ege yıldız, sessiz boru
Son Kale İzmir
  • Dolar
    41,2850
    Dolar
  • Euro
    48,6233
    Euro
  • Altın
    4.884,130
    Altın
  • Bist-100
    11.000,00
    Bist-100
  • ADANA
    23/34°
    ADANA
  • ANKARA
    14/30°
    ANKARA
  • ANTALYA
    23/32°
    ANTALYA
  • BURSA
    17/27°
    BURSA
  • ISTANBUL
    20/25°
    ISTANBUL
  • IZMIR
    21/29°
    IZMIR
  • KONYA
    16/29°
    KONYA
Facebook Twitter
ANA SAYFA GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TÜRKİYE DÜNYA GÜVENLİK
Kartalkaya faciası ile ilgili flaş gelişme!
Kartalkaya faciası ile ilgili flaş gelişme!
Mahkeme kararı sonrası Özel'den dikkat çeken mesaj
Mahkeme kararı sonrası Özel'den dikkat çeken mesaj
Sosyal medya fenomenine Cumhurbaşkanı'na hakaretten dava
Sosyal medya fenomenine Cumhurbaşkanı'na hakaretten dava
Fenerbahçe'den flaş karar! Kulüpler Birliği'nden çekildiler...
Fenerbahçe'den flaş karar! Kulüpler Birliği'nden çekildiler...
25 Temmuz 2024 Perşembe - 09:38

Bornova'da Geleneksel Aşure Günü buluşması!

Bornova’da her Muharrem Ayı'nda düzenlenen Geleneksel Aşure Günü Etkinliği, bu yıl da büyük bir katılımla gerçekleşti. Bornova Belediyesi'nin organizasyonunda 2 bin 500 Bornovalı, Kerbela şehitleri anısına aynı sofrada buluştu. Etkinlikte konuşan Bornova Belediye Başkanı Ömer Eşki, Kerbela'dan çıkarılacak iki önemli ders olduğunu vurgulayarak, "Bedeli ne olursa olsun doğrudan ayrılmamak ve iktidarın her şey olmadığını unutmamak" dedi.

Bornova da Geleneksel Aşure Günü buluşması!

Bornova Belediyesi’nin Geleneksel Aşure Günü Etkinliği, 680 yılında Kerbela'da şehit edilen Hz. Hüseyin ve 71 yakını anısına saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başladı. Alevi Dedesi Haydar Yurdakul aşure lokma duası okudu. Bornova Belediye Başkanı Ömer Eşki ve dernek temsilcileri, kazanın başına geçerek aşure karıştırdı. Sivas İmranlılar Derneği Semah Ekibi ise semah gösterisi sundu.

Önce Mesut Akbaba, Hüseyin Koçak ve Ali Onur Geyik, ardından Mustafa ve Müslüm Eke Kardeşler, sazları eşliğinde seslendirdikleri deyiş ve türkülerle alanı dolduran Bornovalıların yüreklerine dokunan bir gece yaşattı.

Veli Zengin: "Aşure, özgürlüğün ve direnişin sembolüdür"

Büyük aşure buluşmasında Alevi Güçbirliği Platformu adına konuşan Veli Zengin, Muharrem Ayı’nın Aleviler için önemine dikkat çekti. Zengin, "Bu ay, oruç ve matem ayıdır. Aşure, erdemli ve yiğit bir kahramanın, zalim diktatöre karşı onurlu bir şekilde ölmeyi seçtiği günün adıdır. Kerbela, mazlumların zalimlere karşı başkaldırısını simgeler. Biz Aleviler, yüzyıllardır çektiğimiz sıkıntılara ve baskılara karşı bu başkaldırıdan güç alırız. Hz. Muhammed, Hz. Ali ve İmam Hüseyin’in yolundan yürüyerek, zalime karşı direniriz" ifadelerini kullandı.

Başkan Ömer Eşki: “İktidar her şey değildir”

Bornova Belediye Başkanı Ömer Eşki, Kerbela’dan çıkarılacak iki önemli ders olduğunu vurguladı. Eşki "Birincisi, bedeli ne olursa olsun doğrudan ayrılmamak. Kerbela’da şehit edilenler, doğruluk uğruna canlarını verdiler, bükülmediler, eğilmediler ve tarih onları asla unutmadı, unutmayacak. Onları katledenlerin isimleri ise tarihin kara sayfalarında kalacak. İkincisi de iktidarın her şey olmadığını unutmamaktır. İktidar hırsı, doğruluğu unutturur ve sonunda mutlaka hata yaptırır. Yakın tarihimizde Bosna’da, bugün Filistin’de olduğu gibi ne yazık ki benzer mücadeleler devam ediyor. Ben yöneteceğim, tek doğru, tek güç, tek adam benim diye hareket edenler sonunda kaybetmeye ve halka yenilmeye mahkumdur. İktidar hırsına yenilmemek, demokrasiden ve birlikte yönetmekten geçer" dedi.

Her canlının yaşam hakkına saygı göstermeliyiz

Başkan Ömer Eşki, TBMM’de komisyonlardan tartışmalar içinde geçen sokak hayvanları ile ilgili gelişmelere de değinerek, "Sokak hayvanlarına yapılan zulme de direnmeliyiz. Bunun için önce insan olmak gerekiyor. Bunun tek yolu eğitimden geçer. Çocuklarımızı eğitirken doğaya, çevreye, hayvanlara ve insanlara saygılı olmayı öğretmeliyiz. Çocuklarımızı ve gençlerimizi intikam hırsıyla değil, sevgiyle ve barışın diliyle yetiştirmeliyiz. Ancak bu şekilde daha güzel bir dünya yaratabiliriz" şeklinde konuştu.

 

 
İzmir Büyükşehir'den kısırlaştırma seferberliği!
 
Bıçaklı dehşette can kaybı arttı!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İzmir Büyükşehir'den kısırlaştırma seferberliği!
İzmir Büyükşehir Belediyesi, sokakta yaşayan kedi ve köpeklerin kısırlaştırılması ...
Selçuk'ta koordinasyon toplantısı!
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, koordinasyon toplantılarını ...
Güvercinada tarihi kimliği ile buluşuyor!
Kuşadası Belediyesi, kısa süre önce Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından ...
 
İzmir Büyükşehir'den flaş kooperatif kararı... SÖZLEŞMELER FESHEDİLDİ!
İzmir Büyükşehir Belediyesi, İZBETON'un garantörlüğünde kooperatiflerle ...
Uygun fiyata sağlıklı gıda Halk Ada Market'te!
Kuşadası Belediyesi tarafından yerel tarımsal üretimi geliştirmek amacıyla ...
Çeşme Ilıca Plajı'na mavi bayrak...
İzmir'in Çeşme ilçesindeki ünlü Ilıca Plajı'na mavi bayrak verildi. Çeşme ...
 
Selçuk Balkan: ''Lozan vatan toprağının şanlı tapusudur''
Urla Belediye Başkanı Selçuk Balkan, Lozan Barış Antlaşması'nın 101.yıldönümü ...
3. Dikili Kitap Günleri'nde yerel seçim sonrası süreç değerlendirildi...
Dikili Belediyesi ve Yayıncılar Kooperatifi (YAYKOOP) iş birliği ile 20-28 ...
Konak’ta 100 gün mutluluğu...
Konak Belediye Başkanı Nilüfer Çınarlı Mutlu, ilk 100 günde seçim vaatlerini ...
 
YAZARLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA SON KALE İZMİR
TWITTER'DA SON KALE İZMİR
ÇOK YORUMLANANLAR
PUAN DURUMU
# TAKIM O G B M A Y AV P
1 Galatasaray 5 5 0 0 15 1 14 15
2 Fenerbahçe 4 3 1 0 7 2 5 10
3 Trabzonspor 5 3 1 1 4 2 2 10
4 Göztepe 5 2 3 0 7 2 5 9
5 Hesap.com Antalyaspor 5 3 0 2 6 5 1 9
6 Gaziantep FK 5 3 0 2 7 9 -2 9
7 Tümosan Konyaspor 4 2 1 1 9 4 5 7
8 Corendon Alanyaspor 4 2 1 1 5 3 2 7
9 Samsunspor 4 2 1 1 5 4 1 7
10 Beşiktaş 3 2 0 1 4 4 0 6
11 Çaykur Rizespor 4 1 1 2 2 6 -4 4
12 ikas Eyüpspor 5 1 1 3 4 9 -5 4
13 Kasımpaşa 4 1 0 3 4 6 -2 3
14 Zecorner Kayserispor 4 0 3 1 3 7 -4 3
15 Mısırlı.com.tr Fatih Karagümrük 4 1 0 3 2 7 -5 3
16 Rams Başakşehir 3 0 2 1 2 3 -1 2
17 Kocaelispor 5 0 1 4 2 8 -6 1
18 Gençlerbirliği 5 0 0 5 3 9 -6 0
19
ARŞİV
Son Kale İzmir
KünyeKünye İletiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri