ege yıldız, sessiz boru
Son Kale İzmir
  • Dolar
    32,2767
    Dolar
  • Euro
    35,0269
    Euro
  • Altın
    2.472,770
    Altın
  • Bist-100
    10.537,00
    Bist-100
  • ADANA
    17/26°
    ADANA
  • ANKARA
    9/22°
    ANKARA
  • ANTALYA
    21/24°
    ANTALYA
  • BURSA
    13/26°
    BURSA
  • ISTANBUL
    13/21°
    ISTANBUL
  • IZMIR
    17/28°
    IZMIR
  • KONYA
    12/26°
    KONYA
Facebook Twitter
ANA SAYFA GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TÜRKİYE DÜNYA GÜVENLİK
Sevgilisini kalbinden bıçaklamıştı... Irına'nın cezası belli oldu!
Sevgilisini kalbinden bıçaklamıştı... Irına'nın cezası belli oldu!
CHP'li Polat'tan köprü ve otoyol zammı tepkisi!
CHP'li Polat'tan köprü ve otoyol zammı tepkisi!
Yollar ayrıldı... Fatih Terim'ın Yunanistan macerası sona erdi!
Yollar ayrıldı... Fatih Terim'ın Yunanistan macerası sona erdi!
SPK'dan 2 şirketin halka arzına onay!
SPK'dan 2 şirketin halka arzına onay!
23 Aralık 2020 Çarşamba - 16:24

Bir fav bir orman getirdi!

Bornova Belediye Başkanı Mustafa İduğ'un başlattığı "1 fav 1 fidan" kampanyası sosyal medyada fırtınaya dönüştü. Cem Yılmaz, Zafer Alagöz gibi ünlülerin yanı sıra CHP İzmir Milletvekili Tuncay Özkan ve CHP'li Eren Erdem'in de destek verdiği kampanyada 24 saat dolmadan 195 bin fav'a ulaşıldı. "Sözüm söz" diyen Başkan İduğ, dev bir ağaçlandırma kampanyasının fitilini ateşleyen gençle makamında bir araya geldi. İduğ, fidan hedefini 200 binden Bornova'nın nüfusu olan 500'e yükselttiklerini açıkladı.

Bir fav bir orman getirdi!

SONKALEİZMİR- Gençlerle yakın diyaloğu ve sosyal medyadaki etkinliğiyle bilinen Bornova Belediye Başkanı Dr. Mustafa İduğ'un fav sözü gündem yarattı. Başkan İduğ'un twitter hesabından "Hedef 5000 yeni fidan daha! Her şey daha yeşil bir Bornova İçin! 2021 ilk yarısı için hedefimiz 5000 yeni fidan, böylelikle göreve geldiğimizden beri diktiğimiz toplam fidan sayısı 15.000 olacak. #BornovaHepimizin" mesajını paylaşmasının ardından Bornovalı genç Seçkin Özdemir harekete geçti. Saat 17.28'de twitter'dan Başkan İduğ'a özel bir mesaj gönderen İzmirli genç, "Merhaba biliyorsunuz twitter'da bir akım var. Benim de yıllardır merak ettiğim bir şey var. Belediye başkanı olmak nasıl bir his. Kaç fav alırsam 1 günlüğüne belediye başkanı olabilirim" ifadelerini kullandı.

İLGİNÇ İSTEĞE İLGİNÇ YANIT!
Bu ilginç isteğe Başkan İduğ'un yanıtı daha da ilginç oldu. Başkan İduğ, sadece 6 dakika sonra, saat 17.34'te İzmirli gence dönüş yaptı. "Biz öyle yapmayalım. Gel beraber iyi bir şey yapalım. Sana söz alacağın her fav için bir fidan dikeceğim" diye yazdı.
Başkan İduğ'un bu teklifini kabul eden Seçkin Özdemir, twitter hesabından "Arkadaşlar Bornova Belediye Başkanı'ndan her fav için bir fidan sözü aldım. Destek verir misiniz" mesajını paylaşıp sosyal medya kullanıcılarına seslendi.

YAĞMUR GİBİ YAĞMAYA BAŞLADI
İzmirli gencin mesajına favlar yağmur gibi yağmaya başladı. Etkileşim kısa sürede çığ gibi büyüdü. Başkan İduğ'un sözü ve gencin çağrısına Cem Yılmaz ve Zafer Alagöz gibi ünlü isimlerin yanı sıra CHP İzmir Milletvekili ve Genel Başkan Danışmanı Tuncay Özkan, CHP Parti Meclisi Üyesi Eren Erdem, çok sayıda milletvekili, belediye başkanı ve sosyal medya fenomeni de destek verdi. Kampanyada henüz 24 saat dolmadan 193 bin fav sayısına ulaşıldı.

ÇITAYI 500 BİNE YÜKSELTTİ
Fav sayısının daha ne kadar yükseleceği ve bu kadar fidanın nasıl tedarik edileceği merak konusu olurken, Başkan İduğ'dan "Sözüm söz" açıklaması geldi. Başkan İduğ, sabah olur olmaz ise dev bir ağaçlandırma kampanyasının fitilini ateşleyen İzmirli genç Seçkin Özdemir ile bir araya geldi. İzmir'de bir üniversitenin sosyal medya sorumlusu olan Özdemir'e lavanta fidanı verip teşekkür eden Başkan İduğ, "200 bin fidan tamam. Ama Bornova nüfusu 500 bin. 300 bin daha gidecek yolumuz var" diyerek hedefi 500 bine çıkardı.

HERKESİN BİR FİDANI OLACAK
Başkan İduğ, kampanyaya Ege Orman Vakfı'nın da 100 bin fidanla destek vereceğini belirtirken, dikim için belirledikleri 3 ayrı yeri de açıkladı. Herkesi hazırlayacakları fidan dikim alanına çağıran Başkan İduğ, "Yeşil Bornova diyoruz. Bu sözle olmaz. Bizim hedefimiz, öğretmenler, sağlık çalışanları ve personelimizin sayısının toplamı olan 16 bindi. 16 bin fidan dikecektik. Bu kampanya sayesinde 200 bine çıktı. Şimdi de 500 bin. Bornova'da herkesin bir fidanı olacak" diye konuştu.
Özdemir'e ise başkanlık koltuğunu gösteren İduğ, "Buraya mı oturmak istiyordum. Ben 57 yıl çalıştım buna oturmak için" diyerek espri yaptı.

1 GÜN KOLTUKTA OTURSAM DAHA MUTLU OLMAZDIM
Attığı tweet'in ardından olayın buralara gelmesine çok şaşırdığını belirten Seçkin Özdemir, "Aslen İskenderunluyum. Geçen aylarda orada büyük bir orman yangını oldu. Çok etkilendim. İşte bu yüzden İzmir'e bir orman kazandırılmasına vesile olduğum için çok mutluyum. Emin olun 1 gün o koltuğa otursam daha mutlu olmazdım" dedi.

 
Alaattin Çakıcı'nın ifadesi ortaya çıktı... Geri adım attı!
 
Tekel Bayilerine tehdit mektubu
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Alaattin Çakıcı'nın ifadesi ortaya çıktı... Geri adım attı!
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nu tehdit eden organize suç örgütü ...
Varyant yolunun asfaltlanmasına tepki!
İzmir'i Sevenler Platformu Başkanı Sancar Maruflu, Büyükşehir Belediyesi ...
"Depremzede konutlarının zemini sağlam"
İzmir Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) Deprem Araştırma ve Uygulama Merkezi ...
 
İzmir'de yılbaşı için korona tedbirleri
İzmir Valiliği İl Hıfzısıhha Kurulu, 31 Aralık Perşembe günü saat 21.00'den ...
MİT TIR'ları davası sonuçlandı... İşte Can Dündar'ın cezası!
MİT TIR'ları davasından yargılanan gazeteci Can Dündar'a siyasi ve askeri ...
Engelli yaşlı adama Kızılay yardım elini uzattı
İzmir'in Gaziemir ilçesinde, tek göz oda kiralık evinde pandemi sürecini ...
 
Profesör Kural koronaya yenik düştü!
Prof. Orhan Kural koronavirüse yenik düştü. 70 yaşındaki Orhan Kural, ...
KDV'de indirim uzatıldı!
Koranavirüsten (COVID-19) etkilenen ekonomik faaliyetlere destek sağlanması ...
'Büyükşehir ve Konak Belediyesi Kemeraltı'na taşınsın' önerisi
İzmir'de 30 Ekim'de yaşanan 6.9'luk deprem sonrasında hizmet binaları ...
 
YAZARLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA SON KALE İZMİR
TWITTER'DA SON KALE İZMİR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Eski günlerdeki gibi bu kriz günlerinde seyyar esnafımızın mahalle aralarında zorunlu sağlık tedbirlerine uyarak hizmet etmesini ister misiniz?

Evet
Hayır
Bilmiyorum

Sonuçları göster Anket arşivi
PUAN DURUMU
ARŞİV
Son Kale İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri