ege yıldız, sessiz boru
Son Kale İzmir
  • Dolar
    32,2081
    Dolar
  • Euro
    34,8604
    Euro
  • Altın
    2.446,320
    Altın
  • Bist-100
    10.219,00
    Bist-100
  • ADANA
    16/26°
    ADANA
  • ANKARA
    10/12°
    ANKARA
  • ANTALYA
    17/20°
    ANTALYA
  • BURSA
    10/20°
    BURSA
  • ISTANBUL
    10/20°
    ISTANBUL
  • IZMIR
    12/23°
    IZMIR
  • KONYA
    9/14°
    KONYA
Facebook Twitter
ANA SAYFA GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TÜRKİYE DÜNYA GÜVENLİK
Sel faciası: 300 kişi yaşamını yitirdi!
Sel faciası: 300 kişi yaşamını yitirdi!
AK Partili eski başkan hakkında flaş karar!
AK Partili eski başkan hakkında flaş karar!
TIR'lar çarpıştı: Ölü ve yaralılar var!
TIR'lar çarpıştı: Ölü ve yaralılar var!
Eurovision'u kazanan belli oldu!
Eurovision'u kazanan belli oldu!
25 Şubat 2021 Perşembe - 12:10

Bornova'da görkemli Balkan toplantısı...

Bornova Belediyesi'nin "Balkan işbirliği toplantısı" ile bir araya gelen Balkan dernekleri, belediyelerdeki Balkan masası temsilcileri, Makedonya Türk toplumunun kanaat önderleri ve Balkan yurttaşlar, birlik beraberlik mesajı verdi. CHP Genel Başkan Yardımcısı Faik Öztrak ile CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel'in yanı sıra çok sayıda ilçe belediye başkanı ve milletvekilinin de katıldığı toplantıda Balkan toplumunun yaşadığı acılar ile sorunların çözümü için fikir alışverişinde bulunuldu.

Bornova da görkemli Balkan toplantısı...

SONKALEİZMİR- Bornova Belediyesi Yeşilova Höyüğü Ziyaretçi Merkezi'nde gerçekleştirilen "Balkan işbirliği toplantısında Balkon toplumunun yaşadığı sorunlar ele alındı. CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Balkan Masası Başkanı Faik Öztrak, CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, Bornova Belediye Başkanı Mustafa İduğ, Balkan Rumeli Türkleri Konfederasyonu Genel Başkanı Sabri Mutlu, İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Mustafa Özuslu, Bayraklı Belediye Başkanı Serdar Sandal, Menderes Belediye Başkanı Mustafa Kayalar, Çeşme Belediye Başkanı Ekrem Oran, Kemalpaşa Belediye Başkanı Rıdvan Karakayalı, Çiğli Belediye Başkanı Utku Gümrükçü ve çok sayıda davetlinin katıldığı toplantıya Makedonya Türk toplumunun kanaat önderleri de internet üzerinden dahil oldu.

ADANA'DAN BAĞLANDI

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar da toplantıya internet üzerinden bağlandı. Tarih boyunca baskı gören ve zorunlu göçe maruz kalan Balkanların yaşadıkları sorunlarının çözümü için fikir alışverişinin yapıldığı toplantıda birlik ve beraberliğin önemine vurgu yapıldı.

BAŞKAN İDUĞ'A TEŞEKKÜR

Bornova Belediye Başkanı Mustafa İduğ'a toplantı için teşekkür eden CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Balkan Masası Başkanı Faik Öztrak, "İzmir'de Balkan camiası olarak önemli acılar yaşadık. Cumhuriyet Halk Partisi Balkan Masası olarak amacımız tüm kardeşlerimiz ile dayanışma ve işbirliğini artırmaktır. Hem Türkiye hem de Balkanlar'da mutluluğumuzu çoğaltmaktır. Yakın tarihimizde büyük acılar yaşadık. Tüm Balkanlar'da sürgün ve katliamlar Balkan Savaşı ile başladı. 1. ve 2. Dünya Savaşı'nda bu acılar devam etti. Dünyanın görüp görebileceği an büyük soykırımları yaşadık. Daha dün gibi. Bosna Hersek'te büyük kayıplar verdik. Makedonya Türklüğünün varlığı tehlikeye girdiği zaman kendilerini mücadeleye katan kardeşlerimizi de unutamayız. Yaşamını yitiren tüm kardeşlerimizi rahmetle anıyoruz" dedi.

MAKEDONYA NÜFUS SAYIMI İÇİN ÇAĞRI

Nisan ayında Makedonya'da nüfus sayımı olacağını hatırlatan Öztrak, "Hem oradakilerin hem buradaki akrabalarının nüfus sayısına yansımasını önemli buluyoruz. Makedonya ile vatandaşlık bağınız varsa elektronik ortamda ve oradaki akrabalarınız vasıtasıyla kayıt yaptırabilirsiniz. Kamu kurumlarında anayasal hakların temsil için gösterilen çabaları önemsiyoruz. Günlük yaşamda ve temsilde adalet istiyoruz. Soydaşlarımızın hak ettiğini alması en büyük temennimiz olacak. Kosova Cumhuriyeti'nin 13. yılını kutladık. Bir başka seçim süreci Bulgaristan'da yaşanıyor. Halkın iradesinin yönetime yansıması temennimiz. Az sayıda da olsa kurulan sandıklara gideceklerine eminiz. Belediyelerimiz hemşehrilerimizin oy kullanması için gerekli her türlü ortamı sağlayacaklardır. Belki hükümet kuracak çoğunlukta olmayabilirler ama hükümeti kurma sürecinde olmalarını umut ediyoruz. Büyük hemşehrimiz, ebedi genel Başkanımız Mustafa Kemal Atatürk'ün yolundayız. Bu vizyon bizim yol göstericimiz olacak" diye konuştu.

ÖZEL'DEN SOSYAL BELEDİYECİLİK TEŞEKKÜRÜ

Aile büyüklerinin tümünün Kuzey Makedonya ve Selanik'ten göç ettiğini söyleyen CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, "Zorunlu göçe tabi tutularak topraklarından atalarından koparılmış olmanın ne demek olduğunu yaşayanlar bilir. Ayrıldığınız yerden değilsinizdir, eğer gittiğiniz yerde de sorun varsa oralı da değilsinizdir. Bunu aşmanın yolu burada yapılanlardır. Derneklerin ortaya koyduğu emek çok önemli. Bu kürsünün kurulmasında Belediye Başkanı Mustafa İduğ'un emekleri büyük. Sosyal belediyecilik anlamındaki çalışmalarından dolayı da kendisine teşekkür ediyorum. Mustafa İduğ ile birlikte ilçe belediye başkanlarımızı kutluyorum, hepsini yürekten alkışlıyorum. Ülkenin kurucusuna bağlılık noktasında hepimizin suyun o tarafında olduğu kadar bu tarafında da görevleri vardır. Biz yürüyüşümüzün Selanik'te açılan bir çift mavi gözle başladığını biliyoruz. Atatürk'ümüze önce kurtardığı sonra kurduğu bu güzel Cumhuriyete sahip çıkma noktasında her bir yüreğin coşkuyla çarptığını mutlulukla seyrediyorum" ifadelerini kullandı.

İDUĞ: TOPLANTININ SİNERJİ YARATMASINI UMUYORUM

Bornova Belediye Başkanı Mustafa İduğ ise amaçlarının işbirliği içerisinde iletişim ve bütünlük sağlamak olduğunu söyledi. İduğ, "Sorunları ve çözümlerini tartışacağız. Amaç sonuç odaklı çalışmalar yapmak. Bugün bu toplantıyla bir adım ileriye gitmek. Çok önemsiyorum. Girit'ten gelen bir ailenin çocuğuyum. Balkanlar'da Türkiye'de yaşayan çok insanımız var. Bornova nüfusun üçte birini Balkanlar oluşturuyor. Büyük bir toplumuz. Bu birlikteliğin sinerji yaratmasını istiyorum" dedi.

"SAHİP ÇIKMALIYIZ"

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Özuslu, "Bulgaristan'dan göç etmiş bir ailenin ferdi olarak burada bulunmaktan büyük onur duyuyorum. Balkan davasında Balkan Türk'lerinin mücadelesinde katkı koyan tüm insanları selamlıyorum. Bugünkü toplantının Balkan Türklerinin başarıya oluşmasında önemli bir kilometre taşı olmasını umut ediyorum" dedi.

Balkan Rumeli Türkleri Konfederasyonu Genel Başkanı Sabri Mutlu ise, "Uzun yıllar Balkanlar'da ciddi sıkıntılar yaşadık. 100 yıl önce anavatanımız Türkiye'ye göç etmek zorunda kaldık. Balkanlar'da yaşayan yaklaşık 10 milyon insanımız var. Farklı yerlere göç ediyorlar. O insanlarımıza sahip çıkmamız gerekiyor" ifadelerini kullandı.

 
Time dergisinden Kaftancıoğlu analizi!
 
Türkiye’nin ilk sanal turizm fuarı açıldı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Time dergisinden Kaftancıoğlu analizi!
Time dergisi, yayınladığı bir analizde CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu’nun ...
Karşıyaka’da milyonluk dayanışma!
Karşıyaka Belediyesi ve ilçedeki sivil toplum örgütlerinin iş birliğiyle ...
Kozak Yaylası, agro turizmle kalkınacak
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer Bergama’da fıstık çamı üretimiyle ...
 
Başkan Soyer olağanüstü toplantıya çağırdı
Gündemde deprem sonrası yapılardaki dönüşüm var
İzmir, boşanmalarda ikinci sırada...
Türkiye İstatistik Kurumu, 2020 yılı evlenme ve boşanma istatistiklerini ...
Karşıyaka Belediyesi'nin arazi satışına tepki
AK Parti Karşıyaka İlçe Başkanı Didem Dereboylu Keseli, Karşıyaka Belediye ...
 
İzmir'deki o üniversiteye eş dost akrabayı doldurmuşlar...
CHP İzmir Milletvekili Mahir Polat, Sayıştay Başkanlığı’nın hazırladığı, ...
İYİ Parti'den fezleke açıklaması: Evet diyeceğiz
İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Yavuz Ağıralioğlu, haklarında hazırlanan ...
Ayşe Nazlı'nın yürek yakan görüntüleri
İzmir'in Menderes ilçesinde, parkta tanıştığı bir kişi tarafından boğularak ...
 
YAZARLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA SON KALE İZMİR
TWITTER'DA SON KALE İZMİR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Eski günlerdeki gibi bu kriz günlerinde seyyar esnafımızın mahalle aralarında zorunlu sağlık tedbirlerine uyarak hizmet etmesini ister misiniz?

Evet
Hayır
Bilmiyorum

Sonuçları göster Anket arşivi
PUAN DURUMU
ARŞİV
Son Kale İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri