ege yıldız, sessiz boru
Son Kale İzmir
  • Dolar
    39,2169
    Dolar
  • Euro
    45,2700
    Euro
  • Altın
    4.328,410
    Altın
  • Bist-100
    9.312,00
    Bist-100
  • ADANA
    24/31°
    ADANA
  • ANKARA
    15/25°
    ANKARA
  • ANTALYA
    23/29°
    ANTALYA
  • BURSA
    15/27°
    BURSA
  • ISTANBUL
    19/25°
    ISTANBUL
  • IZMIR
    21/31°
    IZMIR
  • KONYA
    18/28°
    KONYA
Facebook Twitter
ANA SAYFA GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TÜRKİYE DÜNYA GÜVENLİK
İsrail yeniden İran'ı vuruyor
İsrail yeniden İran'ı vuruyor
Çaya yüzde 15 zam geldi
Çaya yüzde 15 zam geldi
Mansur Yavaş: İktidar değişecek korkusuyla bu operasyonlara başladılar
Mansur Yavaş: İktidar değişecek korkusuyla bu operasyonlara başladılar
Narin Güran cinayetinde 12 sanık ve 3 çocuğun davasında gerekçeli karar: Aile organize şekilde hareket etti
Narin Güran cinayetinde 12 sanık ve 3 çocuğun davasında gerekçeli karar: Aile organize şekilde hareket etti
30 Ekim 2023 Pazartesi - 11:50

Bilge Çınarlar, Cumhuriyet Bayramı'nı kutladı!

Karşıyaka Belediyesi Bilge Çınarlar Sağlıklı Yaş Alma Merkezi üyeleri, Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 100. yılı onuruna anlamlı bir etkinliğe imza attı. Merkezde şair-yazar Hidayet Karakuş’un katılımıyla ‘Yüzyıllık Çınar Cumhuriyet’ başlıklı bir söyleşi gerçekleştirildi.

Bilge Çınarlar, Cumhuriyet Bayramı nı kutladı!

Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 100. yılı onuruna birbirinden coşkulu ve renkli bir dizi etkinliğe imza atan Karşıyaka Belediyesi, Bilge Çınarlar Sağlıklı Yaş Alma Merkezi’nde bir etkinlik gerçekleştirdi. Merkez üyelerinin düzenlediği, şair-yazar Hidayet Karakuş’un konuşmacı olarak katıldığı ‘Yüzyıllık Çınar Cumhuriyet’ başlıklı söyleşide milli mücadeleden Cumhuriyet’in ilanına kadarki tarihsel süreç konuşuldu. Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün gerçekleştirdiği aydınlanma devrimleri anlatıldı, bağlama eşliğinde türküler söylendi, şiirler okundu. 100. yıl coşkusu bir kez de Bilge Çınarlar’dan yükseldi. Çınarlar, ellerinde ay-yıldızlı Türk Bayrakları ile Cumhuriyet’e ve Cumhuriyet değerlerine sonuna kadar sahip çıkacaklarını haykırdı.

“BİZE İNSANLIĞIMIZI KAZANDIRDI”
“Ben bir Cumhuriyet çocuğuyum” diyerek Cumhuriyet değerlerini ve kazanımlarını anlatan Hidayet Karakuş, en önemlisinin eğitim alanında gerçekleştirilen atılımlar olduğunu vurgulayarak şunları kaydetti: “Cumhuriyet bize bağımsızlığımızı, insanlığımızı, kimliğimizi kazandırdı. Atatürk’ün gerçekleştirdiği devrimler aydınlanma devrimleridir. Bunları anlamak, içselleştirmek ve gelecek nesillere aktarmak zorundayız. Bağımsız Türkiye Cumhuriyeti’ni korumalı ve yüceltmeliyiz.”

Karakuş konuşmasının ardından ‘Soydöküm’ şiirini, Karşıyaka Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay’ın isteği üzerine de kendi babasının vefatından sonra kaleme aldığı ‘Türk Ailesi’ şiirini seslendirdi.

“DOĞUM GÜNÜN KUTLU OLSUN CUMHURİYET”
Karşıyaka Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, şu an Türkiye’nin içinde bulunduğu zor durumdan Cumhuriyet değerlerine bağlılıkla çıkılabileceğini belirterek şu ifadeleri kullandı: “Çok sevdiğimiz, saygı duyduğumuz, Karşıyaka’mızın değeri, bizlere çok şey öğreten hocamız Hidayet Karakuş ve siz değerli çınarlarımızla bir araya gelmenin mutluluğunu yaşıyorum. Cumhuriyeti’n kuruluşunun 100. yılını kutluyoruz. Geçmişten bugüne taşıdığınız enerjiniz, Cumhuriyet değerlerine bağlı yetiştirdiğiniz evlatlarınız, ülkemize kattığınız değerler için hepinize teşekkür ediyorum. Dünyada başka bir ülkenin Atatürk’ü yok, az sayıda örnekleri olmakla birlikte adını tarihe altın harflerle yazdıran kahramanların göğüslediği bir kurtuluş savaşı yok. Bizler böyle bir tarihin temsilcileriyiz, kültürler açısından çok zengin toprakların üstünde yaşıyoruz. O günlerde bir millet olmanın, ulus olmanın azmiyle çalışarak bir ülke var eden insanların yaşadığı topraklara dönüşmüş. Çocuklarımıza, gençlerimize ne kadar büyük bir tarihin bugünkü temsilcileri ve bu değerlerin bekçileri olduğunu öğretmeliyiz. Onlar bunu şu an tam olarak idrak edemiyor olabilirler ama öğrenmek zorundalar, öğretmek zorundayız. Şu an ülke olarak zor bir durumun içindeyiz, bunun içinden nasıl çıkacağımızı düşünmeli ve ona göre mücadele etmeliyiz, bu sorunun cevabını bulmalıyız. Bize bu ülkeyi bırakanlara; bu türküleri, şiirleri, benzersiz değerleri bırakanlara bunu borçluyuz. Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 100. yılını bir kez daha kutluyorum, doğum günün kutlu olsun Cumhuriyet!”

 
Seferihisar fener alayıyla aydınlandı!
 
Dikili'de 100. yıl coşkusu!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Seferihisar fener alayıyla aydınlandı!
Seferihisar'da, Türkiye Cumhuriyeti'nin 100'üncü yıl kutlamaları kapsamında ...
Efes Selçuk'ta 100. yıl kutlaması!
Efes Selçuk Cumhuriyetin 100. yılını büyük bir coşku, bayraklarla dolu ...
Bornova’da coşkulu 29 Ekim!
Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 100’üncü yılı Bornova’da törenlerle ...
 
Bayraklı'da muhteşem açılış!
Bayraklı Belediyesi, hafta boyunca süren Cumhuriyet kutlamalarını 10 bin ...
Balçova’da 100. yıla yakışan kutlama....
Ulusal Bayramların büyük bir coşkuyla kutlandığı İzmir Balçova’da Cumhuriyet’in ...
Yüz binlerce İzmirli İkinci Yüzyılı Kenan Doğulu ile karşıladı
İzmir’de Cumhuriyet’in 100’üncü yılı kutlamalarının son durağında ünlü ...
 
Narlıdere'de cumhuriyet coşkusu...
Narlıdere, Cumhuriyet’in ilanının 100. yıl dönümünü coşkuyla kutladı. ...
Kuşadası'nda 35 bin kişilik cumhuriyet korteji...
Kuşadası’nda Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 100’üncü yıldönümü dolayısıyla ...
Başkan Sengel'den 100 efeyle zeybek...
Efes Selçuk Belediye Başkanı Filiz Ceritoğlu Sengel, 29 Ekim Cumhuriyet ...
 
YAZARLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA SON KALE İZMİR
TWITTER'DA SON KALE İZMİR
ÇOK YORUMLANANLAR
PUAN DURUMU
# TAKIM O G B M A Y AV P
1 Galatasaray 36 30 5 1 91 31 60 95
2 Fenerbahçe 36 26 6 4 90 39 51 84
3 Reeder Samsunspor 36 19 7 10 55 41 14 64
4 Beşiktaş 36 17 11 8 59 36 23 62
5 Rams Başakşehir 36 16 6 14 60 56 4 54
6 ikas Eyüpspor 36 15 8 13 52 47 5 53
7 Trabzonspor 36 13 12 11 58 45 13 51
8 Göztepe 36 13 11 12 59 50 9 50
9 Çaykur Rizespor 36 15 4 17 52 58 -6 49
10 Kasımpaşa 36 11 14 11 62 63 -1 47
11 Tümosan Konyaspor 36 13 7 16 45 50 -5 46
12 Corendon Alanyaspor 36 12 9 15 43 50 -7 45
13 Bellona Kayserispor 36 11 12 13 45 57 -12 45
14 Gaziantep FK 36 12 9 15 45 50 -5 45
15 Onvo Antalyaspor 36 12 8 16 37 62 -25 44
16 Sipay Bodrum FK 36 9 10 17 26 43 -17 37
17 Net Global Sivasspor 36 9 8 19 44 60 -16 35
18 Atakaş Hatayspor 36 6 8 22 47 74 -27 26
19 Adana Demirspor 36 3 5 28 34 92 -58 2
ARŞİV
Son Kale İzmir
KünyeKünye İletiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri