ege yıldız, sessiz boru
Son Kale İzmir
  • Dolar
    32,5400
    Dolar
  • Euro
    34,9007
    Euro
  • Altın
    2.422,640
    Altın
  • Bist-100
    9.718,00
    Bist-100
  • ADANA
    22/36°
    ADANA
  • ANKARA
    18/27°
    ANKARA
  • ANTALYA
    22/30°
    ANTALYA
  • BURSA
    17/27°
    BURSA
  • ISTANBUL
    17/21°
    ISTANBUL
  • IZMIR
    15/24°
    IZMIR
  • KONYA
    17/29°
    KONYA
Facebook Twitter
ANA SAYFA GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TÜRKİYE DÜNYA GÜVENLİK
Savaş Ay'ın miras davasında karar!
Savaş Ay'ın miras davasında karar!
Babasının silahıyla ağabeyini öldürdü!
Babasının silahıyla ağabeyini öldürdü!
23 Nisan'da tepki çeken Dilan Polat müsameresi!
23 Nisan'da tepki çeken Dilan Polat müsameresi!
Merkez Bankası faiz kararını açıkladı!
Merkez Bankası faiz kararını açıkladı!
3 Mart 2022 Perşembe - 14:30

Bilim Kurulu üyesinden Kemeraltı uyarısı!

Sağlık Bakanlığı Koronavirüs Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Alper Şener, İzmir Kemeraltı, İstanbul İstiklal Caddesi gibi yoğunluğun fazla olduğu açık alanlarda maske takılması gerektiğine dikkat çekti. Şener, "Açık alan, denilince sağınızda solunuzda 1- 1,5 metre mesafede kimsenin olmadığı ve sizin o mesafeyi koruyabildiğiniz alan kastediliyor. Kapalı alan gibi kullanılması gereken kalabalık açık alanda bu, geçerli değil. Buralarda bireysel korunma önemli" dedi.

Bilim Kurulu üyesinden Kemeraltı uyarısı!

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, dün koronavirüsle mücadelede yeni dönemin detaylarını açıkladı. Bilim Kurulu Toplantısı'nın ardından konuşan Bakan Koca, kaldırılan koronavirüs kısıtlamalarını duyurdu. Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Alper Şener de koronavirüsle mücadelede yeni dönemi değerlendirdi. Açık havada maske kullanımının kaldırılmasının beklenen sonuç olduğunu belirten Şener, "Dünyanın pek çok ülkesinde hatta aşılamaları bizden daha aşağı olan ülkelerde sadece açık alan değil tüm alanlarda maskeyi gündemden düşürdü. Salgının en başından beri uyguladığımız 14 kuralda bir gevşeme, taviz vermedik. Hastaneye ve yoğun bakıma yatış, solunum cihazına bağlanma oranlarında düşme trendi ısrarla sürüyor. Bunun için önlemlerin tekrar gözden geçirilmesi gündeme geldi. Bu süreçte zaten sahada bazı uygulamaların karşılığı yoktu. Bazı uygulamalardan olumsuz geri bildirimler alınıyordu. HES kodu bunlardan biriydi. Başkalarının HES kodlarının kullanılması gibi farklı farklı terminojilerde bu işi bypass ediyordu. Dolaysıya HES kodunun gündemden kalkması yönünde genel bir fikir oluştu" diye konuştu. 

'OMİCRON HALA RİSK'
Açık alanda maske kullanımı uygulamasının kaldırılmasının ardından dikkat edilmesi gerekenlere değinen Prof. Dr. Şener, "Her alanda maske kullanılmasının kalkması söz konusu değil. Kapalı alanda, özellikle 65 yaş üstü bireyler ve bağışıklığı baskılanmış bireylerle mesafenin kaybolduğu alanlarda mutlaka maskeyi kullanması gerek. Bunun dışında otobüsler, asansörler gibi kapalı alanlarda özellikle havalandırması iyi olmayan yerlerde mutlaka maske kullanılmalı çünkü Omicron varyantı kademeli olarak azalsa da halihazırda bizim için bir risk. Hastalığı atlatanlar 2'nci veya 3'üncü kez yakalandığında daha ağır atlatıyorlar" dedi.

'AÇIK ALANDA KALABALIKLAŞILIRSA MASKE TAKMAK GEREKLİ'
Gerekli yerlerde mutlaka maske kullanılması konusunda uyaran Prof. Dr. Şener, "Maske takan veya maske zorunluluğu olan ülkelerde virüsün dağılımı ve yayılımıyla ilgili olumlu bir katkısı olmadığı gösterildiği için açık alanda dolaylı yoldan böyle bir gevşemeye gidildi. Bu gevşeme Türkiye gibi ülkelerde şöyle bir sakınca yaratabilir. Bunun genele yayılma gibi bir sakıncası var. Altını çizmek gerekiyor. Bu karar sadece açık alanlar için geçerli. Açık alanda kalabalıklaşılırsa maske takmak gerekli" diye konuştu. 

İzmir Kemeraltı, İstanbul İstiklal Caddesi gibi yoğunluğun fazla olduğu açık alanlardaki dolaşmalarda da maske takılması gerektiğini vurgulayan Prof. Dr. Şener, "Açık alandan kasıt şu, içeriğini tam anlamak gerek, sağınızda solunuzda 1- 1.5 metre mesafede vatandaşın olmadığı ve sizin o mesafeyi koruyabildiğiniz alan kastediliyor. Dolayısıyla parkta tek otururken, maske takmanın anlamı yok. Deniz kıyısında tek başınızı yürüyorsanız, bisiklet sürüyorsanız da maske takmanın anlamı yok. Kapalı alan gibi kullanılması gereken kalabalık açık alanda bu, geçerli değil. Buralarda bireysel korunma önemli" dedi. 

 
Kripto paralar ve savaş ekonomisi...
 
Putin'in heykelini kaldırdılar!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
TMOOB İKK: "AKP iktidarında 20 yılda 28 binin üzerinde işçi hayatını kaybetti"
TMOOB İzmir İl Koordinasyon Kurulu, 3 Mart İş Cinayetleri'ne Karşı Mücadele ...
Soyer duyurdu: Dava açtık!
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı’nın Maden Yönetmeliği’nde yaptığı ...
Ünlü otelde şok ölüm!
İstanbul Ortaköy’de dün gece ünlü bir otelin 7. katından aşağı düşerek ...
 
İzmir'den dikkat çeken 'Emekli hekimler' anketi!
İzmir Tabip Odası'nın emekli hekimlerle ilgili 2 bin 153 emekli doktorun ...
Kemalpaşa'da uygulamalı budama eğitimi!
Kemalpaşa Belediyesi, tarıma yönelik desteklemeler kapsamında üreticiler ...
Aytun Çıray'dan Melih Gökçek hakkında suç duyurusu!
İYİ Parti İzmir Milletvekili Aytun Çıray, "Batum’u, Musul’u, Halep’i, ...
 
Bilal Erdoğan: Starbucks'a gittiğiniz zaman Türk kahvesi söyleyin!
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın oğlu ve TÜGVA Yüksek İstişare Kurulu Üyesi Bilal ...
Yılmaz Özdil: Bakan hepimize gerizekalı muamelesi yapıyor!
Sözcü yazarı Yılmaz Özdil, Resmi Gazete'de yayımlanan yeni bir yönetmelikle ...
Robotlar İzmir'de yarışacak!
Fuar İzmir 4-6 Mart tarihleri arasında İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin ...
 
YAZARLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA SON KALE İZMİR
TWITTER'DA SON KALE İZMİR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Eski günlerdeki gibi bu kriz günlerinde seyyar esnafımızın mahalle aralarında zorunlu sağlık tedbirlerine uyarak hizmet etmesini ister misiniz?

Evet
Hayır
Bilmiyorum

Sonuçları göster Anket arşivi
PUAN DURUMU
ARŞİV
Son Kale İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri