun yıllar İBB’de görev yapmış son olarak da İSTAÇ Genel Müdürü olarak çalışmıştır. Oradan ayrıldıktan sonra 2020 yılında Türkiye Denizcilik İşletmeleri yönetim kurulu başkanlığına atanmış, atandıktan bir ay sonra da iskelelerin boşaltılması için İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne yazı göndermiştir. Fahrettin Soran’ın TDİ’nin başına geldikten sonra ilk yaptığı iş de İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne savaş açmak olmuştur. İstanbul Büyükşehir Belediyesi kamu kurumu değilmiş gibi görülerek hasmane bir tutumla savaş açılıyor. Türkiye Denizcilik İşletmeleri, yaptığı özelleştirmelerden zarar etti, milyonlarla ifade edilen alacaklarını alamıyor ama şimdi bütün işi gücü bırakmış İstanbul Büyükşehir Belediyesi ile uğraşıyor. Açık açık hukuksuzluk yapılıyor” diye konuştu.

 
Milyonlarca çalışanı ilgilendiriyor: Kıdem tazminatı düzenlemesinde yeni gelişme
 
Kılıçdaroğlu'ndan İmamoğlu'nun İngiliz büyükelçisiyle görüşmesine ilişkin açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Dalış yaparken tarihi limanı buldu!
ABD'de bir müzik şirketinde yazılımcı olarak çalışan bilgisayar mühendisi ...
TÜİK yeni rakamları açıkladı: İzmir'in nüfusu kaç oldu?
Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), "Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sistemi 2021 ...
Beko'dan Erdoğan'a İzmir tepkisi!
Meclis genel kurulunda konuşan CHP İzmir Milletvekili Kani Beko, AK Partili ...
 
Hariri, Türk Telekom’un parasını o mankenle yemiş!
CHP Milletvekili Aykut Erdoğdu, “Asrın yolsuzluğu ile halk 30 milyar dolar ...
Sarıgedik'ten flaş öneri: ''ATATÜRK HEYKEL GÜNÜ OLSUN''
İzmir'in genç iş adamlarından, aynı zamanda Küçük Kulüp Başkanı Emre Sarıgedik, ...
İzmir'de 215 Aile Sağlığı Merkezi kadro bekliyor!
CHP İzmir Milletvekili ve TBMM Başkanlık Divanı Katip Üyesi Av. Sevda ...
 
Öfkeli koca bıçaklanarak öldürüldü!
İzmir'in Buca ilçesinde, evde olan eşine sokaktan bağırarak hakaretler ...
İzmir'de müzisyene kanlı pusu!
İzmir'in Buca ilçesinde, müzisyen Şener Esen (42), kimliği belirsiz kişi ...
233 kişi hayatını kaybetti
Sağlık Bakanlığı, 'Günlük Kovid- 19 Tablosu' verilerini açıkladı. Son ...
 
YAZARLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA SON KALE İZMİR
TWITTER'DA SON KALE İZMİR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Eski günlerdeki gibi bu kriz günlerinde seyyar esnafımızın mahalle aralarında zorunlu sağlık tedbirlerine uyarak hizmet etmesini ister misiniz?

Evet
Hayır
Bilmiyorum

Sonuçları göster Anket arşivi
PUAN DURUMU
ARŞİV
Son Kale İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri