ege yıldız, sessiz boru
Son Kale İzmir
  • Dolar
    32,2355
    Dolar
  • Euro
    34,8028
    Euro
  • Altın
    2.415,970
    Altın
  • Bist-100
    10.269,00
    Bist-100
  • ADANA
    15/30°
    ADANA
  • ANKARA
    12/22°
    ANKARA
  • ANTALYA
    18/22°
    ANTALYA
  • BURSA
    15/22°
    BURSA
  • ISTANBUL
    15/21°
    ISTANBUL
  • IZMIR
    17/26°
    IZMIR
  • KONYA
    12/21°
    KONYA
Facebook Twitter
ANA SAYFA GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TÜRKİYE DÜNYA GÜVENLİK
Zuhal Ebrar Yıldız'ı vuran polis hakkında karar!
Zuhal Ebrar Yıldız'ı vuran polis hakkında karar!
Serbest bırakılan Kalben'den ilk açıklama!
Serbest bırakılan Kalben'den ilk açıklama!
Hastanelerde yeni dönem: Onaylı randevu!
Hastanelerde yeni dönem: Onaylı randevu!
İniş sırasında lastiği patladı!
İniş sırasında lastiği patladı!
12 Ekim 2023 Perşembe - 23:39

Biden'den tuhaf açıklama: Türkiye'yi suçladı!

Terör örgütü PKK/YPG'ye desteğini gizlemeyen ABD, Türkiye'yi suçladı. ABD Başkanı Biden'ın imzasıyla Beyaz Saray'ın internet sitesinde yer alan açıklamada "Türkiye Hükümeti'nin Suriye'nin kuzeydoğusuna yönelik askeri harekat eylemleri, sivilleri tehlikeye atmakta ve bölgedeki barış, güvenlik ve istikrarı daha da zayıflatma tehdidinde bulunmaktadır" denildi.

Biden den tuhaf açıklama: Türkiye yi suçladı!

Terör örgütü IŞİD ile mücadele gerekçesiyle terör örgütü PKK/YPG’yi açık şekilde destekleyen, teröristlere silah veren ve ortak tatbikat yapan ABD, Türkiye’ye suçlamalar yöneltti. ABD Başkanı Biden’ın imzasıyla Beyaz Saray’ın internet sitesinde yer alan açıklamada, Türkiye’nin Suriye’nin kuzeyinde terör örgütlerine yönelik operasyonlarının terör örgütü IŞİD’in yenilgiye uğratma kampanyasını baltaladığı, sivilleri tehlikeye attığı, bölgedeki barış, güvenlik ve istikrarı daha da zayıflatma tehdidinde bulunduğu ileri sürüldü.

“OLAĞANÜSTÜ BİR TEHDİT OLUŞTURMAYA DEVAM ETMEKTE”

Biden’ın imzasıyla yayımlanan açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

* “14 Ekim 2019 tarihinde, 13894 sayılı Başkanlık Emri ile Başkan, Suriye’deki ve Suriye ile ilgili durumun ABD’nin ulusal güvenliğine ve dış politikasına oluşturduğu olağandışı ve olağanüstü tehditle başa çıkmak için Uluslararası Acil Ekonomik Güçler Yasası (50 U.S.C. 1701 et seq.) uyarınca ulusal bir acil durum ilan etti.

* Suriye’deki durum ve özellikle de Türkiye Hükümeti’nin Suriye’nin kuzeydoğusuna yönelik askeri harekat eylemleri, Irak Şam İslam Devleti’ni (IŞİD) yenilgiye uğratma kampanyasını baltalamakta, sivilleri tehlikeye atmakta ve bölgedeki barış, güvenlik ve istikrarı daha da zayıflatma tehdidinde bulunmakta ve Amerika Birleşik Devletleri’nin ulusal güvenliği ve dış politikası için olağandışı ve olağanüstü bir tehdit oluşturmaya devam etmektedir.

* Bu nedenle, 14 Ekim 2019 tarihli ve 13894 sayılı İcra Emrinde ilan edilen ulusal acil durum 14 Ekim 2023 tarihinden sonra da yürürlükte kalmalıdır. Bu nedenle, Ulusal Acil Durumlar Yasasının 202(d) bölümü (50 U.S.C. 1622(d)) uyarınca, Suriye’deki ve Suriye ile ilgili durumla ilgili olarak 13894 sayılı İcra Emrinde ilan edilen ulusal acil durumu 1 yıl süreyle devam ettiriyorum. Bu bildirim Federal Sicil’de yayınlanacak ve Kongre’ye iletilecektir.”

TÜRKİYE TERÖRİSTLERE OPERASYON DÜZENLEMİŞTİ

Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT), terör örgütü PKK’nın Ankara’da İçişleri Bakanlığı’na yönelik 1 Ekim tarihinde gerçekleştirdiği saldırının ardından Suriye’de terör örgütüne operasyon düzenlemişti.

Türk Silahlı Kuvvetleri’nin (TSK), Suriye’nin kuzeyindeki terör hedeflerine yönelik düzenlediği hava harekatlarında ise çok sayıda terörist etkisiz hale getirilirken, teröristlerin kullandığı sözde karargah, barınak ve depolardan oluşan çok sayıda hedef de imha edilmişti.

ABD F-16'LARI, TÜRK İHA'SINI DÜŞÜRMÜŞTÜ

İki ABD'li yetkili 5 Ekim’de, Reuters'e verdiği demeçte, ABD'ye ait bir F-16 savaş uçağının, Suriye'deki Amerikan birliklerinin yakınında görev yapan bir Türk insansız hava aracını düşürdüğünü söylemişti. İsimlerinin gizli kalması kaydıyla konuşan yetkililer, ABD'nin Türk yetkililere, ABD kara birliklerinin yakınında operasyon yaptıkları konusunda uyarıda bulunan birçok telefon görüşmesi yaptığını söylemişti.

ERDOĞAN TEPKİ GÖSTERMİŞTİ: NEYLE İZAH EDECEĞİZ?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 10 Ekim’de, Avusturya Başbakanı Karl Nehammer ile görüşmesinin ardından yapılan ortak basın açıklamasında, ABD’ye tepki göstermişti. Erdoğan, şunları söylemişti:

* “Şu anda ben burada bir şeyi açıklamak zorundayım; Suriye'de bugün 20'nin üzerinde Amerika'nın üssü var. Suriye'de Amerika'nın üslerinin ne işi var? Bu üslerle ne yapılıyor? 23 üs. Bütün bunları değerlendirmek gerekmiyor mu?

* Ama Türkiye'nin bir insansız hava aracını ne yazık ki Amerika düşürüyor. İnsansız hava aracını Amerika düşürürken Türkiye şu anda NATO'da Amerika'nın ortağı değil mi? Beraber değil mi? Bunu neyle izah edeceğiz? Bunu neyle değerlendireceğiz?

* İşimize geldiği zaman ortak, işimize geldiği zaman bütün terör örgütlerini maalesef Amerika eğitiyor, yetiştiriyor, silahlandırıyor maalesef Suriye'de olsun, Ortadoğu'da olsun buraları kan gölüne dönüştürüyor.”

Etiketler:
 
İzmir açıklarında 64 düzensiz göçmen yakalandı, 9 göçmen kurtarıldı
 
TBMM'de İsrail-Filistin mesaisi... Partilerden ortak bildiri!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Dokuz Eylül Üniversitesi Hatay'da depremzedeler için yaşam alanı kurdu
Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ), Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen ...
Gecekondusunu yıkan operatörü pompalı tüfekle vurdu!
Ankara'nın Mamak ilçesinde müteahhidin satın aldığı arsadaki gecekondudan ...
İzmirliler dikkat... O yollar trafiğe kapatılacak!
58. Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu nedeniyle yarın ve 14 Ekim'de ...
 
Disney, TBMM'de 'Atatürk dizisi' savunmasını yapacak!
TBMM Dijital Mecralar Komisyonu, Atatürk dizisini yayınlamayan Disney ...
OYGEM’den Sen de Kendi Oyununu Kodla eğitimi
OYGEM’de 7-12 yaş grubu çocuklar için Scratch programlama dilini öğrenerek ...
Bakan Ersoy "Geleceğe Miras Sonsuz Efes" projesini tanıttı...
Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, "Geleceğe Miras Sonsuz Efes" ...
 
İzmir'de kaçakçılık operasyonu!
İzmir genelinde kaçak ürün satışı yapanlara yönelik operasyonlarda 25 ...
ÇYDD İzmir, kahvaltıda bir araya geldi
Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği destekçileri 11 Ekim Dünya Kız Çocukları ...
İsrail'den Suriye’ye hava saldırısı!
Hamas'ın İsrail'e baskını sonrası savaş şiddetlenirken, Suriye-İsrail hattında da gerilim arttı. 
 
YAZARLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA SON KALE İZMİR
TWITTER'DA SON KALE İZMİR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Eski günlerdeki gibi bu kriz günlerinde seyyar esnafımızın mahalle aralarında zorunlu sağlık tedbirlerine uyarak hizmet etmesini ister misiniz?

Evet
Hayır
Bilmiyorum

Sonuçları göster Anket arşivi
PUAN DURUMU
ARŞİV
Son Kale İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri