ege yıldız, sessiz boru
Son Kale İzmir
  • Dolar
    32,4375
    Dolar
  • Euro
    34,7411
    Euro
  • Altın
    2.441,870
    Altın
  • Bist-100
    9.916,00
    Bist-100
  • ADANA
    20/32°
    ADANA
  • ANKARA
    14/24°
    ANKARA
  • ANTALYA
    21/24°
    ANTALYA
  • BURSA
    12/22°
    BURSA
  • ISTANBUL
    13/19°
    ISTANBUL
  • IZMIR
    11/26°
    IZMIR
  • KONYA
    13/25°
    KONYA
Facebook Twitter
ANA SAYFA GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TÜRKİYE DÜNYA GÜVENLİK
Karakolda dehşet: 2 polis şehit oldu!
Karakolda dehşet: 2 polis şehit oldu!
Busenaz Sürmeneli, Avrupa şampiyonu
Busenaz Sürmeneli, Avrupa şampiyonu
Hortum felaketi: 5 ölü, 33 yaralı
Hortum felaketi: 5 ölü, 33 yaralı
Derbide Fenerbahçe kazandı!
Derbide Fenerbahçe kazandı!
11 Nisan 2020 Cumartesi - 10:11

Bisiklet tutkunları iyilik taşıyor

İzmir'de koronavirüs tedbirleri kapsamında sokağa çıkma yasağı getirilen 65 yaş ve üstü vatandaşların ihtiyaçlarını, gönüllülerden oluşan 50 kişilik bisikletli ekip karşılıyor. Vatandaşlardan Şevket Eğribozlu (75), "İstediklerimi telefonla ilettim. Onlar da çok kısa sürede siparişlerimi alıp getirdiler" dedi. 

Bisiklet tutkunları iyilik taşıyor

Koronavirüs salgını nedeniyle 65 yaş ve üzeri ile kronik rahatsızları bulunanlara sokağa çıkma yasağı getirildi. Yasağın ardından bu kişilerin ihtiyaçlarının karşılanması için bisiklet tutkunları bir araya gelerek, 'BİSİ Destek' hizmetini oluşturdu. Bisikletliler Kooperatifi'nin (BİSİKOOP) yürüttüğü 'Cities on Bike' projesi kapsamında Bisikletli Ulaşımı Geliştirme Platformu (BUGEP) ve Bisikletli Ulaşım Derneği’nin (BİSUDER) yaptığı ortak çalışma ile 'Bisi Destek' hizmeti 65 yaş üstü vatandaşların hayatını kolaylaştırıyor.

Tamirden, faturaya kadar çok sayıda konuda yaşlılara yardımcı olmaya çalıştıklarını vurgulayan bisikletli ekipten Mustafa Karakuş, "Biz günlük hayatta ulaşımımızı bisikletle sağlıyoruz. Sosyal medya üzerinden koronavirüs nedeniyle karantinaya alınan 65 yaş ve üzeri vatandaşların ihtiyaçlarını bisikletle karşılayabileceğimizi duyurduk. İnsanların da ihtiyacı olduğunu gördük. 50 kişilik gönüllü ekibimiz var. Bir koordinasyon kurduk ve valilikten izin aldık. İhtiyacı olan 65 yaş ve üzerindeki vatandaşlarımız çağrı merkezimizi arayarak ulaşıyor. Bu çağrılar gönüllü arkadaşlarımıza yönlendiriliyor. Alışverişlerini yapıyoruz, faturalarını yatırıyoruz, tamir edilmesi gereken bir eşyası varsa tamir edilmesini sağlıyoruz. Bisikletli ekibimiz tüm hijyen kurallarına uyarak yaşlılarımızın ihtiyaçlarını karşılıyor" dedi.

'FİKRİMİZİ PROJELENDİRDİK'

Bu süreçte insanların birbirlerine destek olmaya ihtiyacı olduğunu belirten Bisikletliler Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Çelikörs, bu projeyi diğer şehirlerin de örnek alabileceğini söyledi. Çelikörs, "Şehir dışında yaşayan annem vardı. Oradaki genç arkadaşlar annemi sahiplenerek ihtiyaçlarını karşılıyor. İzmir'de de neden olmasın diye düşündük. Bizim geleneklerimiz buna oldukça uygun. Bu fikrimizi projelendirdik. İklim değişikliğinin etkilerini daha yakından hissediyoruz. Bu açıdan bakıldığında bu hizmeti bisikletlerle vermemiz çok daha anlam kazanıyor. Ayrıca birbirimize destek vermeye ve iyilik yapmaya çok ihtiyacımız olan günlerdeyiz. İyilik hem yapılana hem yapana pozitif değer katıyor. Bu hareketin diğer şehirlerde de örnek alacağını düşünüyorum. Sadece koronavirüs sürecinde değil daha sonrasında da toplumsal bir destek projesi olarak devam edeceğini umuyoruz" diye konuştu.

'TELEFONUN DİĞER UCUNDAYIZ'

Projenin manevi olarak kendisi için çok büyük anlam ifade ettiğini dile getiren Gül Pürçek, desteği ihtiyacı olanlara yardım sağlamanın kendisini mutlu ettiğini söyledi. Pürçek, şunları söyledi:

"50 gönüllü arkadaşımızla başlattığımız bir proje. 65 yaşın üstünde desteğe ihtiyacı olan aynı zamanda engelli ve yardıma ihtiyacı olan kişiler için bizler şu anda telefonun diğer ucundayız. Bu projede işin manevi kısmı benim için çok değerliydi. Herkesin kendini yalnız hissettiği bir sürecin içindeyiz. Özellikle evinde yalnız yaşayanlar ve yardıma ihtiyacı olanlar var. Onlara destek olabildiğim için daha çok işe yaradığımı ve mutlu olduğumu hissediyorum. Onların yalnızlığını paylaşma hissi beni bir nebze de olsa rahatlatıyor."

'UYGULAMADAN ÇOK MEMNUNUM'

Alsancak Mahallesi'nde oturan Şevket Eğribozlu (75), 'BİSİ Destek' ekibini arayıp, ihtiyaçları bulunduğunu bildirerek, yardım istedi. Telefonun diğer ucunda bulunan gönüllülerden Mustafa Karakuş telefondan kendisine ulaşan Eğribozlu'nun siparişlerini not alarak en yakın bölgedeki bisikletli ekibe bildirdi. Siparişleri alan gönüllüler evine götürüp, sosyal mesafe ve hijyen kurallarına uyarak teslim etti. Kendisi için alışveriş yapan gönüllü ekibe teşekkür eden Eğribozlu, "65 yaş üstü olduğum için evden çıkamıyorum. Ayrıca tek yaşıyorum. Bu nedenle telefonla arayarak yardım istedim. Onlar da çok kısa sürede gelip, markette alışverişi yaptılar ve bana getirdiler. Bu uygulamadan çok memnunum. Bisikletli ekibe teşekkür ederim" diye konuştu.

 

 
Meyve sebzede ihracat artışı
 
Dünya kan ağlıyor... ABD'den görülmemiş rekor!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
‘Cumartesi’ pazarını vatandaşlar talan etti!
Bursa’da bu sabah kurulacak pazar yerine sokağa çıkma yasağı ilanından ...
İmamoğlu: Yasaktan haberdar değildik
İçişleri Bakanlığı'nın son dakika olarak aldığı 31 ildeki sokağa çıkma ...
İzmir sokaklara aktı!
Hükümetin yasağın başlamasına 2 saat kala duyurduğu sokağa çıkma yasağı, ...
 
Sokağa çıkma yasağı ilan edildi
Aralarında İstanbul, Ankara ve İzmir'in de olduğu 30 Büyükşehir ile Zonguldak'ta ...
Kilosu 130 lira ama kapış kapış
Çanakkale'de ormanlık alanlardan toplanan "kuzugöbeği mantarı" kilosu ...
Bostanlı'da feci kaza!
İzmir'in Karşıyaka İlçesi Bostanlı semtindeki feci kazada, metal yığınına ...
 
İzmirli gazeteci ifadeye çağrıldı
Odatv İzmir muhabiri Gamze İşler, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a ...
Kavga var diye çağırdılar, pasta kestiler
İzmir'in Konak ilçesinde iki vatandaş, asılsız kavga ihbarında bulunduktan ...
Burhan Kuzu'ya hapis istemi
Burhan Kuzu'nun “nüfuz ticareti” suçundan 5 yıla kadar hapsi istendi.
 
YAZARLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA SON KALE İZMİR
TWITTER'DA SON KALE İZMİR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Sokak esnafı korona günlerinde faydalı oluyor mu?

Evet
Hayır
Bilmiyorum

Sonuçları göster Anket arşivi
PUAN DURUMU
ARŞİV
Son Kale İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri