ege yıldız, sessiz boru
Son Kale İzmir
  • Dolar
    32,4375
    Dolar
  • Euro
    34,7411
    Euro
  • Altın
    2.441,870
    Altın
  • Bist-100
    9.916,00
    Bist-100
  • ADANA
    20/32°
    ADANA
  • ANKARA
    14/24°
    ANKARA
  • ANTALYA
    21/24°
    ANTALYA
  • BURSA
    12/22°
    BURSA
  • ISTANBUL
    13/19°
    ISTANBUL
  • IZMIR
    11/26°
    IZMIR
  • KONYA
    13/25°
    KONYA
Facebook Twitter
ANA SAYFA GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TÜRKİYE DÜNYA GÜVENLİK
Karakolda dehşet: 2 polis şehit oldu!
Karakolda dehşet: 2 polis şehit oldu!
Busenaz Sürmeneli, Avrupa şampiyonu
Busenaz Sürmeneli, Avrupa şampiyonu
Hortum felaketi: 5 ölü, 33 yaralı
Hortum felaketi: 5 ölü, 33 yaralı
Derbide Fenerbahçe kazandı!
Derbide Fenerbahçe kazandı!
23 Ağustos 2022 Salı - 12:13

Bornova Çamdibi'nde ilk kulaçlar milli yüzücü Altınbilek'ten...

Bornova Belediyesi Çamdibi Yarı Olimpik Kapalı Yüzme Havuzu’nda kurslar başladı. Havuzda ilk kulaçları ise Bornova Belediye Başkanı Mustafa İduğ’un çaldığı düdükle milli yüzücü İlker Altınbilek attı. Yüzme kurslarına katılan çocukların ilk ders günlerinde yanında olan Başkan İduğ, “Hayata geçirdiğimiz projelerle toplumcu belediyecilik anlayışını spor olanaklarıyla tüm Bornovalılara yansıtmak istiyoruz” dedi.

Bornova Çamdibi nde ilk kulaçlar milli yüzücü Altınbilek ten...

Bornova Belediye Başkanı Mustafa İduğ, yeni havuzda heyecanları gözlerinden okunan minik kursiyerlerle tek tek ilgilendi. Çamdibi semtinde havuzun önemli bir talep olduğunu anımsatan Başkan İduğ, “Tesisimiz başta çocuk ve gençler olmak üzere tüm Bornova’ya hizmet verecek. Özellikle de bölgede yaşayan Bornovalılar için çok güzel bir spor olanağı sağlayacak. Ayrıca bu tesis ile çocuklarımız yüzme öğrenirken, yetenekli olanları da ortaya çıkarıp şampiyon sporcular yetiştirmek istiyoruz” dedi.

KURSİYERLER İLK KULAÇLARINI ATTI

Yaz döneminde 9-17 yaş grubu arasındaki 650 kursiyer ilk kulaçlarını attı. “Hiç yüzme bilmeyenler”, “Az yüzme bilenler” ve “Yüzme bilenler” şeklinde üç gruba ayrılarak alanlarında uzman eğitmenlerden yüzme derslerine başladı. Yazın en sıcak günlerinde serin sularla buluşan çocukları veliler de tribünlerden izledi. Kursun ilk gününde Bornova Belediye Başkanı Dr. Mustafa İduğ, Bornova Belediye başkan yardımcıları, meclis üyeleri, muhtarlar, milli yüzücü İlker Altınbilek ve siyasi parti temsilcileri de tesisi ziyaret ederek yüzme eğitimi alan çocuklara başarılar diledi.

YÜZME, SUTOPU VE AMATÖR SPORCU SAĞLIK MERKEZİ

Havuzun Çamdibi'nde pek çok etkinliğe ve çalışmaya da ev sahipliği yapacağını belirten Başkan Mustafa İduğ şöyle konuştu:

"Planlama aşamasında havuzun ölçülerine dikkat ettik, ölçüleri su topu da oynanabilecek biçimde kurguladık. Bu sayede tesisimizde yüzme derslerinin yanı sıra su topu, fitness salonu, sakatlık yaşayan amatör sporcular için tedavi merkezi ve sporcuların beslenme uzmanı ile kafeterya da hizmet verecek. Yaşı daha küçük olan ve yüzme bilmeyenler için çırpınma havuzu da yaparak yüzme kursunda yaş aralığımızı büyüteceğiz. Bizim amacımız gençlerimizi kötü alışkanlıklardan uzak tutarak sağlıklı yaşamasını sağlamak.” 

MİLLİ SPORCUDAN TEŞEKKÜR

Çamdibi Yarı Olimpik Kapalı Yüzme Havuzu’nda ilk kulacı atan milli yüzücü İlker Altınbilek ise havuzu çok beğendiğini belirterek, “Biz küçükken tesis sıkıntısı yaşıyorduk. İzmir’in havuzlara ihtiyacı vardı. Başkanımız Mustafa İduğ, Bornova’ya mükemmel bir havuz kazandırdı. Kendisine hem yüzücüler hem de çocuklar adına çok teşekkür ediyorum. İnşallah burada da benim gibi milli sporcular yetişecektir” dedi.

YETİŞKİN KURSLARI DA BAŞLAYACAK

Yarı olimpik havuzda kış dönemi kursları Eylül ise ayında başlayacak. Kış döneminde çocukların kursları okul nedeniyle hafta sonu yapılacak, hafta içi ise gündüz saatlerinde kadınlara, akşam 19,00’dan sonra da tüm yetişkin gruplarına kurs düzenlenecek.

4 BİN 100 METREKARELİK ALAN VAR

Çamdibi Yarı Olimpik Kapalı Yüzme Havuzu, Çamdibi Gaziosmanpaşa Mahallesi 5499/1 Sokak’ta bodrum, zemin ve birinci kat olmak üzere toplam 3 kat olarak inşa edildi. Tesis, 2.300 metre kapalı, 1.800 metre açık alan olmak üzere toplam 4.100 metrekarelik alanda bölge halkının kullanımına sunuldu. 850 metrekare alana sahip bodrum katında teknik servis mekanları ve mekanik odalar bulunuyor. 1.150 metrekare alana sahip zemin katında danışma, fuaye, idari ofisler, yarı olimpik havuz, soyunma odaları, antrenör odası, ilkyardım odası, kadın, erkek ve engelli tuvaletleri, 520 metrekarelik birinci katta ise fitness salonu, kafeterya, izleyici terası, 100 kişilik seyirci alanı ve yine tuvaletler yer alıyor.

 

 

 

 
100. Yıl Anı Evi’ne anlamlı bağış!
 
Tarım ve gıdanın geleceği İzmir İş Günleri’nde konuşulacak!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
100. Yıl Anı Evi’ne anlamlı bağış!
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer İzmir’in kurtuluşunun 100. ...
Doğançay Pazar Yeri’nde sona gelindi!
Bayraklı Belediyesi, Doğançay Pazar Yeri yapımında son aşamaya geldi. ...
Torbalı'da Börülce Festivali...
Torbalı Belediyesi hem değerlerini tanıtmak hem de kır turizmini yaygınlaştırmak ...
 
Karşıyaka'ya iki yeni park!
Karşıyaka Belediyesi, iki yeni alanı daha kente kazandırdı. Tersane Mahallesi ...
Selçuk'ta 30 Ağustos'a özel hazırlık...
Büyük Taarruz’un 100. Yılı Efes Selçuk’ta Kurtuluş Yolu Anıtı önünde düzenlenecek ...
Çiğli’de dar gelirliler için Kent Bostanları!
Çiğli Belediyesi, dar gelirli ailelere sebze ve meyve desteğinde bulunmak ...
 
Göztepe Şehit Kerem Oğuz Erbay Köprüsü yenilendi!
İzmir Büyükşehir Belediyesi Mustafa Kemal Sahil Bulvarı üzerindeki Göztepe ...
Nazilli Halk Pazarı'nda yangın eğitimi!
Kuşadası Belediyesi iştiraklerinden Arya A.Ş. ve Aydın Büyükşehir Belediyesi ...
Dünya Sörf Şampiyonası'nda final heyecanı
Çeşme'de 17 farklı ülkeden 100’ün üzerinde sporcunun yarıştığı yarışlarda ...
 
YAZARLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA SON KALE İZMİR
TWITTER'DA SON KALE İZMİR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Eski günlerdeki gibi bu kriz günlerinde seyyar esnafımızın mahalle aralarında zorunlu sağlık tedbirlerine uyarak hizmet etmesini ister misiniz?

Evet
Hayır
Bilmiyorum

Sonuçları göster Anket arşivi
PUAN DURUMU
ARŞİV
Son Kale İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri