ege yıldız, sessiz boru
Son Kale İzmir
  • Dolar
    32,4375
    Dolar
  • Euro
    34,7411
    Euro
  • Altın
    2.441,870
    Altın
  • Bist-100
    9.916,00
    Bist-100
  • ADANA
    19/32°
    ADANA
  • ANKARA
    15/27°
    ANKARA
  • ANTALYA
    21/26°
    ANTALYA
  • BURSA
    11/19°
    BURSA
  • ISTANBUL
    13/18°
    ISTANBUL
  • IZMIR
    11/24°
    IZMIR
  • KONYA
    13/24°
    KONYA
Facebook Twitter
ANA SAYFA GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TÜRKİYE DÜNYA GÜVENLİK
Uçak biletlerinde tavan fiyata zam!
Uçak biletlerinde tavan fiyata zam!
Kapısı açık otobüsten düşen kadın hayatını kaybetti!
Kapısı açık otobüsten düşen kadın hayatını kaybetti!
Çocuğu yaralıyken canlı yayın yapan Karagül'e soruşturma!
Çocuğu yaralıyken canlı yayın yapan Karagül'e soruşturma!
Nusr-Et restoranına ikinci saldırı!
Nusr-Et restoranına ikinci saldırı!
12 Ekim 2023 Perşembe - 18:14

Bornova'da İstihdam Fuarı açıldı... Yüzlerce firma, binlerce iş imkanı!

Bornova Belediyesi, iş arayanlarla işverenleri buluşturacak İstihdam Fuarı'nı açtı. Binlerce kişiye iş imkanı sağlayacak fuar ilk günden büyük ilgi gördü. Kendisi de bir iş insanı olan ve işsizliğe karşı geliştirdiği projelerle dikkat çeken Bornova Belediye Başkanı Mustafa İduğ, "Bornova Belediyesi'nin kapasitesi kapasitesi 2 bin, bize gelen CV 400 bin. Şimdiye kadar 21 bin kişiyi işe başlatmışız. İnşallah buradan bir 20 bin daha İzmir'in çalışma ekonomisine katkıda bulunacağız" dedi. 

Bornova da İstihdam Fuarı açıldı... Yüzlerce firma, binlerce iş imkanı!

SONKALEİZMİR-Büyükpark'taki Bornova Belediyesi İstihdam Fuarı'nın açılış törenine; Bornova Belediye Başkanı Mustafa İduğ ve eşi Ufuk İduğ, CHP Yoksulluk ve Dayanışma Ofisi Koordinatörü Hacer Foggo, Eski Bornova Belediye Başkanı ve CHP İzmir Milletvekili Kamil Okyay Sındır, İzmir Ticaret Odası, Ege Bölgesi Sanayi Odası, İzmir Ticaret Borsası, Deniz Ticaret Odası İzmir Şubesi, Ege İhracatçı Birlikleri, Ege Sanayicileri ve İşinsanları Derneği, İzmir Sanayici ve İş İnsanları Derneği, Ege Ekonomiyi Geliştirme Vakfı, İzmir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği’nin başkan ve temsilcilerinin yanı sıra iş ve siyaset dünyasının önde gelen isimleri katıldı.

15 EKİM'E KADAR SÜRECEK 

Türkiye’nin ilk 100'ünde yer alan dev şirketlerin de bulunduğu yüzlerce firmanın iş arayanlarla buluşacağı fuar ilk günden yurttaşlardan da büyük ilgi gördü. 15 Ekim'e kadar sürecek fuarın açılış töreninde Bornova Belediyesi'nin Başkan Mustafa İduğ yönetiminde hayata geçirdiği projelerle ilgili tanıtım videosu izletildi. 

"400 BİN CV GELDİ"

Kendisi de bir iş insanı olan ve Bornova'da istihdam konusunda önemli hamleler yapan Bornova Belediye Başkanı Mustafa İduğ konuşmasında işsizlik sorununa dikkat çekti. Başkan İduğ şöyle konuştu:

"Sevgili başkanımız Kamil Okyay Sındır ile birlikte çalıştığımız dönemlerde en çok zorlandığımız konu bize gelen CV'lerdi. Bornova Belediyesi'nin kapasitesi kapasitesi 2 bin, bize gelen CV 400 bin değerli arkadaşlar. 21 bin kişiyi işe başlatmışız. Aile olarak 4 kişi ekmek yese 80-100 bin yapar. Şimdi bu istihdam fuarında inşallah bir 20 bin daha İzmir'in çalışma ekonomisine katkıda bulunacağız. Sayın Mehmet Ali Susam aramızda. Kobi fuarı yapmıştı 2007 yılında... 'Bana biraz anlatır mısınız?' dedim. 'Türkiye’de 3 milyon kobi var ve Türkiye’nin yüzde 76'sı olan çalışanı KOBİ'lerde' dedi. Şimdi burada STK'lar var, iş insanları var, üniversite var, yerel yönetimler var. Sayın rektörüm çok güzel ifade etti. Bize düşen gençleri onlarla burada buluşturmaktır. Amacımız buydu, bunu bugün sizlerle başarmanın mutluluğunu yaşıyorum."



"30 BİN LİRANIN ALTINDA MAAŞ YOK"

Fuara katılan firmalarla ilgili de bilgi veren Başkan İduğ sözlerini şöyle sürdürdü:

"Efendim aramızda Hugo Boss var. Bize müracaatı 'Bin 500 çalışana ihtiyacım var' diye. Bin 500 düşünebiliyor musunuz? Bin 500 kişi arıyor ama çalışacak insan yok. Eksiklik ne? Buradaki değerli başkanlarının en çok üzerinde durduğu konu nitelik. Peki ne yapacağız? Gençler okurken staj yapacak, çalışacak, kendilerini geliştirecek. Artık rekabet diploma almakta değil, kendini geliştirmekte. Donanımı artırmak zorundayız. Eğer donanımın artırırsa daha çok para kazanacak, daha hızlı bir şekilde iş bulabilecek. Şu anda burada 10 bine yakın iş bulma fırsatı var. Vestel firması 200, Mehmet Tiryaki 300... Lojistik firması 'Bornova’da 300 tane ağır vasıta şoför varsa getir' diyor. B ehliyeti olan arkadaşlar gitsinler ağır vasıta ehliyeti alsınlar işleri hazır. Kaç para maaş alacaklar? 30 bin liranın altında maaş yok arkadaşlar. Ağır vasıta şoför bugün uluslararası çalışırsa 2 katı da para kazanma şansına sahip. Bu yüzden bizim burada yapmak istediğimiz nitelikli insanların burada iş bulmasına katkı koymak." 



"DEVLET POLİTİKASI HALİNE GETİRİLMELİ"

Başkan İduğ, isteyenlerin Bornova Belediyesi'nin desteğiyle eğitim de alabileceğine vurgu yaparak şunları kaydetti:

"Peki 'Benim niteliğin yok, ben mezun oldum mesleğim yok' diyen ne olacak? Buraya gelecek Bornova Belediyesi'ne.. Arkadaşlarım burada kayıt alıyorlar onları mesleki kurslara yazdıracağız. 6 ay eğitim alacaklar, sonra onların da işleri hazır. Bakın eczacılar odası başkanımızya bir anlaşma yaptık. 21 günlük eğitimle onları işe yerleştirdik. Yani eğer gençler isterse bu ülkede iş var. Değerli başkanlarımla birlikte iş dünyasında yaptığımız toplantıda şöyle bir şey çıkıyor... 'Çalıştıracak insan bulamıyoruz' diyorlar. Nüfusu 90 milyona gelmiş olan ülkenin şu anda çalışılacak insan bulamaması kadar acı bir şey yok. Bu bir hükümet stratejisi, devlet politikası olmalı. O yüzden buluşmanın geleneksel hale gelmesi, 6 ayda bir yapılmasının çok kıymetli olduğunu düşünüyorum. Biz Bornova Belediyesi olarak, sivil toplum örgütleri ve iş dünyasıyla iç içe çalışmaya devam edeceğiz."


 

 
Gecekondusunu yıkan operatörü pompalı tüfekle vurdu!
 
İzmir'de geri dönüşüm depolama alanında yangın!
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Kamuran 12 Ekim 2023 Perşembe 23:30

Böylesi bugüne kadar yaşanmadı

Yorumu oyla      0      0  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Seferihisar Belediyesi’nden fiziksel aktivite desteği!
Sosyal belediyecilikte hayata geçirdiği projelerle birçok belediyeye örnek ...
Çeşme’de 4. Surfcasting Balık Turnuvası başlıyor!
Çeşme Belediyesi ve Ege Bölgesi Surfcasting Balık Avcıları Derneği (ESCODER) ...
Bayraklı Çay Mahallesi Pazar Yeri’ne modern dokunuş...
Bayraklı’nın çehresini değiştirecek yatırımlarına hız veren Bayraklı Belediyesinde ...
 
Soyer'den Brüksel temasları!
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer dün Brüksel’de ikili temaslarda ...
Başkan Sengel: Kentimizi dayanıklı hale getireceğiz!
Efes Selçuk Dayanıklı Kent Konferansı’nda oluşturulan çalışma masalarının ...
Karşıyaka'dan 100. Yıl sergisi!
Karşıyaka Belediyesi, kentin sanat hayatına kazandırdığı Çatı Bostanlı ...
 
Menderes Cumhuriyet’in 100. yılına hazırlanıyor!
Cumhuriyetin 100. yılı Menderes’te büyük bir coşkuyla kutlanacak. Menderes ...
Narlıdere'nin minikleri 3'te 3'le başladı!
İzmir Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu’nun organize ettiği U-12 Şenlik ...
Uğur Mumcu Parkı 100. yıla hazırlanıyor!
İzmir'in en işlek noktalarından biri olan Üçyol Uğur Mumcu Parkı, Karabağlar ...
 
YAZARLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA SON KALE İZMİR
TWITTER'DA SON KALE İZMİR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Sokak esnafı korona günlerinde faydalı oluyor mu?

Evet
Hayır
Bilmiyorum

Sonuçları göster Anket arşivi
PUAN DURUMU
ARŞİV
Son Kale İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri