ege yıldız, sessiz boru
Son Kale İzmir
  • Dolar
    39,5646
    Dolar
  • Euro
    45,5208
    Euro
  • Altın
    4.296,070
    Altın
  • Bist-100
    9.278,00
    Bist-100
  • ADANA
    21/33°
    ADANA
  • ANKARA
    15/30°
    ANKARA
  • ANTALYA
    23/35°
    ANTALYA
  • BURSA
    16/31°
    BURSA
  • ISTANBUL
    21/29°
    ISTANBUL
  • IZMIR
    21/37°
    IZMIR
  • KONYA
    16/29°
    KONYA
Facebook Twitter
ANA SAYFA GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TÜRKİYE DÜNYA GÜVENLİK
Merkez Bankası beklenen faiz kararını açıkladı
Merkez Bankası beklenen faiz kararını açıkladı
MSB’den İran-İsrail açıklaması: Olası göç tedbiri alındı; Türk hava sahasını ihlal edilmedi
MSB’den İran-İsrail açıklaması: Olası göç tedbiri alındı; Türk hava sahasını ihlal edilmedi
CHP’de kurultay gerilimi: 81 il başkanı bugün Ankara’da toplanıyor
CHP’de kurultay gerilimi: 81 il başkanı bugün Ankara’da toplanıyor
Mayıs ayında konut satışlarında artış: Yılın en yüksek seviyesi
Mayıs ayında konut satışlarında artış: Yılın en yüksek seviyesi
19 Nisan 2024 Cuma - 12:43

Bergama Belediyesi'nin borcu açıklandı...

Bergama Belediye Başkanı CHP'li Tanju Çelik, yerel seçimde AK Parti'den devraldıkları belediyenin borcunu açıkladı. Çelik, belediyenin hesaplarının halen incelenmeye devam edildiğini belirterek, şirketler hariç 473 milyon TL borç göründüğünü açıkladı.

Bergama Belediyesi nin borcu açıklandı...

Bergama Belediye Başkanı Dr. Tanju Çelik, bölgedeki yerel gazeteci, radyo ve sosyal medya hesaplarının yöneticileriyle buluştu. Basın emekçilerinin sorularını da dinleyen Başkan Çelik, geleceğin Bergama’sının vizyonunu da aktardı. 

“BERGAMA BELEDİYESİ’NİN BORCU, BELEDİYE ŞİRKETLERİ HARİÇ 473 MİLYON TL”

Bergama Belediye Başkanı Dr. Tanju Çelik, belediyenin borçlarının halen hesaplandığını şirketler hariç 473 milyon TL borcunun bulunduğunu belirtti. Çelik; “Bergama Belediyesi’nin 31 Mart tarihi itibarıyla 441 milyon 988 bin TL yapılandırılmış borcu bulunuyor. Bu esnada yapılmış bir ihale bulunuyor, ihale sonucuna göre 31 milyon 34 bin TL’de ihalelerden kaynaklı borç bulunuyor. Toplamda 473 milyon 330 bin dolaylarında belediyenin borcu bulunuyor. Bu borçlar sadece Bergama Belediyesi’nden geliyor, bir de Bergama Belediyesi’nin şirketlerinin borçları bulunuyor. Ciddi bir borç yüküyle belediyeyi devraldık. Aylık 23 milyon TL civarında çalışanların ödenmesi gereken maaşı var. Bu ay itibarıyla bize iller bankasından gelen para 12 milyon TL, maaşları ödemek için her ay bir 12 milyon daha eklememiz gerekiyor. Ya öz kaynaklarımızı güçlendirecek ya da borçlanma yoluna gitmemiz gerekiyor. Bu tablo üzerinde de çalışıyoruz.”

“BERGAMA İÇİN PROJELERİMİZİ ORTAYA KOYDUK, DEVLET PROJELERİNİN TAKİPÇİSİYİZ”

Genel değerlendirmelerin yapıldığı toplantıda vaat edilen projelerin gerçekleşeceğini, devlet projelerinin de titizlikle takip edileceğini belirtti. Toplantıda konuşan Başkan Tanju Çelik, “Bergama için projelerimizi ortaya koyduk, yarım kalan tüm projelerin de takipçisi olacağız ve hizmetlerimizi her geçen yıl artırmayı hedefliyoruz. UNESCO Dünya Miras Listesi’nde olan tarihi kentimizi, kültürel mirasımızı koruyarak gelecek nesillere aktarılmasını çok önemsiyoruz” dedi.

DR. TANJU ÇELİK: BU GÜNE KADAR BERGAMA’DA EN YÜKSEK ORANLA SEÇİLDİK

Kişi fark etmeksizin Bergama’nın Belediye Başkanı olduğunu belirten Dr. Tanju Çelik, “Bergama halkı bize bu yetkiyi ve görevi verdi. Daha önceki istatistiklere bakılırsa tüm kesimlerin ve diğer siyasi partilere oy vermiş kişilerin de birçoğunun oyunu aldık. Toplumumuzun bir değişim istediği, bana ve Cumhuriyet Halk Partimize güven duyduğu ortadadır. Bugüne kadar Bergama’da en yüksek oranla seçilmiş belediye başkanıyım. Meclis olarak da 3’te 2’lik bir oranla kazandık ve 4 meclis üyemizi İzmir Büyükşehir Belediyesi Meclisi’ne gönderdik. 4 meclis üyemizin 4’ü de komisyonlarda görev aldı. Meclis üyelerimize de önemli görevler düşüyor ve İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi’mizde de önemli adımlar atacağız. Halkımıza da bize güvendikleri ve bizi seçtikleri için çok teşekkür ederim. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanımız Dr. Cemil TUGAY ile de iyi anlaşıyoruz. İzmir Büyükşehir Belediyesi ile tam bir uyum içinde kararlar alacak, yatırımlar yapacağız” dedi.  

 

 
Alaçatı Ot Festivali’nde Ayhan Sicimoğlu rüzgarı...
 
Kaymakam Sarı'dan Başkan Türkmen'e tebrik ziyareti
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Alaçatı Ot Festivali’nde Ayhan Sicimoğlu rüzgarı...
Ülke sınırlarını aşan müzik ve şovlarıyla Ayhan Sicimoğlu ve Latin All ...
Başkan Kınay: ''Köy Enstitüleri aydınlık demek''
Karabağlar Belediye Başkanı Helil Kınay, Eğit-Der Köy Enstitüleri kuruluş ...
Köy Enstitüleri'nin 84. Kuruluş Yıldönümü Bornova’da kutlandı!
Bornova Belediyesi, Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Bornova Şubesi ve ...
 
Başkan Pehlivan’a Dağ ve Saygılı’dan tebrik ziyareti
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ ve AK Parti İzmir İl Başkanı ...
Menderes’te şehitlere vefa!
Menderes Belediyesi tarafından şehitler haftası nedeniyle etkinlik gerçekleştirildi.
Naldöken’de değişim başlıyor
Göreve gelir gelmez sorunları ve ihtiyaçları yerinde tespit edip gereken ...
 
Çeşme Alaçatı'da Ot Festivali coşkusu...
Çeşme Belediyesi tarafından bu yıl 13’üncüsü düzenlenen Alaçatı Ot Festivali ...
Kuşadası'nda kıyı temizliği!
48. Turizm Haftası etkinlikleri kapsamında Kuşadası Belediyesi ile Kuşadası ...
Adabahçe'de yaz sezonu hazırlıkları başladı
Kuşadası Belediyesi tarafından tarımsal üretimi geliştirmek ve tüketicilerin ...
 
YAZARLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA SON KALE İZMİR
TWITTER'DA SON KALE İZMİR
ÇOK YORUMLANANLAR
PUAN DURUMU
# TAKIM O G B M A Y AV P
1 Galatasaray 36 30 5 1 91 31 60 95
2 Fenerbahçe 36 26 6 4 90 39 51 84
3 Reeder Samsunspor 36 19 7 10 55 41 14 64
4 Beşiktaş 36 17 11 8 59 36 23 62
5 Rams Başakşehir 36 16 6 14 60 56 4 54
6 ikas Eyüpspor 36 15 8 13 52 47 5 53
7 Trabzonspor 36 13 12 11 58 45 13 51
8 Göztepe 36 13 11 12 59 50 9 50
9 Çaykur Rizespor 36 15 4 17 52 58 -6 49
10 Kasımpaşa 36 11 14 11 62 63 -1 47
11 Tümosan Konyaspor 36 13 7 16 45 50 -5 46
12 Corendon Alanyaspor 36 12 9 15 43 50 -7 45
13 Bellona Kayserispor 36 11 12 13 45 57 -12 45
14 Gaziantep FK 36 12 9 15 45 50 -5 45
15 Onvo Antalyaspor 36 12 8 16 37 62 -25 44
16 Sipay Bodrum FK 36 9 10 17 26 43 -17 37
17 Net Global Sivasspor 36 9 8 19 44 60 -16 35
18 Atakaş Hatayspor 36 6 8 22 47 74 -27 26
19 Adana Demirspor 36 3 5 28 34 92 -58 2
ARŞİV
Son Kale İzmir
KünyeKünye İletiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri