ege yıldız, sessiz boru
Son Kale İzmir
  • Dolar
    32,4375
    Dolar
  • Euro
    34,7411
    Euro
  • Altın
    2.441,870
    Altın
  • Bist-100
    9.916,00
    Bist-100
  • ADANA
    19/32°
    ADANA
  • ANKARA
    15/25°
    ANKARA
  • ANTALYA
    21/27°
    ANTALYA
  • BURSA
    11/19°
    BURSA
  • ISTANBUL
    13/18°
    ISTANBUL
  • IZMIR
    11/25°
    IZMIR
  • KONYA
    13/24°
    KONYA
Facebook Twitter
ANA SAYFA GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TÜRKİYE DÜNYA GÜVENLİK
Uçak biletlerinde tavan fiyata zam!
Uçak biletlerinde tavan fiyata zam!
Kapısı açık otobüsten düşen kadın hayatını kaybetti!
Kapısı açık otobüsten düşen kadın hayatını kaybetti!
Çocuğu yaralıyken canlı yayın yapan Karagül'e soruşturma!
Çocuğu yaralıyken canlı yayın yapan Karagül'e soruşturma!
Nusr-Et restoranına ikinci saldırı!
Nusr-Et restoranına ikinci saldırı!
5 Mart 2022 Cumartesi - 16:10

Bergama Belediyesi'nden esnafa: ''Dükkanları boşaltın yoksa elektrik suyunuz kesilecek''

Bergama Belediyesi, millet bahçesi projesi nedeniyle yıkım kararı aldığı 14 Eylül Stadı etrafındaki 104 dükkan için esnafa "7 gün içerisinde boşaltmazsanız elektrik su abonelikleriniz kapatılacak" diye sözlü tebligat yaptı. Yıkım ihalesine karşı açılan davalarda mahkemenin "Yürütmeyi durdurma" kararına rağmen yapılan tebligat için dükkanlara giden zabıtalar ile esnaf arasında itiş kakış ve tartışma yaşandı. İş yeri sahipleri yargı süreci tamamlanmadan yapılan uygulamadan geri dönülmesini istedi

Bergama Belediyesi nden esnafa:  Dükkanları boşaltın yoksa elektrik suyunuz kesilecek

SONKALEİZMİR-AK Partili Hakan Koştu başkanlığındaki İzmir Bergama Belediyesi, millet bahçesi projesi için iki yıl önce şehir merkezindeki 14 Eylül Stadı etrafında bulunan 104 dükkanı yıkma kararı aldı. Mülkiyeti belediyeye ait olan 51 bin 569 metrekarelik alandaki esnafın da dükkanları boşaltmaları istendi.

MAHKEME "YÜRÜTMEYİ DURDURMA" KARARI VERDİ

104 dükkanda bulunan 86 esnaf, 300'e yakın çalışan ve aileleri yıkım kararına tepki gösterirken, protesto eylemleri düzenledi ve konuyu yargıya taşıdı. Bergama Belediyesi, yargı sürecinin tamamlanmasını beklemeden 9 Kasım 2021'de hurda karşılığı yıkım ihalesine çıktı. Bu süreçte İzmir Büyükşehir Belediyesi, Şehir Plancıları Odası İzmir Şubesi ve esnafın plan değişikliğine karşı açtığı davada İzmir 2. İdare Mahkemesi "Yürütmeyi durdurma" kararı verdi.


Esnafın, İzmir 5. İdare Mahkemesi’nde yıkım ihalesine karşı açtığı davada da 15 Kasım 2021'de "Yürütmeyi durdurma" kararı çıktı. Aynı mahkemede dükkanların boşaltılmasına karşı açılan davada da "Yürütmeyi durdurma" kararı verildi. Ancak AKP'li Bergama Belediyesi, mahkeme kararlarına rağmen dükkanların boşaltılması için 3 Mart Perşembe günü esnafa zabıta tarafından sözlü tebligatta bulundu.


BERBER DÜKKANINDA GERGİNLİK YAŞANDI

Dükkanlara tek tek giden zabıta memurları, esnafa “Millet Bahçesi Projesi kapsamında tahliye etmeniz bildirilen dükkanlar için tarafınıza verilen süre dolmuştur. 7 günün sonunda elektrik, su ve bunun gibi abonelikleriniz kanun kapsamında kapatılacak olup, dükkanları boş olarak belediyemize teslim etmeniz tarafınıza bildirilir" yazılı tebligatları okudu. Büyük şaşkınlık yaşayan esnaf ile zabıtalar arasında bazı dükkanlarda gerginlik yaşandı. Bir berber dükkanında video kaydı yapan zabıta ile esnaf arasında itiş kakış oldu.



"YARGI SÜRECİ BİTMEDEN UYGULAMAYA SON VERİN"

Yaşananlara tepki gösteren bir esnaf şöyle konuştu:

"Mahkeme süreci devam ederken Bergama Belediyesi, zabıta güçleri ile dükkanlarımıza gelerek usule uygun olmayan şekilde sözlü tebligatlar yaptı. Tebligatların yazılı olması gerekirken zabıta ve kolluk güçleriyle iş yerlerimizde müşterilerimizle ilgilenirken böyle bir uygulamaya maruz kaldık. Bergama Belediye Başkanı'ndan ve zabıta müdürlüğünden yaptıkları bu yanlış uygulamalardan geri dönmelerini rica ediyoruz. Mümkünse tüm esnaftan özür dilemelerini istiyoruz. Yargı süreci tamamlanmadan bu uygulamalara son verilsin" dedi.



"HAKAN KOŞTU HİLE YOLUNU KULLANDI"

Bergama'da iki dönem CHP'den belediye başkanlığı yapan Mehmet Gönenç de yaşananlara tepki gösterdi. Gönenç şunları söyledi:

"Hakan Koştu, onlarca esnafı tahliye edebilmek için kanuna karşı hile yolunu kullandı. Esnafı problemsiz şekilde dükkanlardan çıkarabilmek için yapılar hakkında, dört dükkanda yaptırılan karot testi ile depreme dayanıksız raporu çıkardı. Sanki burada Millet Bahçesi Projesi yapılmayacakmış, depreme karşı güçlendirme veya yeni binalar yapılacakmış algısı oluşturmaya çalıştı. Tabii ki bu hamlesi de yargıdan döndü. Buna rağmen hukuk tanımazlığını sürdürdü. AKP’nin, devlet erkini kullanarak hukuku çiğnemesinin tipik bir örneğini görüyoruz. Esnaf yedi gün içinde dükkanları boşaltmazsa elektrik ve suyu keseceklerini söyleyerek tehdit ve şantajla alanı boşaltmak istiyorlar."

"ESNAFIN TELEFONLARI CEVAPSIZ KALIYOR"

Bergama Belediyesi CHP Meclis Üyesi İbrahim Turan ise AKP’li yönetimin, İZSU ve Gediz Elektrik'e söz konusu dükkanların su ve elektriğinin kesilmesi için yazı yazdığını açıkladı. Turan, belediyenin, dükkan kirası ödeme sistemini kapatarak, stat esnafının kira ödemelerini kabul etmediğini belirterek, "Belediye başkanı ve başkan yardımcıları, kendilerini arayan esnafın telefonlarını cevapsız bırakıyor, randevu vermiyor. Oysa esnaf olarak AKP Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ ve AKP İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli ile görüşmüştük, mağdur edilmeyeceğimize dair söz vermişlerdi” dedi.

AVUKAT KEMALLER: "RESMİ KARAR SÖZLÜ TEBLİĞ EDİLMEZ"

İYİ Partili Belediye Meclisi Üyesi Avukat Olgu Altuğ Kemaller de “Yürütmeyi durdurma kararları varken bunu yapamazsınız. Belediye resmi bir kararı sözlü olarak tebliğ edemez. Belediye, ortada hukuki bir sonuç olmadan esnafın elektrik ve suyunu kesemez. Belediye bir kamu kurumudur. Görev ve hizmetlerini hukuka uygun bir şekilde yapmak zorundadır. Hiç kimse unutmasın; ata kibirle binen eve yürüyerek döner.”

 

 

 
Bergen filmine yasak!
 
Altınordu'dan kritik galibiyet!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Bergen filmine yasak!
Türk sinemasında uzun süredir merakla beklenen ve çekimlerinin tamamlanmasının ...
İzmir'den zeytinlik ve sit alanı yönetmeliklerine tepki
TMMOB İzmir İl Koordinasyon Kurulu, zeytinliklerin madencilik faaliyetlerine, ...
İzmir'de acil serviste saldırı!
İzmir'de trafik kazası geçiren hastanın yakınları Bakırçay Üniversitesi ...
 
İzmir Müze Müdürü görevden alındı!
İzmir Müze Müdürlüğü'ne bağlı arkeolojik kazılarda yolsuzluk iddiasıyla ...
İzmir polisinden şafak baskını!
İzmir'de, haklarında kesinleşmiş hapis cezası bulunan ve çeşitli suçlardan ...
Gizli bölmelerden uyuşturucu ve silah çıktı!
İzmir'in Tire ilçesinde polisin kovalamaca sonucu durdurduğu otomobilde ...
 
Martı kullananlar dikkat! Kişisel veriler sızdırıldı....
KVKK, son dönemde vatandaşların çok sık kullandığı, elektrikli scooter ...
Şanlıurfa’da Barbaros Şansal gerginliği!
Modacı Barbaros Şansal'ın Şanlıurfa Barosu tarafından kariyer günleri ...
Çevre örgütlerinin zeytinlik isyanı!
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı'nın zeytinlik alanlarda madencilik ...
 
YAZARLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA SON KALE İZMİR
TWITTER'DA SON KALE İZMİR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Sokak esnafı korona günlerinde faydalı oluyor mu?

Evet
Hayır
Bilmiyorum

Sonuçları göster Anket arşivi
PUAN DURUMU
ARŞİV
Son Kale İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri